Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2023-as év legjobb gáz főzőlapjai

A modern konyha tervezése során számos szempontot kell figyelembe vennünk, és az egyik legfontosabb elem a főzőlap. A gáz főzőlapok nemcsak kiváló teljesítményt nyújtanak, hanem stílusos megjelenésükkel is növelik a konyha esztétikáját. Ebben a cikkben felfedezzük a különböző típusú gáz főzőlapokat, beleértve a beépíthető gáz főzőlapokat, a főzőlap-sütő szetteket és a kombinált főzőlapokat, valamint megvizsgáljuk az elektromos sütő gáz főzőlapok előnyeit.

Véleményünk szerint a Whirlpool GOFL 629/NB Főzőlap ideális választás mindazok számára, akik szeretnének egy igazán dizájnos főzőlapon dolgozni, mindezt alacsony áron. A dupla égősor lehetővé teszi, hogy teljesen finom hangoljuk a gázégőket főzés során, így nem égetünk oda semmit.

Igényeseknek

Gázfőzőlap hővel szemben rendkívül ellenálló üvegkerámia felülettel és állítható Flame Select funkcióval.

Legjobb ár/érték arány

Wok égőfejjel a lehető legválasztékosabb, sokoldalúbb főzés érdekében, előre szabályozhatósággal.

Legjobb olcsó

Speciális felépítésének köszönhetően a Dupla égő lehetővé teszi a két különböző méretű láng egyikének kiválasztását a főzéshez.

Legjobb gáz főzőlapok

Értékelés: Neff T27TA69N0 Főzőlap – speciális Flame Select funkcióval

Neff T27TA69N0 Főzőlap Premium kategória

Zónák száma: 5 | Méret (sz × mé × va;): 75 × 54,6 × 4,5 cm | Tömeg: 14 kg | Vezérlés: mechanikus | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 11,9 kW | Felület: Kerámia

Előnyök
 • Magas teljesítmény
 • Kiváló felület
 • Elegáns, modern
Hátrányok
 • Magasabb ár
 • A gázrózsa felülete esetenként lepattogzódhat

A Neff T27TA69N0 főzőlap a konyhai kiválóság egyik csúcsterméke, amely ötvözi a prémium minőséget és a modern dizájnt. Ez a gázfőzőlap nemcsak hatékony működést biztosít, hanem a stílusos kialakítása révén is kiemelkedik a konyhai berendezések közül.

Ez a főzőlap rendelkezik beépített gázégőkkel, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak. A különböző teljesítményszinteknek köszönhetően lehetőség van gyors főzésre, lágy párolásra vagy akár lassú sütésre is, így minden főzési igényt kielégít. A precíz hőszabályozás lehetővé teszi, hogy minden étel tökéletesen elkészüljön.

Az eszköz modern és letisztult kialakítással rendelkezik, amely ideális a mai stílusos konyhákhoz. Az edzett üveg felület nemcsak vonzó, hanem könnyen tisztítható is, minimalizálva a karbantartási igényeket. A rozsdamentes acél keret pedig eleganciát kölcsönöz a főzőlapnak, emelve a konyha dizájnját.

A Neff T27TA69N0 főzőlap kifejezetten biztonságos használatra tervezték. A lángszabályozás és a gázszivárgás elleni védelem mellett a főzőlap kiemelkedő biztonságot nyújt, hogy a felhasználók nyugodtan élvezhessék a főzési élményt.

Összességében a Neff T27TA69N0 főzőlap a prémium minőség, a kifinomult design és a kiváló funkcionalitás tökéletes kombinációját kínálja. Ha olyan eszközt keres, amely nemcsak hatékonyan segíti a főzést, hanem esztétikailag is emeli konyháját, ez a főzőlap ideális választás lehet.

Értékelés: Bosch PPQ7A6B90 Főzőlap – Wok égőfejjel, akár 4kW teljesítménnyel

Bosch PPQ7A6B90 Főzőlap Arany középút

Zónák száma: 5 | Méret (sz × mé × va;): 75,2 × 52 × 4,5 cm | Tömeg: 18 kg | Vezérlés: mechanikus | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 11,5 kW | Felület: Edzett üveg

Előnyök
 • Flame Select funkció
 • Esztétikus
 • Többféle funkció
Hátrányok
 • Könnyen karcolódhat
 • Vezérlő gombokra ügyelni kell

A Bosch PPQ7A6B90 gáz főzőlap egy kiemelkedő minőségű és magas teljesítményű konyhai eszköz, amely a Bosch híres minőségét és innovációját tükrözi. Ez a főzőlap azok számára készült, akik értékelik a kifinomult dizájnt és a kiváló funkcionalitást a konyhájukban.

A PPQ7A6B90 főzőlap gázégői kiváló hatékonyságot és hőeloszlást biztosítanak, így minden főzési feladatot könnyedén el lehet végezni. A különböző méretű és teljesítményű égők lehetővé teszik a rugalmas főzést, a gyors forrástól a lassú főzésig. A főzőlap állítható Flame Select® funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a láng erősségének könnyű szabályozását.

A dizájn terén a Bosch nem csupán a funkcionalitásra, hanem az esztétikára is hangsúlyt fektet. A PPQ7A6B90 modern, letisztult vonalvezetése és a fekete üveg felülete elegáns megjelenést kölcsönöz a konyhának.

Ezenkívül a főzőlap számos kényelmi funkcióval is rendelkezik. Az automata gyújtás és a lángszabályozás lehetővé teszi a könnyű indítást és a pontos hőszabályozást. Emellett a főzőlap könnyen tisztítható, ami a mindennapi karbantartást egyszerűvé teszi.

A főzőlap használati útmutatója letölthető a gyártó honlapjáról. A használati útmutató tartalmazza a főzőlap használatával kapcsolatos információkat, a funkciók leírását, a biztonsági előírásokat, valamint a karbantartási és tisztítási útmutatót.

Összességében a Bosch PPQ7A6B90 gáz főzőlap kiváló választás lehet azok számára, akik a magas minőséget, a modern dizájnt és a fejlett funkcionalitást keresik a konyhájukba.

Értékelés: Whirlpool GOFL 629/NB Főzőlap – 9 előre beállított lángszint a kívánt főzési módhoz

Whirlpool GOFL 629-NB Főzőlap Classic kategória

Zónák száma: 4 | Méret (sz × mé × va;): 59 × 51 × 4,9 cm | Tömeg: 12,5 kg | Vezérlés: mechanikus | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 8 kW | Felület: Edzett üveg

Előnyök
 • Masszív rácsszerkezet
 • Egyszerű használat
 • Elérhető ár
Hátrányok
 • Főző zónák száma

A Whirlpool GOFL 629/NB gáz főzőlap kiváló minőségű és magas teljesítményű konyhai eszköz, amely modern technológiával és funkcionalitással rendelkezik. Ez a főzőlap nemcsak hatékonyan segíti a főzési feladatokat, hanem elegáns kialakítása révén is stílusos megjelenést kölcsönöz a konyhának.

A GOFL 629/NB főzőlap gázégői kiváló hőeloszlást és teljesítményt biztosítanak, így minden főzési feladat könnyedén elvégezhető. A különböző méretű és teljesítményű égők rugalmas főzési lehetőségeket kínálnak, legyen szó gyors forrásról vagy lassú főzésről.

A Whirlpool főzőlapok kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tartósságot és hosszú élettartamot garantálnak. Az eszköz egyszerű tisztíthatósága további előnyt jelent a mindennapi karbantartás során.

Az égők gyorsan leállnak, ha a láng véletlenül kialszik, és a gázszivárgás elleni védelemmel felszerelve gondoskodik a felhasználók biztonságáról.

Ez a Whirlpool főzőlap tökéletes választás lehet azoknak, akik egy megbízható és stílusos konyhai eszközt keresnek. Funkcionalitása és dizájnja révén nemcsak a főzési élményt javítja, hanem esztétikailag is emeli konyhájukat egy új szintre.

TOP 5 gáz főzőlap

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 5 elektromos főzőlap
1. Neff T27TA69N0 Főzőlap Neff T27TA69N0 Főzőlap Ez a főzőlap tökéletes választás azoknak, akik magas minőségű konyhai berendezést keresnek, ami hatékonyan teljesít és egyben stílusos is. Webáruházba
2. Smeg SRV876AOGH Főzőlap Smeg SRV876AOGH Főzőlap Az 5 főzőlap segítségével bármilyen típusú ételt könnyedén elkészíthetünk. Webáruházba
3. Bosch PPQ7A6B90 Főzőlap Bosch PPQ7A6B90 Főzőlap Edzettüveg gázfőzőlap FlameSelecttel: főzzön tökéleteset gáz főzőlapjával, hála a 9 teljesítménybeállítási lehetőségnek. Webáruházba
4. Electrolux KGG75362K Főzőlap Electrolux KGG75362K Főzőlap Könnyen takarítható készülék nagy főzőfelülettel, és könnyen kezelhető gombokkat. Webáruházba
5. Whirlpool GOFL 629-NB Főzőlap Whirlpool GOFL 629/NB Főzőlap Speciális felépítésének köszönhetően a Dupla égő lehetővé teszi a két különböző méretű láng egyikének kiválasztását a főzéshez. Webáruházba

Népszerű gáz főzőlapok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

A modern konyhatervezésben a helykihasználás kiemelten fontos, és a beépíthető gáz főzőlapok kiváló megoldást kínálnak erre a kihívásra. Ezek a főzőlapok egységes, lapos felülettel rendelkeznek, amelyek tökéletesen illeszkednek a konyhaszekrényekbe, így harmonikus és esztétikus küllemet kölcsönözve a konyhának.

A konyhafelszerelés terén a praktikum kiemelt szerepet játszik, és a főzőlap-sütő szettek ideális választást nyújtanak e téren. Ezek a szettek egy harmonikus egységet alkotnak, ahol a gáz főzőlap és a sütő tökéletesen kiegészítik egymást. Ez nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem a funkcionalitás szempontjából is, hiszen mindkét készülék egymással összehangoltan működik ötvözve ezek előnyeit.

A változatosság szerelmeseinek a kombinált főzőlapok kínálnak széles választékot. Ezek a főzőlapok többféle főzőzónát kínálnak, beleértve a gázégőket és az elektromos főzőzónákat is. Ezáltal rugalmasabbá válik a főzési lehetőség, és különböző edényekkel és főzési technikákkal is könnyedén megbirkóznak.

Az elektromos sütővel, gáz főzőlapokkal szerelt készülékek a technológia és a hagyományos gázfőzés tökéletes kombinációját nyújtják. Ezek a főzőlapok gyorsan felmelegednek, miközben a sütő funkcióval rendelkező elektromos rész gondoskodik a tökéletes sütésekről. Ez a kombináció ideális választás lehet azoknak, akik szeretnék kihasználni mindkét főzési módot.

A főzőlapok számos lehetőséget kínálnak a konyhatervezés terén. A beépíthető gáz főzőlapok, a főzőlap-sütő szettek, a kombinált főzőlapok és az elektromos sütő gáz főzőlapok mindegyike kiemelkedő teljesítményt és esztétikai megjelenést nyújt. Amikor konyhánk szívének tervezéséről van szó, a gáz főzőlapok minden szempontból kiváló választást jelentenek, így érdemes alaposan megfontolni a különböző típusok előnyeit és funkcionalitását. A modern konyha elengedhetetlen elemei közé tartoznak, és nemcsak a főzés élményét, hanem az otthonunk megjelenését is nagyban befolyásolják.

A konyhai készülékek kiválasztása során elengedhetetlen szempont a megfelelő méret kiválasztása, amely összhangban van a háztartás igényeivel és a rendelkezésre álló helyszínnel. A konyhai készülék kiválasztása nem csupán praktikus szempontokat, hanem az életstílust és az egyéni szükségleteket is figyelembe kell venni.

A konyhai készülék méretének kiválasztásakor egyik fontos tényező a háztartás létszáma. Az egyedül élőknek és kisebb családoknak általában kisebb készülékek elegendőek, míg nagyobb családoknak nagyobb kapacitású berendezésekre van szükségük.

A klasszikus tűzhelyek, mint például a gáz- vagy elektromos tűzhelyek, ideálisak a családoknak és a háztartásoknak, ahol a főzés mindennapi tevékenység. Ezek a berendezések általában közepes méretűek, két vagy négy égővel rendelkeznek, kiegészítve sütővel vagy sütőkamrával. Ezek a tűzhelyek a kényelmes és hagyományos konyhai feladatokhoz kiválóan alkalmazkodnak, és a különböző méreteikkel megfelelnek a kisebb és közepes méretű konyhák igényeinek.

Végül, a készülék méretének kiválasztásakor fontos figyelembe venni a rendelkezésre álló konyhai helyet. A kisebb konyhák esetében kompakt és multifunkcionális készülékek lehetnek a megfelelő választások, míg a tágasabb terekben nagyobb, összetettebb berendezéseket lehet elhelyezni.

A megfelelő méretű konyhai készülék kiválasztása tehát szorosan kapcsolódik az életstílushoz, a háztartás méretéhez és a rendelkezésre álló térhez. A különböző méretű és típusú készülékek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és preferenciáinak megfelelő megoldást a konyhában.

top 5 gáz főzőlapjai

Főzőlapok száma, teljesítmény

Manapság a gáztűzhelyek többsége (korábban bemutatott termékek közül is például) már nem csak egy sima kör alakban képes a lángot szolgáltatni; a külső, nagyobb rózsa mellett általában helyet kap a főzőlap közepén egy kisebb méretű égő is, ezzel pedig két dolgot is nyerünk: a melegítés sokkal hatásosabb, sokkal nagyobb kapacitással vagyunk képesek üzemelni tűzhelyünket, a másik pedig, hogy sokkal jobban tudjuk finomhangolni a főzést. Ha netán például nagyon égne, nagyon melegítene, van lehetőségünk nagyon kis lángon folytatni a főzést, ezzel elkerülve, hogy a vasárnapi menü a kukában landoljon.

A konyhai készülékek bekötése során a gázhok és elektromosság helyes csatlakoztatása kiemelkedő fontosságú annak érdekében, hogy a készülékek biztonságosan és hatékonyan működjenek. Az alapos tervezés és a szakmai elvégzett munka garantálja, hogy a konyhai felszerelések maximális teljesítménnyel üzemeljenek, minimalizálva a hibalehetőségeket és a kockázatokat.

Gáz bekötése

A gázhoz történő bekötése során kiemelten fontos a biztonság. A gázhálózathoz szakképzett szakembernek kell bekötnie, aki megfelelő engedélyekkel rendelkezik, és ismeri a helyi biztonsági előírásokat. Fontos, hogy saját magunktól ne álljunk neki a készülék bekötésének, így elkerülhetjük a súlyos baleseteket! A bekötés során a tűzhelyt a gázcsőhöz vagy palackhoz csatlakoztatják (felhasználási igénynek megfelelően), és a gázszivárgás megelőzése érdekében minden illesztést gondosan ellenőriznek.

A bekötés során a tűzhely elemeinek és vezetékeinek helyes elhelyezése is létfontosságú. A tűzhely vagy sütő biztonságos működéséhez a gázégőknek megfelelően el kell helyezkedniük, és a lángszabályozóknak zavartalanul kell működniük.

Villamos bekötés (kombinált főzőhely esetén)

Az elektromos készülékek bekötése is megköveteli a szakértelem és a körültekintő munkavégzést. Első lépésként bizonyosodjunk meg róla, hogy a készülék elektromos hálózatba való bekötése előtt a villamos áram le van kapcsolva. A készüléket mindig az előírt feszültségű és áramú csatlakozó aljzathoz csatlakoztassuk.

A készülékek esetében, amelyeket magasabb feszültséggel kell üzemeltetni, például mosogatógép vagy sütő, győződjünk meg róla, hogy a helyi elektromos hálózat és a készülék jellemzői összhangban vannak egymással. Az elektromos készülékeket szakembernek kell bekötnie, és minden esetben ellenőrizni kell, hogy a kábelek sértetlenek és megfelelően védettek-e.

Az elektromosság és a gáz bekötésekor mindig konzultáljunk szakértővel, és soha ne próbáljuk meg a bekötést, ha nincs megfelelő szakmai ismeretünk. A gondosan végzett bekötés nemcsak a készülékek hosszú élettartamát biztosítja, hanem a konyhában zajló mindennapi tevékenységek biztonságát is szolgálja.

A főzőfelületek dizájnja meghatározó a konyha stílusában és esztétikájában. Az egyes gyártók kínálatában számos lehetőség található, beleértve a klasszikus, időtálló megjelenéstől kezdve a modern, minimalista kialakításig. A domborított és kifinomult vonalvezetésű főzőfelületek stílusos megjelenést kölcsönöznek a konyhának, míg a letisztult és egyszerű dizájnok a modern konyhákhoz passzolnak.

A főzőfelületek anyaga is meghatározza a készülék teljes megjelenését és funkcionalitását. Az egyik elterjedt anyag a rozsdamentes acél, amely időtálló, könnyen tisztítható és elegáns megjelenést kölcsönöz. A fekete üveg főzőfelületek modern megjelenést biztosítanak, és könnyen illeszthetők a különböző konyhai stílusokhoz. Az üvegnek köszönhetően könnyen tisztíthatók és ellenállnak a karcolásoknak.

Az üveg főzőfelületek mellett gyakran alkalmaznak kerámia felületeket is. Ezek sima, könnyen tisztítható felületek, amelyek szintén korszerű és elegáns küllemet kölcsönöznek a konyhának. A kerámia főzőfelületek jól ellenállnak a hőnek, és a különböző méretű főzőzónák kényelmes használatot biztosítanak.

A főzőfelület kiválasztásakor figyelembe kell venni a tisztántartás kérdését is. A könnyen tisztítható és karbantartható főzőfelületek segítenek megőrizni a konyha higiéniai színvonalát és esztétikáját.

legjobb gáz főzőlapjai

Biztonság

A gáztűzhelyek ma már számos fejlett biztonsági funkcióval rendelkeznek, hogy minimalizálják a potenciális veszélyforrásokat. Az egyik alapvető biztonsági funkció a lángszabályozás, amely lehetővé teszi, hogy azonnal szabályozzuk a láng intenzitását, valamint azt, hogy a gáz automatikusan kikapcsol, ha a láng véletlenül kialszik.

A gázszivárgás elleni védelem is kulcsfontosságú biztonsági szempont. Modern gáztűzhelyek felszerelhetők olyan szenzorokkal, amelyek észlelik a gázszivárgást, és azonnal leállítják a gázellátást.

Az automata gyújtás további biztonsági előnyt jelent, mivel ez elkerüli a nyílt lánggal járó külső gyújtó használatát. Ezenkívül a gyújtás funkció gyakran összekapcsolódik a lángfelismerési rendszerrel.

Az időzítő funkció is hozzájárul a biztonsághoz, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy beállítsák a főzőidőt, és a tűzhely automatikusan kikapcsol a beállított idő letelte után, megakadályozva ezzel a feledékenység vagy az égve hagyott tűzhelyből eredő problémákat.

Végül, egyes gáztűzhelyek szellőzőrendszerrel is rendelkeznek, amely eltávolítja a gázokat és szagokat a konyhából, javítva a levegő minőségét és csökkentve a kockázatokat.

Tippünk

Amennyiben konyhánk fő berendezésének cseréjéről döntöttünk már, a használatban lévő edényeinket is érdemes megvizsgálni, szükség szerint pedig újakat beszerezni. Az alábbiakban különböző edénykészletek kiválasztásában segítünk: A legjobb konyhai edénykészletek.

Legjobb gyártók

Bosch gáz főzőlapok

Bosch gáz főzőlapjai kiemelkednek a kiváló minőség és innováció révén. A Bosch híres a megbízhatóságról és a modern technológiák alkalmazásáról a konyhai készülékeikben.

Bosch-Logo

Neff gáz főzőlapok

A Neff gázüzemű főzőlapok a stílusos design és a magas teljesítmény találkozását jelentik. A Neff főzőlapok tervezése és funkcionalitása egyaránt magas színvonalú, ideális választás a modern konyhákba.

neff logo

Whirlpool gáz főzőlapok

A Whirlpool gáz főzőlapokat kombinált főzőlapokkal is kiegészíthetjük, így még több lehetőségünk lesz az ételek elkészítésére. A főzőlapokat a konyhabútorba építve a konyha egységes és harmonikus megjelenést kap, és a főzőlap könnyen tisztítható. A megfelelő Whirlpool gáz főzőlap kiválasztásához érdemes figyelembe venni a főzőlap típusát, a főzőzónák számát, a vezérlést és a funkciókat, valamint a design-t és a színt.

whirlpool logo

Milyen árkategóriákról is beszélünk?

Fontos kiemelni, hogy az árkategória csak tájékoztató jellegű; mindenkinek magához mérten kell eldöntenie, hogy mi az, amit megengedhet magának, vagy mi az, amibe szeretne beruházni vásárlás során.

Magas árkategória – 350.000 Ft-tól

 • Prémium Minőség: A magas árkategóriájú gáz főzőlapok prémium minőségű anyagokból készülnek, amelyek garantálják a hosszú élettartamot és a tartósságot.
 • Funkciók: Ezek a főzőlapok rendelkeznek legújabb technológiai funkciókkal, mint például érintőképernyős vezérlőpanel, automatikus gyújtás és egyedi főzési programok.
 • Design és Stílus: A magas árkategóriájú főzőlapok nemcsak kiváló teljesítményt, hanem stílusos design-t is kínálnak, amely harmonizál a modern konyhák dizájnjával.

Közepes árkategória – 120.000-350.000 Ft

 • Megfizethető Minőség: A közepes árkategóriájú gáz főzőlapok jó minőséget kínálnak elfogadható áron, ideálisak a közepes költségvetésű vásárlók számára.
 • Alapfunkciók: Ezek a főzőlapok rendelkeznek az alapvető funkciókkal, mint például gázégők, gyújtás, lángszabályozás, és kielégítik a mindennapi főzési igényeket.
 • Változatos Méretek: A közepes árkategóriájú főzőlapok különböző méretekben elérhetők, így alkalmazkodhatnak kisebb és nagyobb konyhákhoz is.

Alacsony árkategória – 120.000 Ft és alatta

 • Kedvező Ár: Az alacsony árkategóriájú gáz főzőlapok a költségtudatos vásárlók számára ideálisak, akik számára a kedvező ár fontosabb, mint a fejlett funkciók.
 • Kompakt Méretek: Az alacsony árkategóriájú modellek gyakran kisebb méretűek, ami ideális választás lehet kisebb konyhák vagy olyan helyek számára, ahol a tér korlátozott.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése