Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb soundbarjai Magyarországon – vélemények és segítség a választáshoz

26.11.2022 Szerkesztőségünk Szerkesztőségünk

A mai modern LCD és LED televíziók tökéletes képmegjelenítésre képesek, viszont ez a hangminőségükről nem mondható el. A kisméretű hangszóróik ugyanis nem képesek a tökéletes minőségű hang reprodukálására. Ezt a hiányosságukat az úgynevezett soundbarokkal, más néven hangprojektorokkal lehet kiküszöbölni.

A modern soundbarok nemcsak tökéletes hanghatást és térhangzást nyújtanak, de a formatervezésnek köszönhetően a lakás díszítő elemei is lehetnek. Tesztjeinkkel a megfelelő hangprojektor kiválasztásában szeretnénk segíteni.

Nagy mélynyomós hangprojektorok

Ez a készülék a különleges minőségű, 3.1-es mélynyomónak köszönhetően mozi minőségű hangélményt nyújt.

Vezeték nélküli soundbarok

Bluetooth technológiának köszönhetően okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről, vezeték nélkül játszhatja le kedvenc felvételeit.

Internetes FM rádiós soundbarok

A WLAN csatlakozón keresztül csatlakozhat az internethez és az FM rádió tunerrel akár 27 000 digitális rádióadás közül kiválaszthatja kedvenceit.

Legjobb hangprojektorok

Értékelés: Xiaomi Soundbar 3.1ch

Xiaomi Soundbar 3.1ch Premium kategória

Teljesítmény: 430W | Átviteli csatornák száma: 3.1 | Vezetékes csatlakozók: HDMI, Digitális optikai, koaxiális | Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0, NFC | Hangzási formátumok: DTS Digital Surround, Dolby Audio, DTS Virtual X | Vezérlés: Távirányító | Tömeg: 7,85 kg | Hozzávetőleges ár: 79 990 Ft

Előnyök
 • Kiváló hangminőség
 • 5 különböző hangmód
 • Sokféle csatlakozási lehetőség
 • Nagyon jó minőségű kialakítás
Hátrányok
 • A mélysugárzó hátulján lévő bassreflex nyílás kevésbé praktikus elhelyezése

Nem kell többé a sok vezetékkel bajlódnia, ha bármilyen Bluetooth 5.0 technológiát alkalmazó készülékről kiváló minőségű zenét szeretne lejátszani. A Xiaomi Soundbar 3.1ch hangprojektor ezt a problémát megoldja.

A Xiaomi Soundbar 3.1ch többféle audio üzemmóddal rendelkezik, amelyeket professzionálisan terveztek a különböző audio igényeknek megfelelően. A zene, film, hírek és a játék hang módok közül mindig ki tudja választani a legalkalmasabbat, akár a hírműsorok jobb tisztaságára, akár a játékhoz szükséges fokozott hanglokalizációra vágyik.

A fázisfordító basszuserősítő technológiával és a 6,5″-os átmérőjű és 250 W teljesítményű mélynyomó hangszóróval jobb minőségű mély hangokra képes a még magával ragadóbb hangélmény érdekében.

A készülék intelligens és egyszerűen kezelhető távezérléssel vagy NFC technológiával rendelkező készülékekkel is vezérelhetjük.

Értékelés: Auna Areal Bar 950 soundbar

Auna Areal Bar 950 soundbar Arany középút

Teljesítmény: 40 W soundbar és 30 W mélynyomó | Átviteli csatornák száma: 2.1 | Vezetékes csatlakozók: USB, Digitális optikai, AUX | Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0  Vezérlés: Távirányító, érintőpanel a készüléken | Tömeg: Surround 1,1 kg, Subwoofer 2kg | Hozzávetőleges ár: 63 890 Ft

Előnyök
 • Kristálytiszta hangminőség
 • Jó minőségű kivitelezés
 • Táv- és érintőpaneles vezérlés
Hátrányok
 • Nincs HDMI csatlakozó

Az Auna Areal Bar 950 soundbar hatékony kiegészítője televízióknak, Blu-ray és DVD-lejátszóknak vagy játékkonzoloknak. A különösen kompakt 2.1-es audio készlet hangsávval és vezeték nélküli mélynyomóval kellemes szintre emeli a gyenge hangokat.

Az Areal Bar 950 szíve egy digitális erősítő, amely a négy beépített hangszórót hajtja meg, így 40 W RMS-kimenetet hoz létre. A hang legtökéletesebb beállításához különféle hangszínszabályzó-beállítások közül választhat. A 30W RMS kimenetű mélynyomó gondoskodik a szükséges kiváló minőségű basszusokról, így még a tévéhíradó nézése is igazi élmény lesz.

A Bluetooth-eszközök vezeték nélküli zene lejátszására szolgáló bluetooth interfészen kívül az Areal Bar 950 rendelkezik egy MP3 USB-porttal is. A klasszikus 3,5 mm-es jack bemenetetenten keresztül csatlakoztathatja a készüléket fejhallgatóhoz. A kiváló, nagysebességű átviteli minőség érdekében a soundbar optikai bemenetet kínál a digitális audiojelek átviteléhez.

A hangprojektor előnye, hogy minimális számú vezetékkel  összeköthető különböző berendezéseivel. A konzolok segítségével akár falra is felfogatható.

Értékelés: Auna Stealth Base Connect Soundbase

Auna Stealth Base Connect Soundbase Classic kategória

Teljesítmény: 2 × 15W Soundbar és 30 W mélynyomó | Vezetékes csatlakozók: USB, Digitális optikai, AUX, Cinch| Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0 | Vezérlés: Távirányító | Kijelző: 2,8” es LCD | Tömeg: 5,1 kg | Hozzávetőleges ár: 56 900 Ft

Előnyök
 • Nagyon elegáns kialakítás
 • Kiváló hangminőség
 • Internetes csatlakozás és FM tuner
 • Nagy, 2,8”-es LCD kijelző
Hátrányok
 • Az árához viszonyítva nincs

Ha nagyszerű minőségű, szép kivitelezésű, internetes rádiózáshoz is használható hangprojektort szeretne elfogadható áron, akkor figyelmébe ajánlanánk az Auna Stealth Base Connect Soundbase készüléket Ez egy nagyon jó hangminőségű, jól megtervezett, nagyon szép kivitelezésű és olcsó  hangprojektor. Az egyik fő előnye, hogy a WLAN internetes csatlakozón keresztüli az FM tunerrel több ezer internetes rádió állomáshoz férhet hozzá a világ minden tájáról. A kompakt készülék tárhelye akár 250 kedvenc rádióállomás tárolására képes.

A készülék vezérlése távirányítóval és az előlapon elhelyezett vezérlő gombokkal is lehetséges. Ezenkívül a hangprojektor konzolok segítségével a falra is felfogatható. A 30 W teljesítményű subwoofer a szobában bárhol elhelyezhető, mert vezeték nélkül csatlakozik a hangprojektorhoz.

Hogyan válasszunk hangprojektort

Ahogy már a bevezetőben írtuk, a hangprojektor azok számára nagyszerű megoldás, akik nem elégedettek a televíziójuk hangszórójával, ám nem szeretnék, vagy a nappali kialakítása nem engedi meg, hogy vezetékekkel összekötött hangfal készlettel érjék el a házimozi élményt.

A hangprojektor lényegében egy szekrényben egyesíti a házimozi sok-sok hangfalát, egy modern alternatívát nyújtva.

A hangprojektor (vagy más néven soundbar) általában egy kisebb, hosszúkás hangfal. Ezt a hangfalat vagy közvetlenül a televízió alá vagy fölé tehetjük, esetleg a falra is erősíthetjük. Némely modellben beépített subwoofer van, míg más hangprojektorokhoz külső subwoofert mellékelnek. A házimozi rendszerekkel ellentétben nagy előny, hogy ez a subwoofer akár vezeték nélkül is összeköthető a hangprojektorral, tehát nem áll fent a bonyolult kábelezés problémája, mint a házimozinál.

Hangprojektor vagy házimozi rendszer

Habár a hangprojektort a házimozi rendszer alternatívájaként emlegetik, nem teljesen igaz, hogy tökéletesen tudná helyettesíteni a házimozi rendszert. Ugyan képes térhangzást kialakítani, de az azért elmarad a házimozi rendszer nyújtotta térhangzástól.

Vessük ezért össze a házimozi rendszer és hangprojektor előnyeit és hátrányait:

Házimozi rendszer Hangprojektor
Előnyök Nagyon jó minőségű térhangzás Egyszerűen telepíthető és használható
Kicsi a helyigénye
Nem kell kábelkötegeket használni
Kicsi és közepes méretű helyiségekbe ideális
Alacsonyabb ár
Elegánsabb megjelenés
Hátrányok Bonyolult telepítés
Komplikált használat
Magasabb ár
Kevésbé jó minőségű térhangzás
Nagyobb helyiségekbe nem alkalmas

Sztereó vagy térhangzás

Bár a házimozi rendszer alternatíváját képviselik, nem minden hangprojektor nyújt térhangzást. Valamelyik modellek csak sztereó hangzásra képesek. Egy biztos, még a legolcsóbb, egyszerű hangprojektorok is sokkal jobb hangzást nyújtanak, mint a televízió beépített hangszórói.

A térhangzás esetén a hangprojektor a hang irányításával olyan hatást ér el, mintha a hang a hátunk mögött lévő hangszórókból jönne. A legújabb hangprojektorok Dolby Atmos technológiával is rendelkeznek. Ez a technológia tökéletes térhangzást nyújt a jól elhelyezett hangprojektor esetén.

Mielőtt megvenné a kiválasztott modellt, próbáljon ki a boltban több típust és márkát is, aztán hagyja a füleire a végső döntést.

Erősítő

A hangprojektorok kaphatók erősítővel és erősítő nélkül is. Amennyiben rendelkezünk már egy saját erősítővel, érdemes erősítő nélküli hangprojektort vásárolni, hiszen azok lényegesen olcsóbbak, mint az erősítővel ellátott hangprojektorok.

Mélynyomó

A hangprojektorok elég kicsi és kompakt eszközök. Gyakran kimarad belőlük a mélyebb hangok képzésére képes subwoofer, vagy más néven mélynyomó. Némely modell esetében tartozik a hangprojektorhoz egy külön mélynyomó is, amelyet vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakoztathatunk a hangprojektorhoz.

Ha a kábelezés miatt mondtunk le a házimozi rendszerről, akkor érdemes olyan hangprojektort választani, amelyhez vezeték nélkül tudjuk csatlakoztatni a mélynyomót, vagy amelyben már egy beépített mélynyomó van.

Bemenetek és kimenetek

A kimenetek és bemenetek esetén fontos átgondolni, hogy mi mindent szeretnénk csatlakoztatni a hangprojektorhoz.

Érdemes összevetni a televízió kimenetjeivel és bemenetjeivel. Jól jöhet a több kimenet és bemenet a hangprojektoron, ha a televízión nincs elég bemenet, és különböző audio- és videoforrások között szeretnénk váltani.

Egyre gyakrabban találunk USB bemenettel és SD slottal ellátott hangprojektorokat. Ezek a bemenetek lehetővé teszik, hogy külső forráson elmentett zenét hallgassunk, illetve videókat játsszunk le.

Az utóbbi időszakban megnőtt az igény a HDMI kimenettel ellátott hangprojektorokra. A televíziót a HDMI kimenethez csatlakoztatva jobb minőséget érhetünk el. Ráadásul közvetlenül is csatlakoztathatunk olyan eszközöket, amelyek HDMI bemenettel vannak ellátva. Ezek közé tartozik a beltéri egység, a DVD-lejátszó, a blue ray lejátszó és a játékkonzolok. Jól jön akkor is, ha a televízió nem rendelkezik elengedő számú HDMI kimenettel.

Ha rendelkezik iPoddal, vagy valamilyen más, speciális intelligens eszközzel, akkor azt is érdemes megnézni, hogy csatlakoztatható-e a hangprojektorhoz.

Tippünk

Sok esetben egy vezeték nélküli hangszóró praktikusabb megoldás. Ha Ön is ilyet keres, olvassa el cikkünket a Bluetooth hangszórókról!

Elhelyezési lehetőségek

A hangprojektor telepítése lényegesen egyszerűbb, mint a házimozi rendszeré. Elhelyezésére több lehetőségünk is van.

A legegyszerűbb módszer a televízióra vagy a televízió alá tenni. Ebben az esetben figyeljünk oda, hogy hasonló méretű és design-ú legyen, mint a televízió. Ha egy szép egységet alkotnak, akkor dekoratív elemei lehetnek az otthonunknak.

Ha valamiért ez a két megoldás nem megoldható, akkor a hangprojektort a falra is erősítheti. Némely modellhez tartozik fali konzol is. Amennyiben nem, biztosan vásárolhat hozzá, hiszen léteznek univerzális konzolok is.

A falra erősítés esetén már csak a kábelek elhelyezését kell megoldani, amelyek a hangprojektort a televízióval és más eszközökkel kötik össze.

Mobilalkalmazások

Ma már szinte mindenre létezik mobilalkalmazás, és ez alól nem képezhetnek kivételt a különféle eszközök vezérlésére szolgáló alkalmazások sem. Elég a Bluetooth interfészen keresztül csatlakoztatni a hangprojektort és a mobiltelefont.

Ha az alkalmazást zene streamelésére használjuk, akkor lényegében zenelejátszóként használhatjuk az okostelefonunkat vagy tabletünket.

A Multiroom alkalmazásával okostelefonunk vagy tabletünk a szó szoros értelmében egy távirányítóvá változik. Csak csatlakoztassuk az okostelefont vagy a tabletet ugyanahhoz a hálózathoz, mint a hangprojektort, és indulhat is a vezérlés.

A SongPal és a Home Theater Controller alkalmazásokkal megváltoztathatjuk a hang forrását és beállíthatjuk a hangot, akárcsak egy hangszínszabályzóval.

Extra funkciók

A hangprojektorok gyártói persze nemcsak a különböző minőséggel, mérettel és design-nal igyekeznek kitűnni a piacon. Gyakran kínálnak valamilyen extra funkciókat is, amely megragadja a vásárlók figyelmét, és segít nekik meghozni a végső döntést.

Az FM rádiók még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Jól jön, amikor semmilyen más forrás nincs kéznél, vagy ha a friss hírekre és a közlekedési információkra vagyunk kíváncsiak.

Néhány hangprojektorban beépített DVD lejátszó van. Ezzel megspórolhatunk egy kimeneti portot.

Ha nem szeretjük a különféle vezetékeket, akkor valószínűleg értékeljük, ha egy eszközön Bluetooth interfész is van. A Bluetooth interfész esetén a hangprojektort akár több helyiségből is irányíthatjuk, ám ebben az esetben számítani kell a kevésbé jó minőségre.

Biztosan ismeri azt az érzést, amivel az akciódús jelenetek vagy zenei betétek lepik meg filmnézés közben, amelyek meglepően magas hangerővel követik a kellemes hangerejű párbeszédeket. Ekkor jöhet jól az éjszakai üzemmód funkció, amely kiegyensúlyozza a különböző hangerőt az egyes jelenetek között. Vékony falak és kevésbé toleráns szomszédok esetén kihagyhatatlan funkció.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (5 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek