Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Fehér elektronika

Legjobb főzőlapok 2024-ben

A profi és amatőr szakácsok is szívesen használnak gázfőzőlapokat, mivel a főzéshez szükséges hőmérséklet azonnal elérhető. Csak fordítsa el a gombot, és a piezoelektromos gyújtás vagy öngyújtó segítségével a láng már ég is. Az üvegkerámia főzőlap mechanikailag ellenálló felület, amely alatt egy beépített hőtest található. Könnyen tisztítható, kivéve a ráégett szennyeződéseket. Az indukciós főzőlap csak az edénnyel érintkező részt melegíti fel, így a többi felület hideg marad.

A legjobb indukciós főzőlapok

Igényeseknek

Négy főzőzónával rendelkező beépíthető indukciós fekete főzőlap számos extrával, mint például a két főzőlap összekapcsolása vagy az ultragyors főzés.

Legjobb ár/érték arány

Négy főzőzónával rendelkező okostelefonhoz Wi-Fi-vel csatlakoztatható indukciós főzőlap gyerekzárral, maradványhő-érzékelővel, szüneteltetési lehetőséggel.

Legjobb olcsó

Elegáns, turbó üzemmóddal ellátott elektromos indukciós főzőlap 7200 W teljesítménnyel, összevonható főzőzónákkal, gyerekzárral időzítővel, elérhető áron.

Az indukciós főzőlapok elsősorban teljesen másképpen néznek ki: karcsúak, feketék és enyhén fényesek, gyakran rozsdamentes acél kerettel vannak körülvéve. A főzőlap kemény kopásálló üvegből készül, és csak akkor hevít fel, amikor edényt helyezünk rá. Amint az levesszük róla, a főzőlap kihűl. Így energiatakarékos és biztonságos is. Sokkal gyorsabb és pontosabb a rajta való főzés, mint a gázon.

Viszont ezek a főzőlapok jó minőségű edényeket igényelnek, sima, sík talppal a jó hő eloszlás miatt. ezenkívűl az edények aljai szennyeződés mentesek kell, hogy legyenek, és ne karcolják meg az üvegfelületet. Mágnesezhető edényeknek kell lenniük, mert csak akkor érzékeli a főző zóna őket.

Az indukció jobban szabályozható, mint a kerámia főzőlap – azonnal reagál, és pillanatok alatt beállítja az új hőfokot, mindegy, hogy magasabb vagy alacsonyabb szintre állítja be.

Tippünk

A legjobb főzőlapokat gyűjtöttük össze, hogy egy helyen széles választékban megtekinthesse a legnépszerűbb termékeket és gyártókat

A legjobb elektromos főzőlapok

Igényeseknek

Tűzhelytől független indukciós főzőlap PowerFlex főzőfelülettel a maximális teljesítményhez.

Legjobb ár/érték arány

Össze tudsz kapcsolni két egymás mögötti főzőzónát, így létrejön egy nagy főzőfelületet.

Legjobb olcsó

Modern elektromos főzőlap, nagyobb edényekhez is, összeköthető zónákkal.

Az elektromos főzőlapok azok számára jó választás, akik egyszerű telepítést és kedvező árat keresnek. A legrégebbi típus a sima elektromos főzőfelület, amelyben egy fűtőtekercs fúti a vas főzőlapot. A tetejére helyezve az edényeket, ezek a hőt átvéve melegítik fel a benne elhelyezett élelmiszert. Általában ez a kategória a legolcsóbb az elektromos eszközök közül.

Sokkal biztonságosabb, elsősorban azért, mert a működésekor nem keletkezik égéstermék, a lakásban bárhol elhelyezhető. Másrészt a modern készülékekben már van maradékhő-kijelzés, amelynek köszönhetően elkerülhető az esetleges égési sérülés, és gyermekzárral is fel vannak szerelve. Az előnyei közé a magas szintű bitonság, a főzőfelület melegen tartása kikapcsolás után is, az alacsony felhasználási költségek, a főzőzóna egyenletes felmelegítése.

Vannak azonban hátrányai is az elektromos főzőfelületnek, ez pedig az edények méretére és súlyára vonatkozó korlátozás, a nagy energiafogyasztás, a külön tápvezeték szükségessége, és a fűtőelem nehezebb tisztítása.

A legjobb gázfőzőlapok

Igényeseknek

Wok égőfejjel a lehető legválasztékosabb, sokoldalúbb főzés érdekében, előre szabályozhatósággal.

Legjobb ár/érték arány

Edzett üveg felületű, 5 zónás beépíthető főzőlap, 9 lépéses szabályozással, hangjelzéssel és LED megviágítással.

Elérhető ár

Megfizethető árú, praktikus, stabil és hosszú élettartamú gáz főzőlap, mindennapi használatra.

A gáz főzőlapok a hagyományos megjelenésük és a gyors kihűlés miatt népszerűek. A közvetlen láng nem csupán felgyorsítja sütés-főzést, hanem energiatakarékosabbá is teszi a azt. A gáz főzőlapon akár egyenetlen aljjal rendelkező edények és serpenyők is használhatók. Az elektromos készülékek az egyenetlenségek miatt jelentős energiaveszteséggel járnak, gázfőzőlapokon ez gyakorlatilag kimutathatatlan. A gázüzemű főzőlap abban az esetben jó választás, ha a tervezett ponton rendelkezésre áll a megfelelő gázvezeték. A tisztítása viszont sokkal nehézkesebb és időigényesebb, mint az üveg- vagy kerámiafelületű elektromos főzőlapoké.

A legjobb tűzhelyek

Gáztűzhely

Kombinált gáztűzhely ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a sütés minden lehetőségét.

Elektromos tűzhely

7 sütési funkcióval rendelkező, üvegkerámiás tűzhely igényesek számára, nagy méretű sütővel.

Elektromos tűzhely

Szupergrill és kiolvasztó funkcióval rendelkező, olcsó, energiatakarékos elektromos tűzhely.

Vannak egyforma energiaforrást használó tűzhelyek és vannak kombinált készülékek is, ahol a főzőlap és a sütő más-más forrásból veszi az energiát. Az egyforma energiaforrást használó tűzhelyek közé tartoznak a gáztűzhelyek, az elektromos és indukciós tűzhelyek. Ezenkívűl a tűzhelyeket beépíthetőség szempontjából a szabadon álló és a beépíthető sütőkre lehet osztani. Az Önnek való típus kiválasztása sok tényezőtől függ: otthonában legkönnyebben elérhető energiaforrástól, a sütési szokásaitól, a kényelem és a dizájn igényességétől, a konyha méreteitől, és nem utolsó sorban a rászánni kívánt befektetésről. Ezért ehhez a kérdéshez nagyon individuálisan és aprólékosan kell hozzáállni.

A legjobb beépíthető sütők

Gyors felfűtési funkció

A multifunkciós kialakítása lehetővé teszi a különböző sütési módokat. A sütés során gőzt is használ.

Elegáns retro dizájn

Retro beépíthető elektromos sütő felső és alsó sütési üzemmóddal, légkeveréssel, grillezési lehetőséggel.

EcoClean funkció

Könnyen tisztítható felület és az EcoClean funkcióval. Belső halogén világítással, és biztonsági funkciókkal.

A beépített sütő lehetővé teszi, hogy közvetlenül az Ön magasságához legyen megfelelő, és lehetőség van a tűzhely egyes részeinek kombinálására, amit pontosan az ízlésének és a konyhája térbeli lehetőségeinek megfelelő stílusú és külsejű látványt alkosson.

A modern kialakítás mellett a beépített sütőt a kiváló minőség is jellemzi. Lehetőség van indukciós, üvegkerámia és gáz főzőlapok kiválasztására is. Ezenkívűl vannak már komplett beépíthető szettek, ami megkönnyíti a kombinálási választását. A szabadon álló tűzhelyeket ezzel ellentétben valamivel nehezebb összehangolni a konyha többi részével.

Népszerű főzőlapok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk beépíthető főzőlapot

Korábban rendszerint egy darabból álló elektromos tűzhelyekkel találkozhatott a konyhában, manapság azonban külön főzőlapot is vásárolhat, amelyet – akár a sütőtő függetlenül is – bárhol elhelyezhet a konyhájában, már amennyiben adottak hozzá a technikai feltételek. A beépíthető főzőlap kiválasztása azonban korántsem egyszerű.

A legjobb főzőlap kiválasztása egy egész bonyolult feladat is lehet. Mindenekelőtt meg kell határoznia, milyen típusú főzőlapra vágyik. Ebben a lépésben három típus közül választhat:

 • elektromos, avagy kerámia főzőlapok
 • indukciós főzőlapok
 • gáz főzőlapok

Mindhárom típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is, ezekről alább olvashat. A típus kiválasztását követően meg kell határoznia, milyen méretű készülékre vágyik, tehát azt, hogy hány főzőzónára lesz szüksége. Kettő, négy vagy egyéb számú főzőzónával rendelkező modellek közül választhat. Ezt követően meg kell határoznia a teljesítményt, valamint olyan fontos tulajdonságokat is érdemes figyelembe venni, mint a készülék anyaga, a vezérlés módja, a biztonsági elemek, valamint a kiegészítő funkciók.

Tippünk

Beépíthető főzőlap mellé beépíthető sütőt is vásárolhat. A beépíthető sütők összehasonlítását cikkünkben találja, ahol a vásárlási útmutatót is elolvashatja!

Mivel a választás egy komplex folyamat, cikkünk segítségére lehet a legjobb főzőlap kiválasztásában, valamint segíthet Önnek megérteni az egyes típusok közti különbségeket, azok előnyeit és hátrányait. Amennyiben nem szeretné elolvasni az egész cikket, hagyatkozhat főzőlap tesztünkre is, amely a kategóriánkénti TOP terméken felül az egyes termékekről alkotott főzőlap véleményünket is tartalmazza.

Főzőlapok típusai

Amint már említettük, a főzőlapokat három alapvető típusra oszthatjuk fel, azonban lényegében véve először azt kell eldöntenie, hogy mivel szeretné működtetni azt. Ebben az esetben gáz és elektromos áram általi működés közül választhat. Az elektromos áramot igénylő főzőlapokat ezt követően indukciós főzőlapokra és kerámia főzőlapokra osztjuk.

Elektromos (kerámia) főzőlapok

Ha olyan főzőlapot választ, amely működéséhez elektromos áramra lesz szüksége, akkor mindenképpen szüksége lesz egy villanyszerelő szakemberre, ugyanis a főzőlap igen jelentősen megnöveli a terhelést. Ráadásul számos gyártó főzőlapját kizárólag szakember helyezheti üzembe! Az elektromos főzőlapok használata sokkal biztonságosabb, mivel a használat során nem keletkezik égéstermék, ezen felül például gázszivárgástól sem kell tartani. A hordozható kerámia főzőlappal ellentétben a beépíthető főzőlap sokkal szebben mutat a konyhapultban.

Főzőzónák

A kerámia főzőlapoknál az elektromos fűtési rendszer egy üvegkerámia felület alatt helyezkedik el. Mivel sima felületről van szó, annak karbantartása és tisztítása rendkívül egyszerű. Előny, hogy bármilyen típusú főzőedénnyel használható, azonban ügyelni kell arra, hogy óvatosan helyezze az edényeket a főzőlapra, mivel az könnyen megkarcolódhat.

Előnyök
 • Egyszerű tisztítás
 • Alacsony fogyasztás
 • Érintés által vezérelhető
 • Nagyobb biztonság
Hátrányok
 • A hőmérséklet szabályozása több időt igényel
 • Hosszabb főzési idő
 • Magasabb beszerzési ár
 • A hőmérséklet szabályozása korlátolt

Indukciós főzőlapok

Az indukciós tűzhellyel szemben az indukciós főzőlap nem tartalmaz sütő részt. Mivel elektromos áram által működtetett készülékről van szó, ebben az esetben is érvényes, hogy szüksége lesz egy villanyszerelő szakemberre. Továbbá az is érvényes, hogy az indukciós főzőlap használata biztonságosabb, mint a gáz főzőlap használata – az indukciós főzőlap működéséből kifolyólag nem kell tartania az esetleges égési sérülésektől. Megfordulhat a fejében, hogy akkor vajon mi a különbség a kerámia és az indukciós főzőlap között? A válasz rendkívül egyszerű: eltérő a működés elve.

Tulajdonképpen ez a készülék is egy üvegkerámia főzőfelülettel rendelkező típus, amely alatt azonban olyan spirális réztekercsek találhatóak, amelyek közvetlenül az edényekbe szállítják a hőt, ebből kifolyólag ez a leggyorsabb technológia az ételek melegítésére. Az indukciós főzőlap azonban nem működik bármilyen típusú edényekkel – használatához speciális, magas vastartalmú edényekre lesz szüksége. További jellemzője, hogy az edény eltávolítása után a főzőzóna rögtön lehűl. Ennek köszönhetően ez a legbiztonságosabb típus.

Előnyök
 • Hatalmas energiamegtakarítás
 • Magas szintű biztonság
 • Gyors főzés
Hátrányok
 • Magas beszerzési ár
 • Speciális edények használata szükséges
 • Magas zajszint

Gáz főzőlapok

A beépíthető gáz főzőlap egy olyan hagyományos típus, amely a legelterjedtebb. Sokan szeretik, mivel már régóta használják és ezt szokták meg. Előnyei közé tartozik, hogy azonnal ad hőt, finomabban lehet szabályozni a hőmérsékletet, és nagyobb teljesítménnyel melegíti az edényt. Az egykezes szikragyújtással ellátott modellek kezelése nem csupán kényelmes, hanem biztonságos is. Gyorsan felfűt, hamar kihűl. Hátrányai közé sorolható, hogy használata során égéstermék keletkezik, amit el kell vezetni, ezen felül a felület karbantartása és tisztítása is bonyolultabb.

Előnyök
 • Alacsony beszerzési ár
 • Egyszerűen szabályozható hőmérséklet
 • Nagy teljesítmény
Hátrányok
 • Lassú főzési folyamat
 • Igényesebb tisztítás
 • Gázforráshoz való csatlakozás szükségessége
 • Égési sérülések kockázata a nyílt láng miatt

Kombinált főzőlapok

A kombinált főzőlap tulajdonképpen azt jelenti, hogy a főzőlap több melegítési módot is kínál, például két főzőzónája gázra működik, míg a másik kettő üvegkerámia vagy indukciós. Ez abban az esetben előnyös, ha nem igazán tud dönteni az előző három lehetőség közül, mivel így akár többet is használhat egyidejűleg.

Léteznek úgynevezett félindukciós főzőlapok, amelyeken hagyományos kerámialapos és indukciós főzőzónák is találhatóak, így mindkettő előnyeit élvezheti. Ezen felül akár kombinált gáz és indukciós főzőlapot is vásárolhat, amely értelemszerűen indukciós és gáz főzőzónákat tartalmaz. A flexindukciós főzőlap csupán annyiban különbözik a hagyományos indukciós főzőlaptól, hogy sokkal rugalmasabban kezeli az edény méretét és formáját. Lényegében véve bárhová helyezheti a főzőlapon az edényt, és annak formája lehet akár kerek, akár szögletes, kicsi vagy nagy.

Előnyök
 • Több típusú főzőlap használata egyidejűleg
 • Különféle kombinációkban létezik
 • Az indukcióra alkalmatlan edények is használhatóak rajta
Hátrányok
 • Rendszerint magasabb beszerzési ár
 • Korlátozott kínálat
 • Bonyolultabb beszerelés

A főzőlap méretei

A beépíthető főzőlapok esetében sokkal fontosabb a méret, mint a szabadonálló típusoknál. Mivel  a főzőlap beépítést igényel, érdemes már a konyha megtervezése során eldönteni, milyen típust szeretne, és annak megfelelően kellő méretű teret biztosítani a számára. A szélességen felül a mélység és a magasság is rendkívül fontos paraméternek számítanak.

A főzőlap mérete mindenekelőtt a főzőzónák számától függ. Ennek függvényében változnak a főzőlap beépítéséhez szükséges méretek. A mélységet tekintve arra kell ügyelni, hogy szeretne-e sütőt helyezni a főzőlap alá, vagy sem, ugyanis az egyes típusok nem teszik lehetővé, hogy sütőt építsen be alájuk.

Főzőzónák

Főzőzónák száma

Ha azon tűnődik, mik lehetnek azok a főzőzónák, nem kell tovább rágódnia ezen. A főzőlapon elhelyezett úgynevezett főzőzónák gondoskodnak arról, hogy edények felmelegedhessenek. Az otthoni háztartásokba szánt főzőlapok rendszerint 1-6 főzőzónával ellátottak. Az, hogy hány főzőzónás változatot választ, nem csupán a rendelkezésre álló helytől, hanem attól is függ, hogy milyen gyakran használja a főzőlapot.

Két főzőzóna

A két főzőzónás főzőlapok mérete rendszerint elég kicsi, szélességük körülbelül 30 cm. Kis konyhába alkalmasak, rendszerint olyan otthonokban alkalmazzák őket, ahol csak egy vagy két fő él, esetleg ahol rendkívül korlátozottak a konyha méretei.

Négy főzőzóna

A négy főzőzónával ellátott készülék egy átlagos konyhába alkalmas. Olyan családok számára megfelelő, ahol 1-3 gyerek él. A leggyakrabban használt típusról van szó, a piacon található legtöbb főzőlap négy főzőzónával rendelkezik. Az ilyen készülékek szélessége általában 60 cm körüli.

Egyebek

Olyan készülékeket is vásárolhat, amelyek 5-8 főzőzónával ellátottak. Ilyen típust akkor érdemes beszereznie, ha gyakran és sokat főz, ha szeret vendégeket hívni, valamint, ha konyhájában is elegendő tér található egy ilyen készülék számára. Az ilyen típusú főzőlapok szélessége akár 75 – 90 cm is lehet.

Főzőlap és sütő szettek

Vásárlás során nem csak külön megvásárolható készülékeket, hanem úgynevezett beépíthető sütő szettet, tehát beépíthető sütőből és beépíthető főzőlapból álló készletet is vásárolhat. Egy ilyen szett előnye, hogy a két készülék formatervezése azonos, illik egymáshoz, ezen felül a szettek általában kedvezőbb áron kaphatóak. Továbbá abban is biztos lehet, hogy az eszközök méretüket tekintve is kompatibilisek egymással. A szettek ugyanazon gyártó azonos termékcsaládba tartozó termékeit tartalmazzák, így ha Ön például más-más gyártótól szeretne főzőlapot és sütőt vásárolni, valószínűleg külön fog kelleni beszereznie az egyes készülékeket.

A főzőlap formatervezése és anyaga

Ami a formatervezést illeti, míg az elektromos áramra működő főzőlapokat tekintve csupán a fekete és a fehér árnyaltaiban pompázó termékek kaphatóak, a gáz működtetésű főzőlapok számos színben elérhetőek. Számtalan stílusú és dizájnú termék kapható a piacon – modern, retro, vintage, minimalista és egyebek. Csupán Önön, ízlésén, és konyhája további felszereltségén múlik, milyen dizájnú készüléket választ.

Főzőzónák

Az anyag amelyből a főzőlap készült, nagyban befolyásolja annak élettartamát. A gáz főzőlapok esetében leggyakrabban klasszikus, ezüst színű inox rozsdamentes acél felületre számíthat, ami a legtöbb konyhához jól passzol, és manapság már karcmentes változatban is elérhető. Fényes, festett felületeket, vagy akár edzett üvegkerámia felülettel rendelkező gáz főzőlapot is választhat.

Az elektromos főzőlapok és az indukciós főzőlapok felülete üvegkerámia. Felületük sima, nagyon egyszerűen tisztíthatóak és nem tapad étel a felületükre. Az üvegkerámia törhetetlen és a magas hőnek is ellenáll, csak függőleges irányban vezeti a hőt, ezért csak ott fog melegíteni, ahová el van helyezve a fűtőelem. Hátránya, hogy felülete könnyebben karcolódik.

Programok és funkciók

A hagyományos és alapvető funkciókon és programokon felül a manapság kapható főzőlapok számos olyan extra funkcióval és programmal is ellátottak, amelyek megkönnyítik a főzést. Természetesen a kényelmi funkciókon felül a biztonsági funkciókra is érdemes ügyelni – legfőképpen akkor, ha kisgyerekes háztartásról van szó. Tekintsünk meg néhányat a gyakori funkciók közül:

 • Booster (JetStart, QuickSystem, HighLight) funkció: egy rövid ideig maximális teljesítményre kapcsolja a főzőlapot, segítségével például rendkívül gyorsan forralhat fel vizet
 • Gyerekzár: az első és legalapvetőbb biztonsági funkció, ha aktiválja ezt a funkciót, a gyerek nem fogja tudni bekapcsolni a főzőlapot
 • Megszakítás funkció (STOP and GO, Stopgo): arra szolgál, hogy egy rövid ideig megszakíthassa a főzést, majd onnan folytathassa azt, ahol korábban abbahagyta. A funkció minden beállítást megjegyez, csupán néhány percre megszakítja a főzőlap működését
 • Időzítő: alapvető funkciónak számít, amely segítségével meghatározható a főzés idejének kezdete és vége
 • Maradékhő jelző: a főzőlap kikapcsolását követően addig jelez, amíg a főzőzóna teljesen ki nem hűlt. Segítségével megelőzheti az esetleges égési sérüléseket
 • Biztonsági kikapcsolás: a főzőlap automatikusan kikapcsol, ha egy bizonyos idő elteltével nem érzékel edényt az adott főzőzónán
 • Melegen tartó funkció: a főzőlap melegen tartja a már elkészült ételt
 • Főzőzónák egyesítése: az egyes fejlett és drágább modellek lehetővé teszik két főzőzóna egyesítés, így a főzőlap nagyobb területe kerül felmelegítésre. Ennek köszönhetően nagyobb edényeket is elhelyezhet rajta

Vezérlés

A vezérlést illetően hagyományos gombos vezérlés, érintésvezérlés, valamint úgynevezett slider segítségével történő vezérlés közül választhat. Slider esetében ujjai csúsztatásával, esetleg koppintással tudja vezérelni a főzőlapot. Rendkívül modern technológiáról van szó. A vezérlési mód kiválasztásánál fontos, hogy olyan típust válasszon, amely egyszerű és kényelmes az Ön számára, és amely kezelése nem fog gondot okozni Önnek.

Gombos

A gombos vezérlés egy hagyományos és jól bevált vezérlési mód. A gáz főzőlapoknál alkalmazott módszer, amely esetében a tűz meggyújtását egy elektromos szikra egyszerűsíti le, amely a gomb elforgatásakor felvillan. Ennek köszönhetően biztonságosabb, és kevésbé áll fenn az égésveszély a főzőlap beindításakor.

Érintésvezérlés

A kerámia főzőlapoknál és az indukciós főzőlapoknál ismert vezérlési mód. Érintésérzékelők által működik. Az érintésvezérléssel ellátott modellek általában kijelzővel is kiegészítettek, amelyen megtekinthetők a főzéssel kapcsolatos aktuális információk. A legegyszerűbb és leghatékonyabb vezérlési módról van szó.

érintésvezérlés indukciós főzőlap

Főzőlapok karbantartása és tisztítása

Természetesen a megfelelő higiénia és tisztaság érdekében a főzőlap rendszeres tisztítása elengedhetetlen. Mivel az egyes típusú főzőlapok tisztítása és karbantartása eltér egymástól, nézzük meg az egyes típusok tisztítási igényeit.

Gáz főzőlapok tisztítása és karbantartása

A három típus közül a gáz főzőlapok tisztítása és karbantartása a legigényesebb. Mivel nyílt lánggal működik, az ételmaradékok és a szennyeződések makacsul ráéghetnek a főzőlap felületére, amelyet nem egyszerű megtisztítani. A gáz főzőlap több részből és rácsból áll, ennek következtében tisztítása több időt igényel, valamint körülményesebb is. Ha kiömlik valami a főzőlapra, érdemes azt a lehető legrövidebb időn belül megtisztítani, ugyanis az eltömítheti a főzőlap égőit, ennek következtében pedig korlátozott teljesítményre számíthat. Ráadásul a főzőlapra égett ételmaradékokat nehezebb letisztítani.

főzőlap tisztítása

Kerámia főzőlapok tisztítása és karbantartása

A gáz főzőlapokhoz képes sokkal egyszerűbben tisztítható és karbantartható típusról van szó. A főzőlap egész felülete egységes és sima, nem tartalmaz további részeket vagy rácsokat, sőt, még vezérlőgombokat sem. Ezen felül az eltömődő fúvókáktól sem kell tartania. A sík felületet egyetlen mozdulattal letörölheti. Ügyelni kell azonban arra, hogy a sík felület forró, így ráéghet az ételmaradék, ezért amennyiben teheti, a kiömlött ételmaradékot, zsiradékot és szennyeződéseket a lehető legrövidebb időn belül óvatosan takarítsa le. Ha keret nélküli modellt választ, a tisztítás egyszerűbb, mint a kerettel kiegészített modell tisztítása.

Indukciós főzőlapok tisztítása és karbantartása

Az indukciós főzőlap a kerámia főzőlaphoz hasonlóan egyetlen sík felületből áll, így karbantartása és tisztítása jóval egyszerűbb, mint a gáz főzőlapoké. Nem tartalmaz további részeket, rácsokat vagy vezérlőgombokat. Mivel az indukciós főzőlap kizárólag az edény alatti területet melegíti fel, így amennyiben az étel kifröccsen, nem kell tartani attól, hogy ráégne a főzőlap felületére. Ebből kifolyólag a legkönnyebben tisztítható típusról van szó. tisztítására nedves kendőt, esetleg speciálisan az indukciós főzőlap tisztítására szolgáló készítményt is használhat.

Tippünk

Inkább szabadonálló tűzhelyre vágyik, de nem tudja, hogyan válassza ki a legjobb modellt? Erre is van megoldásunk, amelyről itt olvashat!

A legjobb főzőlap márkák

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy rengeteg márka gyárt kiváló minőségű főzőlapokat. Az összesről azonban nem alkothatunk véleményt, így kiválasztottunk három kiváló minőségű, az évek által igazolt márkát, amelyek termékeinek megvásárlásával biztosan nem fog hibát elkövetni. A főzőlap ára és minősége bizonyos mértékben függ a kiválasztott márkától is, így érdemes igazolt márka termékeket választau.

Bosch márkájú főzőlapok

Bosch márkát senkinek sem kell bemutatni. Világszerte ismert, különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 1986-ban alapította Robert Bosch Németországban. Magyarországon (akkoriban még Osztrák-Magyar Monarchia) 1898 óta van jelen. A Bosch csoport hasznos, kiváló minőségű termékei életminőségünk javításáért készülnek már több mint egy évszázada. Erre utal a szlogenjük is: “Életre tervezve”. Termékeik a drágább termékek közé tartoznak, kínálatukban gáz, elektromos és indukciós típusú főzőlapokat is talál, amelyek kiváló felszereltségükkel és elegáns formatervezésükkel fogják levenni Önt a lábáról. A Bosch főzőlap mindig jó választásnak bizonyul.

Bosch logo

Electrolux márkájú főzőlapok

Az Electrolux svéd márka világszerte több mint 150 országban van jelen. Az egyik legnagyobb elektronikai eszközöket forgalmazó vállalatról van szó, amely története egészen 1908-ig nyúl vissza, amikor is elkezdett kültéri, kerozinos lámpákat gyártani. Azóta a kínálatuk egyre bővül, felsorolhatatlan mennyiségű háztartási (és professzionális) gépet forgalmaznak. A vállalat kínálatában gáz, elektromos és Electrolux indukciós főzőlapok egyaránt megtalálhatóak, akár két, akár négy vagy több főzőzónás modellre vágyik, bármit megtalál a márka portfóliójában.

electrolux Szárítógépek

Gorenje márkájó főzőlapok

Gorenje vállalat 1950-ben alapult, és azóta is folyamatosan növekszik. A gyártó termékei jelenleg több országban is elérhetőek, a márka kínálatába természetesen gáz, kerámia és indukció főzőlapok is találhatóak. A Gorenje márka egy a sok közül, amely a szokásos modern kialakítás mellett retro kivitelű főzőlapokat is kínál. A vállalat kínálatában az egyszerűséget, valamint a modern kivitelt kedvelők is találnak kedvükre való terméket. A Gorenje főzőlapok rendszerint kedvező árkategóriájúak és egyszerű vezérlést kínálnak.

Gorenje beépíthető sütők

Hol vásároljon főzőlapot?

Természetesen számos boltban és webáruházban vásárolhat főzőlapot, mi azonban kiemelnénk két olyan kiváló webáruházat, amelyek széles kínálattal, kedves és segítőkész ügyfélszolgálattal várják Önt. Főzőlap tesztünk mindkét webáruház termékeit tartalmazza.

Alza

Főzőlap tesztünk legtöbb terméke kapható ebben a webáruházban. Az alza.hu internetes áruház az egyik legnagyobb választékkal rendelkező internetes áruház hazánkban, ebből kifolyólag természetesen főzőlapokból is hatalmas a választék. A keresést a különböző kategóriák és szűrők teszik egyszerűbbé. Választhat a főzőzónák száma, a készülék színe, annak típusa és méretei szerint is. Számos olyan neves márka termékeit megvásárolhatja ebben a webáruházban, mint az Electrolux, a Whirlpool, az Indesit, a Gorenje vagy az AEG. Csupán Önön múlik mit részesít előnyben,  bármire is vágyjon azonban, az internetes áruházban biztosan talál Önnek megfelelő terméket.

Klarstein

A német  márka kiváló minőségéről híres. Termékei Magyarországon korlátozottan kaphatóak, a német minőség mégis tagadhatatlan. A webáruházban számos indukciós, kerámia és gáz főzőlapot talál. A hagyományos kettő és négy főzőzónával ellátott termékeken felül például három vagy öt főzőzónával ellátott kevésbé hagyományos termékek is megtalálhatóak. Akár modern stílusú, akár hagyományos készüléket keres, a Klarstein kínálatát érdemes megtekinteni.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése