Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2023 legjobb masszázspisztolyai – Útmutató a választáshoz

A masszázspisztoly nem csak sportolók számára kiváló eszköz. Kiválasztottuk Önnek a három legjobb masszázspisztolyt, részletes áttekintést nyújtva és megkönnyítve a vásárlást. 

Legjobb minőség

Minőségi masszázspisztoly nagy teljesítménnyel, és intenzív masszírozással.

Legjobb ár/érték arány

Ultracsendes és könnyű, minőségi masszázspisztoly, kedvező áron.

Legjobb olcsó

20 sebességfokozattal, és hosszú akkumulátor élettartammal rendelkező masszázspisztoly.

A legjobb masszázspisztolyai

BEURER MG 185 értékelése – célzott masszázs az aktiváláshoz, és a regenerációhoz

legjobb masszázspisztoly Premium kategória

Teljesítmény: 18 Watt | Automatikus programok száma: 3 | Sebességfokozatok száma: 9 | Vibrációs funkció: Igen | Áramforrás típusa: Akkumulátor | Üzemidő: 5,5 óra |  Töltési idő: kb.3 óra | Szín: Fekete | Magasság: 260 mm | Szélesség: 65 mm | Mélység: 155 mm | Súly: 1.08 kg | Ár: 86 190 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesítmény
 • Automatikus kikapcsolás funkció, kb. 15 perc után
 • Nagyszerű segítő
Hátrányok
 • Magas ár

Beurer BEU-MG185 masszázspisztoly az optimális súlyelosztásnak és a karcsú, ergonomikus formájának köszönhetően tökéletesen illeszkedik a kézbe. Mélyszöveti masszírozásra szolgáló eszköz. Az erőteljes és nyugtató triggerpont masszázs bármilyen feszültség ellazítására alkalmas. Az öt különböző masszázstartozék segítségével a stílusos masszázspisztoly az egész testen használható. Az erős lítium-ion akkumulátornak köszönhetően a masszázspisztoly akkumulátorának élettartama akár 5,5 óra.
 5 különböző masszázstartozékkal rendelkezik, és 9 intenzitási szintet kínál a különböző izomterületek erős és célzott masszázsához.
Ha 1-es intenzitási szintet használ, a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor akár 5,5 órás üzemidőt is kibír, ami több mint 20 használati ciklushoz elegendő. Ezután körülbelül 3 óra alatt töltheti fel.
 3 masszázsprogram közül választhat az egész testre. Érintőképernyővel rendelkezik, amely megkönnyíti az intenzitásszint és a masszázsprogramok beállítását. Az akkumulátor töltöttségi szintje a kijelzőn is ellenőrizhető.
 4 tartozék tartozik hozzá: gömbfej, spirálfej, U-alakú fej és lapos fej. Az ötödik tartozék a légpárnás fej, amely ideális az érzékeny területeken, például a nyakon való használatra. Különösen ergonomikus, csúszásmentes fogantyúval.

Xiaomi Massage Gun értékelése – ideális sportolók számára

Xiaomi Massage Gun legjobb masszázspisztoly Arany középút

Akkumulátor kapacitása: 2600 mAh | Frekvencia: 3,200 fordulat/perc | Hőmérséklet-tartomány: 0°C ~ 35°C | Amplitúdó: 10mm | Szín: Fekete | Magasság: 140 mm | Szélesség: 219 mm | Súly: 870 ± 10 g | Ár: 51 990,00 Ft

Előnyök
 • Ultracsendes működés
 • Könnyű és hordozható
 • Egy hónapig kitart egyetlen töltéssel
Hátrányok
 • Nem ismert
 Mitől lesz jó egy masszázspisztoly? Az amplitúdó, a frekvencia és az erő a jó masszázspisztoly kulcsa, amely segíthet enyhíteni az edzés után fellépő izomfájdalmakat és javíthatja a sportteljesítményt. A Xiaomi Massage Gun mind a három szempontból magas szintű teljesítményre képes, az okoserőszabályozással együtt, és stabil mélyszöveti masszázst nyújt.
  A nagy sebességű és nagy nyomatékú kefe nélküli motor 570mN maximális erőt, és akár 3200 fordulat/perc frekvenciát képes generálni, ami segíti a masszázspisztolyt, hogy elérje a 10mm mély izomszövetet, így gyorsan ellazítja az izomfeszültséget, és enyhíti az izomfájdalmat edzés után.
 A Xiaomi Massage Gun külső nyomás alatt is állandó, stabil teljesítményt tud biztosítani. Másodpercenként pontosan 25-ször érzékeli az alkalmazott nyomást, és valós idejű visszajelzést ad a “nyomásjelző” segítségével.
 Az alacsony zajszintű, kefe nélküli motor és a zajcsökkentő technológia révén a Xiaomi Massage Gun extra csendes, így a test és az elme nyugodt ellazulását szolgálja.
 A dinamikus egyensúly biztosítja a masszázspisztoly stabilitását működés közben, a test rezgési amplitúdóját 1mm alatt tartja. Az ütéscsillapító, puha gumiból készült fogantyú kényelmes. USB C csatlakozója kompatibilis a laptopok és mobiltelefonok töltőkábeleivel, így több elektronikai termék egyszerű töltése lehetséges egyetlen kábellel.

inSPORTline Bitigo értékelése – alkalmas az egész test masszírozására

legjobb masszázspisztoly-inSPORTline-Bitigo Classic kategória

Akkumulátor: tölthető, 12V Li-Ion 1500mAh | Akkumulátor élettartam: 5,8 óra (az intenzitástól függően) | Töltés idő: 3 óra | Rezgés frekvenciája: 1800 – 3000 rpm | Teljesítmény: 48 W | Zaj : 35-45 dB | Súly: 840 g | Ár: 27 500 Ft

Előnyök
 • Megfelelő ár/érték arány
 • Kompakt, vezetéknélküli készülék, sokoldalú szettel
 • 20 sebességfokozattal
 • Hosszú akkumulátor élettartam
Hátrányok
 • Nem kielégítő használati kézikönyv

Az inSPORTline Bitigo masszázspisztoly egy kompakt, vezeték nélküli készülék, amellyel úgy masszírozhat, akárcsak egy masszázsszalonban. Segít meglazítani az izmokat és serkenti a vérkeringést is – rendszeres masszázzsal tehát javítható az izomszövet állapota. A csomagban a készüléken kívül 4 db. fejet is talál, amelyek más-más masszázs fajtákhoz használhatók. A vibrációt 20 különböző sebességbe állíthatja, tehát minden masszázsfajtához elegendő variáció áll rendelkezésre. Így minden fájdalmas pontot a legmegfelelőbb módokon masszírozhat. A standard gömbölyű fej alkalmas minden izomcsoporthoz, de a csomagban talál még lapos fejet is az érzékenyebb területekre, egy hegyesebb fejet is, amellyel a speciális területekre fejthet ki nyomást, továbbá egy U alakú fejet is. Ez készülék tehát egy nagyon komplex masszázspisztoly, amellyel teste fájdalmas pontjait, a legmegfelelőbb módokon masszírozhatja.

Top 5 masszázspisztoly – összehasonlítás

Megnevezés Leírás
A legjobb masszázspisztolyok
1. legjobb masszázspisztoly BEURER MG 185 Massage Gun
Teljesítmény: 18 Watt
Súly: 1.08 kg
Segíti az izomfeszültség enyhítését, és kellemesen ellazítja a merev izomzatot.
A termék ára
2. Xiaomi Massage Gun legjobb masszázspisztoly Xiaomi Massage Gun Erő: 570 mN
Súly: 870 ± 10 g
Intelligens teljesítmény, mély relaxáció.
A termék ára
3. legjobb masszázspisztoly-inSPORTline-Bitigo inSPORTline Bitigo
Teljesítmény: 48 W
Súly: 840 g
Kompakt, vezetéknélküli készülék, sokoldalú szettel.
A termék ára
4. legjobb masszázspisztoly GymBeam VI Black GymBeam VI Black  Teljesítmény: 40 W
Súly: 1,2 kg
Masszázspisztoly 30 fokozatú intenzitással.
A termék ára
5. Therabeat Tofta masszázs pisztoly Therabeat Tofta Teljesítmény: 220 watt
Súly: 1 kg
Kompakt masszírozó, ergonomikusan formázott neoprén fogantyúval.
A termék ára

Népszerű masszázspisztolyai az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb masszázspisztolyt?

A masszázs pisztoly kiválasztásakor általában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi fordulat történik percenként. A magasabb szám intenzívebb masszázst jelent, de nem biztos, hogy érvényes, hogy minél intenzívebb, annál jobb. A kisebb fordulatnál történő masszázs felmelegítésre és izomserkentésre, illetve érzékenyebb emberek számára alkalmas. A magasabb impulzusok segítenek ellazítani a görcsöket és a csomókat az izmokban. Jó, ha olyan pisztollyal rendelkezik, amelynél be lehet állítani a szükséges fordulatszámot.

A masszázspisztolyok előnyei

A masszázspisztoly vibrációs technikával olyan kiváló eszköz, mely segít ellazítani a fáradt, fájó izmokat, serkentheti a vérkeringést és segítheti az izmok regenerálódását. Kiváló a sportolás előtti bemelegítő, illetve a sportolás utáni lazító gyakorlatok kiegészítésére. Segíthet a különböző izom és ízületi fájdalmakon is. Kialakításánál fontos szempont a könnyű szerkezet, így saját magunk is használhatjuk testünk különböző izomcsoportjain. A Therabeat Tofta masszázseszköz segíti az izomfeszültség enyhítését, és kellemesen ellazítja a merev izomzatot.
legjobb masszázspisztoly
A masszázspisztoly egy motorral és akkumulátorral működő eszköz cserélhető fejjel. A fej rezgése megnyugtató vibrációt küld a bőrfelületre, az izmokba, az inakba. A bőrben található, a tapintásra érzékeny mechanoreceptorok érzékelik a vibráló fej által kifejtett nyomást, és az érintés helyén valóban ellazítják az izmokat. A masszázspisztolyok különösen hatékonyak azok esetében, akik keményen és gyakran edzenek. Egy masszázspisztoly nem csak felgyorsítja a regenerálódást, de edzés előtti használatkor a mozgástartományt is javítja. Emellett ideális eszköz azoknak is, akik egy sporteseményre készülnek, mivel oldhatja azokat a bemerevedéseket, amelyek a túledzés miatti sérüléshez vezethetnek, illetve azoknak is hasznos lehet az eszköz, akiknél gyakran alakulnak ki csomók, vagy helyi fájdalom.

Sérülésmegelőzés, gyorsabb regeneráció

A masszázspisztoly által biztosított mélyszöveti masszázs javítja az izomösszehúzódást, ami az izmok és a szövetek megerősítését eredményezi. Az izmok, a kötőszövetek, az inak, ínszalagok és ízületek együttes munkája biztosítja a test mozgékonyságát és rugalmasságát. A masszázspisztoly következetes használata lehetővé teszi az ízületek mobilitásának növelését.

Hatékony fájdalomcsökkentés és rehabilitáció

A vér- és nyirokkeringés fokozása, továbbá a sérült hegszövetek minőségének javítása révén a vibrációs masszázs enyhíti az izomfáradtságot- és fájdalmat, így az oly gyakori és kellemetlen nyaki, váll- és derékfájdalmat is csökkenti. A mélyszöveti masszázs az erek tágításáért felelős idegreceptorok stimulálása, valamint a véráramlás és ezáltal a szövetek tápanyagellátásának fokozása révén  segít ellazítani, a nyirokkeringés serkentésével pedig felgyorsítja a méreganyagok  és salakanyagok  eltávolítását a szervezetből. Rendszeres masszázzsal könnyedén megteremthető a nyirokrendszer egyensúlya is. A masszázspisztoly ráadásul nemcsak sportsérülések, hanem műtét utáni rehabilitáció során is bevethető kiegészítő terápiaként.

Tippünk

Szeretne formába jönni? Válasszon a legjobb fitnessz gépek közül.

A masszázs köztudottan a sérülések rehabilitációs terápiájának egyik leghatékonyabb formája, mivel nemcsak felgyorsítja a helyreállítási folyamatot, de megakadályozza az újbóli sérüléseket is. A masszázspisztolyos kezelés elősegíti a sorvadt izmok felépülését, illetve az izmok és szövetek jobb keringésének fokozása révén a sérült területek rugalmasabbá válását és rövid időn belüli gyógyulását.

masszírozó pisztoly

Csökkenti a tejsav mennyiségét

A tejsav a szervezetünkben folyamatosan termelődő magas energiaértékű organikus sav, amelynek mennyisége fizikai terhelés hatására egyre növekszik. Szervezetünk az alacsony oxigénszintet azzal próbálja kompenzálni, hogy a tejsavból keletkező laktátot energiává alakítja. Intenzív edzés következtében a laktát igen gyorsan felhalmozódik a véráramban – gyorsabban, mint ahogy energiává alakul –, aminek eredménye kimerültség, émelygés és görcsös izomfájdalom lehet. Jó hír, hogy a masszázspisztolyos kezelés visszafordíthatja ezt a folyamatot, mégpedig azáltal, hogy elősegíti a tejsav és más toxinok felszabadulását az izmokból a környező szövetekbe.

Tippünk

Segítünk a megfelelő termék kiválasztásában. Tekintse meg a legjobb tejsavófehérjéket.

masszírozó pisztoly

Enyhíti az izomgörcsöket és a merevséget

Az intenzív edzés okozta izomgörcsök a vérellátás csökkenéséhez vezetnek az izmokban. A masszázspisztoly, nyomást gyakorol az izmokra, inakra és szalagokra, megfelelően ellazítja azokat, csökkentve ezáltal a görcsöket és a fájdalmas merevséget. A masszírozás azáltal, hogy stimulálja az idegrendszer receptorait, értágulatot okoz a bőrben és az izmokban, ezáltal oldja az izommerevséget (azaz ellazítja az izmokat) és növeli az ízületi mobilitást.

Alacsony zajszint

A masszázspisztolyok másik előnye, hogy más eszközökhöz képest kevésbé zajosak.

Tartozékok a test több részére

A masszázspisztolyok különleges előnye, hogy praktikusak, mivel számos tartozékkal rendelkeznek, amelyekkel a test bármely részét megmasszírozhatja, így a készülék nem csak egy testrész masszírozására szolgál.

Therabeat Tofta legjobb masszázs pisztoly

Javítja közérzetet

A fizikai előnyökön túl a mentális egészségre is jó hatással van: amellett, hogy csökkenti a stresszt, valamint a depresszió és a szorongás tüneteit, javítja az alvásminőséget és energiával tölt fel.

Masszázspisztolyok amplitúdója

Az oszcilláció amplitúdója vagy magassága mm-ben van megadva és tájékoztat a pisztoly behatolásáról a szövetbe minden egyes rezgésnél. Ez az adat különbözteti meg a masszázspisztolyokat rezgősre, illetve ütősre – az utóbbi az erősen izmos felhasználók számára készült. Általában körülbelül 12 mm-es amplitúdó elegendő.

További érdekes adatok az akkumulátor élettartama, a töltési idő, a cserélhető fejek száma és funkcionalitása és nem utolsósorban a súly.

Melyik intenzitási szintet válasszuk?

Az intenzitást a masszázspisztolyok esetében az RPM (revolutions per minute), azaz a rezgésfrekvencia/fordulatszám határozza meg. A fordulatszám a percenkénti rezgésszámot jelenti, vagyis azt, hogy percenként hány “ütést” fejt ki a készülék. Ha egy masszázspisztoly maximális fordulatszáma 3400, ez azt jelenti, hogy a masszírozó percenként 3400-szor fejt ki ütést a kezelt területre. Ez az érték leggyakrabban 1800 és 3200 közé esik. Nincs általános képlet arra, hogy kinek és mely izomcsoportra melyik erősség a legoptimálisabb választás. Ezt egyénileg kell kitapasztalni, ezért javasolt először mindenképpen alacsonyabb intenzitásról indulni és fokozatosan növelni a fordulatszámot. A kezelés erősségét még nagyban befolyásolna a vibrációs amplitúdó is. Minél nagyobb ez az érték, annál intenzívebb a masszázsélmény.

Az akkumulátor üzemideje

Rendkívül fontos, hogy egy feltöltéssel milyen hosszú ideig használhatjuk, ami 3 óra felett már igazán jónak számít. A vásárlást megelőzően győződjünk meg arról is, hogy töltőkábel/adapter is jár készülékhez.

Súly és design

A vélemények alapján a technikai paraméterek esetében a termék súlya is meghatározó. Azok, akik kisebb, kompakt készüléket kerestek, úgy nyilatkoztak, hogy a fél kg súlyú vagy az alatti masszázspisztolyok váltak be a legjobban, míg az erősebb masszázst kedvelőknek a nagyobb, masszívabb, akár 1-1,5 kg-os készülékek feleltek meg.

Figyelmeztetés

Ne felejtse el ellenőrizni a zaj paraméterét, ami ne haladja meg az 55 dB-t!

Kinek ajánlott a masszázspisztoly használata?

Masszázspisztoly kezelés esetén nyomással és rezgéssel ingereljük kötőszövetes pólyáinkat. Ízületi problémákra, izomfájdalmakra, idős korosztály, fizikai vagy ülő munkát végzők, sportolók számára ideális eszköz.

Fontos felhívni azonban a figyelmet, hogy semmi sem helyettesítheti az edzés előtti megfelelő bemelegítést és nyújtás folyamatát! A masszázspisztoly kiegészítő terápiaként alkalmazandó, kiemelkedő eredményekkel.

A masszázspisztoly használata nem alkalmas terhes nők, cukorbetegek, érrendszeri problémákkal rendelkező, porckorong betegségben szenvedő és epilepsziás egyének számára, valamint alkalmazása nem javasolt műtét után.

A masszázspisztoly használata

Mindig úgy kapcsoljuk be a pisztolyt, hogy az nem érintkezik a testtel. Ideális esetben vékony, sima ruhán keresztül használjuk. A fej nehezen csúszik a meztelen testen. A vibrációs masszázs csak az izmos testrészeken javasolt.

Figyelmeztetés

Kerüljük a csontok kiemelkedéseit, a fejet és az arcot teljesen hagyjuk ki! Soha ne helyezze az ujjait a rezgőfej és a készülék teste közé! Bármilyen váratlan és kellemetlen érzés kialakulásakor azonnal fejezzük be a masszázspisztollyal végzett masszázst!

Ideális esetben a legalacsonyabb sebességgel, az előre bekapcsolt pisztolyt helyezzük a felöltözött testreKörülbelül fél-egy percig mozgassuk a készüléket simán az egyes testrészek izmain. Ha kellemes a masszázs, válthatunk nagyobb sebességre is.

legjobb masszázspisztoly

Melyik fejet válasszuk?

Elvileg egy fej is elegendő. De a fejek – a testrészek és a masszázs céljából – megfelelő cseréjével, a rezgő pisztollyal végzett masszázs hatékonyabb lehet.

Figyelmeztetés

A fejet mindig kikapcsolt készüléknél cseréljük. Biztonsági okokból ne irányítsa a bekapcsolt pisztolyt az arc, illetve a fej irányába.

A leggyakrabban kínált masszázsfejek:

A rezgő masszázspisztoly alapfelszereltsége egy keményebb habból készült gömbölyű masszázsfej. A legnagyobb izomterületekre és a leginkább merev izmokra használják, a hát, a csípő, az ülőizom, a hát és a nyak, valamint a vállak és a lábak.

A légpárna egy lapos tárcsa, amelyen a hüvely úgy van kialakítva, hogy levegő van benne, amely lágyítja és csillapítja az ütéseket. Leginkább a hát, nyak, kar és a kézfej területének masszírozására alkalmas.

A villás fej a gerinc mentén és az Achilles-ín körüli terület masszírozásra szolgál.

A töltény fej az ízületek, a tenyér és a talp precíz masszírozásához.

A legjobb masszázspisztolyok ára

Masszázspisztolyok 28.000 Ft-ig
Ha pénztárcabarát terméket keres, akár korlátozott anyagi lehetőségei, akár egy egyszerűbb készülék kipróbálása végett, akkor már ebben az árkategóriában is talalálhat remek masszázspisztolyokat, melyek minősége ez esetben is függ a gyártótól.

Masszázspisztolyok 28.000 Ft-tól 60.000 Ft-ig
Ezen árkategóriában számos minőségi termék közül választhat, amelyek nemcsak funkciójukat teljesítik maximálisan, de megannyi termék kicsi és kompakt méretének köszönhetően alkalmas az edzőteremi edzések használata során is.

Masszázspisztolyok 60.000 Ft fölött
Amennyiben a legjobb masszázspisztollyal szeretné kényeztetni magát, a határ a csillagos ég. Ezen árkategóriában olyan készülékek is kaphatók melyeket akár mobilalkalmazáshoz is csatlakoztathat, sok más egyéb előnyüket nem is említve.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (1 szavazat)

Autor článku

Viktoria Tatrai
Viktoria Tatrai

Viktória egyik legjellemzőbb tulajdonsága közé tartozik, hogy nagyon sok minden érdekli, és rendkívül színes egyéniség. A technikai újdonságok éppúgy felkeltik kíváncsiságát, mint a legkorszerűbb háztartási vagy szépségápolási termékek. Ha éppen nem utazik, szabadidejét szívesen szenteli a művészeteknek, mint a színház, a festészet vagy az olvasás. Igazi közösségi lény, aki legújabb hobbijaként társasjáték délutánokat szervez barátai körében.

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése