Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb mini hűtőszekrényei – Tesztek, vélemények

A mini hűtőszekrény a nagy hűtőszekrény kicsinyített változata. A mini-méreteinek köszönhetően tökéletesen megfelelnek kis lakásba, hétvégi házakba, hosszú távú kirándulásához, szállodai szobákba, irodákba, garázsokba, bárokba. Hűtőszekrény tesztünkkel, véleményekkel és ismertetőinkkel segíteni szeretnénk a legjobb mini hűtő kiválasztásában.

Mini hűtőszekrény fagyasztóval

90 literes kis hűtő, ebből 25 literes a fagyasztó rész. Egy kéttagú családnak ideális méretű kombinált hűtő.

Fagyasztó nélküli mini hűtőszekrény

Három polcos, 61 literes, kézi hőmérséklet szabályozású, szabadon álló mini hűtő. Nagyon jó belső elrendezés.

Mini fagyasztószekrény

34 literes, két polcos, nagyon könnyű kis fagyasztó. Megkönnyíti az élelmiszerek gyors fagyasztását.

TOP 3 mini hűtő

KLARSTEIN Bigg Daddy Cool

Big Daddy Cool - Vélemény, teszt, ár Premium kategória

Típus: Fagyasztós kis hűtő | Belső térfogat: Hűtő rész: 65 l, fagyasztó rész: 25 l | Hűtő rész hőmérséklete: 0 – 10 C fok között kézi szabályozás | Fagyasztó rész hőmérséklete: – 18 C fok | Ajtópántok: Átszerelhetőek | Zajszint: 42 dB | Energiahatékonysági osztály: C | Méretek: Magasság: 84,5 cm, szélesség: 47 cm, mélység: 52 cm | Tömeg: 26 kg | Hozzávetőleges ár: 108 290 Ft

Előnyök
 • Nagyszerű formatervezés
 • Alacsony zajszint
 • Alacsony üzemeltetési költségek
Hátrányok
 • Magas ár

A modern formatervezésű, nemes acélból készült Big Daddy Cool 90 literes kis hűtő 65 literes polcos hűtő térrel és 25 literes fagyasztó résszel, belső világítással és ajtó rekeszekkel áttekinthető rendet valósít meg az élelmiszerek friss tárolásában a kisebb háztartásokban. Ideális egyedülállók vagy diákok háztartásába, nyaralóba vagy egy hétvégi házba mint modern darabja a berendezésnek. C energiahatékonysági osztállyal rendelkezik és hűtési szolgálatait nagyon csöndben végzi.

A modern külsejének köszönhetően minden lakás, helyiség dísze lehet.

Amica FC100.4

Amica FC100 4 - Vélemény, teszt, ár Arany középút

Típus: Fagyasztó nélküli mini hűtő | Belső térfogat: 61 liter | Ajtópántok: Felcserélhetők | Belső hőmérséklet: Kézi szabályozású |  Zajszint: 43 dB | Energiahatékonysági osztály: C | Méretek: Magasság: 84,5 cm, szélesség: 45 cm, mélység: 40,5 cm | Hozzávetőleges ár: 48 000 Ft

Előnyök
 • Alacsony ár
 • Átlátható élelmiszer tárolás
 • Az elhelyezésnek megfelelően
Hátrányok
 • Viszonylag nagy külső méretek

Az Amica FC100.4 klasszikus kivitelezésű mini hűtőszekrény jól megtervezett külsejének köszönhetően nagyszerűen beilleszkedik bármelyik konyhába, nyaralóba, vagy irodahelyiségbe. A hűtő az alacsony zajszintű és energiahatékonyságú hűtők közé sorolható. A belső hőmérsékletet kézi mechanikus vezérlővel állíthatjuk be. A hűtőteret üvegpolcokkal lehet felosztani három különböző részre, ami jelentősen megkönnyíti a hűtőben tárolt élelmiszerek közötti eligazodást. Az ajtóban kialakított tároló rekeszek, pedig akár a nagyobb üvegek, flakonok tárolását is lehetővé teszi.

HYUNDAI FSB050WW8E

HYUNDAI FSB050WW8E - Vélemény, teszt, ár Classic kategória

Típus: Szabadon álló, polcos kis fagyasztó | Belső térfogat: 34 liter | Zajszint: 40 dB | Energiahatékonysági osztály: E | Energiafogyasztás: 148 kWh/év | Fagyasztási teljesítmény: 2 kg/24 óra | Ajtópántok: Felcserélhetők | Méretek: Magasság: 51 cm, szélesség: 44 cm, mélység: 49 cm | Tömeg: 16 kg | Hozzávetőleges ár: 45 000 Ft

Előnyök
 • Kis helyigény
 • Alacsony zajszint
 • Üzemzavar estén hosszú ideig képes
Hátrányok
 • Magasabb üzemeltetési költségek

Ha kis helyigényű, megbízható, csendes, nem nagy energia fogyasztású kis fagyasztót keres, akkor a HYUNDAI FSB050WW8E az ideális megoldás Önnek. Modern külseje tökéletesen alkalmazkodik minden kis konyhához. Belső tere egy fém rost segítségével két részre osztható, ezért könnyebben hozzá tud férni a lefagyasztott ételekhez.

Üzemzavar, vagy áram kiesés esetén akár 8 órán át is képes fagyasztott állapotban tartani az élelmiszereket.

Miért válasszuk a mini hűtőt?

  A legfontosabb szempont a hűtőgép kiválasztásakor, hogy, hol és mire szeretné a mini hűtőt használni. Előnyük, hogy kis helyen elférnek és kicsi az energia fogyasztásuk. Kis lakásokba, hétvégi házakba, irodákba, bárokba, garázsokba ajánlottak.

A használatuknak megfelelően három különböző kategóriába sorolhatóak:

 1. Egyszerű mini hűtők. Ételek és italok hűtésére és hidegen tartására használjuk őket. Az ételeket csak rövid ideig tároljunk bennük.
 1. Kombinált, vagy fagyasztós kis hűtők. Ezek kis mennyiségű, gyorsan romló ételek hosszabb idejű tárolását is lehetővé teszik. A fagyasztó rész térfogata 4 – 25 liter lehet. A hűtő része általában polcos és ezért áttekinthető. Többségüknek ajtó rekeszei is vannak, amelyeket általában italok tárolására használhatunk.
 1. Csak fagyasztók. A mini fagyasztókat kis mennyiségű zöldség, hús és más étel gyors lefagyasztására és hosszú idejű tárolására használják. A fagyasztó belső hőmérséklete -18 és -25 C fok is lehet.
Tippünk

Ha klasszikus fagyasztós hűtőszekrényt szeretne vásárolni nézze meg TOP 5 kínálatunkat.

Milyen szempontok alapján válasszunk mini hűtőszekrényt?

Külső méretek

Fontos, hogy a hűtőszekrény a lehető legkisebb helyet foglalja, ezért vásárláskor az elsődleges szempont a  mini hűtő külső mérete. A legjobb kombinált kis hűtőszekrények külső méretei általában az alábbi értékek között vannak:

Magasság: 80 – 90 cm

Mélység: 60 – 70 cm

Szélesség: 50 – 60 cm

legjobb mini hűtőszekrényei - Vélemény, teszt, ár

Belső térfogat

Az egyedül élőknek, vagy kis családoknak (legfeljebb 2 személy) a 90 liter körüli belső űrtartalmú fagyasztós hűtők az ideálisak. Ezek a hűtőszekrények akár 15 – 25 literes fagyasztótérrel is rendelkezhetnek és -18 C fokra is képesek lefagyasztani az ételeket.

Fontos még a kis háztartásokban az is , hogy az élelmiszerek tárolása a hűtőben áttekinthető legyen, ebből a szempontból célszerű a több polcos hűtőt választani.

Ha csak időnként szeretnénk a hűtőt használni ételek, italok frissen és hidegen tartására hétvégi házakban, irodákban, szállodai szobákban, bárokban, garázsokban, akkor az olcsó hűtőszekrények közül válasszunk. Ezek között is találhatunk fagyasztósakat is, nagyon kicsi fagyasztótérrel. Ezeknek a hűtőgépeknek a belső térfogata általában 60 – 70 liter, mini bárok esetében 30 – 40 liter.

Tömeg

A kombinált mini hűtők átlagos tömege 25 – 30 kg között van. A fagyasztó nélküli hűtőszekrények tömege  körülbelül 20- 30 kg. A mini bárok, fagyasztók természetesen ennél is sokkal könnyebbek, 15 – 20 kg között mozog.

Zajszint

A hűtőgép vásárláskor fontos tényező a hűtőgép zajszintje is. Ez a hűtő hátsó részén van feltüntetve és dB-ben van megadva. Ahhoz, hogy ne legyen a hűtő zajszintje zavaró pihenés, vagy munka közben kis lakásban, vagy irodahelyiségekben, akkor legfeljebb 40 – 50 dB közötti érték legyen.

Villamosenergia fogyasztás

Az elektromos fogyasztók vásárlásánál figyelembe kell venni a termék energia fogyasztását és gazdaságosságát. Ezt manapság minden államban a nemzetközi előírások és szabványok szabályozzák és a természetvédelem szempontjait tartják szem előtt, de nem utolsó sorban a pénztárcánkra is hatással van. A hűtőszekrényünk takarékos energia felhasználásáról az energiahatékonysági osztály tájékoztat. A leggazdaságosabbak az A osztályúak, a legrosszabbak a G osztályúak. Ezen kívül a terméken fel kell még tüntetni az éves energiafelhasználást kilowattóra/évben.

mini hűtő teszt - Vélemény, teszt, ár

További funkciók

Az olcsó hűtőszekrények csupán alap funkciókkal rendelkeznek, de a drágábbakat különböző extra funkciókkal is felszerelték. Ezek közül kiemelhetjük az egyajtós hűtőszekrényeknél az ajtópántok elhelyezését, belső világítást, mini bároknál az üvegajtót, a fagyasztós hűtőknél, fagyasztóknál az önleolvasztó funkciót, vagy no frost funkciót és a kijelzőt.

Ajtópántok

Kis helyeken, a hűtő elhelyezése szempontjából fontos, hogy milyen oldalra nyíljon a hűtő ajtaja. Néhány típusú hűtőnél, ezért az ajtótartó pántokat jobb, vagy bal oldalra is fel lehet szerelni.

Belső világítás

A belső világítás a hűtőben az ajtó kinyitása után automatikusan bekapcsol, így a tárolt ételek áttekinthetőbbek lesznek. Nem minden hűtőszekrény automatikus tartozéka a belső világítás. Lehet hagyományos, kevésbé takarékos égős, vagy takarékos LED diódás világítás.

Üvegajtó

Szálloda szobákba, bárokba, partikra italok hűtésére az üvegajtós mini bárok az ideálisak. Az üvegajtó és a belső megvilágítás esztétikussá teszi a mini hűtőt.

Nem jegesedő funkció (No Frost)

Ezt a technológiát a fagyasztós hűtőszekrényeknél és a fagyasztóknál alkalmazzák. Lényege, hogy a fagyasztóra és a lefagyasztott élelmiszerekre ne rakódjon le jégréteg, mert ez nagyban csökkenti a hűtő hatékonyságát és növeli energia fogyasztását.

Automatikus leolvasztó funkció

Ez a funkció egy bizonyos jégréteg lerakódása után automatikusan leolvasztja a fagyasztót és a fagyasztóból kiolvadó vizet egy külön erre a célra elhelyezett tároló edénybe vezeti.

Kijelző

Néhány típusú hűtőszekrényen és fagyasztón digitális kijelzőt is találhatunk. A kijelző információt ad a hűtőszekrény belső hőmérsékletéről és még a hátralévő fagyasztási időről is.

A legmodernebb extra funkciók között említhetjük még az okostelefonos vezérlést, ami azt jelenti, hogy okostelefonunkal tudjuk a hűtőt ki- és bekapcsolni, vagy a belső hőmérsékletét állítani.

Az extrák közé tartozik még a belső páratartalom beállítása is, vagy a gyerekzáras hűtő.

Legkedveltebb mini hűtőszekrény márkák

Amica márkájú mini hűtők és fagyasztók

Közkedvelt, megbízható márka a mini hűtők között. Elegáns kivitelezés, praktikus belső elrendezés jellemzi. Egyszerűsége miatt árban az alacsony árú hűtők közé tartozik. Fagyasztós és fagyasztó nélküli verzióban is gyártják és retro dizájnú változata is létezik. Az Amica kis mélyhűtői is kiválóak. 

Gorenje márkájú mini hűtők és fagyasztók

A Gorenje Magyarországon a közkedvelt, megbízható márkák közé tartozik. Külső kivitelezésben a klasszikus, hagyományos vonalat követi, jó belsőtér elrendezéssel. Kis hűtő, kombinált hűtő és mélyhűtő verzióban is gyártják. Közepes árkategóriába tartozó márka, jó ár-érték aránnyal.

Candy márkájú mini hűtők és fagyasztók

A Candy is az ismert háztartási gép márkák közé tartozik Magyarországon. Hűtőszekrényei és fagyasztói hagyományos külső kialakításúak. Alacsony üzemeltetési költség és zajszint a fő jellemzőjük. Az alacsonyabb árkategóriájú hűtőgépek közé tartoznak.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése