Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb porszívók 2024-ben

A porszívó minden háztartás elengedhetetlen tartozéka. Manapság már el sem tudnánk képzelni a takarítást nélküle. Hogy porszívóra szükség van, az nem kérdés. De a “milyen porszívót vegyek” kérdésre a válasz már kevésbé egyértelmű. Hogy segítsünk Önnek a választásban, ismertetjük a porszívók típusait, illetve bemutatjuk a legjobb porszívókat különböző kategóriákban.

Cikkünkben megtekintheti a top porszívókat a porzsákos és porzsák nélküli, kézi vagy nedves tisztításra alkalmas porszívók között. Továbbá olvashat a legjobb rúd- és robotporszívókról is.

Legjobb robotporszívók

Igényeseknek

Ez a prémium robotporszívó 4 literes portartállyal, 65 napos ürítési intervallummal, LiDAR rendszerrel, intelligens szenzorokkal, és 5200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

Legjobb ár/érték arány

Intelligens robotporszívó: Egyszerre porszívó és nedves felmosó, okostelefon vezérlés, digitális BLDC motor, vízáramlás-szabályozás, nagy kapacitású akkumulátor.

Legjobb olcsó

Erős szívóerővel, kompakt mérettel rendelkezik, csendes robotporszívó megfizethető áron.

Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk van mindenre, beleértve a takarítást is. Egyre kevesebbet tartózkodunk otthon, ha pedig otthon vagyunk a házimunkánál jobb időtöltést is el tudunk képzelni. Épp ezért a robotporszívók népszerűsége megállíthatatlanul növekszik. A növekvő kereslettel növekszik a kínálat is. Emellett a robotporszívók folyamatosan fejlődnek, egyre több extra funkciót nyújtanak. Ezek közé az extra funkciók közé tartozik például a szennyeződés-érzékelő, a töltőállomáshoz történő automatikus visszatérés és töltés, felmosás vagy az UV-lámpa.

Legjobb porszívók

Az okostelefonhoz csatlakoztatható, alkalmazáson keresztül vezérelhető robotporszívók egy új szintre emelik a takarítást. Akár a munkahelyéről is elindíthatja a porszívózást, hogy mire hazaér tisztaság fogadja Önt vagy az esetleges vendégeit. Bár összességében jól takarítanak a robotporszívók, még az állatszőrrel is megbirkóznak, de ragyogó tisztaságot nem garantálnak. Időről-időre érdemes rászánni magunkat egy alapos takarításra hagyományos módszerekkel, a robotporszívóra pedig a rend fenntartójaként jobb tekinteni. A robotporszívók másik hátránya a magasabb ár. Bár egyre több megfizethető robotporszívó kapható manapság, az igazán jó minőségűeknek borsos az ára.

Népszerű robotporszívók az Árukereső.hu-nál

Legjobb porzsákos porszívók

Kíméletes tisztítás

Kiváló minőségű porzsákos porszívó. Kényelmes használat, nagyon alacsony zajszint, FlexPro Plus kefe.

Alacsony fogyasztás

Erőteljes ECO motor, HEPA szűrő, 360°-ban forgó első kerék, számos kiegészítő: kefék és fejek.

Szabályozható szívóerő

Sok tartozékkal ellátott, modern nagy teljesítményű, 2 literes űrtartalom, allergének szűrésére alkalmas.

A porzsákos porszívók hazánkban a legelterjedtebbek. Népszerűségüket a kényelmes használatnak köszönhetik. A porszívó a porzsákba gyűjti a szennyeződéseket. Miután megtelt a porzsák egész egyszerűen ki kell cserélni egy újra. A porzsákok között kaphatóak antibakteriálisak is, melyeket az allergiás megbetegedésekben szenvedők fognak legjobban értékelni. Ezek a porzsákok megakadályozzák a baktériumok szaporodását. Antibakteriális szűrővel párosítva ezek a porszívók nagyban javítják a levegő minőségét a lakásban.

Hogy a porzsák megléte előny-e vagy hátrány a porszívóban, nézőpont kérdése. Kényelmi szempontból előny, de hosszútávon terhelést jelent a pénztárcánknak. Hiszen ezeket a porzsákokat újra és újra meg kell vásárolni. Igaz, hogy léteznek mosható porzsákok is, de ha ilyet választ, akkor a használat már semmiképp sem nevezhető kényelmesnek. Bár a porzsákos porszívók között találni a legtöbb olcsó porszívót, ez a véget nem érő plusz költség miatt nem feltétlenül kifizetődőbbek, mint egy kicsit drágább, porzsák nélküli porszívó.

Legjobb porzsák nélkül porszívók

QuattroPower technológia

Erős szívóerejű, porzsák nélküli porszívó. Kiváló a minősége és modern a kivitelezése, alacsony zajszinttel.

Legjobb ár/érték arány

A Tesla Robot Aerostar T300 egy hatékony porzsák nélküli porszívó, mely HEPA és ciklonszűréssel rendelkezik, így könnyedén és hatékonyan takaríthat vele.

Pehelykönnyű

Pehelykönnyű, kedvező ár, optimális szűrőeredmény, kárpit szívófej, résszívó, parketta szívófej.

A porzsák nélküli porszívók legnagyobb előnye, hogy nem kell folyamatosan új porzsákokat vásárolni a használathoz. Porzsák helyett portartállyal rendelkeznek. Ezeket a portartályokat érdemes minden porszívózás után kiüríteni és kimosni. Abban az esetben is, ha nem teltek meg teljesen. Amennyiben a rendszeres és alapos tisztítást elhanyagoljuk, egyrészt elszaporodnak a tartályban a baktériumok. Másrészt előfordulhat, hogy olyan makacs szennyeződés fog lerakódni a tartályban, melyet később csak bajosan fog sikerülni eltávolítani. A szűrők tisztántartásáról se feledkezzen meg! Ezzel elkerülheti az idő előtti elhasználódást és a feltétlenül szükségesnél gyakoribb cserét.

Legjobb porszívók

Ez az állandó tisztítás elsőre fárasztónak tűnhet. Valójában viszont csak néhány percet vesz igénybe. A tartályokat a gyártók igyekeznek a lehető legegyszerűbben üríthetővé és moshatóvá tenni. Általában egy gomb megnyomásával nyílnak, a kiürítés után pedig elég kiöblíteni a tartályt egy kis vízzel és hagyni megszáradni. A száradás fontos pont, a nedves környezetet a baktériumok és a penész is kedveli. A porzsák nélküli porszívókat ajánljuk mindenkinek, aki környezet- és pénztárcabarát megoldást keres.

Legjobb rúdporszívók

Igényeseknek

Kiváló minőségű akkumulátoros rúdporszívó nagy teljesítménnyel, 50 perces üzemidővel, HEPA szűrő és 3 fokozatú szűrőrendszer ciklonszűrővel, LED-fénnyel a padlófejnél és még sok mással. Egyszerű használat, tökéletes eredmény.

Kisállattartóknak

3 az 1-ben rúdporszívó, LED megvilágítás, felmos, Flex fej, rugalmas test, haj- és szőrtisztító készlet.

Árban előnyös

Teljesítményszabályozó, 3 az 1-ben álló porszívó, automatikus légáramlást beállítás.

A rúdporszívók két nagy csoportra oszthatók: vezetékes és vezeték nélküli állóporszívók. A vezeték nélküli rúdporszívók hálózat helyett akkumulátorral működnek. Töltési és működési idejük változó, de általánosságban elmondható, hogy egy kisebb vagy közepes lakás kitakarításához elegendő. Jellemzően a vezetékes és az akkumulátoros porszívók is porzsák nélküliek, tehát a szennyeződések egy tartályban gyűlnek össze. A vezetékes rúdporszívók teljesítménye és méretei nagyobbak, mint az akkumulátoros állóporszívóké. Mindkét típus egyik fő előnye a helytakarékos tárolás.

A vezeték nélküli rúdporszívók között vannak 2 az 1-ben változatok is. Ezek a többfunkciós porszívók átalakíthatók rúdporszívóból morzsaporszívóvá. Az állóporszívók további előnye az alacsony súly. Ennek köszönhetően idősebbeknek sem okoz gondot a használat. Rúdporszívó választásakor a súlyon kívül érdemes figyelembe venni, a töltési időt, az üzemidőt és a portartály méretét, illetve az ajánlott padlótípust. Érdemes megjegyezni, hogy a rúdporszívók nem minden esetben alkalmasak bármilyen felülethez. Választhat padlóhoz tervezett, padlóra és szőnyegre egyaránt alkalmas, illetve padlóra és szőnyegre használható, felmosó funkcióval rendelkező rúdporszívó között.

Népszerű rúdporszívók az Árukereso.hu oldalán

Legjobb kézi porszívók

Legjobb minőség

Felsőkategóriás morzsaporszívó, ami kompakt méretének ellenére nagyon erős, ideális lakás, autó, bútorok tisztítására.

Legjobb ár-érték arány

Belépőkategóriás morzsaporszívó rövid, alkalmi használatra, letöltésenként 10 perc üzemidővel, ideális bútorok, autó takarításához.

Legjobb olcsó

Száraz és nedves porszívózásra tervezett, könnyen kezelhető, hatékony és egyszerűen tisztítható, könnyű kézi porszívó.

Legjobb autós porszívó

Csúcsminőségű autós porszívó, amely erőteljes szívóteljesítményt, kompakt kialakítást és kényelmes használatot nyújt az autó tisztításához.

A kézi porszívók kiegészítő takarítóeszközként szolgálnak valamilyen hagyományos porszívó mellett. A morzsaporszívók, mint az nevükből is sejthető, kisebb szennyeződések eltakarítására alkalmasak kis felületen. Könnyen és gyorsan megtisztítható egy kézi porszívóval a reggeliző asztal és környéke vagy a kanapé nassolás után. Ebbe a kategóriába tartoznak a kis, autós porszívók is, melyekkel kényelmesen kitakaríthatja az autóját.

Legjobb porszívók

Bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy a kézi porszívók felhasználási lehetősége nem nyújt sok változatosságot, ez egyáltalán nincs így. A jobb morzsaporszívók több extra funkcióval is rendelkezhetnek. Léteznek kézi porszívók, melyek a nedves tisztításhoz is alkalmasak, tehát nemcsak a morzsákat távolítják el étkezés után, de a kiömlött italokat is. A többfunkciós morzsaporszívókkal tisztíthat matracot vagy kárpitot. Sőt, a legmodernebb kézi porszívók fertőtlenítésre is képesek, például UV-lámpa segítségével.

Legjobb porszívók száraz és nedves tisztításhoz

Legjobb minőség

Multifunkciós gőzporszívó, mellyel tökéletesen tisztán tarthatja otthonát. Tisztít, fertőtlenít és szárít.

Sokoldalú takarítógép

Kiváló minőségű, megbízható száraz és nedves tisztításhoz. Telítettség kijelzővel és nagy űrtartalommal.

Legjobb olcsó

Porzsák nélküli porszívó páratlan, 15 literes űrtartalommal kedvező áron.

A nedves tisztításra alkalmas porszívókkal ragyogóan tisztán lehet tartani bármilyen otthont. Illetve nem csak otthont, hiszen az ipari porszívók között is megtalálhatóak ezek a porszívók. A hagyományos száraz porszívózáson fölül képes a nedves tisztításra is. Ezek a porszívók rendelkeznek a portartályon kívül egy víztartállyal is. Porszívózás után felmoshatja a padlót vagy felfrissítheti a szőnyeget anélkül, hogy elő kellene vennie egy második eszközt. A gőzzel tisztító porszívók ráadásul vegyszermentes fertőtlenítésre is képesek.

Tippünk

Lehet, hogy nem éppen ablaktisztító robotra vágyik? Tekintse meg az ablakporszívókat vagy a gőztisztító gépeket tartalmazó kínálatot!

A száraz és nedves tisztításhoz alkalmas porszívók sokoldalú felhasználási lehetőséget nyújtanak, több extra funkcióval is rendelkeznek. Ennek köszönhetően egy nedves tisztításra alkalmas porszívóval több háztartási gépet helyettesíthet. Ezzel pénzt és tárolóhelyet is megtakaríthat, még akkor is, ha egy száraz és nedves tisztításhoz alkalmas porszívó nagyobb és drágább, mint egy hagyományos, csak szárazan tisztító porszívó.

Népszerű porszívók az Árukereső.hu-nál

Porszívó vásárlás

Sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb porszívót? Ha nem is egy konkrét terméket, de legalább a porszívó típust? Jöhet a vásárlás! De hol? Egy porszívó beszerzése nem bonyolult feladat. A legjobb porszívó megvásárlása már több körültekintést igényel. Segítünk elindulni a legjobb irányban!

Legjobb porszívók

Hol vásároljon porszívót?

Porszívót vásárolhat kis háztartási gépeket vagy elektronikai eszközöket forgalmazó szaküzletekben. Amennyiben szeretné elkerülni a boltról boltra járást és az esetleges szűkebb választékkal megelégedést, vásároljon online valamelyik nagyobb webáruházban. Mutatjuk a legszélesebb választékot kínáló internetes áruházakat.

4Home

A 4home.hu webáruház kínálatában megtalálhatók mind az olcsó porszívók, mind a prémiumkategóriás porszívók. A porszívók részlegben 4 alkategóriát találhat: parketta, robot, vezeték nélküli és ipari porszívók. Bár nem rendelkeznek széles választékkal, de termékeik kivétel nélkül minőségesek.

Alza

Az alza.hu webáruház az egyik legnagyobb választékkal rendelkező webáruház hazánkban. Porszívóból is hatalmas a kínálatuk. A keresést a különböző kategóriák teszik egyszerűbbé – akkus, robot, rúd, kézi, porzsákos, porzsák nélküli, vizes, ablakhoz, ipari és száraz-nedves porszívók között válogathat. Ráadásul tartozékokat is árusítanak.

Electronic-star

Az electronic-star.hu webáruház, sok más elektronikai eszköz mellett, porszívók és azok tartozékainak forgalmazásával foglalkozik. Kínálatukban találhat porzsák nélküli porszívót, robotporszívót, nyeles és akkumulátoros porszívót, ipari és multifunkcionális porszívót.

Klarstein

A klarstein.hu a Klarstein márka hivatalos webáruháza. Csak a saját termékeiket forgalmazzák. De még így is megtalálhatók a kínálatukban a legkedveltebb porszívó típusok. Árusítanak rúd- és robotporszívót, ipari porszívót, illetve porszívót száraz és nedves tisztításhoz.

Legjobb porszívó márkák

Sencor márkájú porszívók

Sencor japán márka, japán minőséggel. Az “ezer-szív” (japán sen – szív és latin cor – ezer) márka 1969-ben született Japánban, mára több mint 55 országban van jelen világszerte. Jelenleg több mint 1000 terméket forgalmaz, melyek között megtalálhatók a porszívók is. A Sencor porszívók közül szeretnénk kiemelni a porzsákos és porzsák nélküli porszívókat, továbbá a robotporszívókat. Megtalálja és megvásárolhatja ezeket a termékeket a 4Home webáruházban.

Rowenta márkájú porszívók

A Rowenta német márka háztartási gépeket, elektronikai eszközöket és szépségápolási termékeket gyárt. Első porszívójukat 1974-ben dobták a piacra, azóta porszívókból széles választék megtalálható a kínálatukban. Különböző típusú Rowenta porszívókat, illetve porszívó tartozékokat megvásárolhat az alza.hu webáruházban.

Klarstein márkájú porszívók

A Klarstein német márka ismert a megbízhatóságáról, minőségéről és modern kivitelezéséről. Elektronikai eszközök széles skálája megtalálható a kínálatukban, különböző típusú porszívók is. A kiemelkedő minőségű Klarstein ipari és robotporszívókat megvásárolhatja az Electronic Star webáruházban.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.3 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése