Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Elektronika

A legjobb hordozható színpadi zongora 2024–ben

A digitális színpadi zongora maximális felszereltséggel és minőségi hangzással bíró, könnyed billentyűzettel jellemezhető hangszer. Ezek a zongorák változatos felszereltséggel kaphatók, így széles választékban érhetők el. Cikkünkben a legjobb hordozható színpadi zongorákat mutatjuk be, amelyek megfelelnek az Ön elvárásainak és céljainak.
Ajánljuk az arany középutat, Roland V-Combo VR-09, amely kompakt, könnyű és sok funkcióval rendelkezik.

Igényeseknek

Professzionális hordozható színpadi zongora rengeteg effektussal, minőségi hangzással.

Legjobb ár/érték arány

Gyakori előadók számára készűlt hordozható zongora beépített looperrel, kompakt méretekkel.

Elérhető ár

Könnyű, vékony, digitális, hordozható színpadi zongora tíz különböző hangszínnel, sima billentyűkkel.

A legjobb hordozható digitális színpadi zongora

Értékelés: Kurzweil SP7 WH – legigényesebbeknek

Hordozható digitális színpadi zongora KURZWEIL SP7 WH Premium kategória

Billentyűzet: Hammer Action Keyboard | Billentyűzet típus: dinamikus | Billentyűk száma: 88 | Felület: sima | Bemenetek: 2× XLR, MIDI IN, sustain pedál, switch pedál, volume pedál | Kimenetek: 4× Jack 6,3 mm TS, Sluchátkový Jack 6,3 mm TRS, MIDI OUT | Súly: 12,5 kg | Méretek: 135 × 38,4 × 14,8 cm | Hozzávetőleges ár: 803 340 Ft

Előnyök
 • Professzionális
 • Minőségi hangzás
 • Lenyűgöző ritmusminták
 • Szerkeszthető effektusok
 • Nagyvonalú irányítóközpont
Hátrányok
 • Magasabb ár

A Kurzweil SP7 Grand színpadi zongora, amely a profik igényeire lett szabva, 256 hangjegyű polifóniával rendelkezik a bonyolult előadásokhoz. Gazdag hangzáskínálatot és 307 előre beállított opciót kínál, valamint kalapácsos billentyűzetével és húr-pedálrezonanciájával élethű koncertzongora élményt nyújt. Erőteljes multi-effekt motorral és mesterbillentyűzeti funkciókkal bővítették, amelyek magasabb felbontású hangzást biztosítanak sima sebesség-átmenetekkel és dupla mintavételezési szűrővel.

A Kurzweil ezt a hordozható zongorát egy erős funkciókészlettel erősítette meg, amely gyors hangbetöltést és navigációt tesz lehetővé. A beépített FX Engine szerkeszthető effektusok széles választékát nyújtja, míg nyolc arpeggiátorral lenyűgöző ritmusminták hozhatók létre. A számos programozható fizikai vezérlővel ellátott irányítóközpont kényelmes kezelést biztosít. Ez a Kurzweil SP7 WH színpadi zongora ideális választás, ha mesteri színpadi zongorára van szükség a teljes billentyűs berendezés irányításához.

Értékelés: Roland V-Combo VR-09 – legjobb ár/érték arány

Hordozható digitális színpadi zongora ROLAND V-Combo VR-09-B Arany középút

Billentyűzet: n.m. | Billentyűzet típus: dinamikus | Billentyűk száma: 61 | Felület: sima | Bemenetek: midi in, jack 3,5 mm TRS, DIN, 2× pedal | Kimenetek: 1× headphone jack 6,3 mm, 2× jack 6,3 mm TS (L,R), midi out | Súly: 5,5 kg | Méretek: 100,8 × 30 × 10,5 cm | Hozzávetőleges ár: 281 580 Ft

Előnyök
 • Nagyméretű LCD kijelző
 • Egyszerre 7 effekt is használható
 • Egyedi gombokkal szabályozható
 • iPad szerkesztő
 • Kis súly
Hátrányok
 • Nem találtunk

A Roland V-Combo VR-09 stage zongora ideális megoldás az élő előadások számára. A zongora-, orgona- és szintetizátorhang kínálatát nyújtja. Beépített looperrel valamint ütőhangszerek és ritmusok széles kínálatával rendelkezik.

Kompakt mérete és kialakítása van. Az LCD kijelzője és a különféle kezelőszervei gyors hozzáférést biztosítanak. Egyszerre akár 7 effektet is használhat, melyek egyedi gombokkal szabályozhatóak. Ezenkívűl egy fejlett orgonaszekcióval és egy synth szekcióval is rendelkezik, melyek modern rétegzett hangzásokat adnak.

Ez a digitális hordozható színpadi zongora tablettel vezérelhető, alkalmazással párosítható. A billentyűk adapteren keresztül vagy nyolc AA elemmel táplálhatók.

Értékelés: CasioCDP-S110 – akkumulátorral is működő hordozható színpadi zongora

Hordozható digitális színpadi zongora Casio-CDP-S110BK--46866B Classic kategória

Billentyűk száma: 88 | Felület: sima |Csatlakozások: fejhallgató, audio bemenet, USB-host, Sustain pedál bemenet (pedál tartozék), tápegység bemenet |Beépített hangok száma: 10 | Súly: 10,5 kg | Méretek: 132,2 × 23,2 × 9,9 cm | Hozzávetőleges ár: 148 290 Ft

Előnyök
 • Vékony kialakítás
 • Akkumulátorral is működik
 • Valódi zongora érzés
 • 10 hangszín
 • Sima tapintású gombok
Hátrányok
 • Nincs kijelzője

A CasioCDP-S110 egy helytakarékos hordozható színpadi zongora. A kompakt billentyűzete és a minimalista dizájnesztétikája hozzájárul a hangszer vékony kialakításához. Mélysége mindössze 232 mm. Így bárhova elviheti magával. Váltóáramról működik, de ennek hiányában akkumulátorral is használhatja.
A gyártó kifejezetten odafigyelt arra, hogy játszás közben meglegyen a zongora érzés, melyet a zongorahangok megfelelő sebessége biztosít. A zongorán kívül kilenc egyéb hangszín beállítására van lehetősége, emellett a csomagban egy lengéscsillapító pedált is talál.

A billentyűzet gombjai sima tapintásúak, kényelmesek az ujjbegy számára. Finomszemcsés felülete hozzájárul az ujjak izzadásának gátlásához, így nem kell félnie az elcsúszástól.
Ráadásul okostelefonja segítségével is irányíthatja a hangszert. Ehhez le kell töltenie telefonjára a CASIO MUSIC SPACE nevű alkalmazást és minden beállítást már az okos eszközön végezhet el. A Score Viewer funkcióval PDF fájlban is megtekintheti a zeneszámokat.

Népszerű digitális színpadi zongora az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb digitális színpadi zongorát?

A színpadi hordozható zongorákat főként az élő előadásokhoz találták ki, de kiválóan szolgálhatnak stúdióban vagy otthoni gyakorlásnál is. Az alapot mindig a jó minőségű billentyűzet adja, amely reagál a játszás intenzitására.

A kiszerelés alapján a spage zongorák a játszás különböző funkcióival emelkedhetnek ki, és néhány modell esetében találkozhatunk egy ún. aftertouch funkcióval is, ami a játszott hangok megváltoztatási lehetőségét kínálja.

Mi a különbség a digitális zongora, a színpadi zongora és a keyboardok között?

A keyboard a hangok mesterséges/elektronikus előállítására alkalmas hangszer. Az elnevezése tulajdonképpen billentyűzetet jelent, viszont sokan az elnevezést a szintetizátorral azonosítják. A kettő egy és ugyanaz.

A digitális zongora is szintetizátor valahol, mivel neki is mesterségesen előállított hangja van. A különbség a kettő között viszont a billentyűzetben van. A digitális zongorák 88 kalapácsmechanikás billentyűvel rendelkeznek és kb 10-20 hangszínt tartalmaznak. Ezenkívűl olyan funkciókkal rendelkeznek mint a split, a layer, vagy a transzponálás. Nem nagyon lehet rajtuk valamit változtatni.

A keyboardok ellentétben azonban a színpadi zongoráknak nincs beépített hangszórójuk. Általában a hangszórók helyett színpadi hangosító technikákhoz, vagy zongora kombóhoz alkalmas bemenettel rendelkezik, otthoni gyakorláshoz pedig fejhallgatót használhatunk hozzá.

digitális hordozhato színpadi zongora szinpadon

A billentyűzet felülete

A billentyűzet az egyik legfontosabb dolog, amire érdemes odafigyelni egy zongora vásárlásnál, hiszen játszás közben ezzel fog a legtöbbet érintkezni.

A billentyűk anyaga, vagy felületkezelése is rendkívül fontos tényező. A felület érintéséből eredő érzés arányosan tükröződik a játszás közbeni kényelemben. Két alapváltozat létezik a felület típusából. A matt és a fényes billentyűk.

A matt billentyűk főleg az olcsóbb digitális zongoráknál találhatók. Lehet, hogy egyeseknek megfelelnek, de mások számára akadályt jelentenek. Ebbe a csoportba elsősorban a száraz ujjbőrű emberek tartoznak. Előfordulhat, hogy az ujjaik nem csúsznak olyan simán, mint kellene.
A fényes billentyűk az elefántcsonthoz hasonló anyagból készült felület, amely felszívja az izzadságot. Az ilyen billentyűkön való játszás sokkal kényelmesebb. Igaz azonban, hogy ez a gyártási anyag elsősorban magasabb beszerzési költségekkel jár. Ezt a felületet a zongorák túlnyomó többségén megtalálható.

A billentyűzet jellemzői

A billentyűdinamika azt jelenti, hogy a billentyűk reagálnak az ütés erejére, befolyásolva a játék hangerejét vagy érzelmeit. Néhány zongora érintésérzékenységi szintje állítható.
A billentyűzet kikapcsolási funkció gondoskodik arról, hogy amikor leemeli az ujját a billentyűről, lágy visszhang hallható, akárcsak a klasszikus zongorák esetében.
Az escapement funkció olyan technológiára utal, amely a digitális zongorajátékot egy kicsit közelebb hozza a valódi zongora játékhoz. Ha nem nyomja le teljesen a billentyűket, nem kapja meg a kívánt hangot. Például, ha csak félig nyom meg egy gombot.

A smooth release funkció segítségével probléma nélkül játszhat hiteles jazzt vagy klasszikus számokat. Ez a funkció lágy visszhangot garantál, amikor enyhén megemeli a billentyűket.

digitális hordozhato színpadi zongora LCD kijelzo

A billentyűzet mechanizmusa

A színpadi zongorák billentyűzetének nagy része dinamikus kiegyensúlyozott kalapácsmechanikával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a billentyűk reagálnak a nyomás intenzitására ugyanugy, mint egy akusztikus zongoránál.

A magas minőségű színpadi zongorák a billentyűkön kívül különböző gombokkal, irányító elemekkel és digitális kijelzőkkel rendelkeznek. A beépített processzor segítségével különböző hangszereket tudnak utánozni: a zongorát, az orgonát, a vonós hangszereket, a gitárt, a dobokat és másokat.

Ezek a hordozható hangszerek gyorsan reagálnak a különböző hangbeállításokra, ami a kényelmes vezérlést biztosítja. Így könnyen átkapcsolhatja a hangokat, a különböző effekteket, az osztott billentyűzetet, fimomíthatja a hangokat, átprogramozhatja a billentyűzetet, aktiválhatja a hangszintéziseket.

Léteznek olyan modellek is, amely programjaik segítségével egyes hangokat exportálhatnak a számítógépbe. Ott meg kényelmesen lehet azokat szerkeszteni.

A legtöbb színpadi zongora MIDI kontroller funkcióval is rendelkezik, mely azonnal képes a számítógépből érkező zene vezérlésére és keverésére.
A magasabb kategóriájú hordozható zongorák effektjei közé az alapszintű delay, a reverb, a pitch shift, a pan, a tremolo, a wah-wah, a glanger, a chorus tartozik. A vezérléshez néhány erősítőt vagy forgó hangszórót, kompresszort vagy háromsávos ekvalizert használnak.

A digitális színpadi zongorák hangtartománya

A legtöbb élő előadónak többféle hangra van szüksége – legalább néhány jó orgona-emulációra, és talán néhány szinti basszus- és vezetőhangra is. A színpadi játszáshoz pedig minden hangszer hangjára szükség van – a zongorától a vonós szekciókon át a speciális effektusokig.

Ahelyett, hogy színpadi zongoráját rögzített hangkészlettel töltenék fel, sok márka ma már hatalmas online hangkönyvtárakat válogat össze, amelyek letölthetők az internetről. Ezek a hangok tetszés szerint cserélhetők a színpadi zongorákon. Az ehhez hasonló gyűjtemények folyamatosan bővülnek, ezért ügyeljen erre a funkcióra, ha nagy mennyiségű hangzási sokoldalúságra van szüksége.

digitális színpadi zongora LCD kijelzo

Tippünk

Amennyiben inkább a klasszikus megjelenésű, nagyobb méretű, de mégis digitális zongorák érdeklik,akkor tekintde meg weboldalunkon a legjobb digitális zongorákat

Hang és kiséret

A kísérettel való előadást általában osztott billentyűzet segítségével oldják meg. Egyes digitális zongorák teljes lejátszási móddal rendelkeznek, ahol két kézzel játszik az előadó akusztikus zongorán, és a kétkezes játszást használja az akkordok meghatározásához.

A kísérethez különböző stílusokat vagy ritmusokat használnak – MIDI-alapú zeneszámok gyűjteményét, amelyek különböző hangszerhangokat játszanak le, hogy élőzenekar hangzását keltsék. Képzett zenészek játszották és rögzítették azokat, hogy hűen reprodukálják a különböző zenei stílusokat.

A kíséretnek az egyedülálló tulajdonsága, hogy ezeket a részeket bármilyen akkordhoz tudja igazítani, amelyet adunk neki, megváltoztatva a hangjegyeket a mintán belül, így illeszkednek a zene különböző gyökérhangjaihoz és akkordminőségeihez. Ez az alkalmazkodóképesség az, hogy az automatikus kíséret miben különbözik egy előre felvett háttérsávtól, amely mereven játssza le pontosan azokat a hangokat, amelyeket a rész létrehozásához játszott.

Effektusok

A színpadi zongorák az effektusok széles skálájával rendelkeznek. Például olyan alapvető beállításokkal, mint a késleltetés, zengetés, hangmagasság-eltolás, vagy a forgó Leslie hangszórók és a régi erősítők kifinomult szimulációi.

Az effektekusoknál lehetőség van a paraméterek beállítására. Viszont csak a magasabb szintű digitális zongoráknál lehet közvetlenül lejátszás közben módosítani a beállításaikat – a vezérlőgombokkal vagy a makrógombokkal. Az olcsóbb modelleknél a hatásokat a lejátszás előtt kell beállítani.
Egyes színpadi zongorák az effektusok beállítása mellett szintézis egységet is tartalmaznak, és így teljes értékű szintetizátorokká válnak. Az ilyen zongorák felületén több vezérlőelem van a szűrők és oszcillátorok számára.

A delay vagyis a késleltetési effektus

A billentyűzetkésleltetési effektusok többnyire ugyanazokkal a beállításokkal rendelkeznek.

A delay effektus több hangot is hoz létre, így kevesebbet kell játszania. Ellenkező esetben a visszhangok elsöprőek lesznek. Fontos azt is tudni, hogy a rosszul vagy időn túl lejátszott hangok megismétlődnek.

A megfelelő beállítással és megközelítéssel a billentyűzet késleltetési effektusai hatalmas mélységet és dimenziót adhatnak a meglévő hangokhoz.

A reverb vagyis a zengetés effektus

A reverb effektus teret ad a hangjegyeknek, és távolabbinak, akár álomszerűvé teheti azokat. A hang folytatódását adja meg egy adott térben, miután az eredeti hang létrejött, és megáll vagy elhal. A Reverb egyfajta ködös vagy elmosódott visszhangot produkál, ami nagyon kellemes a fülnek, és érzékelteti a játszás terét.

A reverb karaktere több tényezőtől függ: a tér teljes méretétől, amelyben a hangot előállítja, a felületek számától, amelyekről a hang visszaverődik (mennyire zárt a helyiség, milyen magas a mennyezet stb.), a falak anyagaától stb.

digitális hordozhato színpadi zongora piros

A hangmagasság-eltoló vagyis a pitch-shift effektus

A hangmagasság-eltolás csökkenti vagy növeli a hangfelvétel hangmagasságát. A hangmagasság-váltók általában félhangokban transzponálják fel vagy le az adott hangjelt. Nem befolyásolják az időzítését. Csak a hang hangját változtatják meg, amit a billentyű megváltoztatása nélkül lehet mély vagy magas hangra állítani.

A forgó Leslie hangszórók

A Leslie-k egy speciálisan tervezett hangszóró, melynek a célja a hanghatások létrehozása az úgynevezett Doppler-effektus segítségével.

A digitális zongora egyéb funkciói

A digitális zongora legismertebb funkciói: metronóm funkció, felvétel, kommunikáció a számítógéppel MIDI-n keresztül, osztott/kéthangú billentyűzet.
Metronom funkció
A metronóm funkció egyenletes ritmusban játssza le a hangokat. Segíti kiegyenlíteni az ütemet akár gyorsabb, lassabb vagy egyenletesebb ütemben játszik.

Felvétel funkció a MIDI interfészen keresztül

Az USB-port vagy a memóriakártya-olvasó lehetővé teszi, hogy saját ízlése szerint rögzítse az előállított zenét vagy játsszon kíséretet. A legjobb megoldás a zene felvételére a MIDI interfész.

Ez lehetővé teszi a digitális zongora csatlakoztatását a számítógéphez. Ezen a kommunikációs csatornán keresztül feltöltheti rá dalait, majd dolgozhat velük. Ugyanakkor lehetősége van magát a zongorát speciális programokon keresztül is vezérelni.

Osztott/kéthangú billentyűzet – Keybord Split és Dual Tone

A billentyűzet osztása lehetővé teszi a billentyűzet felosztását. Mindegyikhez teljesen más hangzást állíthat be. Például a magas hangok úgy szóljanak, mint egy zongora, a basszus meg úgy szóljon, mint egy orgona. Lehetőség van a billentyűzet két részre osztására is, ugyanazzal a regiszterrel. Így két ember játszhatja ugyanazt a darabot ugyanabban a hangnemben egy időben.

A Dual Tone funkció kettős hangot hoz létre egy gomb megnyomásával. Nemcsak a zongora, hanem a hegedű és más hangszerek is megszólalhatnak egy billentyű alatt. Néha ezt a kiegészítőt rétegnek is nevezik.

Tippünk

Ha nem csak zongorázni szeret, de érdekli Önt a gitározás is, akár amatőr, akár profi szinten is, akkor ajánljuk megtekinteni a legjobb gitárok összehasonlítását itt.

A digitális zongora kompatibilitása és csatlakoztathatósága

A legtöbb digitális zongora 6.3-as sztereó jack-fejhallgató-kimenettel és gyakran sztereó RCA (cinch) kimenettel vagy 2 monó 6.3-as jack-kimenettel is rendelkezik. A professzionális digitális zongorákon egy pár XLR kimenet is található a hangszer keverőpulthoz vagy hangrendszerhez való közvetlen csatlakoztatásához.

A modern zenevilágban rengeteg lehetőség van arra, hogyan játszhatunk, gyakorolhatunk, előadhatunk, átírhatunk és komponálhatunk zenét. A keybord vagy a digitális zongora számítógéphez, tablethez vagy okostelefonhoz is csatlakozhat, amivel sok új izgalmas lehetőség nyílik.

A digitális zongorák már USB, MIDI és Bluetooth opciókat is tartalmaznak. Ezenkívűl olyan modellek is léteznek, melyek applikáción keresztül is vezérelhetők.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése