Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2022 legjobb felnőtt, freestyle és gyerek rollerei

Datum 1.4.2022

Az utóbbi években a rollerezés egyre elterjedtebb szabadidős tevékenységgé válik a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek körében is. Az autóhoz képest pénztárcabarát, egy roller fenntartása szinte jelképesnek mondható és olyan pluszköltségek sem terhelik majd, mint a parkolási vagy a bérleti költségek és a környezetet is kíméli.

A túlzsúfolt városi közlekedésben, főleg csúcsforgalomban, nagyszerű közlekedési eszköz, nemcsak a fiataloknak az iskolába járáshoz, hanem a felnőtteknek is a munkába járáshoz. Kicsi méreteiknek és tömegüknek köszönhetően könnyű a tárolásuk úgy az iskolákban, mint más intézményekben is. A következő tesztjeinkkel segíteni szeretnénk Önt a legmegfelelőbb roller kiválasztásában.

Legjob felnőtt rollerek

Összecsukható, kettős fékrendszerrel (láb- és kézi) felszerelt rekreációs roller felnőtteknek és gyerekeknek.

Legjobb freestyle rollerek

Freestyle roller középhaladóknak. Modern dizájn, gyors és biztonságos vezetés, megbízható alumínium váz.

Legjobb gyerek rollerek

Egy könnyített acélvázú gyerek roller első és hátsó kézi V-fékkel, állítható kormánnyal, 6 évesnél idősebb gyerekeknek.

Legjobb rollerei

Felnőtt rollerek – Frenzy – FR 205 Dual Brake V2 Titanium

Frenzy - FR 205 Dual Brake V2 Titanium Vélemények, teszt, ár Premium kategória

Típus: Klasszikus, összecsukható | Maximális teherbírás: 100 kg | Tömeg: 4,85 kg | Kormány állíthatósága: Igen, max. magassága 72 cm | Váz anyaga: Alumínium | Állófelület hossza: 55 cm | Fék: Első és hátsó | Hozzávetőleges ár: 50 390 Ft

Előnyök
 • Könnyű, összecsukható
 • Kettős kézi- és lábfék rendszer
 • Nagy, 15 × 55 cm méretű fellépő
 • Pánt a könnyű hordozhatóságért és állvány

Hátrányok
 • Kisebb teherbírás
 • Magas ár

A Frenzy FR 205 Dual Brake V2 Titanium összecsukható roller 205 mm-es kerék átmérővel és ABEC 7 titán golyóscsapágyakkal kiváló közlekedési eszköz a felnőttek és gyerekek számára egyaránt. Nem csak munkába vagy iskolába menet veheti nagy hasznát, hanem kitűnő szórakozást is nyújt a nyaralás és kirándulás során.

A 100 kg teherbírású rekreációs roller innovatív kormányrúddal rendelkezik a nagyszerű használat, biztonság és a precíz kormányzás érdekében.

További nagyszerű előnye a kettős kéz- és lábfék rendszer, ami azt jelenti, hogy mind az elülső kormányfék, mind a hátsó lábfék rendszer csatlakozik a hátsó kerékhez, így a fékezés során nem eshet át a kormányrúdon. Mindezt egy állvány és egy praktikus hordozópánt egészíti ki. Az állófelület hossza 55 cm.

Freestyle rollerek – Chilli Reloaded freestyle roller kék

Chilli Reloaded freestyle roller kék Vélemények, teszt, ár Arany középút

Típus: Freestyle | Maximális teherbírása: 100kg | Váz anyaga: Alumínium |  Csapágyak típusa: ABEC 9 | Kerekek keménysége: 90 |  Kerekek mérete: 4,72″ | Tömeg: 4,1kg | Hozzávetőleges ár: 77.790 FT

Előnyök
 • Felnőtteknek és fiataloknak is
 • Masszív, CrMo 4130 acél kormány
 • Flex fékrendszer
 • ABEC9 minőségi csapágyak

Hátrányok
 • Magas ár

Chilli Reloaded kék freestyle rollerét garantáltan nagyra értékelik az idősebb gyermekek és a tinédzserek, hiszen ezt a freestyle rollert kimondottan az ő korosztályuknak szánták.

A kifinomult modern kialakításnak köszönhetően a Chilli roller mind a skatepark-ban, mind pedig az utcán, az iskolába menet megállja a helyét.

A Chilli roller acél kormánya CrMo 4130-ból készült. A gyorsjáratú 120 mm-es alumínium keréktárcsával rendelkező kerekeket a legmagasabb minőségű ABEC9 csapágyak teszik teljessé. A Flex fékrendszernek köszönhetően a Chilli roller fékezése csendes és megbízható.

Gyerek rollerek – Lifefit Hawk 12″/12″ piros – fekete

Lifefit Hawk piros-fekete Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Típus: Gyerek roller | Maximális teherbírás: 65 kg | Váz anyaga: Könnyített acél | Kerekek mérete: 12” | Állófelület hossza: 31 cm | Hozzávetőleges ár: 25.490 Ft

Előnyök
 • Nagy kerekek
 • Masszív váz
 • Állítható kormány

Hátrányok
 • Nagyobb tömeg

A piros-fekete Lifefit Hawk roller egy klasszikus gyermek roller könnyített acél vázzal, alumínium keréktárcsákkal, két V-fékkel és állítható kormánnyal.

A V-fékek a Cantilev közvetlen utódjai, formájuk hasonlít a V betűre. Nagy előnyük a hosszú karjaik, amelyek nagyobb fékezési teljesítményt tesznek lehetővé. Jelenleg ez a legerősebb féktárcsa.

A nagyobb, 12 hüvelykes kerekekkel a gyerekek még a nehezebb tereppel is könnyen megbirkóznak.

A roller állófelülete csúszásmentes felülettel rendelkezik, így sima és kényelmes utazást biztosít. Ideális ajándék gyermekeknek 6 éves kortól.

Top 10 roller

Típus Összegzés
Legjobb rollerei
1. Frenzy - FR 205 Dual Brake V2 Titanium Vélemények, teszt, ár
Frenzy – FR 205 Dual Brake V2 Titanium
Összecsukható, kettős fékrendszerrel (láb- és kézi) felszerelt rekreációs roller felnőtteknek és gyerekeknek. Webshopba
2. Chilli Reloaded freestyle roller kék Vélemények, teszt, ár
Chilli Reloaded freestyle roller kék
Freestyle roller középhaladóknak. Modern külső, gyors és biztonságos vezetés, megbízható alumínium váz. Webshopba
3. Lifefit Hawk piros-fekete Vélemények, teszt, ár
Lifefit Hawk 12″/12″ piros
Egy könnyített acélvázú gyerek roller első és hátsó kézi V-fékkel, állítható kormánnyal, 6 évesnél idősebb gyerekeknek. Webshopba
4. Yedoo Four Number - teszt, értékelés, ár Yedoo Four Number Nagy teherbírású, terepre tervezett roller. 12 éves kortól ajánlott, de felnőttek is bátran használhatják. Az acél váz hosszú élettartamot biztosít. Webshopba
5. Stiga Route 200-S fekete Vélemények, teszt, ár Stiga Route 200-S Felnőttek és gyerekek számára egyaránt alkalmas. 86 cm és 101 cm között állítható kormány, nagy teherbírás jellemzi. Webshopba
6. WORKER Span - teszt, értékelés, ár WORKER Span Vidám színei és stílusos kivitelezése miatt elsősorban kamaszoknak ajánlott roller. Összecsukható, könnyű szerkezetének köszönhetően remek választás városi használatra. Webshopba
7. Street Surfing Bandit roller vélemény, teszt, ár Street Surfing Bandit roller, zöld Szélesebb kormánnyal és HIC kompressziós fejjel kiegészített, alumínium vázzal rendelkező roller, amely maximális stabilitást biztosít. Könnyű, széles állófelületet kínál, amely minimálisra csökkenti a leesés kockázatát. Webshopba
8. Roller Street Surfing Torpedo Glaciar Vélemények, teszt, ár Roller Street Surfer Torpedo Glaciar A megerősített alumínium ötvözetből készült rollerlapból és acél villákból készült roller kifejezetten a skate parkban való rollerezéshez készült. Webshopba
9. STIGA Comet 120-S, fekete Vélemények, teszt, ár STIGA Comet 120-S Ez a roller 5 éves kortól ajánlott, minőségi roller a svéd STIGA márkától, amely a precíz feldolgozásával és  prémium minőségű felhasznált anyagaival tűnik ki. Webshopba
10. STIGA Mini Kick Supreme, rózsaszín Vélemények, teszt, ár STIGA Mini Kick Supreme Egy roller azoknak a 3 évnél idősebb gyerekeknek, akik kedvelik a szórakoztató vezetés élményét. Eredeti megjelenésének hála a gyerekek azonnal beleszeretnek a rollerbe. Webshopba

Hogyan válasszunk rollert

A rollerek hatalmas kínálatából nagyon nehéz kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb típust. A választáskor több tényezőt kell figyelembe vennünk, mint például, hogy kinek szánjuk a rollert, mire szeretnénk használni és az ár.

Az első szempont, hogy kinek szeretnénk rollert vásárolni. Ebből a szempontból három kategóriába sorolhatjuk a rollereket. Az elsőbe a felnőtt rollerek tartoznak, a második kategóriába az ún. freestyle rollerek, a harmadikba pedig a gyerek rollerek tartoznak.

Felnőtt rollerek Vélemények, teszt, ár

Felnőtt rollerek

A felnőttek számára készült városi rollerek kisebb kerekűek, könnyű alumínium vázból készültek és összecsukhatóak a könnyebb szállítás és tárolhatóság érdekében. Főleg rövidebb városi utakra, munkába és iskolába járásra tervezték őket. A gyengébb váz és teherbírás miatt csak a városi utakon használhatóak.

Ha hosszabb túrákra, sportolásra szeretné a rollert használni, akkor nagyobb kerekű és teherbírású rollereket válasszon. A nagyobb kerekeiknek köszönhetően könnyen irányíthatóak és könnyebben haladnak az erdei utakon is. A masszív acélváznak köszönhetően nagy teherbírásúak, de a tömegük is nagyobb.

TippünkTippünk

Kedveli a nagyobb sebességet? Olvassa el cikkünket a legjobb elektromos rollerekről!

Freestyle rollerek

A freestyle rollereket főleg az ifjúságnak és fiatal kezdő és haladó sportolóknak ajánljuk. A freestyle rollereket, főleg szórakozásra, különböző ugrások, trükkök végrehajtására tervezték. A vázuk a nagy megterhelés és a biztonság miatt nagy szilárdságú, de  könnyű anyagok felhasználásával készült.

Az extrém sportra készült speciális freestyle rollerek szénszálas vázúak. Ez az anyag nagy szilárdságot, rugalmasságot és tartósságot ad a rollernek, ezért áruk is jóval magasabb.

Gyerek rollerek

A gyerek rollerek kiválasztásánál  az elsődleges szempont a gyerekek biztonsága. Ezt a szempontot figyelembe véve a legkisebb gyerekeknek a három kerekű rollereket ajánljuk, nagyobb kerekekkel. Nagyobb a stabilitásuk, könnyebben irányíthatóak és könnyebb hajtani őket, akár már három éves gyerekek is használhatják.

Ha gyermekünk már biztonságosan tud közlekedni a három kerekű rollerrel, akkor vehetünk neki két kerekű rollert is. Itt is a nagyobb kerekűek a biztonságosabbak. Fontos, hogy legyen első és hátsó fék is, a kormány állítható legyen, a tömege pedig kicsi.

Gyerek rollerek Vélemények, teszt, ár

A roller kiválasztásának további fontos szempontjai

A kerékméret

A kerékméret hatással lesz a gyorsulásra, a végsebességre és a komfortélményére is. Ha a városi közlekedéshez keres alternatívát, akkor érdemes a gyorsabb és kényelmesebb haladást biztosító nagyobb kerekeket előnyben részesíteni. Számoljon azonban azzal, hogy ezek növelni fogják a roller méretét és tömegét. A kisebb kerekek hordozhatóbbak és könnyebben manőverezhetők, a nagyobb kerekek viszont nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtanak.

A nagy kerék (180, 200, 230 mm átmérő) előnyei a jobb gördülékenység, ütéselnyelés és a hajtásához kevesebb energia szükséges. Hátrányai körülményesebb szállítás, kisebb mozgékonyság.

A kis kerék (100, 120, 125, 145 mm átmérő) előnyei kicsi tömeg, könnyebb gyorsítás és lassítás, nagyobb mozgékonyság. Hátrányai a rövidebb siklási távolság, nehezebben küzdi le a kisebb útakadályokat, amelyeken könnyen fennakadhat, nagyobb vibrációk.

A kerék anyaga

A felnőtt rollerek általában uretán vagy poliuretán (PU) kerekekkel kerülnek forgalomba. Ezek a könnyű, kopásálló és száraz viszonyok között megfelelően tapadó kerekek tökéletesek a város környezetben, de egy egyenetlen vagy macskaköves úton már komoly vibrációkat visznek át az utasra. Ez utóbbi esetben jobb választás lehet egy levegővel töltött gumiabroncs, ami elnyeli a rázkódásokat, csúszósabb terepen (esőben, fagyban) jobb a tapadása, és kevésbé kopik. Hátránya azonban, hogy megnöveli az roller tömegét, több karbantartást igényel, és általában drágább is.

Állítható kormány

A megfelelő roller kiválasztásakor a kormány magassága is fontos szempont lesz, hiszen egy jól beállított kormány pozitívan befolyásolja a roller irányíthatóságát, és a hátat sem terheli meg.

Fékek

A rollerfékek lehetnek taposó (hátsó fék, melyre rá kell lépni), fékpofás V-fékek (olcsó, kissé robusztusabb, jó fékhatású fékek, esős időben rosszabb fékhatás), vagy tárcsa fékek (sport rollereknél igényes vásárlók számára).

Állófelület

Az állófelület különböző méretben és anyagokból készül. Minél nagyobb a felület annál kényelmesebb lesz az eszköz használata, vagyis egyszerűbb lesz a fel-és leszállás és könnyebben változtathatja a láb helyzetét menet közben.

Ha egy hordozható, könnyű rollerre vágyik, akkor a kisebb állófelület, míg ha a kényelem a fő szempont, akkor a nagyobb felület lesz praktikusabb.

Freestyle rollerek Vélemények, teszt, ár

Rollerek vázszerkezete

A biztonságos közlekedéshez szilárd és tartós vasszerkezetű rollereket válasszon! Egy jól megtervezett váz abban is segít, hogy kisebb erőfeszítéssel kell az eszközt hajtania, kevésbé fog ugrálni Ön alatt menet közben.

Az alumíniumból készült rollerek könnyűek, ugyanakkor kevésbé ellenállóak, viszont egy átlagos városi felhasználáshoz elegendőek lehetnek. Jóval strapabíróbbak az acélból és karbonból készült vázak, de ezek drágábbak is.

Összecsukhatóság

Az egyszerűbb szállítás és tárolás szempontjából fontos, hogy a roller összecsukható legyen.

Teherbírás és tömeg

A felnőtt rollerek teherbírása 100-150 kg között van, a freestyle rollereké 100 kg, a gyerek rollereké általában 65 kg-ig terjed. Tömegük a méretektől és a felhasznált anyagoktól függően 3,5-6,5 kg-ig terjed.

Tartozékok és biztonsági elemek

Egyes rollerekhez különböző tartozékokat is tudunk vásárolni. Az esti közlekedéshez  villany lámpát és villogó fényt kell vásárolni. Ezen kívül csengőt, sárvédőt, vagy üvegtartót is vásárolhatunk hozzájuk.

Nem szabad elhanyagolni a biztonságot sem, főleg gyermekeink testi épségének megóvása érdekében. Ezek a megfelelő méretű és minőségű sisakok, könyök, térd és csuklóvédők. Mindezeket megtalálhatja itt.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek