Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb forrólevegős fritőz receptek 2024-ban

A mai világban a főzéshez és sütéshez számtalan edény között választhatunk. A bőség zavara olykor elbizonytalaníthat. Vannak, akik félnek az újdonságoktól, mivel nincs elegendő információjuk az edényekről, és attól tartanak, hogy nehezebb elmosni, kihasználatlan marad vagy bármilyen más előre nem látott kellemetlenséget okozhat. Ezért inkább a hagyományos, bevált módszereket alkalmazzák. És a régi, ismerős problémákkal is találkoznak ezzel együtt.

A forrólevegős fritőz számtalan elégtelenségre nyújthat segítséget, és olyan reformutat mutat a gasztronómiában, melynek nehéz ellenállni. Hiszen számtalan jó tulajdonsága van!

Hogyan használjuk az airfryer-t?

A több száz különböző fritőz között két különböző “technológia” tűnik ki – az egyik a klasszikus, amelyben az ételeket közvetlenül olajba sütjük, a másik pedig az egészségesebb, ahol a forró levegő és a minimális mennyiségű olaj (ha egyáltalán szükséges) cirkulációja gondoskodik az ételről.

A klasszikus fritőzök (vagy akár fritőz edények), ahogyan már évek óta ismerjük ezeket, nagyobb mennyiségű olajjal dolgoznak. Az olajat adott hőmérsékletre (például 160-200 ° C-ra) melegíti, majd az előkészített ételt a forró olajba kell tenni. A kisebb modellek nem sok helyet foglalnak el a konyhapulton, ezek két adag ételt készítenek egyszerre. A nagyobb családi fritőzök nagyobb mennyiségű olajjal egyszerre több kilogramm hasábburgonyát képesek elkészíteni.

A fent említett fritőzökhöz képest a forrólevegős fritőzök nagy előrelépést jelentenek. A készülékkategóriában kis forradalmat jelentettek, az eddigi egészségtelen ételkészítésből kihozzák a maximális lehetőséget, miközben megőrzik a kivételes ízt.

Az air fryerben a sütést nem a forró olaj végzi, hanem a forró levegő: a meleget a gép állítja elő és fújja be a sütő fiókjába, ahol a hőmérséklet egyenletesen oszlik el a ventilátor működésének köszönhetően. Az ételek így elhelyezkedésüktől függetlenül egyformán sülnek meg és a belőlük kiáramló gőz és pára sem szivárog vissza az ételbe.

Az airfryer könnyen kezelhető, biztonságos, kicsi helyen is elfér, nincs napokig olajszag a lakásban, nem kell előmelegíteni, és ami a legfontosabb: nem kell lemondani az olyan ételekről, amit eddig csak olajban sütve készítettünk el, sőt, az airfryer által egészségesebb variációjukat is megkóstolhatjuk. Emellett fenntartása olcsóbb, hiszen nem kell drága sütőolajat vásárolni. Ráadásul környezetbarát is, mert nem keletkezik használt olaj.

A forrólevegős fritőzök nem feltétlenül olyan nagy teljesítményűek, mint elődeik. Az olaj felmelegítése helyett csak a levegőt melegítik, és bár drágábbak, az energiafogyasztáson használatuk során spórolhat. Azonban biztosan nem szabad 1000 W-nál alacsonyabb teljesítményű fritőzt vásárolni. A fejlettebb modellek lehetőséget nyújtanak a teljesítmény szabályozására, tehát a sütési hőmérséklet szükség szerinti beállítására.

Miért jobb a forró levegő a forró olajnál?

A forrólevegős fritőz használata nem bonyolult, de annál hatékonyabb. Nagy nyomású légkeveréses módszerrel működik, és a többi hagyományos fritőzökkel szemben ez a termék 90%-al kevesebb zsiradékkal süt. További előnye, hogy beállíthatjuk a hőfokot, melyen szeretnénk az ételeket sütni! Egészséges, ízletes, gyors fogásokat készíthet nagyon idő alatt. A gyorsan keringő forró levegő és a grillező elem kombinációja garantálja a ragyogó eredményt. Az ilyen típusú sütéssel időt és energiát takarítunk meg, ráadásul különösen alacsony zsírtartalommal.

Ezzel a forrólevegős sütővel könnyű dolgunk lesz, csak állítsuk be az ételnek megfelelő időzítést és nem kell a konyhában állnunk, míg az ebéd elkészül. Megspóroljuk az izzasztó, kellemetlen ácsorgást a konyhában és a kezünkbe kapjuk az egészséges ételek első számú receptjét.

Válassza ki a forrólevegős sütőt az elkészítendő ételadagok mennyiségének megfelelően!

Megfelelő méret kiválasztásakor két szempontot vegyük figyelembe – a konyhapulton vagy a szekrényben az airfryer számára biztosított helyet, valamint az étel mennyiségét, amelyet egyszerre szeretnénk elkészíteni. Ha több tagból álló családnak főzünk, akkor természetesen a nagyobb fritőz tűnik kedvezőbbnek, de akkor is vonzó lehet számunkra, ha forrólevegős fritőzt a sütő és egyéb konyhai készülékek helyettesítésére vásároljuk (például egy kisebb albérletben lévő konyhába). A kisebb fajta tökéletesen megfelel arra, hogy a fiatal a kollégiumban használja, vagy nyaralásra is elvigyük magunkkal. Az olajsütő térfogata átlagosan 1,5 l és 6 l között mozog, találkozhatunk azonban átlag feletti térfogattal, akár 9 literessel is. A fritőzök leírásaiban gyakran találhatunk információt arról, hogy a fritőz milyen mennyiségű hasábburgonyát tud elkészíteni egyszerre.

A kisebb fritőzök egy fritőzkosárral rendelkeznek. A nagyobb fritőzök esetében már külön tartályok állnak rendelkezésre (akár egymás mellett, akár egymás felett), így külön elkészíthetjük a húst és a köretet. Az ízek és aromák kissé összekeverednek, de egyetlen hasábburgonyát sem nyom szét a hús.

A fritőz hőmérsékletét a forgatógombbal vagy a digitális kijelzőn állíthatja be. Ez egy megfizethetetlen felszereltség a különféle ételek készítésekor! A hőmérséklet-tartomány megközelítőleg 50 – 220 ° C. Éppen a hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően különféle ételeket készíthet a fritőzben, és mindig pontosan az elvárt eredménynek megfelelően. A sütési idő lejártával a készülék automatikusan kikapcsol. A forrólevegős fritőz így játszva helyettesíti a kompakt légkeveréses sütőt.

Ha nem szeretnénk minden alkalommal magunk vesződni a hőfok- és időbeállításokkal, és szívesen bízzuk magunkat a gyártó által tesztelt, és különböző fogásokra optimalizált beállításokra, akkor érdemes alaposan szemügyre vennünk, hogy melyik légsütő milyen beépített programokkal bír.

Az eltávolítható sütőedény és sütőkosár egy tapadásmentes bevonattal van ellátva, így a tisztítása igazán könnyű. Közvetlenül használat után ellenőrizzük, hogy az olajnélküli fritőz már teljesen kihűlt-e, tisztítsuk és szárítsuk meg, majd egy hideg, száraz helyen tároljuk. Kiegészítők mosogatógépben is tisztíthatóak. Az airfryer tartozékai közé tartozik a fedél, a sütőrács, a grillrács, a fogantyú, a keverőlapát, muffinforma, snackkészlet. A tartozékok a készülék típusától is függnek. Soha ne tekerjük fel a kábelt szorosan a fritőz köré, inkább csak lazán, és helyezzük biztonságos helyre.

Többfunkciós főzés a forrólevegős fritőzben

A grillezés, olvasztás, pirítás vagy melegen tartás a legtöbb forrólevegős fritőz alapfunkciója, és egyetlen gombnyomással indítható. Egyre gyakoribb a süteménysütő program is, de már olyan különlegességgel is találkozhatunk, mint a joghurtkészítés funkció. Amennyiben viszont szeretjük a sütési paramétereket magunk meghatározni, nem vagyunk a kész programokra utalva: minden gépnél van lehetőségünk egyéni beállításokra is, sőt, számos gép időzítővel is rendelkezik, így azt is meghatározhatjuk, mikorra legyen kész a vacsora.

A kényelmet és a sütés feletti tökéletes kontrollt az egyre több készüléknél elérhető smart funkciók biztosítják, melyek lényege, hogy a készülék irányítását a mobilunkra letöltött applikáció segítségével távolról is végezhetjük. Ha smart gépre teszünk szert, a vacsorát akár úgy is elkészíthetjük, hogy otthon sem vagyunk. Az egyes készülékeket nem csak, hogy beindíthatunk távolról, de nyomon követhetjük a sütési folyamatot vagy megnézhetjük a hátralévő időt is, sőt, értesítést kapunk arról is, ha elkészült az étel.

Az applikációk többsége rengeteg kész receptet tartalmaz a hozzá illeszkedő sütési instrukciókkal, melyeket egyetlen gombnyomással indíthatunk, de eltárolhatjuk kedvenc saját receptjeink sütési paramétereit is (fotókkal együtt), hogy a következő alkalommal már azok is automatikusan indíthatóak legyenek.

Egy hasznos tipp: a forrólevegős fritőzt mikrohullámú sütő helyett is használhatja ételek felmelegítésére. Az étel nem csupán jól átmelegedik, hanem az újra melegített rántott ételek is ropogósan kerülnek ki.

Tippünk

Amennyiben szeretne körülnézni a legjobb forrólevegős fritőzök világában, a következő linken számos információt olvashat a különböző típusokról: Vélemények a Cosori Dual Blaze forrólevegős fritőzről, Vélemények a Cosori Premium forrólevegős fritőzről, Cosori Steel vélemények: Élelmiszerszárító és forró levegős sütő 2 az 1-ben.

Olaj nélküli sütés az airfryer-ben

Az igazság az, hogy bár a fritőzök a múltban a legnépszerűbb konyhai eszközök közé tartoztak, de valahogy nem illettek be az egészséges táplálkozás trendjébe. A háztartásokból a multifunkciós edények, lassú főzőedények és párolóedények, valamint velük együtt az egészségesebb ételkészítési módszerek szorították ki őket. Természetesen nem tagadhatjuk minőségüket, de nem is állíthatjuk, hogy a fritőzés ünnepli a visszatérését, és hogy minden táplálkozási szakember csak tévedett. Időről időre azonban senkinek sem árt egy klasszikus ropogós rántott szelet. Az fritőz gyártók ezért kitalálták, hogyan csökkenthetik le a fritőzben használt olaj mennyiségét egy evőkanálnyira! Ugyanakkor kibővítették a modern forrólevegős fritőzök képességeit a sütésre, a grillezésre és a párolásra zsír felhasználása nélkül.

Hála az airfryer-nek sem a fröcsögő olajjal, sem a lekozmáló ételekkel nem kell bajlódnunk, ahogyan búcsút inthetünk a literszámra vásárolt olajnak, de az olajos edények tisztogatásának is, így a forrólevegős fritőz egyszerre kényelmes, pénztárcabarát és biztonságos megoldás.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy sütés közben olyan probléma is felmerülhet, hogy felhabzik az olaj, abban pedig már nem tanácsos tovább sütni az alapanyagokat, jöhet a szűrés vagy a csere. A frissensültek ellen szól az is, hogy a sütésük közben olajszagban úszik a lakás, ráadásul használata sokkal biztonságosabb, hiszen a forró olaj nem tud megégetni minket. Az olaj nem ömlik ki, nem kell takarítani gáztűzhelyet, csempét, konyhát.

Ha szeretjük a rántott húst, de nem szeretnénk olajban tocsogó ételt kínálni, és még pénzt is megtakarítanánk, akkor bizony érdemes elgondolkodni a forró levegős fritőz beszerzésén.

Mivel a forrólevegős fritőzben minimális olajjal készíthetjük el a kedvenceinket, így rengeteg kalóriát spórolunk meg. A végeredmény: az étel ugyanolyan ropogós és finom lesz. Az alacsonyabb kalóriatartalom miatt egyáltalán nem kell lelkiismeret-furdalástól szenvednünk, ha teli rakjuk a tányérunk.

Sütés után nincs szükség tengernyi papírtörlőre a felesleges olaj lecsepegtetésére, mint bő zsírban való sütésnél. Ezért a főzés egy tisztább, méltóságteljesebb elfoglaltsággá válik. Erőfeszítés és a főzőlap mellett eltöltött hosszú percek, órák nélkül egészséges ételt varázsolhatsz az asztalra.

Húsfélék és zöldségek sütése

Mi történik a húsfélékkel és zöldségekkel, ha forrólevegős fritőzbe helyezzük? A fagyasztott élelmiszerek ropogósra és aranyszínűre sülnek, sőt kellő gyakorlattal tökéletes steak is készíthető – elkerülve a takarítást a fröcsögő olaj miatt. Ugyanígy megúszós a szalonnasütés is.

Például, a cukkinispagetti sokaknak nem sikerül, mivel a főzés során rengeteg víz távozik a zöldségből, ami miatt gyakran csak egy ázott kupac marad a serpenyőben. Az airfryerben azonban tökéletes al dente cukkini tészta készíthető, mivel a felesleges víz lecsöpög a kosárból.

Talán a leggyakoribb zöldség, amit forrólevegős fritőzben sütnek, a burgonya. Sokan csak ez az étel elkészítése miatt vásárolják meg a készüléket. Az airfryer lehetővé teszi, hogy finom ropogósra süssünk 1 kg sültkrumplit, akár egyetlen kanál olajjal, vagy anélkül.

Sem a húsok, sem a zöldségek nem szívják magukba az olajat, sokkal finomabb ízük lesz.

Az airfryer ideális az otthon gyártott csipszek sütéséhez, és nem is kell feltétlenül burgonyában gondolkodnunk, kipróbálhatjuk akár kelkáposztával is.

A kelbimbó olaj nélkül is szép ropogós lesz a forrólevegős fritőzben. A brokkoli viszont kiszáradhat, ezért egy csepp olaj nem árt a tetejére. A friss zöldek, mint a spenót vagy a kelkáposzta viszont lebeghetnek.

Ha a zöldségeknél a burgonyasütés a legnépszerűbb, akkor a húsok királya a rántott hús. Hogyan készítsük el forrólevegős fritőzben ezt a sokak által kedvelt ételt? A helyzet az, hogy a konyhában szinte minden a zsiradékon múlik. A zsír az (konyhatechnikai értelemben pontosabban zsiradék – tehát lehet olaj is), ami az ízeket hordozza; és a zsír az, aminek segítségével jóval magasabb sütési hőfokot, és így másfajta sütési eredményt tudunk elérni.

Ebből következően a rántott hús soha nem lesz az igazi, ha valamilyen formában nem adunk hozzá zsiradékot. Márpedig ha maga a sütőközeg nem zsiradék – hiszen a forrólevegős fritőz esetében ez konkrétan levegő -, akkor az ételhez kell hozzáadni. Ez tehát a legfontosabb titok, hogy mielőtt bepaníroznánk, kenjük be a húst valamilyen zsiradékkal.

A módszer legnagyobb előnye, hogy bármilyen zsiradékot használhatunk. Nem kell a sajnos nagyon elterjedt, de például omega 3:6 arány szempontjából talán az egyik legegészségtelenebb napraforgóolajat használni. Lehet persze az is, ha szeretjük. De lehet olívaolaj vagy libazsír, kacsazsír, szalonnazsír. Ez utóbbiak ráadásul még egy plusz kis ízt is adnak az ételnek.

Nem célszerű túlságosan nagy darab húst az air fryerbe helyezni. Hiába férne bele egy egész csirke, darabolva ízletesebb lesz a végeredmény.

Ha már csirkéről van szó, a forrólevegős sütő teljes mértékben megfelel az otthon készült rántott csirkecsíkok vagy bolti mirelit csirkefalatkák elkészítéséhez. Sőt, a készülékkel voltaképp a szárnyasok bármely része elkészíthető. Sütés előtt megforgathatjuk teljes kiőrlésű zsemlemorzsában, de natúr formában is páratlanul omlós és ízletes csirkés fogásokat dobhatunk össze.

Sütemény készítése otthon

A kenyér, a zsemle, a kifli, a kekszek, a linzerek és sütemények is: mind szép ropogós lesz az airfryerben való sütés után.

Amire fontos odafigyelni: a legtöbb légsütő kisebb, mint a hagyományos sütők, ezért annak érdekében, hogy ne maradjon maradék tészta, alaposan nézzük meg, mekkora adagra szól a recept, és ha szükséges, feleannyi hozzávalóval dolgozzunk.

Légsütővel tökéletesen lágy süteményeket készíthetünk, többek között a brownie is remekül sikerül benne. Az airfryer tökéletes egy kis adag brownie készítéséhez anélkül, hogy az egész házat felmelegítenénk a sütővel.

A forrólevegős fritőz ideális a népszerű amerikai cukros süti (sugar cookie), a lávasüti, de akár csokis zabkeksz elkészítéséhez is. Mindössze arra figyeljünk, hogy ne az eredeti receptet, hanem a kifejezetten forrólevegős sütőhöz szánt változatot használjuk.

A légsütők nagyszerűek a kisebb gyümölcsös piték készítéséhez is. Ez a klasszikus desszert könnyen, akár fél óra alatt is elkészíthető ebben a szerkezetben anélkül, hogy be kellene kapcsolni a sütőt.

Ez azért érhető el, mert a levegő keringésének közelsége és a légsütő intenzív szárazsága miatt a sütemény egész külseje megsül és ropogós lesz. Egy szabványos sütő nem tudja elérni ugyanezt a hatást, mert a kamra nagyobb, a fűtőelemek pedig távolabb vannak, vagyis a süteménynek csak a széle lesz ropogós, míg a teteje és a közepe puha marad.

Ha még több időt szeretnél megtakarítani, készíts elő egy nagyobb adag tésztát, így egyszerre akár csak 1-2 darabot is készíthetsz benne, vagyis annyit, amennyire épp szükséged van.

A legjobb forrólevegős fritőz receptek

Az airfyer gyártói nem minden esetben csatolnak receptfüzetet az edényhez, vagy csak angol nyelvű recepteket találhatunk.  Ezért összegyűjtöttünk néhányat, melyek elkészítése egyszerű, és melyekből megtapasztalhatjuk, hogy mennyire sokoldalú a forrólevegős fritőz.  Minden ízlésnek és alkalomnak megfelel, minden igényt kielégít. Böngéssze és válassza ki a legmegfelelőbbet.

Gluténmentes zsemle – forrólevegős fritőzben sütve

Hozzávalók:

 • 250 g gluténmentes lisztkeverék
 • 6 g só
 • 7 g psyllium rost útifűmaghéj
 • 4 g porélesztő
 • 30 g étolaj
 • 250 g langyos víz
 • Tetejére: 10 g szezámmag

Elkészítés:

Tálba mérjük az összes száraz hozzávalót és elkeverjük. Ezután a langyos vizet adjuk hozzá az olajhoz.  Kanállal simára keverjük ki. Az airfryer üstjét béleljük ki sütőpapírral, azt vékonyan lekenjük olajjal. Olajos kézzel négy egyforma méretű bucit gömbölyítünk, végül egyenesen az üstbe tesszük. Megszórjuk szezámmaggal és duplájára kelesztjük. De a gépet nem kapcsoljuk be! Miután megkelt, 160 °C fokra állítjuk a hőmérsékletet, 17 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, 160 °C fokon további 3 percet tartjuk a sütőben. Rácsra tesszük kihűlni, majd zacskóba csomagolva tároljuk. Körülbelül négy nagy darab giga méretű zsemle jön ki ebből a mennyiségből. Pihe-puhák, finomak.

Csokoládéláva- szuflé – forrólevegős fritőzben sütve

Hozzávalók:

 • 2 db egész tojás
 • 2 db tojássárgája
 • 50 g cukor
 • 120 g vaj
 • 180 g étcsokoládé
 • 50 g liszt
 • egy csipet só (kevés vaj és liszt a kikenéshez)

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral egy keverőtálban habosra verjük. Közben vízgőz felett a vajat és az étcsokoládét nagyon óvatosan felolvasztjuk. A tojáshabba belecsurgatjuk a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a lisztet és a csipetnyi sót. Lazán összekeverjük, figyeljünk, hogy a hab ne törjön meg. Kellemesen krémes sűrű állagú kell, hogy legyen.

A szufléformákat kivajazzuk, kilisztezünk, majd a masszát a formákba öntjük, nagyjából a háromnegyed részéig. Betesszük a sütőbe, 200 fokra állítjuk és 9 percig sütjük. Még forrón kiborítjuk egy tányérra. Kívül omlós, belül forró lávaszerű lesz. A szufflé frissen jó, vagyis akár egyesével is készíthetjük kedvünk szerint. A massza formákba téve hűtőben 3-4 napig is eláll. Amennyiben megkívánjuk, csak elő kell venni, 20-25 percig pihentetni szobahőmérsékleten, majd lehet sütni.

Fűszeres padlizsánkrém forrólevegős fritőzben készítve

Hozzávalók:

 • 2 db padlizsán
 • 50 ml olívaolaj
 • só ízlés szerint
 • bors ízlés szerint
 • 2 db újhagyma
 • 1 tk dijoni mustár
 • 1 gerezd fokhagyma
 • 0.5 csokor petrezselyem
 • 8 levél bazsalikom

Elkészítés:

A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában szeljük ketté. Betesszük a forrólevegős sütőbe. A manuális beállítás módban süssük meg a padlizsánokat 180 °C-on 30 percig. Miután elkészültek, egy kanál segítségével kaparjuk ki a héjából.

Tegyük egy tálba a padlizsán húsát, sózzuk, borsozzuk meg. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, újhagymát, a dijoni mustárt és az olívaolajat. Botmixerrel pépesítsük össze, végül tegyük bele a finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot.

Tavaszi tekercs – forrólevegős sütőben sütve

Hozzávalók:

 • 12 tekercs tésztalap
 • 20 dkg darált sertéshús
 • 2 evőkanál olaj
 • 1 tojás
 • ¼ zöld káposzta vékonyra szeletelve
 • 1 marék szójacsíra
 • 4 gerezd fokhagyma
 • 2 evőkanál szójaszósz
 • snidling
 • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

Áztassuk langyos vízbe a tésztalapokat. A darált sertéshúst az olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott káposztát és az apróra vágott fokhagymát. Amikor már kicsit összeesett a káposzta, akkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a szójaszószt, majd elkeverjük a szójacsírával és az apróra vágott snidlinggel. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 180 °C-ra. A tésztalapokat töltsük meg a húsos zöldséges keverékkel és tekerjük fel. A feltekercselés után a tészták szélét kenjük meg a felvert tojással és tetejüket kenjük meg egy kevés olajjal. Állítsuk az időzítőt 15-18 percre és süssük a tekercseket aranybarnára.

Omlós fonott kalács – forrólevegős fritőzben sütve

Hozzávalók:

 • 50 dkg liszt (plusz 1-2 ek a tésztához)
 • 2 dkg friss élesztő
 • 1 db nagy tojás (vagy 2 db kicsi)
 • 1 tk hideg víz
 • 2 dl tej
 • 8 dkg cukor
 • 1,5 tk só
 • 7-8 dkg puha vaj
 • 1 ek jégcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A langyos tejből öntsünk 1 dl-t egy pohárba, majd tegyünk bele egy kávéskanálnyi cukrot. Keverjük el alaposan, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitáljuk bele egy nagy tálba, azután adjuk hozzá a maradék cukrot és a sót. A tojást verjük fel és az 1/3-át tegyük félre. Dagasztógép segítségével kezdjük el összekeverni a lisztes keveréket, adjuk hozzá az élesztőt és a tejet, majd folyamatosan apró kockánként a szobahőmérsékletű vajat. Körülbelül 10 percig dagasszuk, amíg a tészta ruganyos nem lesz és leválik a tál falától. Amikor elkészült, még egy órán át konyharuhával letakarva kelesszük meleg helyen. Helyezzük lisztezett nyújtódeszkára a tésztát és kicsit gyúrjuk át, majd helyezzük vissza a tálba. Takarjuk le további 15 percre. A megkelt tésztát vágjuk három egyforma részre és egyenként körülbelül 40 cm-es rudakat gyúrjunk belőlük, majd lazán fonjuk össze. A befont kalácsot is pihentessük még letakarva 45 percig. A maradék tojáshoz adjunk hozzá egy kanálnyi hideg vizet, és kissé verjük fel. Tegyük a kalácsot a sütőkosárba és állítsuk a hőfokot 180 °C-ra nagyjából 25 percre.

Összegzésképpen elmondható, hogy az airfryer végre egy olyan edény, amely valóban nem okoz csalódás. Hiszen a legkülönfélébb ételeket készíthetjük el segítségével. Nem csupán az olajban sült ételeket varázsoljuk az asztalra olajmentesen, hanem az airfryer alkalmas sós és édes fogások elkészítésére, aszalásra, péktermékek vagy akár lekvár- és joghurtkészítésre.

Ha szeretünk jókat enni, és fontos számunkra az egészséges életmód, akkor mindenképp megéri beruházni a forrólevegős frizőzbe. Az elmúlt évek egyik legjobb találmánya, amely még a legnagyobb kételkedőt is meggyőzi: a gép azt adja, amit ígér, ott a helye a konyhában.

Olcsóbban, egészségesebben és ízletesebben főzhetünk!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (11 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése