Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Sport és outdoor

A legjobb horgászbotok 2024-ben – vélemények és tippek

A megfelelő horgászbot kiválasztása komplex döntést igényel. Konzultáció a horgászboltban segít megtalálni a tökéletes típust, figyelembe véve a terepet, a víz típusát, és a célhalat. Különböző botok közül választhatunk, a személyes igényeknek megfelelően.
Elég nehéz általánosan ajánlani egy horgászbotot, mivel a választás több tényezőtől függ. Ennek ellenére a Kodex QX botot neveztük meg kedvencünknek, mivel ár-érték arányával biztosan kielégíti a tapasztaltabb horgászokat is.

Legjobb bojlis bot

A legnehezebb körülményekhez kifejlesztett bojlis bot, a bojlizás szerelmeseinek.

Legjobb harcsázó bot

Azoknak, akik ezeket az igazán fenséges halakat szeretnék kifogni első sorban.

Legjobb márnázó bot

A folyó vízi horgászat kedvelőinek remek választás lehet ez a masszív bot.

Legjobb horgászbotok

Értékelés: Shimano Tribal TX-7 Carp – horgászbot pontyra

Shimano Tribal TX-7 Carp Premium kategória

Hossz: 3,66 m | Dobósúly: 3 lbs | Tagok száma: 2 | Súly: 348 g | Szállítási hossz: 187 cm | Anyaga: High modulus full carbon, HPC, Nanosheet, Biofibre, M40X | Hozzávetőleges ár: 91 990 Ft

Előnyök
 • Sokoldalúság
 • Kiváló markolat
 • Kiegyensúlyozott
Hátrányok
 • Magas ár
 • Méret

A Shimano TX7 ideális választás tapasztalt pontyhorgászok számára, akik szeretnék egy kicsit fejleszteni a játékukat anélkül, hogy kiadnák a prémium pontybotokra jellemző borsos árat.

Ez egy sokoldalú, jól készített modell, számos remek funkcióval, amely ráadásul nagyszerűen is néz ki. A kezdő horgászoknak vagy azoknak, akik igazán költséghatékony modellt keresnek, érdemes lehet máshol nézelődni; bár a TX7 olcsóbb, mint néhány hasonló termék, vannak olcsóbb ajánlatok is azok számára, akik most kezdik a pontyhorgászatot.

Azt mondanám, hogy a TX7-et bármilyen helyszínen lehet használni, de nyilvánvaló, hogy a botot elsősorban a nagyobb vizekre tervezték. A bot hosszúsága különösen alkalmas hosszabb dobásokra.

Tehát különösen azoknak ajánlanám ezt a modellt, akik nagyobb helyszíneken szeretnének horgászni, és különösen azoknak, akik számára a bot dobóképessége prioritás.

Értékelés: D.A.M. White Deluxe 2,75m 150-350g – horgászbot a ragadozó halakra

D.A.M. White Deluxe 2, 75m 150-350g - MadCat Prémium Harcsázó Bot Arany középút

Hossz: 2,75 m | Dobósúly: 15-350 g | Tagok száma: 2 | Súly: 457 g | Szállítási hossz: 141 cm | Anyaga: nano-karbon blank | Hozzávetőleges ár: 59 990 Ft

Előnyök
 • Strapabíró
 • Széles dobósúly tartomány
Hátrányok
 • Ár
 • Súly

Ez a MADCAT White Deluxe botok harmadik generációja. Ez az új széria olyan botokat vonultat fel, amelyek tökéletesen alkalmasak Európa hatalmas folyóinak, például a Rajnának, a Dunának a horgászatához. Hosszúak, félig parabolikusak és gyakorlatilag törhetetlenek a nano-karbon blank anyagnak köszönhetően!

Ha elegendő erőt szeretnél egy 2,5 méteres harcsa irányításához még az erős sodrásban is, akkor erre az eszközre van szükséged. A csúcsminőségű SeaGuide alkatrészekkel, beleértve a gyűrűket és az orsótartót, teljesen felkészített botok, amelyek a spiccüktől a nyelükig minőséget sugároznak.

Értékelés: Kodex QX-i Twin Tip Barbel – 3,6m – horgászbot folyó vízre

Kodex QX-i Twin Tip Barbel - 3, 6m folyóvízi horgászbot Classic kategória

Hossz: 3,6 m | Dobósúly: 1,75-2,25 lb | Tagok száma: 1+2 | Súly: 457 g | Szállítási hossz: 190 cm | Anyaga: karbon | Hozzávetőleges ár: 47 990 Ft

Előnyök
 • Jó ár-érték arány
 • Strapabíró
 • Megbízható
Hátrányok
 • Limitált felhasználási terület
 • Megfelelő tudás szükséges

Ez a 3,66 méter hosszú Kodex QX-i Twin-Tip Barbel Bot sokoldalú és jó ár-érték arányú. Ezek a két részes botok alap esetben márnázáshoz lettek kifejlesztve, de partmenti folyóvízi fenekező botnak is kiválóak. Fém zárókupak, csúszásmentes nyélborítás, horogbeakasztó, erős gyűrűsor; ezek a legfőbb jellemzők.

A QX-i Twin tip bot gerince nagyon feszes, komolyabb halak fárasztásánál bátran felvehetjük a harcot, és betartva a botot és a féket feszesebbre húzva a bot spiccére bízhatjuk a hal mozgásának lekövetését.

Két különböző erősségű második taggal kerül forgalomba. Ha igazán vékony zsinórral horgászunk, akkor a vékonyabb második tagot használjuk, így majdnem egy medium/light feeder jellegű botot kapunk. Ezen a második tagon 10 darab gyűrű található.

Népszerű és legjobb horgászbotok az Árukereső.hu oldalán

Milyen halat kívánunk fogni?

Ahogy bevezetőnkben már utaltunk rá, a megfelelő felszerelés kiválasztása nagyban függ az általunk horgászni kívánt területtől, terepviszonyoktól, metodikától, és attól is, hogy békés, vagy éppen ragadozó halra kívánunk horgászni. Mind a két oldalon találkozhatunk kapitális méretű halakkal, így ha ezt az élményt keressük, mindkét oldalon megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt.

A békés halak között megtaláljuk többek között a pontyokat, busákat, amurokat, compókat, kárászokat és keszegeket, de ezeken kívül még számtalan faj tartozik ide. A békés halak kissé bizalmatlanok, így kifogásuk során e szerint kell túljárni az eszükön.

A ragadozó halak családját erősítik többek között a harcsa, balin, csuka, süllő, sügér és domolykó, és más fajok, melyeket most itt nem részletezünk. Az ő esetükben az agresszivitást figyelembe véve kell gondolkoznunk, és úgy horogra akasztani őket.

A sajátos táplálkozást figyelembe véve a csalikon ugyanúgy sok múlik, mint magán a boton, így fontos, hogy az általunk megfogni kívánt példányhoz illőt válasszunk. Békés halak esetén például gyúrt csalik, növényi eredetű csalik megfelelőbbek, míg a ragadozó halakhoz élő csalik, vagy különböző élettelen csalik lehetnek megfelelőek.

legjobb horgászbotok

Horgászbotok pontyokhoz

A legelterjedtebb botok a pontyok kifogásához a bojlis botok. Maga a bojlizás a 60-as években kezdett el terjedni, eleinte Angliában, Magyarországra csak később jutott el.

A bojlis botok legnagyobb különbsége a hagyományos botokkal szemben a nagyobb bothossz (3,6-3,9m), a csupasz távdobó nyél, és a nagyméretű gyűrűkben keresendő első körben. Ezekkel az átlagosnál nagyobb dobótáv, nagyobb súlyok bejuttatása, rugalmasság érhető el.

A bot karakterisztikájával, a tesztgörbéjével kapcsolatosan a boltokban tudnak felvilágosítást adni, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk ki magunknak.

Tippünk

Fedezze fel a horgászbot tartókat, amelyek növelik a horgászat kényelmét és hatékonyságát. Kiváló minőségű kiegészítők garantálják a stabilitást és tartósságot minden körülmény között.

Horgászbotok harcsákhoz

Behúzó botok

Sok múlik azon, hogy milyen tapasztalattal rendelkezünk, ha harcsázni szeretnénk. Egy kezdő harcsásnak 2-300 gramm dobósúlyú botokat tudunk javasolni, hisz itt a bot még tudja korrigálni azokat a hibákat, amiket az ember ilyenkor akaratlanul is elkövet. Egy kapitális méretű harcsa kifogásához nem elég a megfelelő bottal a kezünkben horgászni; rendelkeznünk kell a megfelelő tapasztalattal, hogy ne tegyünk kárt se a felszerelésben, se a halban.

A bot végén lévő spiccnek nagy jelentősége van ilyen botoknál, például a leszívásban, mennyire veszi észre a harcsa, mennyire merev a spicc. Nagy dobósúly esetén például nincs meg a kisebb tömegű harcsáknál a fárasztás élménye, így erre is külön figyelmet kell fordítani.

A kuttyogatós módszert 150-250 g körüli, 180cm-200cm közötti bottal le tudjuk fedni. Fontos megjegyezni, hogy a bot árán felül a saját tapasztalatunkkal kell tisztában lennünk. Ha csak most kezdjük a harcsázást, célszerűbb lehet egy olcsóbb kivitel is. Ha már megvan a kellő tapasztalat, váltsunk bátran drágább botra, és nagyon intenzív, meghatározó fárasztási élményben lehet részünk.

Legyező botok

Legyező botok kiválasztásánál nem csak a bot, de a szerelék kiválasztása is igen fontos. Ha nagyobb, szélnek jobban ellenálló műlegyet használunk, ahhoz vastagabb, súlyosabb zsinór illik. Az összhang nagyon fontos.

Ezután lehet a botválasztásra kanyarodni. Nagy általánosságban elmondható, hogy ilyenkor a rövidebb botokkal könnyebb célba dobni, de kisebb az erőtartalékuk ezeknek a botoknak, és az alsó tag is kevésbé gerinces, ezáltal főként kisebb termetű halak kifogására alkalmas. A hosszabb botok jó zsinórkontrollal rendelkeznek, könnyebb velük a dobás, de ha nem megfelelően választjuk meg, a súlya megterhelő lehet. A legyezős horgászatnál pont a lényeg, hogy nem rakjuk le a botot, hanem egész nap a kezünkben van, így nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, ami megfelelő.

A túl hosszú botokat lógósnak fogjuk érezni, míg a túl rövidek a dobási távolságból vonnak el, a zsinórkontrollja sem megfelelő, és a megakasztás után a halak kirohanásait nehezebb velük lekezelni.

Akciótól függően különböző típusokat különböztethetünk meg attól függően, milyen a stílusunk. Léteznek teljes hosszban hajló, úgy nevezett teljes akciós botok, vagy olyanok, melyeknek az alsó tagja merev, és közepes akciójú botok is.

Gyűrűk tekintetében elmondható, hogy ~30cm-ként jusson egy gyűrű, és ezen felül további 1-2 darab, plussz a véggyűrű. Az orsó utáni első gyűrűk hagyományos gyűrűk legyenek.

a legjobb horgászbotok

Feeder horgászbotok

A feeder horgászat hazánkban töretlen népszerűségnek örvend, és mára már megkerülhetetlen részét képezi a horgászatnak. Mint ahogy az összes módszernél, úgy itt is rendkívül szerteágazó, hogy mi alapján lehet botot választani. Ezeket teljes mélységükben nem tudjuk itt részletezni, de segítünk adni valamit, ami mentén el lehet indulni.

Az egyik legalapvetőbb kérdés a bot hosszúsága. Ezt a tulajdonságot úgy tudjuk megvizsgálni, hogy megnézzük, hol kívánunk horgászni. Általánosságban elmondható, hogy 0-60 m között a 360 cm-es botok a megfelelő választások, ezeknek a dobása még jól irányítható, kezdők számára megfelelő.

A másik, hogy melyik módszert kívánjuk használni. Teljesen más szükséges a method pontyozáshoz például, mint egy keszegezéshez. A botokon letöbbször a Medium, Medium Heavy, Heavy feliratokkal találkozhatunk. Ez már ad egy iránymutatást, hogy milyen dobósúlyt használhatunk. A Heavy botok például alkalmasak 100 g-os bevetésre is, míg a Medium Heavy botok 40-80 g dobósúly célba juttatására alkalmasak.

Az alapok elsajátításához a bot karakterisztikáját kell ismerni. Aki most ismerkedik a horgászattal, azoknak a Medium Heavy bot a legjobb választás, hiszen ezzel az alapokat remekül el lehet sajátítani.

A feeder botok mégis, hogy jelzik a kapást? Itt érünk el a harmadik szemponthoz, a botok spiccéhez. Ezek a spiccek a bot végére erősíthető tagok különböző érzékenységgel, teherbírással. Ennek az elhajlása jelzi a kapást a horgász számára, így további kapásjelző már nem szükséges.

Tippünk

A hideg éjszakákon és reggeleken a horgászat során jól jöhet egy meleg hálózsák. Tekintse meg ajánlatainkat és tippeinket a választáshoz.

Márnázó botok

A márnázó botok speciálisan folyó vízhez lettek fejlesztve, igaz, a szigetországból származnak, az ottani körülmények másabbak, de idehaza is lehet találni olyan helyszíneket, ahol ezeket a botokat tudjuk használni.

Az ilyen botok hosszúsága leggyakrabban 360 cm körül alakulnak, de találkozhatunk ezeknél rövidebb és hosszabb változatokkal is, amik 6-7 gyűrűvel vannak szerelve. A botok jellemzően már nyéltől kezdve dolgoznak. A botok erőssége 1,5-2 libra közötti, a rezgőspicces kialakítású felső tagokba 2-6 uncia közötti spiccek kerülnek. A progresszív akció is segíti a halak fárasztását.

Pergető botok

Pergető botok kiválasztásánál fontos szem előtt tartanunk a hosszúságot. Ez a tulajdonság az árcédulán is megmutatkozik; kezdetnek egy kisebb 2,5 m körüli bot tökéletesen megfelel a pergetéshez, azonban vannak olyan szituációk, amikor ennél hosszabb botra is szükségünk lehet. Kisebb meghorgászandó helyeken a 2,4 – 2,7 m-es bot lehet az ideális választás.

A másik befolyásoló tényező, hogy milyen műcsalit kívánunk használni? Másként viselkedik a gumihal, a twister, a wobbler, a körforgó, a támolygó. Egy mélyre törő wobblert, hiába csak mondjuk 10 gramm, nehéz visszahúzni egy Light bottal, aminek a dobótartománya 5-15 gramm. Dobósúly tekintetében a lágyabb 15-40 grammos, a picit erősebb 20-50 grammos tekinthető univerzális dobósúlynak. Ilyen peremfeltételek mellett főként süllőre, balinra, csukára számíthatunk.

A választásnál nagy segítség lehet a dobósúly, valamint a karakterisztikára utaló jelölés:

 • UL: Ultra light
 • L: Light
 • ML: Medium Light
 • M: Medium
 • MH: Medium Heavy
 • H: Heavy
 • XH: Extra Heavy

Ügyeljünk arra, hogy Ultra Light bottal célzottan nagy testű halakra ne vadásszunk, vagy Extra Heavy bottal nagyon könnyű csalikat ne dobáljunk, hisz mindkettő problémás. Előbbi bottöréshez, utóbbi szenvedéshez vezethet, és elveszti a varázsát a horgászat.

A bot tömege ugyan grammokban mérhető és eltérő, de így is fontos megvizsgálni, melyiket szeretnénk. Az árképzésnek megfelelően növekedhet az erősítést adó, te tömeget csökkentő szénszálak mennyisége a botban. Nem az első percekben, hanem órákban mérhetően, de jelentősége van, milyen nehéz botot is használunk, hiszen ennél a horgászmódszernél a bot végig a kezünkben van, és nagyon nem mindegy, mit is kell egész nap használni.

legjobb horgászbotok vélemények

A horgászat alapvető eszköze: a horgászbot

A horgászbot a horgász és a hal közötti legrégebbi és legfontosabb eszköz, amely lehetővé teszi a csali vízbe juttatását és a kívánt halak partra húzását. Ez az eszköz az ember és a természet közötti kapcsolatot szimbolizálja, egyúttal a horgászat sikerének kulcsa is. A horgászbotok változatossága napjainkban hatalmas, a korábbi egyszerűség helyét a specializálódás és a széles választék vette át. Már szinte minden specifikus horgászati helyzetre létezik tökéletesen illeszkedő bot, legyen szó csónakból való nagyhalas vadászatról vagy nádas pontyozásról. A különféle technikákhoz és zsákmányhalakhoz optimális botok kínálata olyan bőséges, hogy egy horgásznak igazi kihívás megtalálnia a neki leginkább megfelelőt.

Míg a fenekező botok hosszúsága 240 és 420 centiméter között mozog, a rakós botok esetében 8-tól akár 16 méteres hosszúságok is előfordulnak, s még nem is érintettük a matchbotok témáját. Ezen információk megosztásának célja az, hogy rávilágítson: általánosan beszélni a horgászbotokról nem praktikus. A botoknak rengeteg speciális szükségletet kell kielégíteniük, és annyira változatosak, hogy a horgászok számára az eligazodást leginkább a “minőség – használati érték – ár” szempontrendszer biztosítja. E három kulcsfontosságú tényezőt fogjuk most részletesebben is megvizsgálni.

Anyag

A horgászbotok gyártásához különféle anyagokat használnak fel, mint például grafit, szénszál, üvegszál vagy kompozitok. Ezek az anyagok eltérő jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek befolyásolják a horgászat élményét és eredményességét. Egy jól megválasztott botanyag jelentős előnyöket biztosíthat a vízparton.

Az 1960-as évek végén kezdték használni a grafitot horgászbotok gyártásához, melynek fő előnyei közé tartozik a könnyűsége és a kezelhetősége, valamint az, hogy különösen érzékeny a kapásokra. Azonban hátránya, hogy a grafit anyagú botok hajlamosak a törésre és általában drágábbak, mint az üvegszálas változatok.

A kompozit anyagból készült botokat sokan a legjobb minőségűnek tartják. Ezek a botok erősek és könnyűek, minden pozitív tulajdonságot magukban hordoznak, amit csak egy horgászboton értékelni lehet. Azonban minőségük magas árral párosul, így aki ilyen botot szeretne, annak többet kell fizetnie érte.

Az üvegszál és a szénszál alapanyagú botok hasonló jellemzőkkel bírnak. Az üvegszálas botok hosszabb ideje vannak jelen a piacon, míg a szénszálas botok újabbak, de egyre népszerűbbek. Az üvegszál rugalmasabb, de ha az erősségüket nézzük, a szénszál viszi a prímet. Ár tekintetében az üvegszálas botok általában kedvezőbbek, bár a különbség nem jelentős.

Hosszúság

A horgászbot hossza jelentős befolyással van a horgászat sikerére és élményére, hiszen az optimális hosszúság választása kulcsfontosságú minden horgászmódszerhez. Általánosságban a horgászbotok hossza 1,2 métertől akár 4,2 méterig vagy még tovább is terjedhet. A rövidebb, 2,1 méternél kevesebb hosszúságú botok ideálisak szűk helyeken való horgászatra, ahol a precíz dobások és a könnyű kezelhetőség elengedhetetlen.

A közepes hosszúságú botok, melyek 2,1 és 2,7 méter közöttiek, sokoldalúságuknak köszönhetően a legtöbb horgászszituációban megállják a helyüket, egyensúlyt teremtve a pontosság és a dobótávolság között. A 2,7 méternél hosszabb botok főként nyílt vízterületeken és part menti dobásokhoz ajánlottak, ahol a nagy távolságú dobások elengedhetetlenek. A horgászbot választásakor figyelembe kell venni a horgászni kívánt helyszín sajátosságait és a célzott hal fajtát is, hiszen ezek a tényezők határozzák meg, hogy melyik hosszúságú bot biztosítja a legjobb teljesítményt. Egy jól megválasztott horgászbot hossza növeli a dobás pontosságát, javítja a zsinór kezelését, és segít a horgászat során kialakuló terhelés elosztásában, ezáltal növelve a horgászat hatékonyságát és élvezeti értékét.

Gyűrűk száma

A gyűrűs horgászbotok kulcsfontosságú elemei a zsinórvezető gyűrűk, amelyek a minőség kiemelkedő jelei közé tartoznak. Ezek a gyűrűk kulcsfontosságú szerepet töltenek be, hiszen elosztják a boton a zsinór által generált terhelést, így dobáskor az orsóról kifutó zsinórt a bot csúcsa felé vezetik. Ha a gyűrűk magas minőségűek, kevésbé kopik a zsinór. Egy intenzív horgásznap során a zsinór kilométereken át halad át a gyűrűkön, gyakran ugyanaz a szakasz ismétlődik. Alacsony minőségű zsinórvezető gyűrűk esetén a súrlódás gyorsan károsíthatja a zsinórt.

A gyűrűk elhelyezése a boton is létfontosságú, mivel ezek osztják el a rájuk nehezedő terhelést; rosszul elhelyezett gyűrűk esetén még a legjobb gyűrűsor is hatástalan. A gyűrűk méretét a bot típusa határozza meg: matchbotokon kisebbeket, míg bojlis botokon nagyobbakat használunk. A nagyobb gyűrűk a dobási távolságot is növelhetik, ezért a távoli horgászatra készült match- és feederbotokra gyakran nagyobb átmérőjű gyűrűket szerelnek. A zsinórvezető gyűrűket manapság három fő anyagból készítik leginkább: keménykrómozott acélból, alumínium-oxidból és szilicium-karbidból (SiC), ezek különböző kombinációit alkalmazva.

legjobb horgászbotok zsinórvezető gyűrűk

Tesztgörbe

A tesztgörbe egy horgászbot legfontosabb jellemzői közé tartozik, amely megmutatja, mennyi súly szükséges ahhoz, hogy a bot 90 fokos szöget zárjon be a nyéllel. Ez az érték általában fontban (lb) vagy grammokban (g) van megadva, és jelzi a bot terhelhetőségét. A tesztgörbe segítségével a horgászok könnyen kiválaszthatják a célhaluk megszerzéséhez leginkább megfelelő botot, hiszen ez alapján dönthető el, milyen nagyságú és súlyú halak fárasztására alkalmas egy adott bot.

Egy magasabb tesztgörbéjű bot nagyobb és erősebb halak fárasztására képes, míg az alacsonyabb értékkel rendelkezők finomabb technikákhoz, kisebb halak horgászatához ideálisak. A tesztgörbe ismerete elengedhetetlen a megfelelő horgászfelszerelés kiválasztásakor, hiszen befolyásolja a horgászat sikerességét és élvezeti értékét. Ezáltal a horgászbot tesztgörbéje közvetlenül kapcsolódik a horgászati stílushoz és a tervezett horgászati módszerhez, lehetővé téve a horgászok számára, hogy az adott körülményekhez legjobban illeszkedő felszerelést válasszák.

Dobó súly

A dobósúly egy kulcsfontosságú paraméter a horgászbotok esetében, amely megadja, hogy a bot milyen súlyú csalit vagy szereléket képes hatékonyan és biztonságosan dobni. Ez az érték általában grammokban (g) vagy uncia (oz) formájában van megadva, és egy tartományt jelöl, például 10-30 gramm. A dobósúly információja nélkülözhetetlen a horgász számára, mert segíti a megfelelő bot kiválasztását a tervezett horgászati technikához és a használni kívánt csalikhoz.

Egy alacsony dobósúlyú bot ideális könnyű csalik és finom technikák alkalmazásához, míg a magas dobósúly értékkel rendelkező botokkal nagyobb csalikat és szerelékeket lehet távolabbra dobni. A dobósúly megfelelő választása javítja a dobás pontosságát és távolságát, valamint növeli a felszerelés élettartamát, mivel megakadályozza a bot túlterhelését. A horgászat során a dobósúly határozza meg, hogy milyen típusú vízterületeken és milyen halak megszerzésére lesz a bot a legalkalmasabb.

Van általános használatú horgászbot?

Nem létezik univerzális horgászbot, amely minden horgászati helyzetben és technikában egyformán megfelelő lenne. A horgászbotok kialakítása specifikus célokra szabott, figyelembe véve a horgászati módszert, a célfajt, a vízterület jellegét és a használandó csalik vagy szerelékek típusát. Például, egy könnyű peca vagy finomszerelékes horgászat más típusú botot igényel, mint a nehéz tengeri vagy nagyhalas bojlis horgászat.

A botokat többek között dobósúly, tesztgörbe, akció, és hosszúság szerint kategorizálják, amelyek mindegyike befolyásolja a bot viselkedését dobáskor, fárasztáskor. Egy úgynevezett “all-round” bot, amely többféle horgászati technikára alkalmas lehet, kompromisszumokat köt a specializáció terén, és így nem biztosítja a legjobb teljesítményt minden helyzetben. Az igazán hatékony horgászat érdekében ajánlott a horgászati stílushoz és a tervezett horgászati körülményekhez leginkább illő bot kiválasztása. Összességében, bár léteznek sokoldalú botok, amelyek széles körű alkalmazást tesznek lehetővé, az “univerzális horgászbot” koncepciója inkább elméleti, mintsem gyakorlati lehetőség.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Karolína Hradilová
Karolína Hradilová

Karolína lelkes könyvmoly és imádja a finom ételeket. Szívesen fedezi fel a legújabb témákat, emellett lelkes SEO-optimalizáló és számítógépes grafikus. Leginkább a konyhai kisgépeket és a szabadban használható outdoor kütyüket szereti tesztelni. LinkedIn

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése