Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

XTB vélemények – tapasztalatok, vélemények és díjak

xtb teszt

Az XTB bróker (X-Trade Brokers) az egyik legjobb bróker a pénzügyi világban. A pénzügyi eszközök választéka hatalmas, a platform böngészőben és mobilon is működik. Dicsérjük a teljes magyar fordítást és az inspiráló akadémiát. Itt nem tévedhet.

Kipróbálom
A lakossági befektetők 76 %-a veszteséget szenvedett el.
9.5

Tökéletes

Az XTB bróker az egyik legjobb a maga nemében. Dicsérjük a több ezer eszközt, a változó befektetési lehetőségeket és a világos platformot. Kereskedhet számítógépén vagy mobilján. Online támogatást is nyújt.

Platform minősége
10
Pénzügyi eszközök ajánlata
9
Díjak
9
Akadémiák és oktatás
10
Ügyfélszolgálat
9.5
Előnyök
 • Több ezer eszköz, beleértve a kriptovalutákat is
 • Részvények és ETF-ek vétele és eladása díjak nélkül
 • Az XTB asztali és mobil eszközökön is működik
 • Ingyenes demo számla
 • Stabil és ellenőrzött vállalat
Hátrányok
 • 35%-os adó
 • Demo számla csak 30 napig

Alapvető információk az XTB-ről

Az XTB az egyik legnagyobb tőzsdén kereskedett FX és CFD bróker a globális piacon. Ez még a hozzánk hasonló kiskereskedőknek is hozzáférést biztosít a globális piacokhoz, pillanatok alatt. Asztali és mobil számítógépen egyaránt működik.

Az X-Trade Brokers több mint 13 országban rendelkezik irodákkal. Több mint 15 éve tevékenykedik a pénzügyi piacokon. Ez idő alatt 317 ezer felhasználó bizalmát nyerte el a világ minden tájáról. A minőséget igazolja, hogy José Mourinho portugál profi futballmenedzser az XTB nagykövete.

Nem kell aggódnia a pénze biztonsága miatt. A többéves tapasztalat által garantált stabil háttér mellett az XTB-t a legnagyobb szabályozó hatóságok felügyelik: az FCA, a KNF, a CySEC és az IFSC. A szolgáltatások közé tartoznak a devizák, indexek, árucikk CFD-k, részvények és ETF-ek, Bitcoin CFD-k és számos más kriptovaluta. Kereskedhet online a böngészőben, az XTB saját platformján vagy mobilalkalmazáson.

Az XTB az egyik legjobb bróker az ajánlatával és stabilitásával. Ha többet szeretne megtudni, ajánljuk az alábbi sorokat, ahol részletesen ismertetjük a legfontosabb információkat.

Tippünk

Ne döntsön elhamarkodottan! Olvassa el cikkünket a legjobb brókerekről, ahol további értékeléseket talál, illetve hasznos információkat, melyeket jó ismerni a választás előtt.

XTB Demo számla

Ha még nem mer valódi kereskedést folytatni, vagy ha először szeretné kipróbálni az XTB platformot, nagyszerű lehetősége van erre egy demószámlán keresztül. Csak adja meg az e-mail címét és az országot. Tetszés szerint kereskedhet a rákerülő virtuális összeggel: aranyra válthat, Twitter-részvényeket vásárolhat, vagy kipróbálhatja a Bitcoint, a Ripple-t és más virtuális valutákat.

A diagramon keresztül világosan láthatja az összes fontos információt. Van egy piacelemzés, egy oktatási rész és egy naptár gyors összefoglalókkal. Különösen az utóbbit szeretem. Egy rövid bekezdésben megtudtam, hogy az Egyesült Államok levette a Xiaomi-t a feketelistáról, az Ethereum 2800 dollárra emelkedik, az API 0,43 millió hordós olajkészlet-csökkenést jelez. De a legtöbb cikk csak a valódi számlán működik.

Amit az XTB demószámlájával kapcsolatban kritizálnék, az a korlátozott érvényességi idő. 30 nap után lejár, és a demószámla automatikusan deaktiválódik. Ezután két lehetősége van: nyisson egy valódi számlát vagy nyisson egy új demószámlát. Természetesen korábbi (dis)sikerek és kereskedési stratégiák nélkül.

Mivel lehet kereskedni az XTB-n

Az XTB-n található eszközök választéka nagyon változatos. A globális piacok, devizapiacok, indexek, árucikkek, ETF-ek és egyéb eszközök széles választéka áll rendelkezésre. Jelenleg több mint 5200 eszköz áll rendelkezésre.

A felső fül egyértelműen elkülöníti az egyes eszközöket típusuk szerint. Pontosan mivel lehet kereskedni az XTB-n?

 • Részvények (STC) – több ezer részvényt találhat, amelyeket megvásárolhat. Vannak amerikai, cseh, dán, német, olasz stb. Lehet vásárolni Apple, Amazon, Google, Facebook, Alibaba, Kofola, Moneta, CEZ és más részvényeket.
 • Forex (FX) – több tucat devizapár van a kínálatban (körülbelül ötven). A kategóriák fő párok, kisebb párok és egzotikus párok szerint vannak felosztva. A népszerű devizapárok: AUD/USD, EUR/GBP, EUR/USD, a kisebb devizapárok közül az EUR/NZD, az egzotikus devizapárok közül az EUR/RUB népszerű.
 • Indexek (IND) – kereskedhet amerikai, európai, ázsiai és csendes-óceáni indexekkel. Van US500.cash (US 500 Index Cash), FRA40 és sok más.
 • Árucikkek (CMD) – a kereskedhető árucikkek mezőgazdasági, energia, ipari fémek, nemesfémek és egyéb kategóriákba vannak sorolva. Az árucikkek között nikkel, réz, arany, ezüst, gáz, kávé, cukor és egyéb tételek találhatók.
 • ETF-ek – A modern ETF befektetési termékek (helytelenül ETF-alapoknak nevezik őket) szintén nagy számban vannak jelen az XTB-n. Ezek a termékek egy mögöttes eszköz árfolyamát reprodukálják. Portfólióját kiterjesztheti a technológiai, gyógyszeripari és egyéb ágazatokra is.
 • Kriptovaluták (CRT) – A domináns Bitcoin mellett befektethet Ripple, Litecoin, Ethereum vagy Bitcoin Cash pénznemekbe is. A kriptovaluták csak nemrég jelentek meg az XTB-n, így a képviseletük eddig csak 5 kriptovalutából áll. Ha az Ön kedvence nem tartozik közéjük, javasoljuk a kriptopénzváltókat.

* Az XTB egy nagyszerű keresővel rendelkezik, amely gyorsan megtalálja az eszközt, miután beírta a kezdőbetűket vagy a rövidítést.

Kereskedési platformok

Ahhoz, hogy elkezdhesse a kereskedést az X-Trade Brokers-en, az egyik kereskedési platformot kell használnia. Az xStation interfész közvetlenül a böngészőben, alkalmazásként/programként a számítógépen vagy alkalmazásként a mobilon működik. Választhat egy lehetőséget, vagy használhatja mindkét lehetőséget, és mind asztali, mind mobilon kereskedhet.

xStation 5

Ez a platform a Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer és Opera böngészőkben működik. Asztali alkalmazásként közvetlenül letöltheti Windows és macOS számítógépére.

Az xStation 5 kereskedési platformot kiválóra értékelem. Világos és intuitív a végletekig. Az összes eszköz és a funkcionális keresés a bal oldalon érhető el. Az egyes adatok gépelt oszlopokba vannak rendezve, az egyes adatok jelentésének magyarázatával. A táblázatot hagyományos nézetben vagy Click & Trade-ben tekintheti meg.

A kiválasztott eszközök grafikonjai a képernyő közepén jelennek meg, a nyitott pozíciók és a függőben lévő megbízások pedig a képernyő alján. Láthatja egyenlegét, eszközeit, marginját, szabad marginját és marginjának összegét. A nyereséget is láthatja.

A kifinomultabb és tapasztaltabb befektetők értékelni fogják a kereskedési világ híreit, a gazdasági naptárat, a kifinomult piaci elemzéseket, az oktató cikkeket és videókat, beleértve a pénzmozgások és megbízások történetét. Ezek könnyen exportálhatók. A beállítások lehetővé teszik az árjelzések beállítását, a riasztások megtekintését, illetve a grafikonok és eszközök megjelenítésének részleges testreszabását.

Az xStation 5 kereskedési platform az XTB számára nagyon világos és egyszerű. Amennyiben ismeri az alapvető pénzügyi fogalmakat, semmi sem akadályozhatja meg az online kereskedésben.

xtb vélemény

xStation Mobile

A legtöbb befektetőnek ma már van okostelefonja. Az XTB-vel a mobilalkalmazáson keresztül útközben is kereskedhet. Semmilyen módon nem korlátozza Önt, eszközök és funkciók széles skáláját kínálja. Könnyen használható. Bárhol is legyen, kényelmesen befektethet. Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és iOS rendszerekre.

Befizetési és kivételi díjak

Az XTB számlájára banki átutalással küldhet pénzt a kereskedéshez, ami ingyenes. Hitelkártyával vagy PayPal-on keresztül is befizethet. Míg az első esetben a befizetés költsége a befizetett összeg 0,77% és 0,95% között mozog, addig az e-pénztárcánál a befizetés ingyenes.

 • EUR – a befizetett összeg 0,70%-a
 • USD – a befizetett összeg 0,95%-a

*Ne feledje, hogy a díjak idővel változhatnak.
* A lakossági befektetői számlák 77%-a pénzügyi veszteséget szenvedett el.

XTB kereskedési díjak

Ha közönséges részvényekbe vagy ETF-ekbe kíván befektetni, az XTB bróker nem számít fel Önnek semmilyen díjat. Sem a vásárlásért, sem a tartásért. Éppen ellenkezőleg, egyes vállalatok osztalékot fizetnek Önnek a tulajdonlásukért.

Ugyanakkor díjakat számíthat fel, ha valutát vált át. Hozzá kell tenni, hogy az XTB minimális (piaci) díjat számít fel az ilyen cserékért. Egyes versenytársaknál vagy bankoknál lényegesen többet fizethet.

Az X-Trade Brokersnél azonban díjat kell fizetnie egy bizonyos volumen túllépéséért, a CFD-részvények kereskedéséért stb. Nincs értelme ezeket az összegeket itt felsorolni, mivel idővel változnak. Ezekről mindent elolvashat az XTB weboldalán a műszer specifikációjában.

Osztalékadóztatás

Az XTB bróker nagy hátránya az osztalékok adóztatása. Ha Ön hosszú távú osztalékbefektetőnek tartja magát, nem ajánljuk az XTB-t. Az amerikai részvények 30%-os adókulccsal adóznak.

Egyéb díjak

Vannak például inaktivitási díjak. Ebben a tekintetben az XTB bróker engedékeny. Elég, ha 12 hónapon belül legalább egy tranzakciót hajt végre, akár néhány forint értékben is, és nem kell semmilyen díjat fizetnie.

Más a helyzet, ha 12 hónapon belül egyetlen tranzakciót sem hajt végre. Ezt követően a bróker 10 eurót fog levonni a számlájáról.

Akkor sincs díj, ha csak valódi részvényekbe és ETF-ekbe fektet be. Ebben az esetben nem is kell teljes 12 hónapig kereskednie, mert nem kerül felszámításra semmilyen összeg.

Az XTB nem számít fel semmit a számlanyitásért vagy -zárásért.

Ügyféltámogatás és oktatás

Az XTB gondolkodik az ügyfeleiről. Az élő kereskedési számla megnyitása után egy illetékes személyt kap, akivel telefonon vagy e-mailben felveheti a kapcsolatot. Az ügyfélszolgálat a nap 24 órájában, a hét 5 napján áll rendelkezésre. Ami nagyszerű, az az online chat jelenléte, amely nagyon gyorsan működik.

Mivel minden bróker nyereséget termel az ügyfeleiből, ami duplán igaz a nyereséges ügyfélre, az ő feladata az ügyfeleinek oktatása. Az XTB bróker rengeteg oktatási anyagot, cikket és oktató videókat kínál, beleértve az online webináriumokat is.

A weboldalon talál egy XTB Akadémia részt, amelyet szintjének megfelelően oszthat és tanulhat. Kezdők, haladók és szakértők számára is nyújt információkat. A prémium anyagok fejlett kereskedési technikákat és befektetési stratégiákat tanítanak Önnek.

A témák között szerepel a kereskedés kezdete, fundamentális elemzés, technikai elemzés stb. Az Akadémia számos alapvető és haladó kérdésre ad választ. Az XTB-nél talál egy GYIK-et is, amely fontos fogalmakat és válaszokat tartalmaz a leggyakoribb kérdésekre.

Fontos paraméterek

Fő jellemzők Paraméterek
Hivatalos weboldal Xtb.com
Mivel lehet kereskedni: FX, indexek, árucikkek CFD-k, részvények és ETF-ek, kriptovaluták.
Mobil alkalmazás:
Demo számla:
Regisztrációs díj: ×
Minimális befizetés: Bármilyen összeg befizethető.
Spreadek: Fix és változó (számlatípustól függően)
Műszerek száma: 5,200+
Tőkeáttétel: akár 1:200

Figyelmeztetés:

A spread-szerződések összetett eszközök, és a tőkeáttétel alkalmazása miatt a gyors pénzügyi veszteség magas kockázatával járnak. A lakossági befektetők számláinak 77%-a veszteséget szenvedett el, amikor e szolgáltatóval különbözeti szerződésekkel kereskedett. Meg kell fontolnia, hogy érti-e, hogyan működnek a különbözeti szerződések, és hogy megengedheti-e magának a pénzeszközök elvesztésének magas kockázatát.

Kipróbálom
A lakossági befektetők 76%-a veszteséget szenvedett el.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.0 (1 szavazat)

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése