Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Kis háztartási gépek

Legjobb pizzakemencék 2024-ben + könnyű pizzatészta receptek

Ahhoz, hogy otthon is elkészítsük kedvenc ételünket, a pizzát, fontos egy kifejezetten pizzához gyártott kemence segítségének igénybevétele. Hiszen csak egy profi készülék képes arra, hogy autentikus, ropogós, ellenállhatatlan pizzát süssön, ráadásul gyorsan és tapadásmentesen. A pizzakemencék működhetnek gázzal, elektromosan vagy fatüzeléssel, mindenki kiválaszthatja azt, amelyik leginkább illik a háztartásához, saját és családja igényeihez. Említést érdemel a Pizzaiolo Pro pizzakemence, melyet most a legjobbak közé soroltunk.

Igényeseknek

Kéménnyel, oldalsó asztallal és kerekekkel ellátott gázgrill pizzakővel, grillráccsal, beépített hőmérővel.

Legjobb ár/érték arány

Kis méretű, praktikus grillráccsal és pizzakővel ellátott elektromos pizzakemence időzítővel.

Legjobb olcsó

Valódi olasz pizzát készíthet a fapellettel fűtött kemencében, modern technológiával és stílusos dizájnnal.

Legjobb pizzakemencék

Értékelés: Pizzaiolo Pro – gázgrill pizzához

Pizzaiolo Pro gázgrill pizzához Premium kategória

Típus: gázgrill, propán-bután vagy I3B/P (50) keverékhez | Teljes hőteljesítmény: 3,5 kW | Méretek (a kémény és a kerekekkel együtt): kb. 76 × 143 × 66 cm | Méret (pizzakő): 38 × 1 × 36 cm | Méret (grillrács): 46 × 42 cm | Méret (oldalsó asztal): 30 × 48 cm | Súly: 45 kg | Hozzátevőleges ár: 208 190 Ft

Előnyök
 • Piezo gyújtás
 • Hőálló asztal
 • Egyszerű használat
 • Beépített hőmérő
 • Két részes rozsdamentes acélrács
Hátrányok
 • Magas ár
 • Nagyobb súly

A  valódi olasz és felülmúlhatatlan pizzát a Klarstein Pizzaiolo Pro pizzakészítő gázgrill biztosítja. A kemence a pizzán kívül a kenyér, vegetáriánus- és húsételek elkészítésében is remekel. A robusztus gép kettős falú acéllemezből áll, így hosszú ideig megtartja a hőt. Az ételeket ropogósra süti a samott felületen. De választhatja a nagyobb méretű 2 részes rozsdamentes acélrácsot is, mely számos egyéb specialitás elkészítésében nyújt segítséget.

A cég tűzforrásként a Piezo gyújtást ajánlja, melynek használata nagyon egyszerű. A lángot a forgógombbal szabályozhatja. A megfelelő hőmérsékletet a beépített hőmérő segítségével állíthatja be és ellenőrizheti sütés közben is.
Amennyiben sütés közben szükség van egy kis helyre a hozzávalók elhelyezésére, ezért a Pizzaiolo Pro-hoz egy kis asztal is hozzátartozik, melynek mérete 30 × 48 cm. Hőálló, fekete porszórt lakkal van bevonva.
Használata egyszerű, a két kerék segítségével áthelyezése sem okoz gondot. Tisztítása is gyorsan megvan, hiszen a kivehető zsírgyűjtő a szennyeződést nagy részét eltávolítja.

Értékelés: Arezzo – elektromos pizzakemence

Arezzo pizzakemence Arany középút

Típus: elektromos | Teljes hőteljesítmény: 1770 W | Méretek: 42 × 27 × 42 cm | Méret (pizzakő): 30,5 × 1 × 30,5 cm | Méret (grillrács): – | Méret (oldalsó asztal): – | Súly: 13,5 kg | Hozzátevőleges ár: 106 690 Ft

Előnyök
 • Könnyen tisztítható
 • Tökéletes hőelosztás
 • Kis méret
 • 30 perces időzítő
 • Lehajtható ajtó
Hátrányok
 • Viszonylag rövid kábel

Igazi olaszországi pizzára vágyik? Otthonában is könnyen elkészítheti a legfinomabb eredeti pizzát az Arezzo pizzakemencében, mely 1770 W-os teljesítménnyel akár 400 °C-os hőmérsékleten rövid időn belül elkészítheti kedvenc ételeit. Hiszen a sütő nem csak pizzasütésre alkalmas, hanem más tésztaféléket, húsokat, zöldségeket, süteményeket is bátran betehet, beállítva a megfelelő hőt.

A sütés vagy pizzakőn vagy grillrácson történik. A pizzakő 30 cm átmérőjű pizzák elkészítéséhez alkalmas.
A kemence háza horganyzott acélból készült, dizájnja modern és stílusos. A tökéletes hőelosztást a fedél biztosítja. A lehajtható ajtónak köszönhetően a pizza könnyen behelyezhető és eltávolítható. A pizzakő is könnyen behelyezhető.
A készülék mérete nem nagy, kompakt, ezért egyszerűen áthelyezhető, szállítható.  Önnek nincs más dolga, mint csatlakoztatni a hálózathoz. A sütőhöz egy 30 perces időzítő is hozzátartozik, mely időben emlékeztet arra, hogy az étel elkészült.
Felülete sima, így könnyen tisztítható.

Értékelés: Diavolo pellet pizzakemence – fapellettel tölthető kemence

Diavolo pellet pizzakemence Classic kategória

Típus: fapellettel működő | Teljes hőteljesítmény: 38–430° C  | Méretek: 40 × 74,5 × 50 cm | Méret (pizzakő): 33 × 33 cm | Méret (húsbetét): 26,5 × 27,5 cm | Méret (csepegtetőtálca): 28 × 27,5 cm | Súly: 16 kg | Hozzátevőleges ár: 91 590 Ft

Előnyök
 • Füstelvezetés
 • Lehajtható fogantyú
 • Beépített hőmérő
 • Fapellettel működő
 • Legkorszerűbb technológia
Hátrányok
 • A magas kémény miatt tágasabb helyet igényel

A Klarstein kifejlesztette az egyedülálló Diavolo pellet pizzasütőt, melynek valóban nagy előnye, hogy a sütés igazi tűzön történik, az étel íze pedig olyan, mintha valódi olasz kemencében készült volna. A pizzában érezheti a nyílt tűzön sült tészta zamatát, és közben élvezheti  a legkorszerűbb technológiát. Természetesen másféle ételek elkészítéséhez is kiválóan alkalmas.

Használata a következőképpen történik: a hátulját feltöltjük fapellettel és a megfelelő hőmérsékletre melegítjük. Egy beépített hőmérővel is rendelkezik, mely mindig mutatja, hogy mennyire hevült fel a kemence. A modern rozsdamentes acélból készült szerkezet a hőt egyenletesen oszlatja szét. A sütőben  kialakítható hőmérséklet 38–430° C között mozog.
A magas kémény dizájn szempontjából is egy bravúros megoldás, de emellett természetesen hasznos is, hiszen elvezeti a sütés során keletkezett füstöt.

A lehajtható fogantyú kényelmessé teszi az ajtó nyitását és zárását.
Tisztítása gyerekjáték: a sima felületet egyszerűen törölje le  száraz vagy nedves szivaccsal.

Népszerű pizzakemencék az Árukereső.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb otthoni pizzakemencét?

A pizzát mindenki szereti! Kiváló étel ebédre, vacsorára, uzsonnára, tízóraira, vagy akár reggelire is. Olaszországból származik, de az egész világon ismerik és kedvelik. Nagyon sokféleképpen ízesíthető, személyre szabható, variálható. Kerülhet rá hús, sonka, szalámi, tengeri gyümölcs, bármilyen zöldség és fűszer. Azért is szereti mindenkinek, mert nincs keretek közé szorítva a feltét.

Ezért legjobb, ha bármikor kéznél van egy pizzakemence, hogy otthon is kényelmesen elkészíthető legyen a kedvenc étel. Sokszor munka után fáradtak vagyunk ahhoz, hogy elkészítsünk egy fogást. A pizzakemence gyorsaságának köszönhetően sokkal nagyobb kedvvel állunk neki, hiszen pillanatok alatt megsül, különösen abban az esetben, ha a tészta már esetleg előző nap be lett dagasztva.

Sokan azt mondják, hogy egy egyszerű sütőben is elkészíthető a pizza, hiszen nem igényel semmilyen különleges eljárást. Tulajdonképpen valódi pizzát csak pizzakemencében készíthetünk, mely jóval magasabb hőfokkal működik, a sütés speciális pizzakőn történik és a folyamat sokkal gyorsabb, mint egy átlagos sütőben.
Nagy a választék, ezért ha már rászánta magát a pizzakemence vásárlására, lépésenként meg kell vizsgálni a sütő típusait, azok paramétereit. Legfontosabb eldöntenie, hogy az elektromos, gáz, fa- vagy vegyes tüzelésű, fém- vagy kőkemencét szeretne beszerezni. Emellett jó, ha tudja, hogy a kültéri vagy beltéri sütkérezést részesíti előnyben.

legjobb pizzakemencek kemennyel

Az sem utolsó szempont, hogy hány tagú a családja, mekkora vendégseregre számít és milyen gyakran szeretne pizzát sütni. Fontos ezért szemügyre venni a sütő méretét és a benne elkészíthető pizza maximális átmérőjét, felfűtési idejét.
Végül érdemes utánajárni, hogy egy-egy terméknek mennyi a fogyasztása, és milyen árban kapható.

Tanácsunk

A kerti parti ugyancsak nélkülözhetetlen kelléke a grillsütő.

A pizzakemencék típusai

Ha a pizzakemence típusait tekintjük meg, találhatunk közöttük elektromosat, gázzal működőt, fatüzelésűt, vegyes tüzelésűt. Nagyszerű választék van a kültéri és a beltéri típusok között is.
A gázzal működő típusokban a gázégő elhelyezkedése különböző.  Előfordul az U-alakban való elrendezése, mivel így a leghatékonyabb és így jócskán felgyorsítja a sütés idejét. A pizzakő alatt is találhatunk gázégőt, amely biztosítja a folyamatos és egyenletes hőt. A hőmérséklet bármikor szabályozható.

A fatüzelésű kemencéket fával hevítik fel, így nem fogyasztja a drága áramot vagy gázt. Nagyon praktikus a fapellett, melynek használata egyszerű és könnyen ég.
Az elektromos fajta árammal működik. Használata egyszerű, hiszen nem kell figyelni és ellenőrizni, hogy maradt-e még üzemanyag a kemence felforrósításához. Elegendő csupán egy konnektor.

A pizzakemencék között vannak könnyebb, hordozható típusok vagy robusztusabbak is, melyek szállítása problémásabb. Egyes fajták sütése teljesen zárt és átláthatatlan térben történik, de sok olyan sütő van, melynek van kis ablakja, ahol nyomon következő a sütés folyamata, valamint a modernebb modelleken digitális kijelzőt is találunk.

Otthoni sütő

Rendkívül fontos, hogy a kedvenc ételünket otthon is el tudjuk készíteni, hiszen ha kedvencről van szó, akkor a nap bármelyik szakában jöhet a fogás. Ráadásul úgy készítheti el, ahogyan szeretné, olyan fűszereket használhat, amelyekhez éppen kedve van. Nem kell elviselni a rendelt ételt és annak magas árát. Az otthoni sütő nem túl nagy és nem is annyira nehéz, így szabad kézzel is átvihető, könnyen szállítható. A modern készülékek külseje elegáns és letisztult, jól illik bármilyen helyiséghez vagy udvarhoz.

legjobb pizzakemencek piros

Kültéri sütő

A modern kültéri kemencék már nem olyanok, mint az elődeik voltak. Sokkal kisebbek, praktikusabbak, akár hordozhatóak is. Ha kültéri pizza kemencéről van szó, akkor jó ha tartozékai között találunk lapátot, táskát, védőhuzatot, melyek nagy segítséget nyújtanak piknikek, táborozások, kültéri partik alkalmával.  A hordozótáskával rendelkező pizzakemence abban az esetben előny, ha a súlya nem túl nagy és viszonylag könnyen szállítható, átvihető.
Ha szabadtéren használható pizzakemencét venne, érdemes magas minőségű és tartós anyagból készült terméket vásárolni.

Tanácsunk

Turbózza fel robotgépekkel a konyháját, hogy mindig kényelmesen és gyorsan el tudja készíteni kedvenc ételeit.

Elektromos, gáz vagy fatüzelésű?

Az elektromos pizzasütők értelemszerűen árammal működnek, ami nagyon praktikus megoldás, hiszen nem kell hozzá más, mint keresni egy konnektort. Amennyiben kertben vagy szabadtéren történik a pizzakészítés, akkor gondoskodni kell arról, hogy a közelben  legyen áramforrás, többek közt egy hosszabbító beszerzése is szükségessé válhat. Vásárláskor a paraméterek között ki kell keresni, hogy a készülék mennyi áramot fogyaszt. Érdemes eldönteni, hogy nagy teljesítményű kemencére van szüksége, amely többet fogyaszt vagy a gyengébb is megfelel, amelynek kisebb a fogyasztása.
A gázüzemű pizzasütő kemencék begyújtása egyszerű, akárcsak az elektromosé. Nem szükséges hozzá erőfeszítés vagy szakértelem: egy mozdulattal elvégezhető.

A fatüzelésű pizzakemencék megjelenése, minősége az otthonosság hangulatát hozza el kertjébe, teraszára vagy udvarába. Amióta világ a világ, az emberek szeretnek a tűz köré gyűlni és közösen beszélgetni, közös étkezésen venni részt. Ezt a filinget biztosítja a fatüzelésű pizzakemence a barátok, családtagok körében. A  gyerekek különösképpen kedvelik!
Vannak gyártók, akik vegyes tüzelésű kemencéket kínálnak, melyek általában fával, faszénnel vagy gázzal működnek. Ez a találmány azért népszerű, mert a tulajdonos kedvéhez és lehetőségeihez képest tudja kiválasztani a megfelelő tüzelési formát.

Fontos paraméterek

A pizzakemencék legfontosabb paraméterei közé tartozik a készülék teljes mérete, a pizzakő, a grillrács, valamint a kiegészítők méretei. Fontos a pizzasütő anyaga, súlya.
A méretet illetően különböző fajta kemencék vannak, de az a tendencia, hogy méretűk egyre kisebb, ami hozzájárul ahhoz, hogy akár egy kis, szűk helyen is elfér és szükség esetén szállítható is. Ilyenkor egyes alkatrészeit, mint például kéményt, lábakat, le lehet venni, hogy valóban kényelmesen hordozható legyen. Egy átlagosnak mondható kemence körülbelül 50-70 cm széles, 40-60 cm vastag és 40-50 cm magas. Egy kémény a magasságot jócskán növelheti.

Fontos paraméter a pizzakő és a grillrács mérete is. Általában egy pizzakő átmérője 30-40 cm, a rács mérete körülbelül 25 × 35 cm.

A pizza sütő maximális hőmérséklete

A tökéletes autentikus nápolyi pizza receptje szerint a kemencének 10- 15 perc alatt el kell érnie az 400–500 ° C hőmérsékletet. Ezen a hőfokon a pizza tésztája rövid időn belül eléri a ropogós állagot és a finom zamatot. Vannak sütők, amelyek akár 90 másodperc alatt is képesek megsütni egy pizzát. Ez a tempó különösen jól jön a vendéglátóiparban, ahol lényeges szempont a gyorsaság, hiszen minél gyorsabban kapja meg a megrendelő a várva várt ételt, annál népszerűbbé válik a pizzéria vagy az étterem. Ugyanakkor családban is nagy előny a gyorsan készített kaja, különösen, ha kisebb gyerekek is vannak a családtagok között.

legjobb pizzakemencek kerti

Sütőfelület

A pizzasütő gép sütőfelülete lehet kő vagy fém. Mindkettőnek megvan az előnye. A fém felület  karbantartása abból a szempontból egyszerűbb, hogy akár mosogatógépben is elmosható.
Nagyon előnyös, ha a pizzakő vagy a fém, amely forog, így egyenletes sütést biztosít az egész felületen. Közkedvelt továbbá a szénacél borítású felület, melyről nagyon könnyen leválik mind a sós, mind az édes tészta, de akár a zöldség- vagy húsféléket is könnyen megsüti.

Kő pizza sütők

A pizzakövek olyan mázas felülettel rendelkeznek, melynek köszönhetően az ételek nem tapadnak oda, ezáltal a tisztítása is egyszerű. A kő olyan anyag, mely remekül nyeli el, tárolja és elosztja a hőt. Leggyakrabban porózus kordieritből készül, mely garantálja a tökéletesen átsült házi pizzát. Az  átforrósodott kő magába szívja a tészta alsó részében található nedvességet, majd fokozatosan visszaengedi azt a sütési területre. A kőnek köszönhetően a kemencés pizza kívülről ropogós, belülről pedig zamatos lesz.

Fém pizza sütők

A fém pizzasütők jó minőségű anyagból készülnek, ezzel biztosítják a jó eredményt. Az alumínium lyukas fém pizzapad is a kedvencek közé tartozik, hiszen nem tapadó felülettel rendelkezik, amely biztosítja a gyors és egyenletes sütést anélkül, hogy a tészta odaragadna. A fém pad leggyakrabban mosogatógépben is mosható. A fém felület szénacél borítással is rendelkezhet, melynek előnye a nagyon könnyű leválás és a gyors sütés.

Tanácsunk

A még ízletesebb  vacsora elkészítéséhez válasszon a legnépszerűbb füstölők között.

Könnyű karbantartás

Olyan pizzakemencét érdemes választani, melynek felülete sima, letisztult, nincsenek rajta fölösleges elérhetetlen hajlatok, és az is nagy előny, ha rozsdamentes, hiszen így lesz tartós és évekig használhatja minden gond nélkül. Viszont a jó minőségű anyag mellett természetesen szükség van megfelelő karbantartásra is.
A pizzakemence egyes részeit akár mosogatógépben is elmoshatja, mint például a fémpadot. A készülék felületét egyszerűen nedves szivaccsal törölje. Erősebb oldószer használata nem ajánlatos.

legjobb pizzakemencek pizza

Az autentikus pizzatészta receptje

Az olasz konyha a világ legnépszerűbb konyhája. Nagyszerűsége pont egyszerűségében rejlik, ami a pizzatésztára is igaz. Mindössze lisztből, vízből, olívaolajból, élesztőből, sóból áll, melyhez hozzáteszünk némi cukrot az élesztő felfuttatásához. Az alábbiakban egy valóban autentikus pizzatészta receptjét írjuk le, ami egy ropogós, zamatos hagyományos nápolyi ételt eredményez. Egyszóval megmutatjuk, hogyan kell pizzát készíteni! A három-négy személyre elegendő pizzához a következő mennyiséget ajánljuk:

 • 300 ml víz
 • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 • 500 g liszt
 • 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
 • 1 teáskanál cukor
 • 1 teáskanál só

Az egyszerű pizzatészta elkészítéséhez meleg vízben összekeverjük a cukrot és az olívaolajat, elmorzsoljuk  benne az élesztőt. Amíg felfut, addig a kimérjük a lisztet és egy tálban összekeverjük a sóval. Ennek közepén kialakított lyukba öntjük az élesztős vizet, lazán keverjük el és egy pulton dolgozzuk össze golyóvá. Tökéletesen simára dagasztjuk, amíg már nem ragad a kézre. A kidolgozott tésztát egy olívaolajjal kikent tálba helyezzük legalább egy órára, amíg duplájára nő. Ezt követően lisztes felületen átdolgozzuk és kinyomkodjuk belőle a levegőt. Körülbelül 250 grammos darabokra osztjuk el, amelyek egy-egy pizzának az adagjai. Egyenként átgyúrjuk és sima gombócokat formálunk belőle. Még negyed órát kelesztjük letakarva. Hűtőben fóliába csomagolva több napig is eláll. Végül formázzuk, ráhelyezzük a feltétet és sütjük.

Amit meg kell jegyeznünk, hogy sima fehérliszt használata teljes mértékben megfelel. Viszont az extra szűz olívaolaj fontos kellék, ami garantálja a tészta ropogósságát. Legjobb, ha a tésztát kézzel gyúrjuk, de természetesen dagasztógéppel is elkészíthető.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése