Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb longboardok 2024-ben – Választási útmutató

A legjobb longboard után kutatsz? A longboardozás kiváló adrenalin forrás, és remek extrém sport is egyben. Újabban egyre divatosabb szórakozási forma, melyet főleg fiatalok űznek. A longboard gördeszka egy vagány hosszú deszka, melynek széles felfüggesztései, puha kerekei nagy sebességet biztosítanak. Kiváló eszköz például egy szuper városi kiránduláshoz.
A legjobb longboard véleményünk szerint a D Street Longboards, mert stabil és jól manőverezhető.

Igényeseknek

Csúcskategóriás alkatrészekkel ellátott extra gyors,  homorú formájú, 8 juharfalapból készült gördeszka.

Ideális ár/érték arány

Magabiztos mozgáshoz, manőverezéshez, önfeledt sporthoz kiválóan alkalmas longboard tömör juharfából.

Legjobb olcsó

Különleges grafikával ellátott, modern dizájnos kék-piros megbízható longboard alumínium felfüggesztéssel.

A legjobb longboardok

Értékelés: Arbor James Kelly Pro Model – profi longboard

Igényeseknek Premium kategória

Anyaga: juharfa | Szélesség: 24,1 cm | Hossza: 97,8 cm | Alaplap szöge: 44º – jobb fordulat | Kerekek: Arbor Sucrose Initiative – Summit Series | Kerékkeménység: 78A | Hozzávetőleges ár: 97 990 Ft

Előnyök
 • Kicktail/Tail funkció
 • Prémium faalapból
 • Környezetkímélő gyártás
 • Híres ember nevéhez kapcsolódik
 • Jól tapadó kerekek
Hátrányok
 • Magas ár

Deszkások, figyelem! Végre megérkezett az Arbor James Kelly Pro Model longboard 38.50″ , mely James Kelly-nek, a világ egyik leggyorsabb deszkásának, a kaliforniai nagy hegyi korcsolyázónak  az első saját terméke! Természetesen egy profi deszkáról van szó, melyet nem amatőröknek terveztek, hanem olyan személyeknek, akiknek minden álmuk a verseny, a kaland, az izgalom, vágynak az egyre nagyobb sebességre, lejtőkre és emelkedőkre.

A deszka válogatott, csúcskategóriás alkatrészekből készült: nyolc juharfalapból és prémium faalapból. Környezetvédelem szempontjából fontos, hogy a fa melléktermékét más tárgyak előállítására használják fel.
Extra funkciója a Kicktail/Tail, amely megkönnyíti az ollies, a kickflip és az egyéb repertoáron lévő manőverek végrehajtását.

Az alaplap szöge 44º.  A billenős kialakítás és a jelentősen homorú felület biztosítják azt, hogy teljes sebességgel is stabilan megtarthassa magát.
A kerekek rendkívül jól tapadnak, nem hagynak cserben a legbátrabb manővereknél sem.

Értékelés: D Street Longboards – menő longboard

Ideális ár/érték arány Arany középút

Anyaga: juharfa | Szélesség: 188 mm | Hossza: 650 mm | Teherbírás: 100 kg | Kerekek átmérője: 59 mm | Kerékkeménység: 78A | Hozzávetőleges ár: 33 560 Ft

Előnyök
 • Tömör juharfából
 • Alumínium felfüggesztésekkel
 • Jól manőverezhető
 • Stabil
 • ABEC-7 gyorsacsapágyak
Hátrányok
 • A kisebb méret problémát jelenthet nagy lábméretnél

A D–Street  egy brit cég, mely mindig is kiváló termékeivel lepte meg a vásárlókat. A D Street Longboards D Street Cruiser Lost At Sea modell a cég egyik legmenőbb longboardja, amely kényelmével, tartósságával és stílusával azonnal belopja magát a szívébe. Szinte  bármilyen felületen biztosítja a gyors és magabiztos mozgást.

Lapja 7 rétegű tömör juharfából készült, s ez rendkívül stabillá és keménnyé teszi a sporteszközt. Klasszikus alumínium felfüggesztésekkel van ellátva. Ezáltal a modell maximálisan manőverezhető.
Kerekei 78 A keménységűek, átmérőjük 59 mm. Ilyen paraméterekkel a longboard jó gördülést biztosít bármilyen felületen. ABEC–7 gyorscsapágyakkal van felszerelve. A kerekek jó tapadást biztosítanak.

A hagyományos longboardokhoz képest a hossza valamivel rövidebb, oldala keskenyebb, ami segítség szállításakor, valamint manőverezésnél. Formája különleges: keskeny orral és farokkal rendelkezik.
A versenyző maximális súlya 100 kg lehet.

Értékelés: Street Surfing Longboard 39″ – különleges grafikával ellátott longboard

Legjobb olcsó Classic kategória

Anyaga: juharfa | Szélesség: 24,6 cm | Hossza: 99,1 cm | Teherbírás: 100 kg | Kerék mérete: 70 × 51 mm | Kerékkeménység: 83A | Hozzávetőleges ár: 22 899 Ft

Előnyök
 • Hosszú és széles
 • Szögletes
 • Nagy terhelhetőség
 • Könnyű irányíthatóság
 • Különleges grafika
Hátrányok
 • Nagyobb súlyú

A Street Surfing Longboard 39″ – Higher Faster egy fiatalos, kék-piros divatos dizájnnal, különleges grafikával ellátott deszka, mellyel közlekedhet városban, sík vagy lejtős utakon. Sportolhat, iskolába, munkába mehet, szórakozhat, manőverezhet. Súlypontja alacsonyan található a nagyobb stabilitás és könnyebb irányíthatóság érdekében. A Street Surfing egy világszerte ismert cég, ők gyártják például a New Jersey-i srácoknak a deszkáját, rengeteg különböző díjat kaptak az évek során.

Terhelhetősége nagy, akár 100 kg testsúly is elbír. Mindezt a juharfa tömörségének köszönheti. Deszkája extra hosszú és széles: 99, 1  és 24,6 cm, melyen kényelmesen elfér a lába. Formája kissé szögletes, ami felismerhetővé és egyedivé teszi a többi longboard mellett.

A felfüggesztés alumíniumból készült, ezért könnyen manőverezhető és a közlekedéssel sem lesz gondja.
A kerekek megbízhatóak, jól gurulnak, könnyen tapadnak. Méretük: 70 × 51 mm, keménységük 83A.

Népszerű longboardok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk longboard gördeszkát?

Hogyan válasszunk longboardot?

Ha a legjobb longboardot keresed, jó helyen jársz, mert longboard tesztünkkel és információinkkal segítünk leegyszerűsíteni a választást. Reméljük, hogy mielőbb élvezheted vele az aszfalton való szörfözést.

Mi a longboard?

A longboardot egy hawaii szörfös találta fel az 1960-as években, a célja pedig az volt vele, hogy a szörfösök hamar eljussanak a tengerpartra. A longboard a skateboard egy típusa, mellyel hosszú távolságokat tehetsz meg, akár lejtmenetben is. Ezt a gyors felgyorsulásának köszönheted. Előnyeinek hála hamar közkedvelt lett, és sportággá nőtte ki magát.

A longboard gördeszka egy kiemelten stabil deszka, ám kialakítása és nagy súlya miatt manőverezni valószínűleg nem hamar fogsz vele. Ugyan egy longboard is alkalmas a trükkökre, de nagyon profinak kell lenni hozzá. Persze sok gyakorlással belejöhetsz. Ezt követően számos technikai trükköt és táncos elemet tudsz vele kivitelezni. Nagyszerűen lehet vele kanyarodni.

Egy longboard hossza elérheti a 100 cm-t is, szélessége pedig nagyjából 23–26 cm. Sok féle formában és számos vezetési stílushoz kaphatóak. Akadnak kifejezetten szörfre hajazó modellek is. Kerekei nagyok, szélesek és puhák. Első és hátsó tengelye messze van egymástól. Alvázának függői lehetővé teszik az egyszerű irányváltoztatást. Könnyen veszi az akadályokat.

longboardok ketten

Kinek ajánljuk a longboard gördeszkákat?

Annak a vállalkozó kedvű, sportos, gyorsaságkedvelő egyénnek, aki kedveli a stabilitást, a kényelmet, és egy gyors városi közlekedési eszközt keres. Kiváló ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be, de a szabadidődet is elütheted vele.

A longboardok hátrányai

A sima gördeszkákhoz képest drágábbak, és ha kézben kell cipelni őket, bizony nehezebbek is. Mivel egy longboardot általában egyféle vezetési stílushoz álmodtak meg, ha egy újat szeretnél kipróbálni, ahhoz másik deszkára lesz szükséged.

Tanácsunk

Válassz olyan modellt, amellyel több stílust is felfedezhetsz!

Miből áll a longboard?

 • Deszka – ennek alján található a design. Az alap több féle kialakítású lehet.
 • Truckok – a deszka alatti felfüggesztés, gyakorlatilag egy speciális fém alátét.
 • Kerekek csapágyakkal –egy olyan forgó rész, mely meghajtja a longboardot.

Mi a különbség a longboard és a gördeszka között?

A longboard a cirkáló és lejtős versenyek sztárja. A longboard orra többnyire rövid (kivéve a táncos darabok), míg a gördeszkáé a trükkök miatt hosszú. A gördeszka hátulja vagy ugyanolyan, vagy csak kicsit eltérő hosszal rendelkezik, mint az orra. Ezzel szemben a longboard többnyire egy irányban használható. A kivétel itt is a táncos típus, ami dupla kialakítású, azaz a sok forgás miatt tükrözött. A hossz is különböző. Míg egy gördeszka 80 cm körüli, egy átlagos longboard 100 cm, vagy még ennél is hosszabb.

A longboard tengelyén lévő tőcsavar geometriája másképp van kialakítva, mint egy normál gördeszkáé, mégpedig azért, mert itt a sebességtűrés és az iránytartás a fontos. Mivel az egyszerű gördeszka lényege a fordulékonyság és a masszivitás a sok trükk miatt, ezért csak rövid városi túrákra és trükközésre ajánljuk. A longboard kerék puhább és nagyobb, azaz a deszka emiatt gyorsabb és kényelmesebb. Maga a járgány kevésbé hajlik, ami elősegíti a gyorsulást. Kiváló hosszú menetekhez.

longboardok hosszu

Milyen terepen fogod használni a longboard gördeszkát?

A sok tábla forma közül nehéz a választás, de muszáj túlesni rajta. A forma határozza meg ugyanis a vezetési stílust.

Kezdő vagy, és nem tudsz stílust választani?

A neked való forma a Pintail, amit a kezdők deszkájának is szokták hívni. Szörfhöz hasonló a kialakítása.

Longboardok városi szörfözéshez (suliba, munkába)

A longboard készítők gondoltak a városi deszkázókra, és a nekik szánt longboardokat rövidebbre, ezáltal könnyebbre tervezték. Ez a tulajdonsága jól jön, ha egy hosszabb szakaszon gyalog mész vele, illetve ha tervezel felszállni valamilyen tömegközlekedési eszközre. Ajánlott forma: cruiser. A cruiser longboardok kereke kifejezetten lágy, és jól manőverezhető a járdákon, valamint a kisebb akadályokat is jól veszi. El tudsz róla rugaszkodni. Emelt farkuk van.

Longboardok dancing célra

A minimális méretek a sikerhez: 115 cm hossz és 25 cm szélesség. A deszka sima, az első és hátsó rész felfelé hajlított csúcsa (kicktail) pedig segíti a jó irányítást. Ezzel a deszkával tudsz “lépkedni” előre, hátra, valamint keresztezni a lábaidat. Szinte olyan, mintha táncolnál, és garantáltan igénybe veszi a lábaidat.

A leggyorsabb longboard deszkára vágysz?

Válassz egyet a downhill deszkák közül. Kemény, gyors, stabil deszkák, alacsonyan lévő súlyponttal. Egy ilyen deszka a legnehezebb útvonalakon is hű társad lesz, tudsz vele lefelé haladni és szlalomozni. Ajánlott forma: Drop Through.

longboardok gyors

Carving és a freeride deszkák

Lekerekített élű, magasabb keménységű kerekei imádják a kanyarokat, és jól tudsz velük csúsztatni. Nyilván lassabbak, mint a downhill modellek, de nem is ez a céljuk. A carving deszka dinamikus menetet biztosít, kicsit olyan érzés vele menni, mintha szörföznél. Ami pedig a freeride deszkát illeti, sebességszabályozás mellett le tudsz jönni vele egy nem meredek dombról. Ajánlott forma: Hybrid.

Stabil deszkára vágysz?

Válassz minél hosszabb kivitelt, melynek táblája magasabban van a talajtól és kevésbé rugalmas az anyaga. Nehezebben fogsz tudni vele kanyarodni, de mivel támaszt nyújt a lábaidnak, kiváló hosszú utakhoz.

Inkább manővereznél?

Neked a rövidebb, rugalmasabb, freestyle deszkák fognak tetszeni, melyek táblája közelebb helyezkedik el a talajhoz, van kicktailjük, és könnyű velük kanyarodni. Sík terepen tudsz velük trükközni és fordulni. Lassabbak, de könnyebben el tudsz róluk rugaszkodni, és gyönyörűen le tudod velük faragni az íveket.

A longboard gördeszka anyaga (longboard lapok)

A longboard 2-11, különböző fajta fa rétegből áll, melyek össze vannak ragasztva. Így lesz a deszka ellenálló és rugalmas. A keményebb downhill deszkákhoz juharfát használnak, a freeride és a carving típusúakhoz viszont bambuszt. További alkalmazott fafélék: nyírfa és laminátum.

leghobb longboardok alváz

Alváz (függő/truck)

A T alakú függők kötik össze a táblát a kerekekkel. Ugyanolyan szélesek, mint a tábla, illetve ha deszka nem mindenhol ugyanolyan, a legszélesebb pontot kell figyelembe venni. A longboardok szélessége 150 mm és 180 mm között van. Minél szélesebbek, annál stabilabbak, de jegyezd meg, hogy a keskenyebb függőkkel tudsz majd jobban kanyarodni.

Városi közlekedésnél a klasszikus, vertikális gördeszkás függők a jellemzőek. A reverse függők 35 – 50° szögben vannak felszerelve, és nem csak a cruiser típusú vezetési stílushoz passzolnak, rugalmasságuk miatt mindhez jók. Minél nagyobb a szög tehát, annál könnyebb manőverezni a deszkát.

Gumipogácsák

Ezek a függő részei. Gyakorlatilag ezek a poliuretán anyagú alkatrészek határozzák meg, hogy fog viselkedni a longboard egy kanyarban. Henger vagy kúp alakúak. Minél lágyabb a gumipogácsa, annál jobban kanyarodnak majd a függők. Ám ha egy stabilabb eszközre vágysz, a gumipogácsa legyen keményebb.

Tippünk

Egyéb közlekedési eszközt keresel? Olvasd el érdekes termékajánlóinkat, melyeket a görkorcsolyákhoz, a hoverboardokhoz, és a rollerekhez írtunk.

A longboard kerék mérete és keménysége

Egy longboard kerék átmérője átlagosan 54 mm, de akár a 95 mm-t is elérheti. Minél nagyobb egy kerék, annál sebesebben lehet vele haladni. Ugyan nehezebb vele elindulni, megállni és trükközni, mint egy sima gördeszkával, de cserébe egy stabil sebesség érhető el. Csak viszonyításképp: egy 60 mm körüli kerékátmérőjű longboard már gyors járgánynak számít.

A legjobb longboardok kerekei lágyak, a 70A – 99A keménységi skálán minél alacsonyabb számot tudhatnak a magukénak. A 78A – 87A lágy gumik jó menetet képeznek egy tapadóképesebb, keményebb terepen.

Figyelmeztetés

Ám vigyázz! A nagyon lágy kerekek kiszűrik az út egyenetlenségeit, de ez a sebességet is korlátozza.

Ejtsünk néhány szót a kerékcsapágyakról is, ugyanis minőségük befolyásolja a keréksebességet, a fordulékonyságot és az élettartamot. A csapágyak energiát fejtenek ki a longboard mozgatására, melyet ABEC (1, 3, 5, 7, 9) skálával fejeznek ki. A leggyengébb, ABEC 1 minőségű, leglassabb forgási sebességű csapágyú deszkával nagyon gyorsan le lehet fékezni.

leghobb longboardok séta

Longboard tartozékok

Alkatrészek

Tudtad, hogyha a csapágy elkopik, akkor nem kell megválnod a hőn szeretett deszkádtól, elég a csapágyat kicserélned? A kopó alkatrészek cserélhetők, mellyel karban tarthatod a longboardot, és akár még a teljesítményét is fokozhatod.

Az alkatrészek között válogathatsz az alábbi longboard részek közül: kerekek, alvázak, csapágyak, csapágyperselyek, alátétek, egyéb kiegészítők. A szereléshez szerezz be praktikus csőkulcsot, T-kulcsot és Y-kulcsot.

Tanácsunk

Akár egy vezeték nélkül irányítható villanymotort is felszerelhetsz a deszkádra, és várnak a hosszú utak.

Védőfelszerelés

Egy szett kényelmesebbé teheti a száguldozást, és véd egy esetleges esés során. Nem akadályoz a mozgásban, és mivel az egyes darabok puha, légáteresztő anyagból készülnek, nem is izzadsz beléjük. Amit beszerezhetsz: térdvédő, könyökvédő, csuklóvédő, longboard kesztyű és sisak. Figyelj a jó méretválasztásra, a védőfelszerelés ne legyen se túl nagy, se túl kicsi rád, mert csak így lesz igazán kényelmes viselet, csak így teljesíti jól a funkcióját.

Longboard árak

A longboard tesztünk során azt találtuk, hogy az árak az eszköz anyagától, méretétől és a kivitelezésétől függenek.

Longboardok 50 000 Ft alatt

Az alacsony áruk ellenére ezek a longboard gördeszkák is jók, de a választás során nagyon figyelj oda a kerekek és a csapágyak minőségére. Ha kezdő vagy, és csak ki akarod próbálni, 20 000 Ft-os ár környékén érdemes nézelődnöd. Ha ráérzel az ízére, valószínű úgysem ez lesz az utolsó deszkád, és valahol el kell kezdeni.

Longboardok 100 000 – 50 000 Ft-os áron

Ugyan nem elektromos meghajtásúak, de kiváló, minőségi modellek dizájnos nyomatokkal. A legjobb longboardokat ebben a kategóriában találod, például a 10 km/h sebességgel haladó elektro longboardokat is.

Longboardok 150 000 – 100 000 Ft-os áron

Ez az elektro longboardok kategóriája, melyekkel nagyjából 25 km/h-s sebességgel haladhatsz. Egy ilyen deszkához kapsz hozzá távirányítót, és tudod változtatni a sebességét. Minden modell a legjobb minőségű anyagból készül.

Hol vásárolhatsz longboardot?

Insportline

Ebben a webáruházban már 70 000 Ft-tól vásárolhatsz longboardokat különböző anyagokból, kerék keménységgel, csapágyakkal. Válaszd azt a deszkát, melynek dizájnja, deszkájának szélessége, vastagsága és rétegszáma megfelel neked. Forgalmazott márkák: Street Surfing, WORKER, Fish, Shaun White, Maui. Maximális teherbírásuk 100-150 kg között alakul. Ha kezdő vagy, egy 25 000 Ft-os deszka pont megfelelő lesz neked.

Alza

Az itt kapható elektromos longboard ugyan elég drága, de hagyományos kivitelezésűeket már 90 000 Ft-tól vásárolhatsz. Az alsó kategória termékei 22 000 Ft körüliek, és első deszkának nagyon is megfelelnek. Legnépszerűbb forgalmazott márkák: Globe, Street Surfing, Meshine, Eljet.

Mielőtt megvásárolnál egy longboardot, érdemes sok longboard tesztet, és longboard véleményt olvasnod. Nézz YouTube videókat, hogy megismerkedj az egyes vezetési stílusokkal. Lépj be a közösségi oldalak gördeszkás csoportjaiba, és kérdezősködj. Mielőtt rendelsz az internetről, érdemes ellátogatnod 1–2 üzletbe, hogy kézbe fogj egy longboardot. Sok kilométert kívánunk neked a longboardoddal!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (89 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése