Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

TOP 10 vízszűrő kancsó 2023-ben

A vízszűrő kancsók még ihatóbbá teszik a csapvizet azáltal, hogy eltávolítják belőle a káros anyagokat és szennyeződéseket. A vízszűrő kancsókban készült víz szagmentes, és nincs semmilyen utóíze, csak teszi a dolgát: frissít, és oltja a szomjadat.

Vízszűrő kancsó tesztünk alapján számunkra a minden tekintetben legjobb vízszűrő kancsó a Laica MikroPLASTIK STOP UFSBE02 lett, mert bőséges mennyiségű vizet szűr meg: egyszerre 2 liternyi finom vizet biztosít. Tarts velünk, olvasd el a vízszűrő kancsó vélemény összefoglalónkat, és találd meg te is a legjobb vízszűrő kancsót!

Igényeseknek

Kompakt méretű, ergonomikus kialakítású kancsó, mely 2 liternyi finom, lágy vizet biztosít.

Ideális ár/érték arány

Letisztult kialakítású, nagy térfogatú vízszűrő 3,6 l űrtartalommal.

Legjobb olcsó

Kedvező árú modell, mely egy alkalommal 1,7 liter vizet szűr meg a számodra.

A legjobb vízszűrő kancsók

Értékelés: Laica MikroPlastik Stop UFSBE02 – Vízszűrő kancsó – A vízszűrő kancsók koronázatlan királynője

vízszűrő kancsó Premium kategória

Márka: Laica | Anyag: műanyag | Szín: fehér és kék | Teljes űrtartalom: 3 l | Szűrt víz: 2 l | Szűrők száma a csomagban: 3 | Hozzávetőleges ár: 16 490 Ft

Előnyök
 • Mosogatógépben mosható
 • Kompakt méret, ergonomikus kialakítás
 • Finom, lágy vizet biztosít (2l)
Hátrányok
 • Nagy a súlya, nehezebb felemelni
 • Kicsit lassan szűr

A Laica MikroPlastik Stop UFSBE02 vízszűrő kancsó egy hozzáöntéssel 2 liter szűrt vizet biztosít a számodra. Miután kitöltötted belőle a szűrt vizet, a maradékot szép lassan, fokozatosan szűri át. Ezt a finom és egészséges vizet aztán kényelmesen be tudod tenni a hűtőszekrénybe.

A kezdeti beállítás a két szűrő miatt nehézkes lehet, de megéri. A gyönyörű dizájnú vízszűrő kancsóra egyszerűen jó ránézni! A termék mögött megbízható brand áll. Könnyű karbantartani, és mosogatógépben is elmoshatod. Ez a Laica modell lett a legjobb vízszűrő kancsó tesztünkön. Klóros utóíz nélküli vizet szeretnél inni? Akkor ez a te vízszűrőd!

Értékelés: BWT Slim Mei 3,6 l + 1 filter, fehér – Egyszerű formatervezés, nagy térfogat

vízszűrő kancsó Arany középút

Márka: BWT | Anyag: műanyag | Szín: fehér | Teljes űrtartalom: 3,6 l | Szűrt víz: 2 l | Szűrők száma a csomagban: 1 | Hozzávetőleges ár: 5 445 Ft

Előnyök
 • Ergonomikus fogantyú
 • Mechanikus szűrőcsere kijelző
 • Nagy térfogat
 • Letisztult formatervezés
Hátrányok
 • Nem találtunk

A német gyártású BWT Slim Mei vízszűrő kancsó töltőfedelének (EasyFill) köszönhetően könnyedén feltölthető vízzel. A jelzővel ellátott fedél kivételével mosogatógépben is elmosható. Mechanikus szűrőcsere kijelzője figyelmeztet, ha eljött a szűrőbetét csere ideje. Kompatibilis patronjai: BWT Gourmet Mg2+, BWT MAXXO Uni.

A 28 cm magas, nagy űrtartalmú bwt vízszűrő kancsót főként nagyobb háztartásokba, és irodákba ajánljuk. Vízszűrő kancsó tesztünkön bennünket lenyűgözött, a legjobb vízszűrő kancsó lett középkategóriában. Próbáld ki te is a vízszűrést megfizethető áron!

Értékelés: Drewberry Slim Line Green Apple  – kedvező árú vízszűrő

vízszűrő kancsó Classic kategória

Márka: Dewberry Slim Line | Anyag: műanyag | Szín: fehér és zöld | Teljes űrtartalom: 3,5 l | Szűrt víz: 1,7 l | Szűrők száma a csomagban: 1 | Hozzávetőleges ár: 3 390 Ft

Előnyök
 • Mutatós modell
 • Egyszerű formatervezésű
 • Hatékony működés
 • Kedvező ár
Hátrányok
 • Nem találtunk

A Drewberry Slim Line Green Apple a legjobb vízszűrő kancsók egyike. Igazán könnyen be tudod tekerni a patront. Ezüst impregnációja még a baktériumok szaporodását is megakadályozza. Digitális kijelzőjén láthatod, mikor érkezett el a patron csere ideje. Stabilitását csúszásgátló talpa is fokozza, ami óv a vízkilöttyenésektől. Természetesen ezt a kancsót is moshatod mosogatógépben. Igyál te is mindig egészséges, finom vizet!

TOP 10 vízszűrő kancsó összehasonlítása

Kép Típus Összegzés Vásárlás
A legjobb vízszűrő kancsók
1. Laica MikroPlastik Stop UFSBE02 Márka: Laica
Anyag: műanyag
Szín: fehér és kék
Teljes űrtartalom: 3 lSzűrt víz: 2 l
Szűrők száma a csomagban: 3 Hozzávetőleges ár: 16 490 Ft

WEBÁRUHÁZBA

2. Brita Marella Cool szűrőkancsó, 2 szűrő + termosz Márka: Brita
Anyag: műanyag
Szín: fehér
Teljes űrtartalom: 2,4 l
Szűrt víz: 1,4 l
Szűrők száma: 2
Hozzávetőleges ár: 13 195 Ft

WEBÁRUHÁZBA

3. Laica Aida, kék + rozsdamentes acél sportpalack Márka: Laica
Anyag: műanyag
Szín: fehér és kék
Teljes űrtartalom: 2,3 l
Szűrt víz: 1,2 l
Szűrők száma: 3
Hozzávetőleges ár: 11 790 Ft

WEBÁRUHÁZBA

4. BWT szűrő kancsó Vida Mei 2,6 l, kék+ szabadtéri sportpalack Márka: Bwt
Anyag: műanyag
Szín: kék
Teljes űrtartalom: 2, 6 l
Szűrt víz: ?
Szűrők száma: ?
Hozzávetőleges ár: 7 295 Ft

WEBÁRUHÁZBA

5. BWT Slim Mei 3,6 l + 1 filter, fehér Márka: BWT
Anyag: műanyag
Szín: fehér
Teljes űrtartalom: 3,6 l Szűrt víz: 2 l
Szűrők száma a csomagban: 1 Hozzávetőleges ár: 5 445 Ft

WEBÁRUHÁZBA

6. BWT Penguin 2.7l kék – Vízszűrő kancsó Márka: Bwt
Anyag: műanyag
Szín: fehér és kék
Teljes űrtartalom: 2,7 l
Szűrt víz: 2,7 l
Szűrők száma: 1
Hozzávetőleges ár: 6 600 Ft

WEBÁRUHÁZBA

7. Hyundai Oria Vízszűrő kancsó – Vízszűrő kancsó Márka: Hyundai
Anyag: műanyag
Szín: fehér
Teljes űrtartalom: 2,8 l
Szűrt víz: 1,4 l
Szűrők száma: 1
Hozzávetőleges ár: 5 990 Ft

WEBÁRUHÁZBA

8. BWT Vida vízszűrő kancsó 2,6 l, mechanikus kijelző Márka: Bwt
Anyag: műanyag
Szín: fehér
Teljes űrtartalom: 2,6 l
Szűrt víz: 2,6 l
Szűrők száma: 1
Hozzávetőleges ár: 5 445 Ft

WEBÁRUHÁZBA

9. Hyundai Aqua Optima Liscia Vízszűrő kancsó + 1x EVO1PLUS szűrő Márka: Hyundai
Anyag: műanyag
Szín: fehér
Teljes űrtartalom: 2,5 l
Szűrt víz: 1,2 l
Szűrők száma: 1
Hozzávetőleges ár: 5 090 Ft

WEBÁRUHÁZBA

10. Dewberry+Slim Line Green Apple Márka: Dewberry Slim Line
Anyag: műanyag
Szín: fehér és zöld
Teljes űrtartalom: 3,5 l
Szűrt víz: 1,7 l
Szűrők száma: 1
Hozzávetőleges ár: 3 390 Ft

WEBÁRUHÁZBA

Hogyan válasszunk vízszűrő kancsót?

Igaz, hogy Magyarországon mindenhol fogyasztható a csapvíz, de a minősége sajnos sok háztartásban mégsem a legjobb, ezért a családtagok rendszerint más alternatíva felé fordulnak. Vannak, akik kötegszámra veszik az ásványvizet, míg mások befektetnek egy konyhai víztisztító berendezésbe. Ha nem szeretnéd cipelni folyton a zsugor ásványvizeket, és nincs elég pénzed a konyhai víztisztító berendezésre, akkor van egy jó hírünk: a víztisztító kancsót egyenesen neked találták ki.

A vízszűrő kancsó véleményünk szerint talán nem olcsóbb az ásványvizes megoldásnál, de sokkal kevesebb macerával jár. Ez még akkor is így van, ha beleszámítjuk a kancsó beszerzési procedúráját, és a patronok rendszeres cseréjét. Ráadásul a vízszűrő kancsóból kinyert víz tökéletesen finom, és tiszta is.

A vízszűrő kancsó lényegen megtisztítja számodra a sokszor kétes minőségű csapvizet a vízellátó rendszerből fakadó szennyeződésektől, például különböző káros fémektől, ásványi-, és vegyi anyagoktól, szennyeződésektől és a klórtól. Károsak például a kén, az ammónium, a nitritek és nitrátok, a fémek és nehézfémek ( ólom, higany, vas, réz, alumínium, a kőolajszármazékok és fenolok), a vegyszerek, növényvédő szerek, és a mérgező vegyületek (arzén) is. Sőt, egy víztisztító kancsó még a víz keménységét is képes csökkenteni. A klór sajnos káros hatással van a szervezetre, ártalmas belélegezve (légúti problémák), és a bőrrel érintkezve (bőrproblémák) is. Ezért az a legjobb, ha törekszünk a 100%-os kiszűrésére.

A végeredmény: finom, utóízmentes, tiszta, szagmentes és biztonságos víz, amelyet mi is bátran ajánlunk mindennapos fogyasztásra. A tisztítás folyamata általában több szakaszban megy végbe.

Tippünk

Locsold a növényeid vízkőmentes vízzel, vagy a finom ízekért próbálj ki pár fogást tisztított vízzel!

Vízszűrő kancsó tesztünkön elemeztük a piacon elérhető legjobb vízszűrő kancsókat, és megmutatjuk neked azokat, amelyek jól teljesítettek. Ezen kívül bemutatjuk, miért jó befektetés egy ilyen kancsó, hogyan kell használni, és még egy csomó hasznos információval is ellátunk. Tarts velünk!

A vízszűrő kancsó előnyei

vízszűrő kancsó teszt

Amint már említettük, egy vízszűrő kancsó egészséges vizet varázsol a poharunkba. Beszerzési ára olcsó, szűrőbetét cseréje könnyű, és gazdaságos. Működése csendes, és mivel kis helyet foglal, bárhová magunkkal vihetjük. Akár egy nyaralásra, vagy a munkahelyünkre is. A vízszűrő kancsók által szűrt vizet rengeteg helyen alkalmazhatjuk, például olyan háztartási készülékekben, amik hajlamosak a vízkövesedés miatti meghibásodásra. Ilyenek a párologtató készülékek, a gőzölős vasalók, a vízforralók, és a kávéfőzők is. Ugyan többnyire már tartalmaznak kerámia szűrőket, de még biztonságosabb a szűrt vízzel való használatuk.

A vízszűrő kancsó azért jobb választás a fordított ozmózisos víztisztítással szemben- ezen alapszik a víztisztító rendszer működése-, mert nem szűri ki a fontos ásványi sókat, anyagokat, és ezeket nem szükséges pluszban pótolni. A szűrőbetétet szintén meg tudjuk rendelni abban a webáruházban, ahol a kancsót is, de néhány elektronikai áruházban, és nagyobb bevásárlóközpontban is fellelhetőek.

A vízszűrő kancsó használata

A víztisztító kancsót könnyű használni, és kevés helyet foglal a pulton, vagy a hűtőszekrényben.
Ezek a vízszűrők az aktív szén (és az ioncserélő gyanta golyók) erejével dolgoznak, mely csak a káros anyagokat szűri ki, de a szervezet számára fontos értékes ásványi sókat nem. Oké, de mi is az az aktív szén? Az aktív, vagy más néven orvosi szén többnyire fából készül, és remek szűrő. Viszont előbb-utóbb eltömődik, és szükséges a cseréje. Az ioncserélő gyanta golyók pedig megkötik az egyes ionokat, mégpedig különböző erősséggel.

A víz a kancsóba öntve gyakorlatilag átcsorog egy olyan filteren, amely aktív széngranulátumot tartalmaz, majd eljut a kancsó aljára. Mi történik félúton? A szén apró szemcséi mechanikus és kémiai úton megkötik a káros anyagokat, és szennyeződéseket.

Minél nagyobb felületen érintkeznek az alkalmazott szénszemcsék a vízzel, a szűrőbetét annál hatékonyabb. Ezt a minél kisebb kis méretű szénszemcsék alkalmazásával lehet elérni. Egyes betétekben megtalálható a kókuszpelyvából készült aqualen speciális ioncserélő anyag, mely átszőve a szűrőbetét anyagát, nem engedi eltávolodni egymástól a szénszemcséket. Ha megtörténne ez az eltávolodás, akkor a kialakuló csatornákon a víz bizonyos mennyisége szűretlenül csorogna le a kancsó aljára.

A vásárlók sokszor aggódnak amiatt, hogy a szűrőbetét nem-e szivárogtatja a megkötött káros anyagokat. Szerencsére a mai modern technológiáknak hála a szűrőbetét megtartja a szennyeződést, így mindig tiszta vizet ihatsz.

Biztonságos-e a vízszűrő kancsó?

Ha bevizsgált, és ellenőrzött terméket veszel, amely rendelkezik a szükséges engedélyekkel, és megfelel az egészségügyi követelményeknek, akkor minden rendben lesz. Fontos választási szempont továbbá, hogy a gyártó vállaljon garanciát a vízszűrő kancsóra.

Tanácsunk

Olyan szűrőbetétet vásárolj, amely tartalmaz ezüstöt is, így meg lesz oldva a kórokozók csírátlanításabaktériumokkal, és vírusokkal való leszámolás.

A vízszűrő kancsók fontos paraméterei

vízszűrő kancsó teszt

A vízszűrő kancsó kapacitása

A kancsó űrtartalma és az, hogy mennyi vizet képes megszűrni, különbözik egymástól. Egy kancsó nagyjából 1,5-4 liter víz megtisztítására alkalmas. Nagy család esetében érdemes megfontolni több kancsó megvételét, főleg, ha nem csak víziváshoz használjuk, hanem például főzéshez is.

A szűréshez szükséges idő

A víz megszűrése nagyjából két percet vesz igénybe mindössze. Ezt az időtartamot még akkor is képesek vagyunk kivárni, ha nagyon szomjasok vagyunk.

A vízszűrő kancsó szűrőtípusa

A vízben lévő káros anyagokat a kancsók szűrőbetétjével lehet csökkenteni. A betétek aktív szenes eljárás útján még az üledéket (rozsda, homok) is képesek kiszűrni, és megkötni a vízből. Egyes betétek ezüsttel vannak impregnálva, mely közismert fertőtlenítő, baktérium, és vírusűző hatásáról. A szűrőbetétet könnyű cserélni, a csere ideje kb. 2-3 perc mindössze. Mindig tudni fogod, hogy mikor jött el az ideje, hiszen a kancsók tetején többnyire egy számláló jelzi a beletöltések számát.

Érdemes olyan neves márkájú vízszűrő betétet (brita maxtra vízszűrő betét, brita maxtra szűrőbetét, aqua optima vízszűrő betét, laica vízszűrő betét) vásárolni, amelynek múltja van, mert így biztosított lesz a szűrőbetét, illetve a többi alkatrész utánpótlásának a lehetősége. Természetesen minden készülékhez meg van határozva, hogy milyen betét illik bele, és másfélével nem működik (jól).

A szűrő hatékonysága

Figyelmeztetés

Azt tudnod kell, hogy mivel a víz a kancsóban magától csurog le, tehát nem segíti semmilyen nyomás, a kancsók betétjének hatásfoka nagyjából 50%-os.

Ez a nyomáshiányból fakad.

Tehát ne várj tőle maximális szűrési hatékonyságot, de mindenképp jobb lesz a víz minősége, mint előtte.

A szűrő élettartama

Mikor kell szűrőt cserélni a vízszűrő kancsóban? Gyártótól és készüléktől függ, de átlagos felhasználás mellett általában 1-2 hónapig bírja egy szűrő.

A vízszűrő kancsók funkciói

vízszűrő kancsó teszt

A funkciókat csak általánosságban említjük, hiszen az egyes bekezdésekben már volt szó róluk.
A legjobb vízszűrő kancsók megszűrik a vizet a vírusoktól, baktériumoktól, és a szennyeződésektől. Ezen kívül további ásványi elemeket adhatnak a vízhez. Lágyítják is azt, és emellett eltávolítják a vízből a klórt.

A vízszűrő kancsók dizájnja

A kancsók mindenféle színben, és dizájnban megtalálhatóak, így mindenki meg tudja vásárolni közülük a neki tetszőt. Kialakításuk modern és praktikus.

A vízszűrő kancsó tisztítása

Szűrőbetét és a fedél nélkül, mosogatógépben tisztítható.

A legnépszerűbb vízszűrő kancsó márkák

vízszűrő kancsó teszt

Magyarországon jelenleg a laica vízszűrő, bwt vízszűrő, és brita vízszűrő a legelérhetőbb. Ha ezekből a típusokból vásárolsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy el tudod érni a szűrőbetéteket. Ezek a modellek minőségi anyagból készülnek, és a dizájnjuk is szépen kidolgozott.

Laica vízszűrő

A Laica vízszűrő kancsó minőségi és tiszta szűrt vizet biztosít a szükséges ásványi anyagok megtartásával. Megóvhatod vele bőröd szépségét és egészségét is. A laica vízszűrőt bárhova magaddal viheted. Kényelmes, gazdaságos megoldása a vízszűrésnek.

BWT vízszűrő

Ismerkedj meg a a szűrt víz világával egy bwt víztisztítóval! Élvezd bárhol és bármikor a kedvenc szűrt vizedet. Friss víz, csak neked!

Brita vízszűrő

Élvezd a friss, tiszta vizet a stílusosodnak és igényeidnek megfelelő brit vízszűrő kancsó használatával! A fedél egyetlen kattintással nyitható. Ajánlott betét: brita maxtra szűrőbetét. A Brita vízszűrők újrahasznosíthatók, így kímélheted a bolygót.

Hol vásárolhatok csereszűrőket a vízszűrő kancsómhoz?

Gyakorlatilag ugyanott, ahol a kancsót vásároltad, legyen az egy online áruház, vagy akár egy hipermarket. Ha tudod, hogy gyakran fogod használni a kancsót, érdemes jó előre sok patront vásárolnod bele, így mindig lesz kéznél otthon. A legkeresettebb betétek: brita maxtra vízszűrő betét, aqua optima vízszűrő betét, laica vízszűrő betét.

A vízszűrő kancsók ára

vízszűrő kancsó teszt

A víztisztító kancsók ára 3000 és 16 000 Ft között alakul. A patronokat nagyjából egy-másfél havonta kell benne cserélni. A patronok ára: XY

Vízszűrő kancsó 3 000 – 6 000 Ft-os áron

Egyszerű kialakítású alapmodellek, melyek kis űrtartalmuk miatt biztosan beférnek a hűtőszekrénybe. Kiválóan alkalmas 1-2 fős háztartásokba.

Vízszűrő kancsó 6 000 – 10 000 Ft-os áron

Az előző kategóriához képest kisebb űrtartalom jellemzi, és általában csak egy betét van a csomagban.

Vízszűrő kancsó 10 000 – 16 000 Ft-os áron

Jellemzői: nagy űrtartalom, szuper dizájn, az aktív szenes megoldás mellett ezüst impregnálás. A termékhez gyakran 1-3 szűrő, és palack is jár.

Szabadulj meg te is a PET palackoktól, és a kétes minőségű ivóvíztől, igyál jóízű, lágy szűrt vizet, amely káros anyagoktól, és szennyeződésektől mentes. Gondold át alaposan a választási szempontokat, olvass vízszűrő kancsó véleményeket, ossz, szorozz, és válaszd ki a számodra legjobb vízszűrő kancsót, melyből minden egyes nap egészséges vizet nyerhetsz ki.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (58 szavazat)

Autor článku

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése