Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb szobakerékpárjai – Teszt és vélemények

17.11.2022

Azon személyek körében, akik egészséges életmódot folytatnak, egyre inkább nő a szobabiciklik népszerűsége. Ez nem meglepő, ugyanis hozzájárulnak a zsírégetéshez, erősítik az izmokat, valamint segítenek az állóképesség növelésében.

Nem igényelnek sok helyek, használatuk rendkívül egyszerű, és például a nappaliban, kedvenc sorozata nézése közben is használhatók.

Amennyiben jó minőségű, stabil, fejlett funkciókkal ellátott és egyszerűen kezelhető szobabiciklit vásárol, biztosan nem fogja megbánni döntését. A sport mindennapi élete részévé válik, ami nem csupán a testi, hanem mentális egészségére is jótékony hatással lesz. Ennek köszönhetően Ön boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válik.

Szobabicikli tesztünkben olvashat a legjobb szobabiciklikről, valamint fontos információkat tudhat meg arról, hogy mire kell ügyelni a választás során.

Igényeseknek

Kiváló minőségű szobakerékpár számos programmal, beépített áramfejlesztővel és 20 ellenállási szinttel, amely minden igényes felhasználó igényeit kielégíti.

Legjobb ár/érték arány

Palacktartóval és tablet tartóval felszerelt klasszikus szobakerékpár. Tökéletes otthoni használatra.

Legjobb olcsó

Kevésbé igényes felhasználóknak alkalmas alapvető szobakerékpár modell. Elérhető áron kapható.

Legjobb szobakerékpárjai

A tesztünkben a legjobban teljesítő szobakerékpár: inSPORTline Moriston UB

inSPORTline Moriston UB vélemény, teszt, ár Premium kategória

Teherbírás: 150 kg | Méretek: 120 × 59 × 151 cm | Lendkerék súlya: 15 kg | Ellenállás vezérlése: Elektromos | Programok száma: 19 | Fokozatok száma: 20 | Szobakerékpár súlya: 62 kg |

Előnyök
 • Számos program és funkció
 • Kiváló minőségű kivitel
 • Nehéz lendkerék
 • Mágneses fékrendszer
 • Elektromosan vezérelhető terhelés
Hátrányok
 • Magasabb beszerzési ár
 • A kerékpár elég nehéz
 • Otthoni használatra csak igényes felhasználóknak alkalmas

Az inSPORTline Moriston UB szobakerékpár egy jól felszerelt, megbízható edzőgép, amely nem csak stílusos, de rendkívül funkcionális is. Profi berendezésnek számít, elsősorban konditermekbe ajánlott, azonban igényes felhasználók otthonukba is beszerezhetik. A kerékpáron széles ülés található, amely bármely irányban beállítható – függőlegesen és vízszintesen is -, így minden felhasználó kedve szerint állíthatja be.

A kerékpár szerkezete masszív, súlya 62 kg, így gondoskodik az edzés közbeni stabilitásról, emellett pedig 150 kg-os teherbírást is kínál. Az elülső részen szállítókerekek találhatóak, a hátulsó részen pedig egy fogantyúval rendelkezik, így a gép egyszerűen áthelyezhető. A kerékpár 19 programot kínál, az ellenállás pedig egyénre szabottan beállítható. Mivel az inSPORTline Moriston szobakerékpár egy beépített akkumulátoros áramfejlesztővel működik, így nem szükséges elektromos hálózatra csatlakoztatni, hiszen az áram a tekeréssel generálódik.

Ilyen ár mellett természetesen a felhasználói kényelemre is lehet számítani – az ilyen felszereltség közé sorolható a kulacstartó, amely az ülés mellett elhelyezett, a praktikus tablet tartó, amely a kijelző felett található, a kijelző alatt elhelyezett okostelefon tartó, valamint az USB-port és a beépített hangfalak is. A markolatba épített pulzusmérő segítségére lesz az edzés hatékonyságának figyelésében. A fejlett technológiának, valamint a csúcsminőségnek, stabil szerkezetnek köszönhetően az inSPORTline Moriston UB szobakerékpár nagyon népszerű modell, amelyet mi is nyugodt szívvel javaslunk az igényes felhasználóknak.

Legjobb ár/érték arány: inSPORTline Hodore UB

Szobakerékpár inSPORTline Hodore UB Vélemények, teszt, ár Arany középút

Teherbírás: 120 kg | Méretek: 110 × 58,5 × 136 cm | Lendkerék súlya: 4 kg | Ellenállás vezérlése: Manuális | Programok száma: 1 | Fokozatok száma: 8 | Szobakerékpár súlya: 24 kg |

Előnyök
 • Teherbírás
 • Fokozatok száma
 • Mágneses fékrendszernek
 • Tablet tartó

Hátrányok
 • Súly

Az inSPORTline Hodore UB szobakerékpár lehetővé teszi, hogy beállítsa az edzés konkrét célját –legyen az az elégetett kalóriák száma, az edzés időtartama, vagy a távolság. A szobakerékpár oldalán egy gomb található, amely a terhelés manuális beállítására szolgál. A mágneses fékrendszernek köszönhetően a fokozatok közti váltás zökkenőmentes, alig észrevehető.

A szobabicikli alacsony zajszint mellett működik, így senkit sem fog zavarni, aki éppen abban a helyiségben tartózkodik, ahol Ön a szobabiciklit használja. A szobakerékpár kijelzővel ellátott, amely olyan fontos adatok megjelenítésére képes, mint például az idő, a sebesség, a megtett táv, az elégetett kalóriák száma vagy a pulzus. A pulzus méréséről a markolatban elhelyezett pulzusmérő gondoskodik.

A legmegfelelőbb pozíció beállítása érdekében a nyereg 2 módon, vertikálisan és horizontálisan is állítható. Amennyiben máshol szeretné tárolni a gépet, mint ahol azt használta, ebben a transzportkerék lesz segítségére, amelynek köszönhetően a szobabicikli bárhová egyszerűen áthelyezhető. A kényelem további fokozása érdekében a szobabiciklin tablet tartó is található, így edzés közben például olvashat, filmet nézhet vagy zenét hallgathat.

Legjobb olcsó szobakerékpár: inSPORTline Petyr UB

Szobakerékpár inSPORTline Petyr UB Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Teherbírás: 110 kg | Méretek: 86 × 48,5 × 123,5 cm | Lendkerék súlya: 3,5 kg | Ellenállás vezérlése: Manuális | Programok száma: 1 | Fokozatok száma: 8 | Szobakerékpár súlya: 24 kg |

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Tablet tartó
 • Egyszerű kijelző
 • Vertikálisan is állítható nyereg

Hátrányok
 • A terhelés manuálisan állítható
 • Csupán 1 programot tartalmaz

Az inSPORTline Petyr UB egy mindenki számára elérhető klasszikus szobakerékpár. Kompakt méreteinek köszönhetően bárhol elfér, a manuálisan beállítható terhelésnek és a minimális beállításoknak köszönhetően szinte azonnal használatra kész. A mágneses fékrendszer folyamatos pedálozást tesz lehetővé, a szobabicikli működése csendes, így senkit sem fog zavarni például televízió nézés közben.

Az egyszerű kijelzőn az edzés alapvető adatai kerülnek megjelenítésre – ilyen például az edzés időtartama, a sebesség, a megtett távolság, az elégetett kalóriák száma valamint a pulzus, amelyet a markolatba épített pulzusmérő mér.

Ha a szobabiciklit a család több tagja is használni szeretné, az ülés magasságának beállítása funkció biztosan örömet szerez. A szobabicikli tablet tartóval ellátott, így teret nyújt az edzés közbeni szórakozásra. Ezen felül palacktartóval is rendelkezik, ennek köszönhetően akkor sem kell félbeszakítania az edzést, ha megszomjazik. A transzportkeréknek köszönhetően az edzés befejeztével a szobakerékpár bárhová egyszerűen áthelyezhető.

Hogyan válasszunk szobakerékpárt

Szobakerékpár, spinning kerékpár vagy szimulátor?

A választás során ügyeljen arra, hogy a szobakerékpár, a spinning kerékpár és a szimulátor eltérő berendezések. Míg a szobakerékpár főként otthoni használatra termett, az erőnlét fenntartására, a test feszesítésére alkalmas, a spinning kerékpár az országúti kerékpározás tökéletes szimulálására szolgál. A fő különbség a szobakerékpárral szemben a pontos és érzékeny terhelés beállítás, zömök, erős váz, tökéletes stabilitás és maximális terhelés. A szimulátor pedig egy olyan berendezés, amelyre saját kerékpárját rögzítheti, ahol a hátsó kerék és a lendkerék súrlódásával dombnak tekerés vagy széllel szemben tekerés szimulálása jön létre.

Szobakerekpar Vélemények, teszt, ár

Milyen részekből áll a szobakerékpár?

A szobakerékpár szerkezete

Alapvetően két típusú szobabiciklit különböztetünk meg: az első típusba az olyan egyszerűbb modellek tartoznak, amelyek a hagyományos kerékpárra hasonlítanak, míg a második típus háttámlával ellátott.

Az egyszerűbb szobakerékpár típusnál az üléshez tartozik egy kormány, amelyen meg lehet támaszkodni, a hagyományos kerékpározáshoz hasonló pozícióban történő tekerést tesz lehetővé.

A háttámlás szobabicikli a hagyományos típus továbbfejlesztett változata. A háttámlás változat egyenesebb ülést tesz lehetővé, extra kényelmet biztosít és kíméli a hátgerincet.

Az, hogy mely típust részesíti előnyben, és melyik kényelmesebb az Ön számára, csupán az Ön preferenciáin múlik. Nagy túlsúly, illetve bizonyos betegségek esetén azonban ajánlott háttámlás szobabicikli vásárlása.

Fékrendszer és lendkerék

Minden szobabicikli rendelkezik fékrendszerrel. Ez összefüggésben van az ellenállással és a terheléssel. Mivel a szobabicikli nem mozog, ezért nem lehetséges úgy használni a váltórendszert, mint a hagyományos kerékpároknál. Éppen ezért használatosak a fékrendszerek, amelyek lelassítják az Ön által hajtott lendkereket. Manapság két típusú fékrendszer van használatban: mágnesfék rendszer, valamint a modernebb indukciós (elektromágneses) fékrendszer.

Az olcsóbb szobakerékpárok úgynevezett mágnesfék rendszerrel ellátottak. Ebben az esetben állandó mágnes biztosítja a felületi ellenállást, amely megváltoztatja a fékezési hatást a lendkerékhez viszonyított helyzet megváltoztatásával. Az ilyen rendszer működése csendes, élettartama hosszú.

Az indukciós fékrendszer hatékonyabb, általában a drágább, profi gépekben használatos. Az ilyen típusú féket elektromágneses tekercs képezi, miközben a számítógép az orsóban lévő áramot vezérli, amely segítségével a fizika törvényei szerint a mágneses mezőre is hat. Ez a rendszer teljesen zajmentes, működése rendkívül pontos, ezen felül nagy terhet is kibír, nagy sebességeknél is használható.

Ami a lendkereket illeti, a szobakerékpár egy láthatatlan, mégis nagyon fontos részéről van szó. A szerkezet működését biztosítja. Minél nehezebb a lendkerék, annál folyamatosabb a kerékpározás, valamint annál nagyobb a terhelhetőség. Amennyiben lehetősége van, válasszon minél nehezebb lendkereket.

Tápellátás

Akár egyszerű, akár modern szobakerékpár tulajdonosa, annak működéséhez szüksége lesz tápellátásra. A kerékpár elindításához szükséges energia természetesen az Öné, azonban a kijelzőnek vagy a számítógépnek áramra van szüksége. Alapvetően két típusú tápellátást különbözetünk meg: csatlakozás elektromos áramhoz vagy akkumulátor használata.

Amennyiben elektromos áramhoz csatlakoztatható szobakerékpár tulajdonosa, nem kell attól tartania, hogy lemerül az akkumulátor, illetve cserélni sem szükséges azt. Másfelől, az aljzat elhelyezkedése korlátozhatja a szobakerékpár használatát.

Az akkumulátorral ellátott szobabiciklik bárhol használhatók, sem az aljzat, sem a tápkábel hossza nem korlátozó tényezők. Ami azonban korlátozhatja a használat idejét, az az akkumulátor üzemideje.

A szobakerékpár funkciói

Pulzusmérés

A pulzus pontos mérése kulcsfontosságú. A pulzusnak nem szabadna meghaladnia egy bizonyos értéket, máskülönben az edzés veszélyessé válhat. Számos mód létezik, amellyel a szobakerékpárok képesek a pulzust mérni, a legelterjedtebb mégis a markolatba helyezet pulzusmérő, illetve az olyan külső pulzusmérők, amelyeket a fülre kell rögzíteni.

Ezen módszerek egyike sem túl pontos. A manapság elérhető legpontosabb módszer úgynevezett mellkasi pántot használ a pulzus mérésére, amelyet a mellkasára kell csatlakoztatnia, s amely a szobakerékpár számítógépébe juttatja a lemért értékeket.

Számítógéphez való csatlakozás

A modern szobakerékpárok esetében teljesen megszokott, hogy képesek csatlakozni a számítógéphez, esetleg mobilalkalmazást használnak. Ilyen esetekben nyomon követheti a célokat, új célokat állíthat be, megtekintheti az útiterveket és még sok egyéb funkció áll rendelkezésére.

A szobakerékpár helyes használata

Szobakerékpár és a fogyás

Amennyiben azon tűnődik, alkalmas-e a szobakerékpár fogyásra, nem kell tovább tanakodnia. A folyamatos tekeréssel megemelkedik a pulzusszám, ennek következtében a test elkezdi elégetni a felesleges zsírt. A zsírégetés pedig a fogyás alapvető feltétele. Ez alapján a szobabiciklizés megfelelő fogyáshoz – legfőképpen akkor, ha a futás nem vált be Önnek, és valamivel kényelmesebb sportot szeretne űzni.

Szobakerékpár és az állóképesség növelése

A szobabiciklizés nem csupán a fogyásra, hanem az állóképesség növelésére is pozitív hatással lehet. Amennyiben nehéz fokozatot választ, és úgy használja a szobakerékpárt, a lehető legjobban fejleszti az állóképességét. A szobabicikli egyébként leginkább a láb izmait erősíti, azonban a test szinte összes izmára hatást gyakorol.

Szobabicikli Vélemények, teszt, ár

Kinek alkalmas a szobakerékpár?

Mely izomcsoportra van hatással a szobakerékpár, valamint mennyire terheli az ízületeket

A szobakerékpár, amint már említettük is, szinte az összes izomcsoportot megmozgatja. Elsősorban az alsó izomcsoportokra összpontosít – lábszár, vádli, térdhajlítók, négyfejű combizom -, azonban a csípőhorpaszt, a hát- és a farizmokat is megmozgatja. Fontos azonban az is, hogy milyen eszközt használ.

Az ülő, tehát hagyományos szobabiciklik esetében a felsőtest izmai, tehát a karok, a hát, a nyak, és a váll is be lesznek kapcsolva a mozgásba. A második típus, tehát a háttámlás szobabicikli esetében a lábak és a farizmok lesznek a leginkább átmozgatva, az ülő pozíció azonban segít elkerülni a hát, a derék és a csípő megerőltetését.

Tippünk

További edzési lehetőségeket és izmok erősítését nyújtják a futópadok. Ismerje meg a legjobb futópadokat cikkünket elolvasva!

Szobabiciklizés idős korban

A szobakerékpár mindenkinek alkalmas – a gyerekektől kezdve a felnőtteken át egészen az idősekig. Alkalmas a fogyni vágyóknak, a túlsúllyal küzdőknek, azoknak, akik az életük részévé szeretnék tenni a rendszeres edzést, azonban az állóképesség növelésére is kiváló. A szobabiciklizés tehát időseknek, valamint sérüléssel küzdő személyeknek is ajánlott, azonban például profi sportolók is használhatják –a hidegebb, téli évszakok során.

Hol vásárolhat szobakerékpárt

Szobakerékpárokat üzletekben és webshopokban is vásárolhat. Ajánljuk azonban, hogy amennyiben teheti, menjen el személyesen az üzletbe és próbálja ki az adott modellt, hogy megtudhassa, mennyire kényelmes az Ön számára. Természetesen, amennyiben a család többi tagja is használni fogja a berendezést, előny, ha a nyereg és a kormány magassága állítható. Figyelmesen olvassa el az egyes paramétereket, vegye figyelembe a számítógép vagy kijelző tápellátását, valamint a lendkerék súlyáról, a szobakerékpár által kínált funkciókról és programokról se feledkezzen meg. Mi olyan boltok kínálatát ajánljuk, mint az Insportline és az Alza. Az általunk kínált boltok kínálata széles, néhány üzletbe személyesen is el tud látogatni, így közvetlenül kipróbálhatja, mennyire kényelmes az adott termék az Ön számára.

Közkedvelt szobakerékpár márkák

Kettler

A Kettler vállalat Németországból származik, 1949-ben alapították. Bár eleinte csupán Európában működött, manapság már az Egyesült Államokban is jelen van. A Kettler márkanév alatt nem csupán sporteszközök, hanem gyermek áru, kerti bútorok, elektromos kerékpárok, vagy akár fitness gépek is kaphatók. Az utolsó kategóriába sorolhatók a szobakerékpárok is. A vállalat legfőképpen mágnesfék rendszerrel ellátott szobabicikliket dob piacra. A kínálatban kézi és elektromos vezérlésű gépek egyaránt találhatóak. Nagy előnynek számít, hogy a vállalat öt éves garanciát, valamint otthoni szerviz lehetőségét kínálja.

kettler logo

Insportline

Az Insportline egy cseh márka, amely 1995-ben alapult. A vállalat a kezdetektől fogva sportfelszerelések, kerékpárok, valamint fitness gépek és felszerelések gyártására összpontosít. Ami a szobakerékpárokat illet, otthoni használatra ajánlott hagyományos szobakerékpárokat, valamint az edzőtermekben használt profi gépeket egyaránt gyárt. A kínálatban kézi és elektronikus vezérlésű szobakerékpárok egyaránt megtalálhatók. A kerékpárokra jellemző a mágnesfék rendszer, az egyszerű áthelyezhetőségről a transzportkerekek gondoskodnak. A vállalat előnyei közé tartozik a tíz évre kiterjesztett garancia.

insportline logo

HouseFit

A múlt század 70-es éveiben jött létre. A vállalat már a kezdetektől fogva sporteszközök és fitness gépek gyártásával foglalkozott. A hazai piacon található gépek többsége kézi vezérlésű, a szobabiciklik kivétel nélkül mágnesfék rendszerrel ellátottak. Alacsony áruk nagy előnynek számít. A márka szobakerékpárjai nem rendelkeznek fejlett funkciókkal, kizárólag egyszerűbb modellekről van szó, amelyek ennek ellenére megbízhatóak és kiváló minőségűek.

housefit logo

Árkategóriák

Szobakerékpárok 70 000 Ft-ig

Ebbe a kategóriába viszonylag olcsó szobabiciklik tartoznak, amelyek alapvető funkciókkal ellátottak. Nem rendelkeznek modern vagy fejlett funkciókkal otthoni használatra mégis megfelelőek. A vezérlés szinte kivétel nélkül manuális, a lendkerék súlya 4 kg körüli. Ha olyan olcsó szobakerékpárt keres, amely kevésbé igényes felhasználásra alkalmas, bátran válogasson ebből a kategóriából.

Szobakerékpárok 70 000 Ft és 140 000 Ft között

A középkategóriába tartozó szobakerékpárok átlagosak, a legtöbb felhasználó számára megfelelőek. Ezek a gépek már rendelkeznek olyan alapvető funkciókkal, mint a pulzus, a táv, az elégetett kalóriák, valamint egyebek mérése. Általában tablet tartóval is ellátottak. Sőt, ebben a kategóriában már számítógéppel vezérelt szobabiciklire is bukkanhat. Teherbírásuk nagyobb, a lendkerék általában nehezebb.

Szobakerékpárok 140 000 Ft felett

Az ebben a kategóriában szereplő szobabiciklik profi sportolóknak is megfelelőek. Általában fejlett funkciókkal ellátottak, szerkezetük tartós anyagokból készült. Gyakran számítógép által vezéreltek, támogatják a mobilalkalmazásokat. Az alkalmazással gyakran valós útvonalat hozhat létre – például a Google térképek használatával -, ezen felül célokat tűzhet ki. Teherbírásuk nagyobb, stabilabbak és nagyon biztonságosak.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek