Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024 legjobb vírusirtói – értékelés és összehasonlítás

Mai rohanó világunk egyik fő mozgatóereje a gyors információ és adatátvitel, amit legfőképpen az internetnek köszönhetünk. Sajnos azonban a bűnözők és csalók ebbe a szférába is betörtek az úgynevezett vírusprogramokkal, kémprogramokkal, amelyek által fontos és titkos adatainkhoz férhetnek hozzá, vagy tehetik tönkre azokat. Ezeknek a támadásoknak a megelőzésére szolgálnak a víruskereső és vírusirtó programok.

Az alábbi tesztünkkel segíteni szeretnénk a megfelelő vírusirtó program kiválasztásában.

Napjaink 4 legjobb vírusirtója

Norton
360 Deluxe
Eset
Internet Security
AVG
Internet Security
Avast
Premium Security
Norton 360 Deluxe vírusirtó - értékelés Eset Internet Security AVG Internet Security Avast Premium Security
Értékelés 9,6 9,1 8,0 8,0
Ár évente 12 190 Ft 17 260 Ft  3,99 EUR/hó 11 990 Ft
Vírusirtó és antispyware
Játékmód ×
Alacsony rendszerkövetelmények
Magyar nyelvű támogatás
Egyszerű használat
Online fizetés védelem ×
Tűzfal
Adattitkosítás
Biztonságos webkamera
Otthoni hálózat védelem
Szülői felügyelet ×
Antispam
Jelszókezelő ×
További
információk
További
információk
További
információk
További
információk

1) Norton 360 Deluxe

Norton 360 Deluxe vírusirtó - értékelés

A NortonLifeLock (régebben Symantec Corporation) vállalattól a Norton Security Deluxe vírusirtót javasoljuk, amely egy kiváló és jól bevált eszköz. Ez a vírusirtó program évről évre fejlődik és folyamatosan jobb eredményeket ér el. A hatalmas előrelépésnek köszönhetően évente jelentős javulást tapasztalhat. Ez egy könnyen használható és jól kidolgozott szoftver, amely tökéletes védelmet nyújt a készülékeinek.

Nagyszerű, hogy egy licencet akár 5 készüléken (számítógépeken, tableteken vagy okostelefonokon) is használhat. Windows, MacOS, Android és iOS operációs rendszerekkel kompatibilis. Előnye az is, hogy csak 586 MB helyet foglal el a merevlemezen. Néhány konkurens vírusirtó program akár kétszer ekkora méretet is ölthet.

Sajnos magyar nyelven nem elérhető, de feltételezzük, hogy egy átlagos felhasználó angoltudása elégséges a szoftver használatához. A vírusirtó telepítésével nagyon jó minőségű, valós idejű védelmet kap a vírusokkal és más káros forráskóddal szemben. Elégedett felhasználói leginkább a komplex védelmet és az alacsony hardware követelményeket értékelik. Egy fejlett vírusirtó programmal állunk szemben, amely hatékonyan és gyorsan számol le a nem kívánt vírusokkal.

Előnyök
 • Minőségi funkciók és grafikonok
 • Licenc 5 készülékre
 • Minőségi tűzfal
 • Korlátlan VPN
Hátrányok
 • Online chat hiánya
 • Magasabb ár
 • A VPN nem érhető el magyar nyelven

2) ESET Internet Security

Eset Internet Security

Az ESET nevet sok ember ismerheti Magyarországon. Ez a társaság évek óta a felhasználók és eszközeik biztonságán dolgozik. Legújabb biztonsági csomagjuk az ESET Internet Security nevet kapta. Könnyű és áttekinthető kezelhetőség jellemzi erős antivírus védelemmel és többrétegű funkcióval, amelyek jól jönnek a mindennapi, de a professzionális felhasználóknak is.

Mit kínál az ESET Internet Security?

Az ESET Internet Security a világszerte ismert ESET NOD32-re épül, de mint az a nevében is benne van ez a kissé drágább változat legfőképpen az internetezés biztonságát biztosítja. Firewall, szülői védelem, Spam szűrő, házi hálózat szkennelés csak néhány az ESET Internet Security funkciói közül. Ezen kívül még átdolgozott online banking védelmet is nyújt. Nagy előnye még, hogy a webkamerát használóknak védelmet nyújt a visszaélőkkel szemben is.

Tesztelés

Egy antivírus program letesztelése nem egyszerű feladat. Működőképességét a fertőzött fájlok átvételével, megbízhatatlan oldalak látogatásával és USB kulcson lévő ismert, kellemetlen malwer letöltésével is teszteltük. Örömmel állapíthatttuk meg, hogy a program 100 százalékosan működött.

Összegzés

Az ESET Internet Security jó választás az internetezés veszélyei és a vírusok ellen. Azonban nem teljesen hibátlan. Egyes esetekben nehezen tudja utolérni a konkurenciát, de hozzá kell tenni, hogy minden biztonsági megoldás más-más funkcióval rendelkezik, ezért a felhasználótól függ, hogy számára melyik a legmegfelelőbb megoldás.

Előnyök
 • Alacsony rendszer követelmények
 • Gyors vizsgálat
 • Egyszerű telepítés és felhasználás
 • UEFI ellenőrzés
 • Licenc három eszközre
Hátrányok
 • Magasabb ár
 • Néhány ügyes alkalmazás hiánya

3) AVG Internet Security

AVG Internet Security

Lehet, hogy hallotta a hírt, hogy az AVG vállalatot 2016-ban felvásárolta a konkurens Avast cég. A márkát azonban megtartották, amelynek minden minőségi vírusirtó szoftver rajongónak örülnie kéne. Az AVG ügyfelei tényleg elégedettek. Elégedettségüket számtalan pozitív értékeléssel fejezik ki az interneten. Főleg a védelem kiváló szintjét és a védelem összetettségét dicsérik. Az AVG már régóta megtalálható a piacon és egyértelmű, hogy a domináns pozícióját nem is fogja egykönnyen elveszíteni.

Habár az AVG Internet Security vírusirtó program a konkurenciához képest pár ezer forinttal drágább, viszont ezért cserébe többet is kap. Egyetlen egy licencet ugyanis korlátlan mennyiségű készülékre telepíthet. Mindegy, hogy számítógépről vagy tabletről van szó, a vírusirtó nagyszerűen fog működni minden eszközön. Ez a vírusirtó program tehát ideális választás azon felhasználóknak, akik korlátlan mennyiségű készüléket szeretnének védeni, ésszerű áron.

Előnyök
 • Egyszerű telepítés
 • Kényelmes felhasználói felület
 • Számos bónusz funkció
 • Korlátlan licenc
Hátrányok
 • Közepes igényes a hardverre
 • Több helyet foglal a HDD-n
 • Szülői ellenőrzés hiánya
 • Live chat támogatás nélkül

4) Avast Premium Security

Avast Premium Security

Az Avast vírusirtó program manapság a legelterjedtebb digitális védelmi programok közé tartozik. Több mint 400 millió felhasználója van, akik elégedetten és biztonsággal használják nap mint nap a szolgáltatásait. Nagyon hatékony és gyors eszköz, amely a nem kívánt vírusok és más káros programok eltávolítására szolgál a készülékéről.

Az Avast Internet Security csomagot a biztonság és az optimális teljesítmény jellemzi. Az alapvető védelmi fokozathoz tartozik például a fájl, a magatartási, web és e-mail pajzs. A tűzfal és az antilevélszemét jelenléte magától értetődő. A böngésző megtisztítása a szükségtelen eszközöktől, adatoktól és programoktól szintén örömet fog szerezni. Ezzel a vírus elleni védelemmel biztosan nem hibázhat és biztonságban tartja az eszközeit.

Előnyök
 • Egyszerű telepítés
 • Egyszerű használat
 • Rengeteg funkció
Hátrányok
 • Több helyet foglal a merevlemezen
 • Szülői felügyelet hiánya
 • Nincs lehetőség chatre
 • Nincs magyar nyelvű támogatás

Hogyan válasszunk vírusirtót

Vásárlás előtt javasoljuk, hogy szenteljen figyelmet néhány alapvető szabálynak és információnak, amelyeket az alábbi rövid szövegben összegzünk. Hiszen senkinek sem árthat legalább részleges ismereteket szerezni a vírusirtó programok funkcióiról és használatáról.

Szükségem van egyáltalán vírusirtóra?

A mai internetes világban tényleg mindenkinek szüksége van egy minőségi vírusirtó programra. A számítógépes vírusok ugyanis nagyon könnyen a merevlemezre jutnak akár filmek streamelése vagy letöltése során is. Manapság számos ember azt hiszi, hogy a digitális világ ezen ránk leselkedő veszélyeit egyszerűen elkerülhetik, ha nem keresnek fel „gyanús weboldalakat.“

Az igazság azonban teljesen más. A káros szoftver számtalan módon a számítógépbe kerülhet. A vírusok, a malware, a spyware, az adware és más káros forráskód akár már egy e-mail megnyitásával vagy egy ismerősünk memóriakártyájáról is a számítógépünkbe juthat.

Otthonra vagy üzleti célokra?

A vírusirtó program kiválasztása és megvásárlása előtt először is tisztázza, hogy milyen módon szeretné a szoftveres védelmet használni. Ugyanis ettől függ, hogy több, vagy csak egy licencre lesz-e szüksége. Ezzel függ össze az is, hogy a vírusirtó programot csak magáncélra vagy üzleti célokra is szeretné használni.

Minden fenti tényezőt alaposan mérlegelni kell, hogy később ne bánja meg a döntését. A legjobb minőségű vírusírtó programok listájába mi kizárólag azokat gyűjtöttük össze, amelyek elsősorban magáncélú használatra készültek.

legjobb vírusirtói

Tippünk

Üzleti célokra valószínűleg szüksége lesz VPN-re is. Olvassa el cikkünket a Magyarországon elérhető legjobb VPN-ekről!

Milyen operációs rendszerrel rendelkezik?

A vírusirtó gyártók és fejlesztőknek manapság már a multiplatformitásra is gondolniuk kell. Ez alatt azt értjük, hogy a program több platformon képes futni. A modern vírusirtó programok így a leggyakrabban használt operációs rendszerek széles skáláján képesek ellátni funkciójukat. Napjainkban a legelterjedtebb operációs rendszer a Windows. A vírusirtó rendszerek ehhez alkalmazkodnak, tehát ha ön is ennek a népszerű operációs rendszernek a tulajdonosa, biztos lehet benne, hogy a vírusirtó szoftverek többsége nagyszerűen fog működni a számítógépén.

Ugyanez érvényes a MacOS operációs rendszer esetében. Az Apple termékek rajongóiból annyi van, mint csillag az égen és ugyanez érvényes a vírusirtó programokra is, amelyek kompatibilisek ezzel az operációs rendszerrel. A Linux felhasználók számára kissé szűkebb a kínálat. Erre az operációs rendszerre ugyanis jelentősen kisebb mennyiségű vírusirtó program létezik.

Mindig figyeljen oda, hogy a vírusirtó program kompatibilis legyen az operációs rendszerével. Megeshet, hogy más operációs rendszerre, illetve annak más verziójára vásárol vírusirtót vagy biztonsági szoftvercsomagot. Ezt a szoftvert viszont nem fogja tudni használni. Ne kockáztasson és inkább mindig alaposan tanulmányozza át a vírusirtó program kompatibilitását, amely felkeltette az érdeklődését.

Előfizetés időtartama

Ami az előfizetést (subscription) illeti, egyszerű matematikáról van szó. A kétéves vagy hároméves változat ugyan az elején kicsit jobban megterheli a pénztárcát, mint az éves vagy féléves verzió, de ha kiszámolja, hogy mennyibe kerül fél- vagy egyévente, akkor végül rájön, hogy mindig kedvezőbb árat kap a hosszabb időtartamra szóló verzió esetében.

Az emberek jelleméhez tartozik, hogy igyekeznek minél többet spórolni. Tehát ha tudja, hogy a szoftvert hosszabb ideig fogja használni, ne féljen előfizetni minél hosszabb időtartamra. Megéri az árát. A hosszabb időre szóló csomagok megvásárlása mindig a jobb és kedvezőbb választás. Csak abban az esetben nem, ha még nem teljesen biztos a döntése helyességében. Ebben az esetben válasszon egy próbaverziót (ezek ráadásul többnyire ingyenesek), vagy válassza a rövidebb előfizetési időre szóló változatot. Nincs is rosszabb, mint több évre előfizetni egy vírusirtó programra, aztán pár hét után rájönni, hogy nem is felel meg önnek.

Az előfizetéssel kapcsolatos problematikát analóg módon a tankolással hasonlíthatjuk össze. Képzelje el, hogy minden hónapban 6000 Ft-ért tankol. Azon a konkrét napon ugyan kevesebbet fizet, de a következő tankolást úgysem tudja sehogy sem elkerülni, tehát feleslegesen pazarolja rá az idejét, ráadásul további kilométereket kell majd megtennie a benzinkútra, hogy újabb üzemanyagot vásároljon. A vírusirtókkal ugyanez a helyzet, hiszen a későbbiekben ugyanúgy szüksége lesz rájuk, ezért ne féljen valamivel többet befektetni az elején és fizessen elő hosszabb időtartamra. Főleg, ha jó minőségűnek tartja a vírusirtó csomagot és megfelelőnek a csomagba tartozó funkciókat.

Fizetős vs. ingyenes verzió

Ahogy már említettük, számos vírusirtóval foglalkozó vállalat kínál különféle ingyenes és próbaverziót (free és trial). Egyrészt ez egy kedvező módszer kipróbálni az adott vírusirtó szoftvert, ám a próbaverzió nem olyan megbízható, mint a számítógép vagy más eszköz teljes értékű védelmét nyújtó klasszikus változat.

Gyakran ugyanis ezek az ingyenes verziók korlátozott funkciókkal rendelkeznek, és legtöbbször viszonylag fontos funkciók is kimaradnak ezek közül. Végeredményben a készüléke annak ellenére is ki lesz téve a veszélyeknek, hogy vírusirtó védi.

Az információbiztonsági szakemberek szerint a vírusirtó programok ingyenes változatának használata végeredményben még drágább is, mintha megvásárolnánk a vírusirtó program klasszikus verzióját. A káros forráskód okozta károk helyrehozása hosszútávon drágább, mint a vírusirtó program licencének megvásárlása és rendszeres fizetése. A fizetett verzió egyszerűen jobb. A nem fizetős változatok kiválóak lehetnek egy rövid próbára, de sosem fognak ugyanolyan szintű védelmet és biztonságot nyújtani, mint a fizetős verziók. A legtöbb ingyenes változat ráadásul nem nyújt hatékony eszközöket a felfedezett vírusok eltávolítására.

Felhasználóbarátság

A vezérlés egyszerűsége és az intuitív felhasználó környezet nagyon fontos szempont a megfelelő vírusirtó program kiválasztása során. A legtöbb vírusirtó szoftver manapság egész könnyen kezelhető. Valamelyikek azonban kaotikusak és a technikában kevésbé jártas felhasználók megkínlódhatnak vele. Összességében azonban mindegyikkel meg kéne tudnia birkózni mindenkinek, aki csak egy kicsit is jártas a számítógépek világában.

Cikkünkben csak olyan vírusirtó programokat gyűjtöttünk össze, amelyek felhasználóbarátok. Ezért nem kell félnie, hogy a cikkünk alapján egy bonyolult vírusirtót választana. Az általunk kiválasztott biztonsági szoftverekben az a közös, hogy használatukkal egy kezdő is megbirkózik. Egyszerűen elég a megfelelő gombra kattintani és a vírusirtó minden munkát elvégez ön helyett.

Hardver leterhelése

Nem olyan rég még a vírusirtó programok képesek voltak túlságosan leterhelni a készülékeink hardverét. Sőt, gyakran ki is kellett kapcsolni a vírusirtó programot, mielőtt valamilyen hardverigényes munkát végeztünk volna, hogy elég teljesítmény maradjon az adott feladatra. Ezért azt is mondhatjuk, hogy néhány esetben ezek a szoftverek több kárt okoztak, mint hasznot.

Manapság azonban ez már másképp van. A vírusirtó szoftverek optimalizációja és finomhangolása következtében a legtöbb vírusirtó program jelenlétéről a számítógépen vagy más készüléken dolgozva tudomást sem szerez. A fejlesztők nagy figyelmet szenteltek a hibakeresésre és a hardverre, végül a felhasználók már csak egy tiszta és hasznos programot kaptak a számítástechnikai eszközük védelmére. Az elindított ellenőrzések úgy futnak a háttérben, hogy közben nem zavarják a munkában vagy pihenésben egy jó minőségű film nézése vagy valamilyen játék játszása közben.

Mit csináljunk a vírussal?

A legtöbb vírusirtó program nonstop működik. Ez azt jelenti, hogy mindig dolgozik, amikor a készüléke be van kapcsolva. Nyugodtan akár 24 órán át is naponta és heti 7 napban. Ez alatt az idő alatt bonyolult folyamatok mennek végbe, amelyek célja bárminemű veszély megtalálása, azonosítása és eltávolítása.

A káros szoftver megtalálása után a vírusirtó lépéseket javasol annak eltüntetésére. Ha vírust talál, a legjobb, ha teljesen eltávolítja. Ha nem lehet eltávolítani, akkor nincs mit tenni, mint a karantént választani. Ezzel a lépéssel a káros szoftvert egyfajta digitális elszigetelésbe helyezi. Az elszigeteltség megakadályozza a vírus további terjedését vagy a fájlok károsodását, amit ez a káros forráskód okozna. Szenteljen nagy figyelmet a vírusoknak, mert a vírusfelismeréssel való munka elhanyagolása egyszerűen nem kifizetődő.

Fogalomszótár

Cikkünk utolsó részében röviden elmagyarázzuk és jellemezzük az alapvető kifejezéseket, amelyekkel a vírusirtókkal kapcsolatban találkozhat. Ez főleg azoknak az embereknek jön jól, akik szeretnének tájékozódni a vírusirtók területén, de nem tartoznak az információs szakemberek közé.

 • Tűzfal (firewall) – A vírusirtó egyik alapfunkciója, amely védi a számítógépét a hackerekkel szemben. A tűzfal folyamatosan figyeli a kimenő és bemenő adatokat.
 • Antilevélszemét (anti-spam) – Eltávolítja a nem kívánt levélszemetet, amely felesleges és veszélyes adatokkal lepné el a számítógépét.
 • Játékmód – Ez a funkció automatikusan leállít minden értesítést, hogy semmi se zavarja játék közben.
 • HW követelmények – Minél alacsonyabbak a hardverkövetelmények, természetesen annál jobb. Cikkünk persze csak alacsony követelményekkel bíró vírusirtókat tartalmaz.
 • Egyszerű kezelés – A vírusirtó programnak elsősorban a felhasználót kell szolgálnia, tehát nagyon fontos, hogy egyszerűen lehessen vezérelni. Az öt általunk ajánlott szoftver termék nagyon könnyen és intuitív módon használható. Ezek a vírusirtók tehát kezdőknek és azoknak is alkalmasak, akik nem igazán értenek a számítógépekhez
 • Adatok titkosítása – A vírusirtó képes úgy titkosítani a konkrét adatokat, hogy teljesen védett legyen a hackerek és más nem kívánt személyek elől. Adatai így zárolva és biztonságban lesznek.
 • Szülői felügyelet – Ez a funkció főleg a gondos és felelősségteljes szülők számára ideális. Használatával ugyanis a gyermek életkora alapján állíthatják össze témakörök szerint az oldalakat, amelyeket a gyermek nyugodtan felkereshet. Így megakadályozhatják, hogy gyermekük az életkorának nem megfelelő tartalommal találja szembe magát.
 • Webkamera biztosítása – A vírusirtó program védi és felügyeli a webkameráját, nehogy bárki is kémkedni tudjon a webkamerán keresztül.
 • Otthoni hálózat ellenőrzése – Ez a funkció állandó ellenőrzést biztosít az otthoni hálózat és wifi hálózat felett, nehogy bárki is hozzáférhessen.
 • Jelszókezelő – A jelszókezelő egy nagyon ügyes funkció, amely minden jelszavát egy biztonságos helyre menti a mindennapi használatra.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.0 (1 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése