Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb szempillaspirálok 2023-ben – összehasonlító teszt és értékelések

16.10.2022

A szem a lélek tükre, a szempillák a keret. A legtöbb nő ugyanolyan természetességgel nyúl reggelente a szempillaspirálért, mint a fogkeféjéért. Az üzletek (vagy webáruházak) kínálatából viszont nehezebb kiválasztani a megfelelő szempillaspirált. Alábbi cikkünkkel segítünk Önnek megtalálni a tökéletes szempillaspirált, illetve mutatjuk melyek lettek a legjobbak a mi szempillaspirál tesztünk alapján.

A felhasználói vélemények és az ár-érték arány alapján a nagy szempillaspirál teszt és összehasonlítás győztese a Lancôme Hypnôse 15th Anniversary Collector Edition! Bátran ajánljuk mindenkinek.

Igényeseknek

Extrém dúsító hatású szempillaspirál. Provitamin tartalmának köszönhetően táplálja és erősíti a szempillákat.

Legjobb ár/érték arány

Limitált kiadású szempillaspirál, mely dúsító hatású. B provitamin tartalma  erősíti a pillákat.

Legjobb olcsó

Kedvező árú szempillaspirál. Kiemelő hatása hangsúlyos pillákat eredményez. Könnyen lemosható és nem csomósodik.

Legjobb szempillaspirálok

Értékelés: Le Volume Révolution de Chanel – extra dúsító szempillaspirál

Le Volume Révolution de Chanel – értékelés, teszt, ár Premium kategória

Márka: Chanel | Típus: dús hatásért | Kiszerelés: 6 g | Szín: fekete | Hozzávetőleges ár: 16 700 Ft

Előnyök
 • Extrém dúsítás
 • Hosszantartó hatás
 • Táplálja és erősíti a pillákat
Hátrányok
 • Magas ár

A Le Volume Révolution de Chanel szempillaspirál egy igazi luxuskategóriás szempillaspirál, mely különleges keféjének köszönhetően nem hagyja ki a legrövidebb pillákat sem. Tökéletes fedést biztosít már egy réteg felvitele után is. Extrém dús hatást kelt, mely kitart egész nap. Ezzel a tartós szempillaspirállal nem kell aggódnia a csomósodás vagy az összetapadás miatt. A hosszantartás negatív következménye, hogy egy gyengébb minőségű sminklemosó nem tudja eltávolítani a szempillaspirált maradéktalanul.

A Chanel Le Volume Révolution de Chanel szempillaspirálja nemcsak dúsít, de táplál is. A provitamin tartalma erősíti és táplálja a pillákat. A polimerek az ellenálló képességet javítják. A lágyság megőrzéséről a viaszkomplex gondoskodik.

Értékelés: Lancôme Hypnôse 15th Anniversary Collector Edition – dúsító hatású szempillaspirál

LANCÔME HYPNÔSE 15TH ANNIVERSARY COLLECTOR EDITION – értékelés, teszt, ár Arany középút

Márka: Lancome | Típus: dús hatásért | Kiszerelés: 6,2 ml | Szín: fekete | Hozzávetőleges ár: 6 500 Ft

Előnyök
 • Kiváló dúsítás
 • B provitamin
 • Nem szárad ki
Hátrányok
 • Nem hosszabbít eléggé

A Lancome márka a Hypnose szempillaspirál 15. évfordulója alkalmából dobta piacra a Lancôme Hypnôse 15th Anniversary Collector Edition limitált kiadású szempillaspirált. Ennek az ünnepi alkalomnak köszönhető a szempillaspirál különleges szín- és formatervezése.

A dúsító hatású szempillaspirál különleges összetevőinek köszönhetően akár nyolcszor sűrűbb szempillákat eredményez. Összetevői között B provitamin is található, mely erősíti és védi a pillákat. A Lancome Hypnose 15th Anniversary Collector Edition szempillaspirált akkor is bátran megvásárolhatja, ha nem gyakran sminkel. Ez a szempillaspirál nem csomósodik és nem szárad ki egykönnyen. Nem kell attól tartania, hogy hamarabb tönkremegy, mint ahogy elfogy.

Értékelés: Maybelline Colossal Volum’Express 100% – kedvező árú szempillaspirál

Maybelline Colossal Volum'Express 100% – teszt, értékelés, ár Classic kategória

Márka: Maybelline | Típus: kiemelés | Kiszerelés: 10,7 ml | Szín: fekete | Hozzávetőleges ár: 2 000 Ft

Előnyök
 • Könnyen lemosható
 • Kedvező ár
 • Nem csomósodik
Hátrányok
 • Több réteg szükséges

A Maybelline Colossal Volum’Express 100%  szempillaspirál nagyon jól kenhető, több réteg felvitele után sem tapasztja össze a szempillákat, nem csomósodik. A pillákat gyönyörűen kiemeli, amennyiben van mit kiemelni. Dúsító és hosszabbító hatása leginkább a már önmagában is erős, sűrű szempillákon látványos. A rövid pillákhoz több réteg szempillaspirál felvitelére van szükség ahhoz, hogy az eredmény hatásos legyen. Tehát elsősorban kiemelő és formázó szempillaspirálként ajánljuk.

Kedvező ára miatt leginkább a fiatalok körében népszerű szempillaspirál. Erre utal vidám, színes kivitelezése is. A Maybelline szempillaspirál további előnye, hogy könnyen lemosható. Az eltávolításhoz nincs feltétlenül szükség sminklemosóra, a meleg víz is elegendő.

Top 10 legjobb szempillaspirál

Elnevezés Jellemzők
TOP 10 szempillaspirál
1. Le Volume Révolution de Chanel – értékelés, teszt, ár Le Volume Révolution de Chanel Dúsító hatású szempillaspirál, mely nemcsak sűrűvé teszi a szempilláit, de táplálja is azokat. Vásárlás
2. SISLEY SO CURL – teszt, értékelés, ár SISLEY SO CURL Erősítő és tápláló szempillaspirál, mely göndörítő hatással rendelkezik. Vásárlás
3. LANCÔME HYPNÔSE 15TH ANNIVERSARY COLLECTOR EDITION – értékelés, teszt, ár Lancôme Hypnôse 15th Anniversary Collector Edition Kiváló minőségű szempillaspirál, mellyel akár nyolcszor dúsabb szempillákat érhet el. Vásárlás
4. HELENA RUBINSTEIN LASH QUEEN – teszt, értékelés, ár HELENA RUBINSTEIN Lash Queen Vízálló szempillaspirál, mely dúsítja és hosszabbítja a szempillákat. Vásárlás
5. Estee Lauder Sumptuous Rebel Mascara – teszt, értékelés, ár Estee Lauder Sumptuous Rebel Mascara Hosszantartó szempillaspirál, mely elválasztja és hosszabbítja a pillákat. Vásárlás
6. Maybelline Colossal Volum'Express 100% – teszt, értékelés, ár Maybelline Colossal Volum’Express 100% Kollagén tartalmú szempillaspirál, mely  kiemeli a szempillákat. Vásárlás
7. Telescopic False Lash – teszt, értékelés, ár Telescopic False Lash Loreal szempillaspirál, mely összetapadás nélkül hosszabbítja a szempillákat. Vásárlás
8. MAYBELLINE THE FALSIES LASH LIFT – teszt, értékelés, ár MAYBELLINE The Falsiest Lash Lift Vízálló szempillaspirál dúsító és hosszabbító hatással. Több változatban kapható. Vásárlás
9. Glam & Doll Volume & Definition – értékelés, teszt, ár Glam & Doll Volume & Definition Catrice szempillaspirál, mely érzékeny szemre is használható. Tömegnövelő hatású. Vásárlás
10. Lash PRINCESS – értékelés, teszt, ár Lash PRINCESS Essence szempillaspirál formázó hatással. Ívelt és dús szempillákat eredményez. Vásárlás

Hogyan válasszunk szempillaspirált?

Rengeteg, különböző szempillaspirál van minden drogéria, parfüméria és kozmetikai üzlet kínálatában. De miben is különböznek? Hiszen csak festékről és keféről van szó. Legalábbis egy hozzá nem értő ezt gondolhatná. Valójában a szempillaspirálok nagyon sokban eltérnek egymástól. Most mutatjuk, mi mindent vegyen figyelembe, ha az Ön számára legjobb szempillaspirált szeretné megtalálni.

A szempillák típusai alapján

A szempillaspirált, amely az egyik nőnek a kedvence , lehet, hogy egy másik nő már az első használat után kidobja.  Ez nem azt jelenti, hogy rossz minőségű. Egész egyszerűen nem jó típus az adott hölgy szempilláihoz. Pedig ez az elsődleges kiindulópont. A szempillánk típusa.

Rövid pillák

Amennyiben rövid szempillája van, hosszabbító és dúsító szempillaspirálra lesz szüksége. Ezek a legelterjedtebb szempillaspirál típusok, mivel a nők többsége nem elégedett a pillái sűrűségével és hosszúságával. A legjobb minőségű hosszabbító szempillaspirálokkal műszempilla hatás elérése sem lehetetlen. Lehetséges hátrányuk, hogy a pillákat megnehezítik, lehúzzák.

Hosszú pillák

A hosszú szempillákkal megáldott hölgyek szerencsésebb csoportba tartoznak. Az ő pilláikat nem kell hosszabbítani, bár egyes esetekben a dúsítás nem árt. Viszont a szempillaspirál az ő esetükben sem elhagyható. Formázásra, illetve göndörítésre van szüksége a természetesen hosszú pilláknak. Amennyiben az Ön szempillái is hosszúak, a formázó vagy a tömegnövelő szempillaspirálokat ajánljuk elsősorban.

Univerzális szempillaspirálok

Amennyiben nem tudja eldönteni, milyen típusúak az Ön szempillái, válasszon univerzális szempillaspirált! Ezek közé tartoznak a kiemelő szempillaspirálok, melyek csak enyhén formáznak, dúsítanak és hosszabbítanak. Fő feladatuk a színezés és kiemelés.

A szempillaspirál tartása

Hagyományos szempillaspirál

A hagyományos szempillaspirálok bár úgy vannak tervezve, hogy egy teljes napot kibírjanak a felvitel után, ez, főleg melegebb vagy párás/ködös időben, nem mindig valósul meg. Leginkább az olcsó szempillaspirálokra jellemző az elkenődés, a pillák összetapadása és a csomósodás.

Hosszantartó szempillaspirál

A hosszantartó szempillaspirálok, mint ez elnevezésükből is következik, jóval strapabíróbbak. Gond nélkül megőrzik formájukat és állagukat egész nap vagy egész éjjel. Strandoláshoz vagy esős napokra mégsem a legjobb választás, ahhoz a vízálló szempillaspirálokat ajánljuk.

Vízálló szempillaspirál

vízálló szempillaspirálokban nem tesz kárt a nedvesség. Legalábbis elméletileg. A gyakorlatban sok olcsó, gyenge minőségű szempillaspirált hirdetnek vízállóként, de mégis elfolynak már egy pár csepp nedvességtől is. Amennyiben valóban vízálló szempillaspirált szeretne, válasszon a jó minőségűek közül, még ha kicsit drágábbak is. A hátrányuk, hogy esetenként kifejezetten nehéz maradéktalanul eltávolítani őket, sminklemosó nélkül lehetetlen.

A szempillaspirál színe

Fekete

A fekete szempillaspirálok a legelterjedtebbek és a legkedveltebbek. Univerzális színű szempillaspiráloknak nevezhetőek. Szinte mindenkinek jól állnak, és erősen kiemelik a szemet.

Barna

A barna szempillaspirálok a második leggyakoribb színű szempillaspirálok. Leginkább a világos bőrű, szőke nők között kedveltek, mivel természetesebb hatást keltenek, mint a fekete szempillaspirálok.

További színek

A színes szempillaspirálok leginkább a kamaszok és a fiatalok között közkedveltek. Bulikra, fesztiválokra tökéletes választás egy színes szempillaspirál. A bevállalósak akár a szürke hétköznapokat is feldobhatják egy-egy élénk színnel. A legelterjedtebb színek a kék és a zöld. De kaptahóak vörös, narancs, rózsaszín, arany, piros vagy lila szempillaspirálok is.

A kefe típusa

A kefe típusa a szempillaspirál hatását befolyásolja. A dúsító, formázó vagy kiemelő hatáshoz különböző formájú és méretű kefékre van szükség.

Egyenes kefe

A hagyományos, egyenes szempillaspirál kefék a hosszabbító hatáshoz vannak tervezve. Használatuk nem igényel semmilyen szakértelmet, könnyen elérhetőek vele a szemzugokban található pillák is.

Ívelt kefe

Az ívelt, hajlított szempillaspirál kefe a szempillák göndörítését, formázását teszi lehetővé. Elsősorban egyenes szálú pillákhoz ajánljuk a használatát.

Jumbo kefe

A jumbo, vagyis nagy méretű szempillaspirál kefének dúsító hatása van. Elsősorban hosszú, de ritkás pillákhoz ajánljuk. Ezeken a szempillákon a leglátványosabb a dúsító hatás.

Kúp alakú kefe

A kúp alakú szempillaspirál kefék különböző hosszúságú sörtékből állnak. Ennek köszönhetően a nagyon rövid pillákat sem hagyják ki. Dúsítják és hosszabbítják a rövid és ritkás szempillákat.

Speciális kefék

A már említett, leginkább elterjedt, szempillaspirál keféken kívül találkozhatunk több speciális, különleges kefével is. Ilyen például a gömb alakú kefe, mely sűríti a szempillákat. A fésűs szempillaspirál kefe megemeli és formázza a szempillákat. A homokóra alakú szempillaspirál kefének pedig dúsító, megemelő és hosszabító hatása van.

Szempillaspirálok érzékeny szemekre és allergiában szenvedőknek

Ha a hagyományos szempillaspiráloktól kipirosodik, könnyezik a szeme, esetleg égő érzése is támad, akkor Ön valószínűleg érzékenységben vagy allergiában szenved. Nem kell megijednie, ezt nem jelenti azt, hogy le kell mondania a szemfestékekről. Több nő is tapasztal ilyen és hasonló tüneteket, amire természetesen a gyártók is reagáltak. Manapság már rengeteg érzékeny szemre tervezett szempillaspirál kapható. Biztosan Ön is megtalálja a legmegfelelőbbet.

Szempillaspirál utántöltő

A szempillaspirál utántöltők nem annyira elterjedtek, pedig rengeteget lehet spórolni velük. Amennyiben egy valóban jó minőségű kefével rendelkezik, és csak utántöltőt vásárol miután kifogyott a szempillafesték, éves szinten több tízezer forintot is megtakaríthat. Ráadásul a műanyag hulladék is kevesebb ezáltal.

Tippünk

Hosszantartó friss és fiatalos megjelenésre vágyik? Olvassa el cikkünket a legjobb ránctalanító krémekről!

Legkedveltebb szempillaspirál márkák

Essence márkájú szempillaspirálok

Az Essence (magyarul lényeg, esszencia) német márka célközönsége elsősorban a fiatal korosztály. Az essence sminkmárka 2002-es megjelenése óta folyamatosan terjed, ma már Európa-szerte közkedvelt. Sőt, 2010 óta az Amerikai Egyesült Államokban is kapható. Kínálatukban találkozhat különböző sminkkészítményekkel, például szempillaspirálokkal, illetve bőrápoló krémekkel.

Loreal márkájú szempillaspirálok

A Loreal márka híres reklámszlogenjét – “Mert megérdemli!” – ismerjük, hallottuk már mindannyian. A cég ezzel arra utal, hogy termékeiket széleskörben elérhetőnek tervezik. Áruk megfizethető, minőségük jó. Testápoló és kozmetikai készítmények széles skálája megtalálható kínálatukban. Gyártanak többek között tusfürdőket, arckrémeket, samponokat, hajbalzsamokat, természetesen szempillaspirálokat is.

Catrice márkájú szempillaspirálok

A Catrice sminkmárka, éppúgy, mint az Essence márka, a német Cosnova Gmbh cégcsoport márkája. A 2004-ben született Catrice első termékei között már szerepeltek a szempillaspirálok. Azóta sminkkészítmény kínálatuk folyamatosan gyarapodik. Közös jellemzőük a divatos és elegáns színskála, kivitelezés.

Szempillaspirál árak

Szempillaspirálok 700 és 2500 Ft között

Olcsó szempillaspirált már 7-8 száz Ft-ért is vásárolhat, de ebbe az árkategóriába tartoznak az 1-2 ezer Ft-os termékek is. Ezeknek a nagyon kedvező árú szempillaspiráloknak a hatása a kiemelés és színezés. Erős dúsításra vagy hosszabbításra nem alkalmasak. Illetve kifejezetten tartósnak sem nevezhetők.

Szempillaspirálok 2500 és 8000 Ft között

Ebben az árkategóriában már kaphatók nagyon jó minőségű szempillaspirálok is. Valójában a legtöbb szempillaspirál ilyen áron elérhető. Dúsító, hosszabbító, formázó, hosszantartó és vízálló szempillaspirálokat is vásárolhat 2500 és 8000 Ft közötti áron.

Szempillaspirálok 8000 Ft fölött

8000 Ft feletti áron igazi luxus szempillaspirálokra tehet szert. Ezek a szempillaspirálok nemcsak dúsítják, hosszabbítják vagy formázzák a pillákat, de táplálják és erősítik is azokat. Ezt az összetevők között található, különböző vitaminkomplexek segítségével teszik.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek