Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Top medence porszívók 2024-ben

Végre megvan! Saját medence. Egész nyáron élvezheti a kellemes vizet, hűsölhet a hőségben, pancsolhatnak a gyerekek, vagy akár medencés bulit is szervezhet a barátaival. Vagy mégsem? Ha nem tartja karban megfelelően a kisebb vagy nagyobb otthoni medencéjét, akkor semmiképp sem. Egy medencét tisztán tartani viszont nem olyan, mint egy fürdőkádat kitisztítani. Speciális eszközökre van rá szükség, mi pedig mutatjuk ezek közül a legjobb medence porszívókat, hogy a karbantartás valóban hatásos, illetve lehetőleg gyors is legyen.

Medence porszívó tesztünk alapján a ZX 50 – Intex 28007 készüléket ajánljuk, mivel használata egyszerű, ráadásul a beszerzése nem teszi tönkre anyagilag a családot.

Igényeseknek

Automata medenceporszívó maximum 50 m3 területű medencék tisztításához.

Legjobb ár/érték arány

Kiváló minőségű, félautomata medenceporszívó megfizethető áron.

Legjobb olcsó

Kézi medenceporszívó kis medencékhez vagy jakuzzikhoz.

Legjobb medence porszívók

Hayward RCH200CE vélemény – legjobb automata medenceporszívó

Hayward RCH200CE teszt Premium kategória

Típus: automata | Tápellátás: Li-ION akkumulátor | Medence max. mérete: 50 m2 | Hozzávetőleges ár: 228 000 Ft

Előnyök
 • Teljesen automata
 • Akár 50 m2 területű medencéhez
 • Szűrési hatékonyság 250 µm
 • Használható 15°-os lejtésig
 • Elektronikus diagnosztika
Hátrányok
 • Magas ár

A Hayward RCH200CE medencetisztító egy automatikus porszívó, mely tökéletesen tisztán tartja a medence alját. Minőségi Li-ION akkumulátor segítségével működik, egy teljes feltöltés után 120 percig. Súlya 7 kg, ami az automatikus medenceporszívók között viszonylag alacsony súlynak számít, kezelése és hordozása könnyű lesz. Stabil kerekei (4 darab) tovább egyszerűsítik a porszívó áthelyezését.

A Hayward RCH200CE medence porszívó rozsdamentes acél szűrővel van ellátva, továbbá elektronikus diagnosztikával rendelkezik, ami megakadályozza a porszívót, hogy elhagyja a vizet, és ezzel kár keletkezzen a szivattyúban. A porszívó alkalmas PVC, beton, fóliázott és rozsdamentes acél medencék karbantartására, tehát gyakorlatilag minden medencét megtisztíthat vele. Minden maximum 65 m3 térfogatú medencét egészen pontosan. A makacsabb szennyeződések sem jelentek a Hayward RCH200CE porszívónak gondot, hibátlanul eltávolítja azokat a kaparó és kefe segítségével.

ZX 50 – Intex 28007 vélemény – legjobb félautomata medenceporszívó

ZX 50 - Intex 28007 Arany középút

Típus: félautomata | Tápellátás: medence szűrője | Medence max. mérete: – | Hozzávetőleges ár: 48 000 Ft

Előnyök
 • Korlátlan ideig használható
 • Egyszerű csatlakozás a szűrőhöz
 • Hatékony tisztítás megfelelő szivattyú mellett
 • Megfizethető ár
Hátrányok
 • Gyenge szivattyú mellett nem működik megfelelően
 • Lehetséges, hogy további adapterre lesz szüksége

A ZX 50 – Intex 28007 medenceporszívó remek választás minden olyan medencetulajdonos számára, aki nem szeretne egy vagyont fizetni a porszívóért, mégis ragaszkodik a hatékony porszívózáshoz. A félautomata porszívót a medenceszivattyú hajtja, tehát a tisztítás hatékonysága és gyorsasága elsősorban a szivattyú minőségétől és teljesítményétől függ. A kielégítő tisztításhoz a gyártók 3407-5678 liter/óra teljesítményű medenceszivattyút ajánlanak, természetesen minél gyorsabb a szivattyú működése, annál gyorsabb és hatékonyabb a medenceporszívó működése is.

A medence maximális mérete, amelyhez ez a porszívó használható, nincs meghatározva, de számításba kell vennie, hogy a tömlő hossza 6,5 méter. A félautomata porszívó csatlakoztatása, használata és karbantartása igazán egyszerű. De kisebb kellemetlenséget okozhat, hogy a mellékelt adapter csak az Intex márkához való, más medencékhez a medence típusának megfelelő szűkítőt kell vásárolnia. Jobb, ha még vásárlás előtt tájékozódik erről. Mindenesetre a ZX 50 – Intex 28007 medenceporszívó ára igazán kedvező, így még akkor is megéri, ha külön kell megvásárolnia az adaptert.

Elektromos 58340 medence porszívó vélemény – legjobb kézi medenceporszívó

Elektromos 58340 medence porszívó teszt Classic kategória

Típus: elektromos | Tápellátás: 8 darab AA elem | Medence max. mérete: kis medencék | Hozzávetőleges ár: 23 000 Ft

Előnyök
 • Kifejezetten olcsó
 • Egyszerű használat
 • Teleszkópos cső
Hátrányok
 • Csak kis medencékhez
 • Elemekkel működik

Az 58340 medence porszívó véleményünk szerint egy kiváló alapdarab kis medencékhez vagy jakuzzikhoz. Használata annyira egyszerű, hogy a nagyobb gyerekeknek is kioszthatja ház körüli munkaként a medence tisztítását ezzel a kézi porszívóval. Lényegében pont úgy működik, mint egy rúdporszívó. Miután összeszerelte (ez is roppant egyszerű!) és üzembe helyezte, csak húzogassa a medence alján úgy, mintha egy hagyományos porszívóval tisztítaná otthon a szőnyeget. Használat után, szintén a klasszikus porzsákos porszívókhoz hasonlóan, ürítse ki a szennygyűjtő zsákot.

Az egyetlen, amit valóban fájlaltunk a kézi medence porszívó tesztelése során az, hogy elemekkel működik. Méghozzá egyszerre 8 darab ceruzaelem szükséges az üzembe helyezéséhez, ami valódi pazarlásnak minősül. Ajánljuk az újratölthető elemek használatát a pénztárcája és a környezet megkímélése érdekében.

Népszerű medence porszívók az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk medence porszívót?

Újdonsült medencetulajdonosként talán nem is hallott a medenceporszívók létezéséről. Hiszen a nagyobb medencék rendelkeznek szűrővel, akkor mire is való a medence porszívó – gondolhatná. A szűrő valóban nélkülözhetetlen eleme a medencének, a víz tisztántartása nélküle lehetetlen. Viszont a szűrők csak a vízben, illetve annak felszínén lévő szennyeződések eltávolítására képesek. A medence alján lerakodott szennyeződések eltűntetéséhez viszont medenceporszívóra lesz szüksége. Ezek a készülékek a medence fenéken haladnak, és hasonló módon, mint a hagyományos porszívók a szőnyegről, felszívják a piszkot, homokot és más oda nem való koszt.

A legjobb medence porszívó kiválasztása viszont azok számára sem könnyű feladat, akik már tudnak ezt-azt erről az eszközről, esetleg már rendelkeztek is medenceporszívóval és most újat szeretnének beszerezni. Továbbolvasva megtudhatja milyen paramétereket kell figyelembe vennie a vásárlás előtt, mire figyeljen és mit mérlegeljen ahhoz, hogy megtalálhassa az Ön számára a top medence porszívót, mellyel simán megy majd medencéje karbantartása.

Automata vagy kézi medenceporszívó?

Első körben el kell döntenie, hogy kézi vagy automata medence porszívót szeretne vásárolni, használni. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, több szempontot kell figyelembe vennie mielőtt döntene. Mekkora a medencéje? Mennyire fontos Önnek a kényelmes használat? Mekkora összeget hajlandó áldozni a medenceporszívóra? Ezek mind-mind fontos kérdések.

Kézi medence porszívó

Különböző típusok léteznek ezen belül is, valamelyik csatlakoztatható a szűrőhöz, valamelyik nem, egyesek elemekkel működnek. A közös bennük, hogy a munka nagy részét Önnek kell elvégeznie, a hagyományos, otthoni porszívózáshoz hasonlóan, kézzel, Ön “futtatja” a porszívót a medence alján. Mivel időigényes tisztításról van szó, ezért elsősorban kis medencékhez ajánljuk ezeket az eszközöket, tökéletesek például a gyerekmedencékhez vagy a jakuzzihoz. Viszont kifejezetten olcsó medence porszívókról van szó, tehát sokak számára csábítóbb lehet egy kézi medenceporszívó beszerzése.

Automata medence porszívó

Az automata medence porszívók a robotporszívókhoz hasonlíthatóak, teljesen önállóan működnek. Önnek csak le kell eresztenie a készüléket a medence aljára, és hagyni, hogy az végezze a dolgát. Saját “porzsákkal” rendelkeznek, amelybe a felszívott szennyeződéseket gyűjtik. Kerekeik vannak, amelyeknek segítségével mozogni tudnak. Akkumulátor segítségével üzemelnek. És általában elég drágák. Bár egyes modellek viszonylag olcsón is beszerezhetőek, ezek minőségileg gyengébbek, ezért azt javasoljuk, hogy ne akarjon mindenáron megspórolni párezer forintot, ha már úgy döntött, hogy automata medenceporszívót vásárol.

medence porszívók

Porszívó a medence méretének megfelelően

Mint már fentebb említettük, a kis méretű medencékhez, gyerekmedencékhez elegendő lehet egy kézi porszívó is. Nagyobb medencék esetén kézi medenceporszívóval a karbantartás időigényes és fáradságos. Ezekhez automata vagy félautomata porszívókat ajánlunk. A saját tartállyal rendelkező porszívóknál nagyon fontos paraméter a tartály térfogata. Elsősorban ettől az adattól függ, hogy mekkora medence tisztítására alkalmas a porszívó. Mindenképp érdeklődjön erről, ha esetleg nincs feltüntetve!

A medence méret mellett fontos a porszívó sebessége is. Ezt az adatot rendszerint liter/óra mértékegységben adják meg, tehát hány liter vizet képes a készülék feldolgozni óránként. Ez a paraméter egyrészt segít elképzelni, meddig is fog valójában tartani a tisztítás. Másrészt lényeges az akkumulátoros porszívóknál – igazán kellemetlen lenne, ha idő előtt lemerülne a porszívó.

Tippünk

Szűrőhöz csatlakoztatható medenceporszítót szeretne venni vagy se, medenceszűrőre mindenképpen szüksége van. Nézze meg cikkünket a legjobb szűrőkről!

A porszívó csatlakoztatása és karbantartása

A medenceporszívók két féle képen gyűjtik a szennyeződéseket: vagy saját tartályba (jellemzően az automata medence porszívók), vagy csatlakoztatni kell őket a medence szűrőjéhez és ebbe hajtják be a felszívott piszkot (általában a félautomata és a jobb minőségű, kézi porszívók).

Bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy a szűrőhöz csatlakoztatható medenceporszívó a jobb választás, ezeknek az eszközöknek is megvan a maga hátránya. Használatuk által a medenceszűrő könnyen eltömődhet, valamint a szűrőt gyakrabban kell tisztítani miattuk. A saját tartállyal rendelkező porszívóknak viszont ki kell tisztítani használat után a tartályukat. És ezzel el is érkeztünk a karbantartás részhez. A medenceporszívók karbantartása egyáltalán nem bonyolult, használat után csak távolítsa el a felszívott szennyeződéseket. Amire fordítson különösen nagy figyelmet az a téli tárolás. A legfontosabb, hogy tökéletesen tiszta és száraz legyen a porszívó – ez mindig fontos, de ha hosszabb ideig nem tervezi használni, akkor különösen. Továbbá távolítsa el az akkumulátort (vagy elemeket), ha rendelkezik vele a porszívó.

A medenceporszívó súlya és méretei

A medenceporszívó súlya elsősorban a kézi porszívók esetében lényeges adat, mivel könnyen elfáradhat egy túl nehéz porszívó használata során. Az automata, illetve félautomata porszívókat csak le kell eresztenie a medence aljára, így itt nem olyan fontos, hogy mennyire nehéz az eszköz, de még ezek sem szokták meghaladni a 10 kg-ot. Tehát nincs oka amiatt aggódni, hogy a súly miatt nem fogja tudni kezelni a medence porszívót.

A méretek természetesen a tárolás miatt is fontosak, de ami ennél sokkal lényegesebb, az a tisztítás sebessége. A medenceporszívó méretei befolyásolják a munkaszélességet, ami minél nagyobb, annál gyorsabb tisztítást tesz lehetővé. Viszont egy feleslegesen nagy porszívó ügyetlen eszközzé válik egy kisebb medencében – nem fér hozzá a sarkokhoz, talán még elegendő helye sem lesz a megforduláshoz. Ezért vegye figyelembe a medencéje nagyságát és típusát mielőtt meghatározza, hogy milyen méretű porszívót szeretne.

Milyen gyakran kell használni a porszívót?

medence porszívók

Egy átlagosan használt, viszonylag tisztán tartott medencét érdemes legalább havonta egyszer kitisztítani medenceporszívóval, az ideális 2-3 hetente egyszer lenne. Amennyiben a vizet nem védi medencefedővel, esetleg gyermekei vannak, akik a homokozóból egyből a vízbe ugrálnak, vagy a kutyus is úszik benne néha pár kört, akkor természetesen ennél gyakrabban porszívóznia kell majd.

Tanácsunk

Könnyebben tisztán tartható a fedett medence vize, mint a nyitotté. Itt választhat: medence takarót.

Medenceporszívó árak

Medenceporszívók 35 000 Ft alatti áron

Az igazán olcsó medence porszívók már 35 000 Ft alatt is beszerezhetők. Ezek kizárólag kézi modellek, jobb-rosszabb minőségben. Használható darabokat is találhat ebben az árkategóriában, de túl sokat ne várjon tőlük.

Medenceporszívók 35 000 Ft és 150 000 Ft közötti áron

Ebben a középkategóriában mindent megtalálhat – jó minőségű kézi porszívókat, félautomata medenceporszívókat, sőt, még néhány automata porszívót is, de ezeket nem igazán ajánljuk, mert jellemzően gyengébb a minőségük.

Medenceporszívók 150 000 Ft feletti áron

Jó minőségű, automata medence porszívókat 150 000 Ft feletti áron szerezhet be, felső határ nem igazán van, de a már valóban nagyon drágák kb. 400 000 Ft felett kezdődnek. A prémiumkategóriás termékekben garantáltan nem fog csalódni.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése