Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb húsdarálók 2024-ben – tesztek, értékelések és árak

Valaha minden háztartásban használtak húsdarálót, de az egyre rohanóbb életvitel miatt sokan áttértek a boltban kapható, előre ledarált hús vásárlására. Az utóbbi években viszont újra sokan visszatérnek az otthoni húsdaráláshoz, és ezt nagyon jól teszik. A húsdarálók és a húsdarálás két ok miatt egyre népszerűbb: egyrészt a sajátkezűleg ledarált húsban pontosan tudjuk, hogy mi található; másrészt a húsdarálók fejlődésének köszönhetően a hús ilyen előkészítése egyáltalán nem fáradságos.

Olvassa el húsdaráló tesztünket, ha szeretné megtudni, melyek a jelenleg kapható legjobb húsdarálók, illetve ha segítségre van szüksége a választásban és vásárlásban. Mi a Tefal NE109838 elektromos húsdarálót ajánljuk, tapasztalataink alapján remek konyhai segédeszköz, amely minden érte fizetett fillért megtérít.

Legjobb multifunkciós

Multifunkciós robotgép húsdaráló feltéttel és további kiegészítőkkel, modern kivitelezésben.

Legjobb elektromos

Kompakt és nagy teljesítményű elektromos daráló, percenként akár 1,7 kg húst képes feldolgozni.

Legjobb kézi

Univerzális daráló mindenfajta hús feldolgozásához.

Legjobb húsdarálók

Lucia Rossa húsdaráló vélemény – legjobb multifunkciós húsdaráló

Lucia Rossa teszt Premium kategória

Típus: elektromos, multifunkciós | Teljesítmény: 2 000 W | Súly: 11 kg | Darált hús vastagsága: 3 mm, 5 mm vagy 7 mm | Kolbásztöltő kiegészítő: nem | Hozzávetőleges ár: 53 500 Ft

Előnyök
 • Multifunkciós
 • Rengeteg kiegészítő
 • További kiegészítők vásárolhatóak
 • Teljesítmény
Hátrányok
 • Nincs kolbásztöltő

A Lucia Rossa elektromos húsdaráló valójában egy multifunkciós robotgép. Ez a sokoldalú eszköz rengeteg más konyhai gépet helyettesít, így magasabb ára ellenére is kifizetődő. Rendelkezik mixerrel, keverőtállal és húsdarálóval. A mixert turmixok és italok készítéséhez használhatja, térfogata 1,5 l. A keverőtálban bármilyen sűrűségű tésztákat, krémeket készíthet a 3 – habverő, keverő és dagasztó – kampó segítségével.

A húsdarálóval különböző vastagságú darálthúst készíthet hála a 3 eltérő kialakítású kiegészítőnek. A csomagban talál továbbá kiegészítőket tészták készítéséhez is, méghozzá viszonylag sokat. De ha még így sem tartaná elég sokoldalúnak a Lucia Rossa robotgépet, vásárolhat hozzá további kiegészítőket, például kekszkészítőt, mellyel 4 különböző formájú kekszet készíthet. A robotgép sokoldalú felhasználása ellenére egyszerűen kezelhető. A maximum 2 000 W-os teljesítménynek köszönhetően az ételek előkészítése csak néhány percet vesz igénybe.

Tefal NE109838 húsdaráló vélemény – legjobb elektromos húsdaráló

Arany középút

Típus: elektromos | Teljesítmény: 1400 W | Súly: 3 kg | Darált hús vastagsága: 2 méret | Kolbásztöltő kiegészítő: igen | Hozzávetőleges ár: 31 998 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesítmény
 • Kis súly
 • Önélező kés
 • Három tartozék
 • Hátramenet funkció
 • Könnyű karbantartás
Hátrányok
 • Nincs

Szereti a darált húsos ételeket, de gyakran kételkedik azok bolti minőségében? Készítsen darált húst otthon, és pontosan tudja, miből készül! A Tefal NE109838 húsdaráló lehetővé teszi, hogy finom kolbászokat készítsen pontosan az Ön ízlésének megfelelően.

A darálónak van egy hátramenet funkciója, amely biztosítja, hogy hús ne maradjon bent, megkönnyítve ezzel a gép tisztítását és karbantartását, még az alapanyag pazarlása nélkül is. Az elegáns ezüst-fekete kivitelű robusztus kivitelezés minden konyhapulton gyönyörűen mutat. A darálót kiváló minőségű önélező késsel látták el, amely több hónapos használat után is ugyanúgy működik, mint az első alkalommal.

A csomag három tartozékot tartalmaz – kolbászhoz, virslihez és kebbehez. A kebbe egy hagyományos közel-keleti étel, amely darált hússal töltött kúpok formájában jelenik meg.

A HV1 daráló kompaktságának, és az 1400 W-os maximális teljesítményének köszönhetően percenként akár 1,7 kg húst darálhat meg vele. A hátramenetnek köszönhetően sikeresen darálhat vele keményebb húst is anélkül, hogy gyakran eldugulna. A húsdarálóhoz a tartozékok széles kínálata jár. 3 tekercs a készletben nagy és vékony szeletek darálásához és szeleteléshez: mindennap könnyedén készíthet friss zöldségsalátákat és köreteket. 2 rozsdamentes acél rács különböző daráláshoz az ételtől függően – közepes vagy durva. A kolbászkészítő tartozékok segítenek a házi kolbászok formázásában és időt takarítanak meg. Nem hiányozhat a pürékészítő tartozék sem finom levek és isteni szószok készítéséhez.

Tescoma Handy húsdaráló vélemény – legjobb kézi húsdaráló

Classic kategória

Típus: kézi | Anyag: rozsdamentes acél + műanyag | Súly: 0,9 kg | Darált hús vastagsága: 2 méret | Kolbásztöltő kiegészítő: nem | Hozzávetőleges ár: 20 400 Ft

Előnyök
 • Kis súly
 • Egyszerű használat
 • Nem kell hozzá elektromos energia
 • Kedvezőbb ár
Hátrányok
 • Nincs kolbásztöltő kiegészítő

Az univerzális Tescoma daráló mindenfajta hús finom és durva darálásához alkalmas, mely gyorsan és egyszerűen darálja le a húst. Kiválóan alkalmas zsemlemorzsa készítéséhez, hámozott foghagyma, hagyma, dió, kemény parmezán típusú sajtok, paradicsom, párolt zöldségek és hasonlók darálásához. A daráló teste szilárd műanyagból készült, a kések és a daráló tárcsái pedig kiváló minőségű rozsdamentes acélból. Masszív préssel rendelkezik, amely a biztonságos használatot biztosítja. Rendkívül hatékony vákuum tapadókoronga van a gyors és stabil rögzítés érdekében.

Gyorsan és stabilan rögzíthető a felületekhez vákuumos fogantyúval. Szuper minőségű, könnyű, de erős háztartási húsdaráló.

Minden használat után szedje szét a darálót, a daráló minden részét mossa el meleg vízzel, mosogatószerrel, öblítse el, alaposan szárítsa meg és állítsa újra össze. Ez minden. Ilyen egyszerű a karbantartása. Ha Ön egy egszerű és biztonságos húsdarálót keres, amellyel nem lesz sok gondja, akkor ez a kézi daráló a megfelelő az Ön számára.

Népszerű húsdarálók az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb húsdarálót?

Húsdaráló típusok

Elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen típusú húsdarálón, pontosabban milyen típusú eszközön, szeretné darálni a húst. Három típus közül választhat.

Kézi húsdaráló

A kézi húsdarálók nagyon egyszerű eszközök – a feldarabolt húst egy nyíláson keresztül kell behelyezni, majd manuálisan tekergetni a fogantyút, ezáltal a hús ledarálódik a belső tengelyen áthaladva. A húsdarálót használat előtt erősen rögzíteni kell a munkalaphoz. A darálás viszonylag nagy erőfeszítéssel jár, tehát fárasztó folyamat. Kisebb adag húsok darálásához ajánljuk, mivel nemcsak fárasztó folyamat, de lassú is. A kézi darálók előnye, hogy kifejezetten olcsó húsdarálók. Illetve nagyon ellenállóak, teljesen fémből készülnek, jellemzően öntöttvasból, így hosszú évekig jól szolgálnak. Attól függően, hogy hány rostély van a darálóhoz, 2-3 különböző finomságú darálthús készülhet a kézi húsdarálóval.

Elektromos húsdaráló

Az elektromos húsdarálók jóval hatékonyabbak, mint a kézi húsdaráló. A teljes darálást elvégzik Ön helyett. Viszont több helyet foglalnak, különösen az ipari húsdarálók és a kisüzemi húsdarálók, mivel a húsdaráló hajtóműnek helyre van szüksége az eszköz belsőjében. Áruk magasabb, mint a kézi darálóké. Ezért az elektromos darálót elsősorban azoknak ajánljuk, akik gyakran tervezik használni a húsdarálót, így visszatérül a készülékbe fektetett összeg. Illetve azoknak, akik elég nagy konyhával rendelkeznek, nem kell minden centimétert számításba venniük, ha a konyhai gépek tárolásáról van szó.

Multifunkciós eszközök darálóval

A multifunkciós konyhai gépeket két részre oszthatjuk. Az egyik csoportba tartoznak azok a konyhai robotok, melyek sok más funkció mellett húsdaráló lehetőséggel is rendelkeznek. Ezekhez az eszközökhöz jellemzően jár egy toldalék, melyet fel- és leszerelhet szükség szerint, és húsokat darálhat vele. A másik csoportba tartozó konyhai eszközök a multifunkciós darálók. Ezek a gépek nem csak húst darálnak, de hurka- és kolbásztöltőként is szolgálnak, különböző élelmiszerek ledarálására vagy felaprítására is alkalmasak, esetleg paradicsompasszírozó gépként is megállják a helyüket. Bár áruk jóval magasabb egy hagyományos húsdaráló árához képest, mégis kifizetődőek lehetnek, mivel több más konyhai gépet helyettesítenek.

Tippünk

Kedveli a sokoldalú eszközöket? Nézze meg cikkünket a legjobb konyhai robotgépekkel, mely tippeket is tartalmaz a helyes választáshoz!

húsdarálók

Húsdaráló teljesítmény

A húsdarálók hatékonyságát két szorosan összefüggő paraméter határozza meg – a teljesítmény és a darálási sebesség.

Teljesítmény

Egy átlagos család átlagos igényeit egy 800-1200 W teljesítményű húsdaráló képes kielégíteni. Semmiképp sem ajánljuk, hogy 600 W-nál gyengébb teljesítményű elektromos húsdarálót vásároljon, még akkor sem, ha nagyon csábító az ára. A gyenge húsdarálók nemcsak lassabban darálják le a húst, de a darálás minősége is gyengébb az esetükben, illetve hamarabb is “elfáradhatnak” – a húsdaráló motor túlmelegedhet, szünetekre lehet szükség a darálás közben.

Darálási sebesség

A kézi húsdarálók darálási sebessége Öntől függ, minél gyorsabban teker, annál gyorsabban darál. Az elektromos húsdarálók sebessége viszont elsősorban a teljesítménytől, egy átlagos daráló percenként 1 kg hús ledarálására képes. Nagy teljesítményű, továbbá az ipari húsdarálók és a kisüzemi húsdarálók 2-5 kilogramm hús ledarálására képesek percenként.

Zajszint

Ebben viszont a kézi húsdarálók a nyertesek, ők okozzák a legkevesebb zajt. Mondhatni semmilyen zaj sem képződik kézi daráló használata alatt, esetleg egy kis nyikorgás. Az elektromos húsdarálók viszont elég hangosak. Zajszintjük jellemzően kb. 80 dB, ami egy porszívó zajszintjéhez hasonlítható. Semmi sem tökéletes, a kényelemért el kell viselnie a zajt.

Húsdaráló tartozékok

Bár általánosságban minden konyhai gépről elmondható, hogy minél több tartozék jár hozzá, annál sokoldalúbb, mégis mérlegeljen alaposan vásárlás előtt. Általában a nagyobb mennyiségű tartozék magasabb árral jár együtt, ezért gondolja át melyek azok, amelyeket valóban használni fog. Mutatjuk a legelterjedtebbeket.

Tengelyek és kések

Alaptartozékok, melyek nélkül a húsdaráló nem is működhetne. A tengely és a kés minőségére különösen nagy figyelmet érdemes fordítani. Kések közül a rozsdamentes acélból készülteket ajánljuk. Amennyiben nincs a közelében egyetlen ezermester sem, illetve Ön sem az, figyelmébe ajánljuk az önélező késeket, mivel ezek jóval kevesebb karbantartást igényelnek. A tengelyek közül elsősorban a csigatengelyt ajánljuk.

Feltétek

A legelterjedtebb feltétek a hurka- és kolbásztöltők. Ezek több méretben is elérhetőek, méretüktől függ az elkészült hurkák és kolbászok vastagsága. Igen népszerű tartozék, csak ajánlani tudjuk. További kedvelt feltét az aprósütemények készítésére használható kekszkészítő. Gyorsan és egyszerűen készíthet vele nagy adag kekszet, rágcsálnivalót.

húsdarálók

Reszelő

A reszelők, szeletelők és aprítók teszik a húsdarálót sokoldalú készülékké. Ezek a tartozékok megkönnyítik a saláták, savanyúságok készítését, de akár a mindennapi főzést, ételkészítést is meggyorsíthatják. Ha viszont nem szokott egyszerre nagy adag ételt készíteni, elképzelhető, hogy nem fogja teljes mértékben kihasználni ezeket a kiegészítőket.

Tömő

Szintén egy alaptartozéknak nevezhető kiegészítő, szinte minden húsdaráló mellé jár. A tömő az Ön biztonságát szolgálja, főként elektromos darálóba nagyon nem jó ötlet kézzel, ujjbegyekkel benyomkodni a darálandó élelmet. Ne is próbálkozzon ilyesmivel!

Gyümölcsprés

A gyümölcspréssel vagy gyümölcsfacsaróval gyümölcsöket vagy zöldségeket dolgozhat fel pillanatok alatt. Friss, ínycsiklandó és egészséges, vitamindús italokat készíthet segítségükkel az egész család számára. Össze sem lehet hasonlítani a végeredményt a boltban kapható gyümölcslevekkel.

Formázók

Egyes húsdarálókhoz különböző formázók kaphatóak a ledarált hús megformázásához. Ilyen például a tesztünkben is szereplő kebbe formázó. Ezek a feltétek kevésbé elterjedtek, de néhány különleges étel elkészítéséhez elengedhetetlenek.

Tisztítás és karbantartás

Az alapos tisztítást minden használat után valószínűleg meg sem kell említenünk, ez egyszerűen elengedhetetlen. Mivel a húsdaráló nyers hússal érintkezik, nagyon komoly egészségügyi következményei lehetnek a nem megfelelő tisztításnak. A karbantartás szintén fontos, de nem nevezhető túl bonyolultnak. Hogy mindig tökéletes legyen a ledarált hús, a késeket időről időre meg kell élezni. Fentebb már említettük az önélező késeket, ezeknek a karbantartása még egyszerűbb, hiszen az élezést elvégzi a gép Ön helyett. Viszont még az önélező késeket is érdemes néha megmutatni egy hozzáértő szakemberhez, hogy leellenőrizze az állapotukat. Hogy milyen gyakran szükséges élezni a késeket az attól függ, hogy milyen gyakran és mennyit használja a darálót, illetve mit darál benne. Hús és hús között nagy különbségek vannak. A tárcsa élezése szintén fontos.

Kések élezése

A kések és a tárcsa élezése köszörűn a leghatékonyabb. Természetesen, megtisztított, zsírtalanított késeket és tárcsát kell élezni, illetve élezés után is alaposan meg kell tisztítania azokat. Amennyiben nem rendelkezik köszörűvel, csiszolópapírral is megoldható az élezés. Ehhez húzogatnia kell a kést és a tárcsát a papíron, néhány húzás után el kell őket forgatnia egy kicsit, hogy minden irányba megfelelő éllel rendelkezzenek. Bár csak egy néhány percet igénybe vevő feladatról van szó, amennyiben nem biztos magában, kérhet segítséget szakembertől, így garantált lesz az eredmény.

Ételek darált húsból

Az otthon darált húsból főzés-sütés több előnnyel is jár. Egyrészt gyakran gazdaságosabb megoldás, mint a kész darálthús vásárlása, bár ez nem minden esetben igaz. Ami viszont biztos, hogy jóval egészségesebb és finomabb, hiszen így biztos lehet benne, hogy csak az kerül a darálthúsba, ami belevaló.

húsdarálók

Darálthúsból rengeteg étel készül, és mindegyik jóval finomabb az otthon darált húsból. A mi legnagyobb kedvencünk a hortobágyi húsos palacsinta és a holland fasírt. Póbálja ki őket sajátkezűleg ledarált húsból, hihetetlen a különbség!

Tippünk

Nincs is jobb és egészségesebb a házi kosztnál. Tekintse meg cikkünket a legjobb gyümölcsszárítókról, ha fontos Önnek az egészséges étkezés!

Húsdaráló árak

Húsdarálók 12 000 Ft alatt

12 000 Ft alatti áron kézi húsdarálókat vásárolhat. Ezek a húsdarálók nagyon egyszerűek, asztallapra rögzítendőek. Jellemzően öntöttvasból készültek. Hosszú az élettartamuk, de fáradságos a használatuk.

Húsdarálók 12 000 Ft és 45 000 Ft között

Ebbe az árkategóriába az elektromos húsdarálók tartoznak. Minél drágább az elektromos húsdaráló annál valószínűbb, hogy jó a minősége, nagy a teljesítménye. 30 000 Ft felett már több kiegészítővel rendelkező húsdarálót vásárolhat.

Húsdarálók 45 000 Ft felett

45 000 Ft felett már multifunkciós húsdarálót és konyhai robotot húsdaráló kiegészítővel is vásárolhat. Felső árhatár valójában nincs. Egy multifunkciós gép kerülhet akár 100-120 000 Ft-ba is.

Legkedveltebb húsdaráló márkák

Tefal húsdarálók

A Tefal francia márka 1956-ban alapult. 2 évvel azt követően, hogy Marc Grégoire rájött, hogyan lehet a tetrafluoretilént felvinni az alumínium felületére, és elkészült az első tapadásmentes serpenyő. Manapság nemcsak edények gyártanak, de különböző konyhai, elektronikai eszközöket. A Tefal húsdarálók elektromos, sokkoldalú készülékek a legjobb minőségben, legtöbbjük paradicsompasszírozó gép is egyben.tefal rizsfőző

Bosch húsdarálók

A Bosch márkát 1886-ban alapította Robert Bosch Németországban. Magyarországon (akkoriban még Osztrák-Magyar Monarchia) 1898 óta van jelen. Szlogenjük – “Életre tervezve” – arra utal, hogy az élet minden területét próbálják megkönnyíteni termékeikkel. A Bosch húsdarálók között találhatóak hagyományos elektromos húsdarálók és multifunkciós elektromos darálók is.

Bosch húsdarálók

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.7 (45 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése