Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024 legjobb soundbarjai Magyarországon – vélemények és segítség a választáshoz

A mai modern LCD és LED televíziók tökéletes képmegjelenítésre képesek, viszont ez a hangminőségükről nem mondható el. A kisméretű hangszóróik ugyanis nem képesek a tökéletes minőségű hang reprodukálására. Ezt a hiányosságukat az úgynevezett soundbarokkal, más néven hangprojektorokkal lehet kiküszöbölni.

A modern soundbarok nemcsak tökéletes hanghatást és térhangzást nyújtanak, de a formatervezésnek köszönhetően a lakás díszítő elemei is lehetnek. Tesztjeinkkel a megfelelő hangprojektor kiválasztásában szeretnénk segíteni.

Nagy mélynyomós hangprojektorok

2 × 10 W RMS teljesítményű soundbar, mely okostelefonról, távírányítóval vezérelhető, vezetékes és vezeték nélküli csatlakozással.

Vezeték nélküli soundbarok

Soundbar és subwoofer helytakarékos hangrendszer, mely kiválóan közvetíti a hangokat.

Internetes FM rádiós soundbarok

A WLAN csatlakozón keresztül csatlakozhat az internethez és az FM rádió tunerrel akár 27 000 digitális rádióadás közül kiválaszthatja kedvenceit.

Legjobb hangprojektorok

Értékelés: Areal Bar Connect soundbar – internetes, DAB+ és FM rádiós hangprojektor

Premium kategória

Teljesítmény: 40 W | Átviteli csatornák száma: 3 | Vezetékes csatlakozók: USB bemenettel, link bemenettel és AUX bemenettel | Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0| Hangzási formátumok: Sztereó hangszóró 2 x 10 W RMS teljesítménnyel és subwoofer 20 W RMS teljesítménnyel | Vezérlés: Távirányító, alkalmazás | Tömeg: 3,2 kg | Hozzávetőleges ár: 51 490 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesitmény
 • Vezeték nélküli adatátvitel
 • Irányítás alkalmazáson keresztül
 • Univerzális csatlakozás
Hátrányok
 • Kisebb teljesítmény

Minőségi hang, számos csatlakozás és időtálló kialakítás: élvezze kedvenc filmjeit, zeneszámait és rádióállomásait kitűnő hangminőségben az Auna Areal Bar Connect soundbar-ral. A soundbar 2 × 10 W RMS teljesítménnyel 2 sztereó hangszóróhoz és 20 W RMS teljesítménnyel subwoofer-hez megfelel házimozihoz és zene streameléséhez számos csatlakozási lehetőségnek köszönhetően. Optikai és koaxiális bemenettel csatlakoztatható TV berendezéshez, az internet rádió pedig WLAN által több mint 27 000 nemzetközi rádióállomást közvetít, amelyek ország, műfaj és népszerűség szerint vannak kategorizálva. Ezen kívül a DAB+/FM rádió tuner felelős valamennyi helyi rádióállomás digitális és analóg vételéért.

A beépített bluetooth funkció lehetővé teszi számos olyan smart berendezésről való vezeték nélküli lejátszását, mint a táblagép és az okostelefon. Az egyszerű csatlakozásoknak köszönhetően a kompatibilis berendezéseket azonnal lehet csatlakoztatni, minden probléma nélkül lejátszák a zeneszámokat a berendezéseken vagy pedig a streamelt zenét. Különböző külső hangberendezéseket, mint például CD lejátszót vagy video kamerát egyszerűen lehet csatlakoztatni link bemeneten és AUX bemeneten keresztül, más források részére rendelkezésre áll USB port is. Az irányítás kényelmes AirMusic Control alkalmazás vagy távirányító segítségével, amellyel egyszerűen átkapcsolhat az egyes csatlakoztatott berendezések között és könnyen átkapcsolhat a televízióból a zeneforrásra vagy más hangforrásra. Az egyszerű és elegáns kivitelezésnek köszönhetően a hangprojektor tökéletesen illik minden lakókörnyezetbe.

Értékelés: Areal Bar 750 2.1 soundbar – nagyszerű térhangzású hangrendszer

Arany középút

Teljesítmény: 2 × 30 W + 60 W RMS | Átviteli csatornák száma: 2.1 | Vezetékes csatlakozók: Optikai & koaxiális bemenet, AUX IN, USB és HDMI-ARC | Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0, subwoofer | Hangzási formátumok: Hangszóró, subwoofer | Vezérlés: Távirányító | Tömeg: 7,85 kg | Hozzávetőleges ár: 39 090 Ft

Előnyök
 • Erős teljesítmény
 • Bluetooth funkció
 • Töbféle csatlakozási lehetőség
 • Kényelmes irányítás
 • Átkapcsolható 3D surround funkció
Hátrányok
 • Nincs magyar nyelvű használati útmutató
 • Nincs AUX kimenet

Az Auna Areal Bar 750 2.1 hangrendszer nemcsak a háztartásában található síkképernyős TV erős kiegészítője. A különlegesen helytakarékos, gyönyörű kivetelezésben készült 2.1 audio rendszer soundbar és subwoofer segítségével a gyönge hangokból térhatású hangélményt varázsol.

A soundbar átkapcsolható, 3D surround funkciójával közvetlenül lehet csatlakoztatni televízióhoz, DVD lejátszóhoz vagy játékkonzolhoz. Az optikai és koaxiális bemeneten kívül rendelkezésre áll AUX IN és HDMI ARC kimenet is. Különösen praktikus a HDMI ARC kapcsolódás: kíméli a kábelt és lehetővé tesz a veszteségmentes jeláramlást mindkét irányban. A bluetooth interfészen kívül a megfelelő berendezésekből való vezetéknélküli zenelejátszáshoz a soundbar rendelkezik MP3 és USB porttal is.

Számtalan zeneszámot tud lejátszani olyan adathordozókból mint USB kulcs vagy MP3 lejátszó. A soundbar két beépített hangszórója ki van egészítve 60 W RMS teljesítménnyel rendelkező vezetéknélküli subwoofer-rel, amelyet vízszintesen és függőlegesen is el lehet helyezni – ennek köszönhetően a hang tökéletes élmény lesz. A hátsó oldalon levő szerelési pontok segítségével a berendezést fel lehet szerelni falra a televízió alá is. A hangprojektor kényelmesen irányítható akár a heverőről is: praktikus távirányítót is tartalmaz.

Értékelés: Auna Stealth Base Connect Soundbase

Auna Stealth Base Connect Soundbase Classic kategória

Teljesítmény: 2 × 15W Soundbar és 30 W mélynyomó | Vezetékes csatlakozók: USB, Digitális optikai, AUX, Cinch| Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0 | Vezérlés: Távirányító | Kijelző: 2,8” es LCD | Tömeg: 5,1 kg | Hozzávetőleges ár: 56 900 Ft

Előnyök
 • Nagyon elegáns kialakítás
 • Kiváló hangminőség
 • Internetes csatlakozás és FM tuner
 • Nagy, 2,8”-es LCD kijelző
Hátrányok
 • Az árához viszonyítva nincs

Ha nagyszerű minőségű, szép kivitelezésű, internetes rádiózáshoz is használható hangprojektort szeretne elfogadható áron, akkor figyelmébe ajánlanánk az Auna Stealth Base Connect Soundbase készüléket Ez egy nagyon jó hangminőségű, jól megtervezett, nagyon szép kivitelezésű és olcsó  hangprojektor. Az egyik fő előnye, hogy a WLAN internetes csatlakozón keresztüli az FM tunerrel több ezer internetes rádió állomáshoz férhet hozzá a világ minden tájáról. A kompakt készülék tárhelye akár 250 kedvenc rádióállomás tárolására képes.

A készülék vezérlése távirányítóval és az előlapon elhelyezett vezérlő gombokkal is lehetséges. Ezenkívül a hangprojektor konzolok segítségével a falra is felfogatható. A 30 W teljesítményű subwoofer a szobában bárhol elhelyezhető, mert vezeték nélkül csatlakozik a hangprojektorhoz.

Népszerű hangprojektorok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk hangprojektort

Ahogy már a bevezetőben írtuk, a hangprojektor azok számára nagyszerű megoldás, akik nem elégedettek a televíziójuk hangszórójával, ám nem szeretnék, vagy a nappali kialakítása nem engedi meg, hogy vezetékekkel összekötött hangfal készlettel érjék el a házimozi élményt.

A hangprojektor lényegében egy szekrényben egyesíti a házimozi sok-sok hangfalát, egy modern alternatívát nyújtva.

A hangprojektor (vagy más néven soundbar) általában egy kisebb, hosszúkás hangfal. Ezt a hangfalat vagy közvetlenül a televízió alá vagy fölé tehetjük, esetleg a falra is erősíthetjük. Némely modellben beépített subwoofer van, míg más hangprojektorokhoz külső subwoofert mellékelnek. A házimozi rendszerekkel ellentétben nagy előny, hogy ez a subwoofer akár vezeték nélkül is összeköthető a hangprojektorral, tehát nem áll fent a bonyolult kábelezés problémája, mint a házimozinál.

legjobb soundbarjai Magyarországon

Hangprojektor vagy házimozi rendszer

Habár a hangprojektort a házimozi rendszer alternatívájaként emlegetik, nem teljesen igaz, hogy tökéletesen tudná helyettesíteni a házimozi rendszert. Ugyan képes térhangzást kialakítani, de az azért elmarad a házimozi rendszer nyújtotta térhangzástól.

Vessük ezért össze a házimozi rendszer és hangprojektor előnyeit és hátrányait:

Házimozi rendszer Hangprojektor
Előnyök Nagyon jó minőségű térhangzás Egyszerűen telepíthető és használható
Kicsi a helyigénye
Nem kell kábelkötegeket használni
Kicsi és közepes méretű helyiségekbe ideális
Alacsonyabb ár
Elegánsabb megjelenés
Hátrányok Bonyolult telepítés
Komplikált használat
Magasabb ár
Kevésbé jó minőségű térhangzás
Nagyobb helyiségekbe nem alkalmas

Sztereó vagy térhangzás

Bár a házimozi rendszer alternatíváját képviselik, nem minden hangprojektor nyújt térhangzást. Valamelyik modellek csak sztereó hangzásra képesek. Egy biztos, még a legolcsóbb, egyszerű hangprojektorok is sokkal jobb hangzást nyújtanak, mint a televízió beépített hangszórói.

A térhangzás esetén a hangprojektor a hang irányításával olyan hatást ér el, mintha a hang a hátunk mögött lévő hangszórókból jönne. A legújabb hangprojektorok Dolby Atmos technológiával is rendelkeznek. Ez a technológia tökéletes térhangzást nyújt a jól elhelyezett hangprojektor esetén.

Mielőtt megvenné a kiválasztott modellt, próbáljon ki a boltban több típust és márkát is, aztán hagyja a füleire a végső döntést.

Erősítő

A hangprojektorok kaphatók erősítővel és erősítő nélkül is. Amennyiben rendelkezünk már egy saját erősítővel, érdemes erősítő nélküli hangprojektort vásárolni, hiszen azok lényegesen olcsóbbak, mint az erősítővel ellátott hangprojektorok.

Mélynyomó

A hangprojektorok elég kicsi és kompakt eszközök. Gyakran kimarad belőlük a mélyebb hangok képzésére képes subwoofer, vagy más néven mélynyomó. Némely modell esetében tartozik a hangprojektorhoz egy külön mélynyomó is, amelyet vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakoztathatunk a hangprojektorhoz.

Ha a kábelezés miatt mondtunk le a házimozi rendszerről, akkor érdemes olyan hangprojektort választani, amelyhez vezeték nélkül tudjuk csatlakoztatni a mélynyomót, vagy amelyben már egy beépített mélynyomó van.

legjobb soundbarjai Magyarországon vélemények

Bemenetek és kimenetek

A kimenetek és bemenetek esetén fontos átgondolni, hogy mi mindent szeretnénk csatlakoztatni a hangprojektorhoz.

Érdemes összevetni a televízió kimenetjeivel és bemenetjeivel. Jól jöhet a több kimenet és bemenet a hangprojektoron, ha a televízión nincs elég bemenet, és különböző audio- és videoforrások között szeretnénk váltani.

Egyre gyakrabban találunk USB bemenettel és SD slottal ellátott hangprojektorokat. Ezek a bemenetek lehetővé teszik, hogy külső forráson elmentett zenét hallgassunk, illetve videókat játsszunk le.

Az utóbbi időszakban megnőtt az igény a HDMI kimenettel ellátott hangprojektorokra. A televíziót a HDMI kimenethez csatlakoztatva jobb minőséget érhetünk el. Ráadásul közvetlenül is csatlakoztathatunk olyan eszközöket, amelyek HDMI bemenettel vannak ellátva. Ezek közé tartozik a beltéri egység, a DVD-lejátszó, a blue ray lejátszó és a játékkonzolok. Jól jön akkor is, ha a televízió nem rendelkezik elengedő számú HDMI kimenettel.

Ha rendelkezik iPoddal, vagy valamilyen más, speciális intelligens eszközzel, akkor azt is érdemes megnézni, hogy csatlakoztatható-e a hangprojektorhoz.

Tippünk

Sok esetben egy vezeték nélküli hangszóró praktikusabb megoldás. Ha Ön is ilyet keres, olvassa el cikkünket a Bluetooth hangszórókról!

Elhelyezési lehetőségek

A hangprojektor telepítése lényegesen egyszerűbb, mint a házimozi rendszeré. Elhelyezésére több lehetőségünk is van.

A legegyszerűbb módszer a televízióra vagy a televízió alá tenni. Ebben az esetben figyeljünk oda, hogy hasonló méretű és design-ú legyen, mint a televízió. Ha egy szép egységet alkotnak, akkor dekoratív elemei lehetnek az otthonunknak.

Ha valamiért ez a két megoldás nem megoldható, akkor a hangprojektort a falra is erősítheti. Némely modellhez tartozik fali konzol is. Amennyiben nem, biztosan vásárolhat hozzá, hiszen léteznek univerzális konzolok is.

A falra erősítés esetén már csak a kábelek elhelyezését kell megoldani, amelyek a hangprojektort a televízióval és más eszközökkel kötik össze.

legjobb soundbarjai Magyarországon – vélemények és segítség a választáshoz

Mobilalkalmazások

Ma már szinte mindenre létezik mobilalkalmazás, és ez alól nem képezhetnek kivételt a különféle eszközök vezérlésére szolgáló alkalmazások sem. Elég a Bluetooth interfészen keresztül csatlakoztatni a hangprojektort és a mobiltelefont.

Ha az alkalmazást zene streamelésére használjuk, akkor lényegében zenelejátszóként használhatjuk az okostelefonunkat vagy tabletünket.

A Multiroom alkalmazásával okostelefonunk vagy tabletünk a szó szoros értelmében egy távirányítóvá változik. Csak csatlakoztassuk az okostelefont vagy a tabletet ugyanahhoz a hálózathoz, mint a hangprojektort, és indulhat is a vezérlés.

A SongPal és a Home Theater Controller alkalmazásokkal megváltoztathatjuk a hang forrását és beállíthatjuk a hangot, akárcsak egy hangszínszabályzóval.

Extra funkciók

A hangprojektorok gyártói persze nemcsak a különböző minőséggel, mérettel és design-nal igyekeznek kitűnni a piacon. Gyakran kínálnak valamilyen extra funkciókat is, amely megragadja a vásárlók figyelmét, és segít nekik meghozni a végső döntést.

Az FM rádiók még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Jól jön, amikor semmilyen más forrás nincs kéznél, vagy ha a friss hírekre és a közlekedési információkra vagyunk kíváncsiak.

Néhány hangprojektorban beépített DVD lejátszó van. Ezzel megspórolhatunk egy kimeneti portot.

Ha nem szeretjük a különféle vezetékeket, akkor valószínűleg értékeljük, ha egy eszközön Bluetooth interfész is van. A Bluetooth interfész esetén a hangprojektort akár több helyiségből is irányíthatjuk, ám ebben az esetben számítani kell a kevésbé jó minőségre.

Biztosan ismeri azt az érzést, amivel az akciódús jelenetek vagy zenei betétek lepik meg filmnézés közben, amelyek meglepően magas hangerővel követik a kellemes hangerejű párbeszédeket. Ekkor jöhet jól az éjszakai üzemmód funkció, amely kiegyensúlyozza a különböző hangerőt az egyes jelenetek között. Vékony falak és kevésbé toleráns szomszédok esetén kihagyhatatlan funkció.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (5 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése