Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

Teszteltem a Liftor Magic elektromos állítható magasságú asztalt

liftor-magic-225x225Tippünk

A Liftor Vision után ezúttal a Liftor Magic elektromos állítható magasságú asztalt próbáltuk ki. Képességeit nem csak azok fogják értékelni, akiknek az ülőmunka, valamint az állandóan ugyanabban a testhelyzetben történő számítógépes munka miatt egészségügyi problémáik vannak. Mindenkit ugyanúgy ki fog szolgálni, aki nagyszerű ergonómiára és magas minőségre vágyik. Jöjjön, és győződjön meg arról, hogyan működik a Liftor Magic, és hogyan állta ki a próbát.

A csomag tartalma és az asztal összeszerelése

A megrendelést követően a Liftor Magic két dobozban érkezik – az egyik az alsó fémszerkezetet tartalmazza a magasságállításhoz szükséges elektronikával, a másik pedig magát az asztallapot. Az asztallapot tartalmazó lapos csomag terjedelmes, de nem okoz problémát, biztosan elbírja bárki. Súlya 16,4 kg.  Az asztallábak a maguk több mint 30 kilogrammjával már nagyobb kihívást jelentenek mozgatás szempontjából. Ha fizikailag kevésbé jó erőben van, vagy ha hosszabb távon kell mozgatnia a dobozt, vigyen magával valakit, aki segít, vagy használjon kezelőkocsit.

Az asztallap védősarkokkal rendelkezik, és az emelőasztal fő vázának doboza jól ki van bélelve hungarocellel és méhsejt kartonnal. Így nem kell aggódnia a szállítás közbeni sérülések miatt.

liftor-magic-1

A csomagban mindent megtalál, amire szüksége van, beleértve a csavarok meghúzásához szükséges szerszámokat. Maguk a csavarok kis tasakban vannak. Betűkkel vannak jelölve, hogy tudja, hová kell őket elhelyezni az utasításoknak megfelelően. A dobozban természetesen a használati utasítás is megtalálható. Nagyon nagyra értékeltem a világos és egyszerű összeszerelési utasításokat. Bár nincs sok tapasztalatom a bútorok összeszerelésében, nem okozott gondot, hogy bármelyik lépésnél megértsem az eljárást.

Az összeszerelő személyzet képességeitől függően legfeljebb egy órát vesz igénybe az összeszerelés. Ez határozottan nem egy hosszadalmas munka. Ha egyedül, egy másik személy segítsége nélkül csinálja, akkor a fő váz első két darabját, majd az asztal lábvégeit kell megtámasztania, miközben összecsavarozza őket. De ne aggódjon! Nekem minden nehézség nélkül sikerült. A többi rész már a földön is összecsavarozható alátámasztás nélkül.

Míg a Liftor Magic lábain egyértelműen meghatározott lyukak vannak a csavarok rögzítéséhez, az asztallapon nem találhatóak előre fúrt lyukak. A gyártó erre a mellékelt tájékoztatóban hívja fel a figyelmet. Így a vásárló maga döntheti el, hogyan szereli össze az asztalt. Ezért a vásárló feladata, hogy beállítsa az asztallap helyzetét a lábakhoz képest, és mindenekelőtt a vezérlőpanel helyének későbbi megválasztása is.

Anyag és megjelenés

A Liftor Magic minimalista és elegáns dizájnnal rendelkezik, amely otthon vagy az irodában egyaránt jól mutat. A teljes talapzat fémből, az asztallap pedig forgácslapból készült. Az asztallap felülete nagyon kellemes – az elektronika nem csúszik rajta, ugyanakkor nem túl durva a kézzel való íráshoz.

A Liftor Magic asztalok számos színben és méretben kaphatók. Vásárolhat kész megoldást, vagy saját maga is összeállíthatja az alapot és az asztallapot. E variálhatóságnak köszönhetően a Liftor könnyen illeszkedik bármilyen enteriőrbe, függetlenül annak stílusától vagy helyigényétől.

liftor-magic-5

Az általunk tesztelt Magic típuson kívül, amelyet a lábak hátsó elhelyezése jellemez, és amely az egyik TOP modellünk, a Liftor öt másik konstrukciót kínál. A kínálatban összességében a következők szerepelnek még:

Megjelenés Konstrukció neve Leírás
Liftor Entry Liftor Entry Emelés típusa: kézi kurbli
Emelés sebessége: 1 fordulat = 10 mm
Magassági tartomány: 71,5 – 119,5 cm
Teherbírás: max. 70 kg
Asztallap mérete: 100 × 50 cm és 160 × 80 cm között
Liftor Up Liftor Up Emelés típusa: 1 motor, kétgombos vezérlő (le / fel)
Emelés sebessége: 25 mm/s
Magassági tartomány: 71 – 121 cm
Teherbírás: max. 70 kg
Asztallap mérete: 90 × 50 cm és 160 × 80 cm között
Liftor Glass Liftor Glass Emelés típusa: komplett setup, vezérlő memóriával és LED kijelzővel
Emelés sebessége: 25 mm/s
Magassági tartomány: 71 – 121 cm
Teherbírás: max. 50 kg
Asztallap mérete: 120 × 60 cm edzett üveg
Liftor Vission Liftor Vision
elolvasom a teszteredményt
Emelés típusa: 2 motor, vezérlő memóriával és LED kijelzővel
Emelés sebessége: 35 mm/s
Magassági tartomány: 62 – 127 cm
Teherbírás: max. 100 kg
Asztallap mérete: 110 × 60 cm és 180 × 80 cm között
Liftor Expert Liftor Expert
Emelés típusa: 2 motor, vezérlő memóriával és LED kijelzővel
Emelés sebessége: 38 mm/s
Magassági tartomány: 58 – 123 cm
Teherbírás: max. 125 kg
Asztallap mérete: 110 × 60 cm és  220 × 100 cm között
Lirtor Magic Liftor Magic
értékelt
Emelés típusa: 2 motor, vezérlő memóriával és LED kijelzővel
Emelés sebessége: 38 mm/s
Magassági tartomány: 60 – 152 cm
Teherbírás: max. 100 kg
Asztallap mérete: 110 × 60 cm és 220 × 100 cm között

A lábak szélessége állítható. Ezért univerzálisan használható különböző méretű asztallapokhoz. Az asztallábak közötti távolság néhány csavarral állítható, amelyek alulról könnyen meglazíthatók és újra meghúzhatók. A Liftor Magic 110 × 60 cm és 220 × 100 cm közötti méretű asztallapokhoz alkalmas. Én a teljes egészében fehér, 138 × 65 cm-es, 2,5 cm vastagságú modellt teszteltem. Ez a méret akkor is elegendő, ha sok mindent szeretne elhelyezni az asztalon. Két monitor is gond nélkül elfér egy ilyen méretű asztallapon.

legjobb állítható magasságú irodai asztal - liftor magic

Az asztal magassága 60 cm és 125 cm között állítható. A szélességgel ellentétben, amelyet csak egyszer állíthat be az összeszereléskor az asztallapnak megfelelően, a Liftor Magic magassága elektronikusan szabályozható anélkül, hogy bármit is össze kellene szerelnie vagy kézzel fel kellene emelnie. Megváltoztathatja a kezei helyzetét az asztalon, hogy ne fájjon  munka közben, vagy máshogy állíthatja be az asztalt például számítógépes munkához és máshogy olvasáshoz.

A Liftor Magic akkor is jó választás, ha úgy dönt, hogy tesz valamit az egészségéért, és megpróbál állva dolgozni ahelyett, hogy egész nap ülne. Ugyanakkor, ha elfárad, egy gombnyomással klasszikus íróasztallá alakíthatja azt.

A tesztelt asztal pontos meghatározása:

  • Liftor Magic elektromos állítható magasságú asztal 
  • 3 szegmensű fehér prémium C alapzat
  • Asztallap 1380 × 650 × 25 mm, fehér  (W980)

Minőségi besorolás

A Liftor asztalok igazán robusztusak. Mind a masszív és erős lábak, mind maga a tábla kiemelkedő szilárdságukkal tűnnek ki. Lehet, hogy a dobozok mozgatásakor és az összeszereléskor zúgolódni fog a viszonylag nagy súly miatt, de higgye el, hogy a végén örülni fog, hogy egy tartós asztalhoz jutott, amely hosszú évekig jó szolgálatot fog tenni.

A Liftor Magic terhelhetősége 100 kg, ami elegendő egy megfelelő számítógép-felszereléshez és minden más dologhoz, amit rá szeretne helyezni. Bár a lábak hátul helyezkednek el, az asztal stabil, és nem hajlamos a felborulásra, akkor sem ha elölről terheli. Még akkor sem mozdult meg, amikor ráültem, vagy néhány nehéz tárgyat tettem a szélére.

Jól csillapítja az ütéseket is, ha meglöki vagy más módon nekimegy. Alacsonyabb állásban természetesen valamivel jobban teljesít, és az esetleges rezgések kevésbé érzékelhetőek, mint amikor a legmagasabb pozícióba van felemelve. Ez azonban várható minden állítható asztalnál. Összességében azonban a Liftor Magic e tekintetben felülmúlta az elvárásaimat. A stabilitásról többek között az alsó kör alakú pontok gondoskodnak, amelyeket egyenetlen talaj esetén beállíthat a talajjal való szoros érintkezéshez. Megakadályozzák a padló felkarcolását is.

A Liftor Magic elektromos állítható magasságú asztal karbantartása egyszerű. Csak törölje le a tetejét és a lábakat egy nedves törlőkendővel. Mindkét rész festék védőréteggel van bevonva, hogy megakadályozza a környezet okozta károsodásokat.

liftor-magic-3

Vezérlők és funkciók

A Liftor Magic állítható magasságú asztal fontos része a vezérlőpanel, amely lehetővé teszi a magasság beállítását. Egyszerűen nyomja meg a gombot, és az asztallap a kívánt pozícióba (magasságba) áll. A kijelzőn láthatja, hogy éppen milyen magasságban van. A háttérvilágítás szerencsére visszafogott, és nem világít állandóan, egy idő után kialszik, így nem zavarja Önt éjszaka zavaró fénnyel. A mozgásról két motor gondoskodik, a Liftor Magic halkan zúg, miközben mozog. A hang nem zavaró. Ezért gond nélkül használhatja, ha kollégái mellett dolgozik, anélkül, hogy zavarná őket.

Az asztal mozgása egyenletes, és a cél elérése előtt lelassul, hogy elkerülje a kemény ütközést. A 38 mm/s sebesség az egyik legmagasabb a Liftor asztalok között, és személyes szempontból optimálisnak értékelem. Nem kell sokáig várni, amíg az asztallap a kívánt magasságot elérje, miközben könnyen megállítható a kívánt pozícióban. A magasság manuális beállításán kívül lehetőség van gombok segítségével is, amelyek 1-3-ig számokkal jelzik a tárolt pozíciókat – ezeket magunk is kiválaszthatjuk.

A Liftor Magic asztal működéséhez szükséges csatlakoztatni az elektromos hálózathoz. A kábelek könnyen, mindenféle utasítás nélkül csatlakoztathatók a megfelelő helyre. Ezután a teljes belső rendszert elrejti az alsó rendszerező. A hálózathoz csak egy kábel csatlakozik, melynek megfelelő hosszal rendelkezik.

liftor-magic-4

A magasságbeállítás előnyei

Az ülőmunka manapság nagy problémát jelent, különösen, ha a munkaidejét egy számítógép mögött, egy testhelyzetben tölti. Az egészségügyi kockázatok minimalizálásának egyik módja, ha állva, vagy felváltva állva és ülve dolgozunk. A Liftor íróasztalok ideális választás erre a célra, különösen a magasságváltoztatás egyszerűsége miatt. A tárolt pozícióknak köszönhetően nem kell minden alkalommal újra beállítani a megfelelő pozíciót.

Az ülés és állás közötti váltakozás minimalizálhatja a hátfájást, amely az irodai munkák egyik leggyakoribb egészségügyi következménye. A megkönnyebbülést nemcsak a testhelyzetek változása, hanem maga az álló helyzet is biztosítja. Az állás több izmot vesz igénybe, mint az ülés, és spontán megszűnik a görnyedtség, ha az íróasztal megfelelő magasságban van beállítva.

Állás közben gyakoribbak az apró mozgások. Ugyanakkor, ha nem kell minden alkalommal felállni a székből, sokkal nagyobb az esélye, hogy sétálgatunk egy kicsit a szobában, például gondolkodás közben. A rendszeres, bár egyszerű mozgás meglepően hasznos lehet a fáradtság és az álmosság megelőzésére, segíthet a túlsúly leküzdésében és számos civilizációs betegség kockázatának csökkentésében.

A Liftor Magic a fekvőasztalokon kívül egyéb kiegészítőket is kínál az álló munkához, például fáradásgátló szőnyeget vagy monitorállványt.

legjobb irodai asztal - liftor magic velemeny

Minimális magasság Maximális magasság

Személyes tapasztalatok a magasság beállíthatóságával kapcsolatban

Az asztal mozgása megbízható és nagyon gyorsan megszokható. Bár korábban soha nem gondoltam arra, hogy egy hagyományos íróasztal tetejét fel- vagy le kell emelnem, hamarosan egészen intuitív módon kezdtem használni ezt a funkciót, és a Liftor Magic asztalt az egyes tevékenységimhez a legkényelmesebb pozícióba tudtam állítani.

Az általam tesztelt Liftor állítható magasságú asztalt egy felfújható fitness labdával, egy hagyományos székkel és egy egyensúlyozó paddal használtam. Az ülés mellett úgy döntöttem, hogy kipróbálom vele az állást is. Bár nincs pusztán ülőmunkám, ez az enyhe kényelmetlenség érdekes változás volt, amely arra kényszerített, hogy egyenesebben tartsam a hátam, és még a számítógép előtti prokrasztinációmat is csökkentette. Meglepő módon a laptopon való munka állva nem megerőltető, és még hosszú idő után sem fájt tőle a lábam. Épp ellenkezőleg, az egyenes állás segített megszabadulni a fáradtságtól, ami néha a hosszú ideig tartó ülésből adódik.

A magasság állíthatóságának köszönhetően a Liftor Magic asztal szó szerint multifunkcionális. A barátok például elkezdték a Liftort bárasztalként használni, amikor meglátogatnak. Munkán kívül pedig akár alacsony dohányzóasztallá alakítható.

Összesített értékelés

9.5

Kitűnő

A Liftor Magic egy kiváló minőségű, robusztus és tartós asztal, amely a vezérlőpanel segítségével egyszerűen beállítható magasságok széles skálájával rendelkezik. Ez alkalmassá teszi álló munkavégzésre. Az első osztályú kivitelezés mellett a szép minimalista dizájnt is dicsérendő.

A csomag tartalma és az asztal összeszerelése
9
Anyag és megjelenés
10
Minőségi besorolás
9
Vezérlők és funkciók
10
Előnyök
  • Minőségi és tartós kivitelezés - Magasabb ár
  • Problémamentes összeszerelés
  • Könnyen kezelhető
  • Elegendő magassági tartomány
  • Csendes működés
  • Szép minimalista design
Hátrányok
  • Magasabb ár

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése