Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A 2024-as év legjobb vezeték nélküli billentyűzetei – Tesztek, tippek, leírások

A billentyűzet hagyományosan egy olyan termék, amely kiválasztásához az átlagos felhasználó nem feltétlenül rendelkezik a különböző, kulcsfontosságú szempontok ismeretével, így könnyen beleeshet abba a hibába, hogy egy szempont, például ár, ismerete alapján dönt, figyelmen kívül hagyva más fontos szempontokat: például vezetékes vagy vezeték nélküli billentyűzetről van-e szó. A vezetékes változatok mellett ugyanis manapság a vezeték nélküli billentyűzet (wireless keyboard) is egyre gyakrabban kerül kiválasztásra. A következőkben különböző szempontok alapján segítünk eligazodni ezen a területen, hogy az igényeknek megfelelően a legjobb vezeték nélküli billentyűzet kerüljön kiválasztásra.

Igényeseknek

Csendes, lineáris mechanikus kapcsolók, ergonomikus kialakítás puha tapintású bevonattal, plüss műbőr csuklótámasz & LED világítás.

Legjobb ár/érték arány

108 gombos kiosztás, mechanikus kapcsolók, 12 multimédia billentyű, RGB világítás & 4000 mAh újratölthető akkumulátor.

Legjobb olcsó

Kicsi és könnyű, az integrált újratölthető akkumulátor akár 20 órát is kibír & kompatibilis okostévével, táblagéppel, PC-vel vagy Android dobozzal.

Legjobb vezeték nélküli billentyűzetek

Értékelés: RAZER Pro Type Ultra

legjobb vezeték nélküli billentyűzetei razer pro type ultra Premium kategória

Típus: Mechanikus l Méret: teljes l Világítás: fehér LED l Csuklótámasz: van l Csatlakozás: USB-C, Bluetooth, Razer HyperSpeed(2.4GHz) l Nyelv: svéd l PS/2 csatlakozó: nem l Gamer: igen

Előnyök
 • Széles csatlakoztatási lehetőség
 • Többféle támasz állítás a kényelmesebb használatért
 • Programozható billentyűk
Hátrányok
 • Néhány billentyű nem kompatibilis mobilos rendszerekkel
 • Súlya megnehezíti a hordozhatóságot

A RAZER Pro Type Ultra billentyűzetet főként irodai használatra tervezték, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a csuklópihentető. Bevont billentyűi taszítják az ujjlenyomatokat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy folyamatos használat mellett ne kelljen a billentyűk hangját hallgatni se a felhasználónak, se a körülötte lévőknek, mivel rendkívül halk.

Gyors reakció, ergonómia és teljesítmény: ezen tulajdonságok mindegyike megtalálható a RAZER billentyűzetében. A fehér LED világítás segít, hogy gyengébb fényviszonyok mellett is könnyen megtalálhatóak legyenek a billentyűk. Azok számára, akik szeretik, ha az eszközükből kihozhatják a maximumot, a programozhatóság sokat fog segíteni ebben. Gamerek számára könnyebben megszokható, mivel kialakítása nagyban hasonlít a legnépszerűbb gamer vezeték nélküli billentyűzetéhez.

Csatlakoztatni a számítógéphez többféle módon is lehet: Bluetooth-al, USB-C kábellel. A felhasználói élmény maradéktalan átéléséhez elengedhetetlen azonban a gyártó által javasolt szoftver telepítése is, ahol személyre szabhatjuk új készülékünket, ahogy az nekünk a leginkább megfelelő.

Értékelés: Keychron K10

Arany középút

Típus: Mechanikus l Méret: teljes l Világítás: LED vagy RGB l Kiosztás: ANSI l Méret: 435x120x38mm l Tömeg: ~ 895g l Felhasznált anyag: műanyag vagy alumínium l Tartozékok: billentyűzet kiszedő, USB-C kábel, felhasználói útmutató l Akkumulátor: 4000mAh l Üzemidő: 240 óra fény nélkül

Előnyök
 • Több eszközhöz csatlakoztatható
 • Vezetékes és vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőség
 • Jó összeszerelési minőség
Hátrányok
 • A billentyűk nem programozhatóak
 • Csuklótámasz nem jár hozzá

A Keychron K10 egy numerikus résszel is rendelkező billentyűzet választható alumínium házzal. Felhasználás során választhatunk, hogy vezeték nélkül, vagy vezetékes módon kívánjuk használni; ezt lehetővé teszi a gyárilag mellékelt USB-C kábel.

Ergonomikus kialakításának köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy használat közben nem fog elfáradni a kezünk. Több eszközzel használható egyidejűleg, így ha egyszerre dolgozunk laptopon, asztali számítógépen vagy mobil eszközön, gond nélkül válthatunk ezek között.

Értékelés: TESLA Device D8mini

legjobb vezeték nélküli billentyűzetei tesla d8 Classic kategória

Kapcsolódás: Bluetooth 2,4GHz vagy USB dongle l Kompatibilitás: Android, iOS, Windows l Anyag: műanyag l Súly: 130g l Méret: 150 x 100 x 20 mm l Szín: fekete l Hatótáv: +10m l Üzemidő: 20 óra (világítástól függően)

Előnyök
 • Többérintéses érintőpad
 • Egyszerű automatikus telepítés
 • Háttérvilágítású gombok
Hátrányok
 • Nincs numerikus billentyűzet

Azon felhasználók részére, akik szeretnék ötvözni az egér és billentyűzet kombinációját, ez az eszköz egy remek választás. Nem kell a táskában magunkkal vinni több készüléket, a vezetékeket, hisz az érintőfelületnek köszönhetően ezzel is rendelkezünk. Könnyű súlyának köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük bármerre.

Ha nem is visszük sehova, csak a négy fal között tervezzük használni, a kompatibilitásának köszönhetően használhatjuk nemcsak számítógéphez, de okos eszközeinkhez is (TV, telefon, akár Android, akár iOS). Ergonomikus kialakításának köszönhetően könnyűvé teszi a vele való munkát. Ha éjszaka szeretnénk dolgozni, a háttérvilágításnak köszönhetően ezt is könnyen megtehetjük, és akár 7 szín közül választhatunk.

Egy töltéssel akár 20 órán keresztül is használhatjuk annak függvényében, hogy a háttérvilágítást használjuk-e. Az üzemidő maximalizálását elősegítendő alvó móddal is rendelkezik a billentyűzet, valamint jelez is nekünk, ha az akkumulátor merülne, így elkerülhetjük azt a kellemetlen helyzetet, hogy használat közben váratlanul merül le.

TOP 5 vezeték nélküli billentyűzet

Típus Összefoglalás Vásárlás
 Legjobb vezeték nélküli billentyűzetek
1. legjobb vezeték nélküli billentyűzetei razer pro type ultra RAZER Pro Type Ultra

Értékelés: 98%
★★★★★

Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően magas szintű kényelmet biztosít halk használat mellett. Webáruházba
2. Razer DeathStalker V2 Pro TKL

Értékelés: 96%
★★★★★

Egy kompakt, mégis hihetetlenül tartós formában biztosít minden eddiginél jobb tartósságot és teljesítményt. Webáruházba
3. Keychron K10

Értékelés: 96%
★★★★★

Olcsó forró levegős sütő. Digitális kijelző, időzítő funkció, Extra Crisp technológia. A termék 8 automatikus programmal és alumínium grillsütővel rendelkezik. Webáruházba
4. Logitech K380 UK

Értékelés: 90%
★★★★★

A minimalista stílust kedvelőknek tökéletes választás számítógépekhez, táblagépekhez és okostelefonokhoz. Webáruházba
5. legjobb vezeték nélküli billentyűzetei tesla d8 Értékelés: 90%
★★★★★
Egy kompakt megoldás, ami egy eszközben egyesíti a billentyűzetet és az egeret, így igazán könnyen magunkkal vihetjük bárhová. Webáruházba

Népszerű vezeték nélküli billentyűzetek az Árukereső.hu szerint

Hogyan válasszunk vezeték nélküli billentyűzetet?

Ha valaki számára kényelmetlen a folyamatos kábellel való küzdelem, vagy szeretné változó helyeken használni az eszközét, azok számára remek választás lehet egy megfelelő vezeték nélküli billentyűzet. Azonban a vásárlás sokkal komplikáltabb lehet, mint az első pillanatban gondolnánk; a megfelelő eszköz kiválasztása nagyban függ a mi felhasználási igényünktől. A következőkben ezeket fogjuk körül járni, és az információk alapján már könnyebben tudunk majd kiigazodni a felhozatalban, és a választásunkat úgy meghozni, hogy azzal maradéktalanul elégedettek legyünk.

Vezeték nélküli billentyűzet típusok

Kompatibilitás szempontjától nem elhanyagolható tényező, hogy hány eszközzel, vagy hogy egyáltalán milyen eszközhöz tervezzük használni újonnan megvásárlandó készülékünket. Léteznek ugyanis olyanok, amiket csak számítógéphez tudunk használni, de olyanok is, amiket okostelefonunkhoz is tudunk csatlakoztatni, vagy akár okos TV-hez. Gondoljuk át tehát, hogy a jövőben milyen területen használjuk majd, így egyel közelebb kerülünk már a célunkhoz.

Másik fontos tényező, hogy ezt hogyan tudjuk csatlakoztatni? Léteznek kiadások, melyek Bluetooth kapcsolatra képesek csak, de olyanok is, amik vezetékkel együtt is kombinálhatóak (jellemzően azon típusok, amik beépített akkumulátorral rendelkeznek, így használat közben tudjuk is tölteni). Manapság a 4.0-ás szabvány a legfrissebb Bluethoot kapcsolat tekintetében, ami sokkal stabilabb kapcsolatot biztosít, mint a korábbi, 2.0-ás változat. A billentyűzetek gyárilag egy fogadóval (receiver) érkeznek már, így ha asztali géphez kívánjuk használni, a mellékelt eszközt csak be kell dugnunk a számítógépünkbe, és az automatikusan elvégzi a párosítását az eszköznek, ami aztán már használatra is kész. Laptopok, telefonok, táblagépek esetében a beépített Bluetooth beállításokban tudjuk párosítani eszközeinket.

Sok helyet spórolhatunk, és a mi életünket is könnyebbé teszi, ha olyan készüléket választunk, ami kombinálja a billentyűzet és egér nyújtotta lehetőségeket: ezek a billentyűzet egér szettek segítenek nekünk abban, hogy egy helyen ötvözzük a két eszközt, így utazás, változó felhasználási hely mellett sem kell extra dolgokat magunkkal vinni.

Membrán vagy mechanikus billentyűzet?

Két fő típust különböztethetünk meg a billentyűzeteken belül: membrán vagy mechanikus billentyűzetet. Habár azt hihetnénk, hogy nincs nagy különbség, de a kettő között lényegi különbségek vannak, és a használat során nem mindegy, hogy ezeket ismerjük-e, vagy sem.

Membrán billentyűzet

A legtöbb modern billentyűzet membrános kivitellel érkezik, ami azt jelenti, hogy a billentyűzetek alatt egy rugalmas membrán található. Lenyomáskor a membránok közti elektromos kapcsolat záródik, jelezve a nyomást. Ezen típusok karcsúak, csendesek, de nem igazán adnak ujjainknak megfelelő visszajelzést. Ezt másképp úgy lehet megfogalmazni, hogy használatuk közben olyan érzésünk lehet, mintha a távirányítón a gombokat nyomkodnánk. A laptopok beépített billentyűzete a leggyakrabban ilyen, így, ha használtunk már, ismerős az érzés. Mivel itt nincsenek mechanikus kapcsolók, élettartamuk rövidebb mechanikus társaikénál, valamint kopásra is hajlamosabbak.

Mechanikus billentyűzet

Ezek a billentyűzetek a hagyományos, membrános kivitelűek alternatívájaként használatosak. A gombok mögött egy külön mechanikus kapcsoló található, ami minden egyes billentyű lenyomásnál külön érezhető, pontos visszajelzést ad. Mivel ezek az apró alkatrészek gyártónkként eltérnek, így attól függően, melyik márkát választjuk, a hangjuk eltér egymástól. Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy ez a típus hosszabb élettartammal is rendelkezik, mivel ezek a kapcsolók manuálisan cserélhetőek, így karbantartásuk is sokkal könnyebben kivitelezhető. A kapcsolónak hála használat közben nem kell teljesen lenyomnunk a billentyűzetet: egy kis nyomás is elegendő már, ami sokkal gyorsabb használatot tesz lehetővé, és ideális gyorsabb, pontosabb gépeléshez, valamint játékokhoz is remekül alkalmazható. Ezen típusok általában egyedi testreszabhatóságot is biztosítanak számunkra, például cserélhető kulcsokkal, makrók hozzáadásával.

Energia felhasználásuk

A vezeték nélküli billentyűzeteknek két fő formája van: vannak típusok, amik beépített akkumulátorral rendelkeznek, míg másokat megadott számú, főként AA vagy AAA elemmel kell ellátni. Mindkét változatnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ez nagyban függ a mi felhasználási szokásainktól. Amíg az akkumulátoros változatok környezetbarátabbak, hiszen újratölthetőek, és nem kell mindig új elemet vásárolnunk, addig az elemes változatoknál, ha lemerült, de szeretnénk tovább használni eszközünket, egy gyors cserével orvosolhatjuk is a problémát, és folytathatjuk a munkánkat. Ez esetben figyeljünk, hogy az elhasznált elemeket mindig az erre a célra kijelölt gyűjtőhelyekre juttassuk el, ezzel is óvva a környezetünket.

Tippünk

Összességében tehát jól át kell gondolnunk, hogy hogyan, milyen területen kívánjuk használni majd megvásárlandó billentyűzetünket, hiszen a számítógépes perifériák majdnem minden nap használatban vannak. Amennyiben valaki főként gamer  célra keres, ezek alapján már tud dönteni megfelelően, és csak további kiegészítőkre van szüksége ahhoz, hogy a játék élményét maximalizálja. Ehhez remek megoldás lehet a megfelelő fej/fülhallgató kiválasztása. Erről szóló cikkünket itt találja: https://www.testado.hu/gamer-fej-fulhallgatoi/

Árkategóriák

A vezeték nélküli billentyűzetek árai igen széles skálán mozognak. Választásunk előtt mindig mérlegeljük a felhasználási igényeinket, valamint, hogy mennyit vagyunk hajlandók áldozni rá.

Billentyűzetek 5 000 – 15 000 Ft-ig

Ezen típusok főként csak az alap, standard funkciókkal rendelkeznek, kialakításuk egyszerű, felhasznált anyag tekintetében pedig az olcsóság a jellemző. Általános irodai felhasználásra tökéletes választás lehet.

Billentyűzetek 15 000 – 50 000 Ft-ig

Ezek a billentyűzetek már tartalmazhatnak extra funkciókat is, amik könnyebbé teszik a mindennapi használatukat, valamint a felhasznált anyagok is jobb minőségűek, így szavatolva a hosszabb élettartamot. Háttérvilágítás már lehet ezeknél a típusoknál is, amennyiben ez valakinél szempont vásárlás előtt. Általános, intenzívebb használathoz remek választás.

Billentyűzetek 50 000 Ft felett

Az ebbe az árkategóriába tartozó darabok már az igazán magas minőséget képviselik mind felszereltség, mind anyaghasználat tekintetében. A rengeteg extra (változtatható háttérvilágítás, programozhatóság, vezeték nélküli töltés, magas üzemidő) mind hozzájárul ahhoz, hogy olyan készülékünk legyen, ami megjelenésében és használatában is a prémium kategóriát képviseli.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 3.8 (12 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése