Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Liftor Active ergonomikus irodai szék értékelése

Liftor Active ergonomikus irodai szék értékelése

Hosszú órákat tölt az íróasztalnál, vagy esetleg számítógépes játékos? Ebben az esetben a megfelelő szék kiválasztása a legfontosabb kell, hogy legyen Ön számára, mivel ez hatással van a kényelmére és az egészszégére. A kiválasztása során számos szabályt kell betartania. A legjobb ergonomikus irodai székekről szóló cikkben feltártuk, hogy milyeneknek kell lenniük, és milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük. Itt viszont leírjuk, hogyan is néz ki valójában egy Liftor Active nevű szék, hiszen lehetőségünk volt azt személyesen is kipróbálni.

Liftor Active ergonomikus irodai szék értékelése

9.5

Tökéletes

A Liftor Activ irodai szék joggal tartozik a csúcs székmodellek közé. Mindenkinek ajánljuk, aki kényelmes, ergonomikus ülést keres hosszabb távra. Ugyanakkor nagyon érdekes kialakítású, a felhasznált anyagok kellemesek és könnyen karbantarthatók. Ebből a székből nem hiányzik semmi, ami egy megfelelő irodai székhez szükséges, és többféle színben és anyagban is kapható.

Szállítás és a csomag tartalma
9
A szék összeszerelése
9
Tervezés (megjelenés) és feldolgozás
10
A szék vezérlése
10
Előnyök
  • Kényelmes ülés
  • Osztott háttámla (ergonómikus kialakítás)
  • Stabil felépítés
  • Egyszerű összeszerelés
  • Könnyű karbantartás
Hátrányok
  • Csak 170 cm feletti magasságúaknak való

Szállítás és a csomag tartalma – 9/10

A szék egy meglehetősen nagy dobozban érkezett, 50 x 60 x 70 cm-es és körülbelül 20 kg súlyú. A doboz erős többrétegű kartonból készült és nem hajlott meg, talán hiánya a csomagolásnak, hogy nem volt rajta néhány fogantyú. Mivel nem könnyű cipelni egy ilyen  terjedelmes és nehéz csomagot, ketten vittük, de kis erőfeszítéssel egy átlagosan erős férfi is elbírhatja.

A mindennapos doboz kinyitása után buborék fóliába csomagolva találja minden egyes részét. Valamint egy táskát a szükséges imbuszkulccsal, csavarokkal és alátétekkel. Ezenkívül az egyes részeket polisztirol is borítja oly módon, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket. Természetesen, papíron található a részletes leírás a szék összeszereléséhez.

Összeszerelés – 9/10

Bár a csomagolás útmutatót is tartalmaz, a szék összeszerelése egy ideig eltart. A csavarokat helyesen kell szétválogatni (hosszúság szerint), és meg kell ismerkedni az összes egyes darabbal is. Kis hozzáértéssel azonban a szék fél óra alatt összeállítható. A kézikönyv logikusan van összeállítva, és ha nem először szerel össze valamit életében, akkor ez biztosan sikerülni fog.

A Liftor Active szék összeszerelésében csak egy ember vett részt, hogy kipróbálhassuk, sikerülni fog-e, és ne tegyük azt családi műsorrá. Összeszereléskor, különösen a karfa és a háttámla ülésre szerelésekor, néha jól jön egy segítő kéz, aki stabilan azt összefogja, de ha van már előző tapasztalata, akkor saját kezűleg és segítség nélkül is menni fog.

A mellékelt kis imbusz nem mindig volt ideális kisegítő, emiatt több munka volt vele, de talán kényelmesebb lenne saját otthoni szerszámokkal dolgozni. Vele is meg tudtuk csunálni, csak kicsit tovább tartott, mint ahogy azt szerettük volna. Egyszerűen voltak helyek, ahol nehezebben ment be, és sokkal többet kellett forgatni vele.

Néhány nap használat után meg akartunk húzni néhány csavart (ez bevett gyakorlat), és megállapítottuk, hogy nincs rá igazán szükség. Szóval, le a kalappal a kidolgozásért!

Tervezés és kivitelezés – 10/10

A Liftor Active irodai szék már kinézetre is érdekes kialakítású, főleg a háttámla felezett megoldása tűnik modernnek. A hálós háttámla, a kényelmes ülés és a kellően széles és biztonságos alap az, ami a Liftor Active széket kényelmes székké teszi, és így többféle tevékenységhez is alkalmas. A minőségi kivitelezés garanciája az is, hogy a Liftor Active szék az Egészségyügyi és Ergonómiai Intézet IGR és a BIFMA tanúsítványával rendelkezik.

A Liftor Active szék szerkezete fémből készűlt, öt lábbal és rögzíthető műanyag kerekekkel, amelyek könnyen mozognak a szőnyegen is. Ülés közben érezhető a szék stabil tartása. Ebben a 20 kg-os súlya is segít, ami ugyan kicsit zavart minket a doboz hazaszállításánál, de egyébként ez a megfelelő ára a stabilitásnak. A szerkezet és az egymáshoz csatlakozó alkatrészek tömör fémből készűltek, így nagyobb biztonságot és tartósságot biztosítanak.

A szék kiegészítő részei műanyagból készűltek, de ez semmiben sem csökkenti a kényelmet, mivel a felület kellemes tapintású. A kartámaszok állíthatóak, magasságban könnyen kiválasztható az ideális pozíció, amikor a karok derékszögben lesznek a könyöknél. Ezen kívül más pozícióba is állíthatók (előre-hátra mozgathatóak), a gyártó 3D állítható kartámasznak nevezi.

Az ülés felülete kiváló minőségű anyaggal van behúzva, a belsejében hab található. A háttámla és a fejtámla felülete hálós anyag. Ez egy megfelelő kombináció, amely kényelmes ülést biztosít akár nyáron, akár és télen is.

Kipróbáltuk a Liftor Active szék fekete változatát, és bár a fekete szín időtálló, nem a legmegfelelőbb egy kisállattal rendelkező háztartásba. A fekete felületen szőrszálak láthatóak, és a szennyeződés megmarad rajta. Szerencsére a rágcsálnivalók morzsái könnyen leseperhetők. Ezzel azt akarjuk mondani, hogy a szék felületének karbantartása összességében könnyű és egyszerű. Szerencsére a Liftor más burkolatváltozatokat és színkombinációkat is kínál. Összesen 9 különböző színkombinációban és egyben különböző anyagkombinációkban is megvásárolható a szék.

Liftor Aktív irodai szék vezérlése – 10/10

A szék vezérlése egyszerű, jobb oldalon az ülés alatt található egy kar a magasságállítás szabályozására. Saját súlyával lenyomhatja az ülést, vagy felengedheti magasabb pozícióba. A szék teherbírása 150 kg, így az egyik legrobusztusabb szék, és a gyártó szerint akár 185 cm magas felhasználók számára is alkalmas.

Természetesen a kartámaszok helyzete is állítható, pontosan az ergonomikus ülés követelményei alapján. Vagyis a magasság és az előre – hátra való pozíció. Mindegyik kartámaszon egy kis gomb található a beállításhoz, így a vezérlés nagyon egyszerű.

A Liftor Active széken nincs fixen állítható dőlésszög, ezt természetes kilengéssel oldották meg (a gyártó ezt szinkronmechanikának vagy szinkron ringató mechanizmusnak nevezi). A szék reagál a test mozgására és alkalmazkodik a választott pozícióhoz. Eleinte kissé szokatlan, de nagyon hamar megszokja, és csodálatos feltalálásnak fogja tartani. A háttámla nem csak hátrafelé mozog, hanem enyhén oldalra is billen. Ez akkor nagyon praktikus lehet, ha például valami a földre esik, és fel kell venni. Az ülés dőlésszöge is kissé változik dőléskor, ami alig vehető észre, de kellemes kényelmet biztosít. Minél jobban dől, annál jobban megemelkedik az ülés. Ha ezt nem szeretné, akkor a szék két pozícióban (minimális és maximális) rögzíthető.

Liftor Active

A szék háttámlája már abból a szempontból is érdekes, mert kétfelé oszlik. Mindegyik fele külön-külön mozgatható, így a hátsó rész jobban alkalmazkodik az aktuális üléshelyzethez. Lehet, ez furcsán hangzik, de nem kell aggódnia, ezeknek az elemeknek a mozgása egyáltalán nem észrevehető, igazából a Liftor Active széknek az Ön hátához való igazításáról van szó.

A fejtámla is állítható. Kicsit vaskosnak tűnik, főleg az osztott hálós háttámlákkal összehasonlítva, de ez csak az első pillanatra. Kényelmes és funkcionális. Magassága és dőlésszöge természetesen állítható, így könnyen megtalálhatja a nyaki gerincnek az ideális pozícióját.

Liftor Aktív szék paraméterei

A tesztelt Liftor Active szék műszaki adatai:

Tulajdonság Paraméter
Az ülés anyaga: PU hab és textilszövet
A háttámla anyaga: Hálós anyag
Terhelhetőség: 150 kg
Tömeg: 20 kg
Tanúsítvány: BIFMA, IGR

Liftor Active

Liftor

A Liftor egy cseh cég, és bár nemrég (2019-ben) alapították, már megtalálta a helyét a piacon. Egyedi pozícionáló asztalokra és ergonomikus felszerelésekre összpontosított, melyek nemcsak az irodai, hanem a tanulási és a szabadidős termékekre is kiterjed. És ez volt a helyes lépés, mert a piacon mindig helye van azoknak a minőségi tárgyaknak, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Szóval biztosan nem egyszerű volt a kezdet, de feltörtek, és most már tesztelhetjük is a termékeiket. Ma már nem csak Csehországban, hanem Szlovákiában, Lengyelországban és Németországban is piacon vannak. Ennek ellenére még mindig szinte családi vállalkozás, és ennek köszönhetően jobban tudják ellenőrizni termékeik minőségét, gyorsabban reagálnak, újítanak, változtatnak termékeiken.

Népszerű irodai székek az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése